PDA

Zobacz pełną wersję : Zmiana wersji językowej gry na polski


Klara
28.03.2007, 20:23
Nie jestem jakimś wielkim specem, ale u mnie to zadziałało:
Jeśli posiadacie angielską wersję gry (lub jej dodatki, a grę macie w wersji polskiej) i nie ma możliwości wyboru języka przy instalacji, należy zmienić język gry ręcznie poprzez modyfikację wpisu w rejestrze (przypominam że wpis zmieniamy, gdy gra zostanie już zainstalowana na naszym komputerze). W wypadku dodatków koniecznie zmieniamy wersję językową przed pierwszym uruchomieniem. Aby wejść do rejestru kliknij na:
- Start (lewy, dolny róg ekranu)

- Uruchom... (otworzy się małe okno 'Uruchamianie')

- W polu 'Otwórz:' wpisz regedit i naciśnij 'OK' (otworzy się 'Edytor rejestru')

Po uruchomieniu Edytora rejestru klikamy:

- Dwukrotnie lewym klawiszem myszki na 'HKEY_LOCAL_MACHINE' (otworzy się lista)

- Otwieramy 'SOFTWARE' (otworzy się lista)

- Potem 'EA Games', gdzie otworzy się lista wszystkich gier marki EA Games zainstalowanych na komputerze

- Następnie wybieramy (2x lewy klawisz myszki) z listy interesującą nas grę lub dodatek, np. 'The Sims 2' lub 'The Sims 2 University'

- Klikamy na folder 1.0'

Po prawej stronie będzie lista wpisów. Klikamy prawym klawiszem myszki na wpis 'LanguageName', wybieramy opcję 'Modyfikuj' i zmieniamy wartość, wpisując Polish (UWAGA! Polish przez h, a nie ch) zamiast English. Potwierdzamy naciskając na przycisk 'OK', zamykamy Edytor rejestru, uruchamiamy grę i cieszymy się polskojęzyczną wersją gry.

Nie wiem jak to zadziała u Was :) mam nadzieję, że też.
Poradnik niemal skopiowany ze str http://softland.org.pl autorstwa użytkownika kkoowwaall13. Możemy mu bardzo podziękować :D

klaudiasim
10.04.2007, 19:19
Fajny poradnik

cysia
11.04.2007, 17:32
A działa w innych grach fajnie że jest taki poradnik spox. ;P

Alatáriël
11.04.2007, 17:51
To ja mam pytanko... Czy można w ten sposób zmienić np. z polskiego na niemiecki? Jeśli tak, to wpisujemy "Deutch"? A czy można zmienić język wtedy, kiedy już sie ją włączało?

Zozolinka
12.04.2007, 11:46
a da sie zmienic jezyk w innych grach?np:Jurassic Park:Operation Genesis

Delivered
10.10.2007, 19:55
Jeśli jest opcja " Polski " to tak.
Niestety nie pomogę ci, ponieważ się na tym nie znam.

GRUSSSER
09.11.2007, 14:06
U mnie nie działa! Buuu!

Tibby
04.12.2007, 15:03
Dziękować ;)
Działa.

Dami
05.12.2007, 16:13
Jeśli jest opcja " Polski " to tak.
Niestety nie pomogę ci, ponieważ się na tym nie znam.

nie musi byc opcji "polski". ja dostalem pory roku z za granicy i nie bylo polskiego, ale jak zrobilem tak jak w poradniku to gra byla cala po polsku.

=>kl@udiaa<=
29.01.2008, 21:20
Witam!
Ja chciałabym odwrotnie. Mam The Sims 2 i wszystkie sześć dodatków w polskiej wersji językowej i chcę zmienić na jakiś czas na angielski lub niemiecki (zwłaszcza niemiecki). Tylko obym mogła jeszcze wrócić do polskiego bez odinstalowywania gry.
Postępowałam zgodnie z powyższym poradnikiem, ale to u mnie nie działa.
Czy zna ktoś może jakiś sprawdzony sposób? Proszę o pomoc.

aniba
30.01.2008, 11:53
Witam!
Ja chciałabym odwrotnie. Mam The Sims 2 i wszystkie sześć dodatków w polskiej wersji językowej i chcę zmienić na jakiś czas na angielski lub niemiecki (zwłaszcza niemiecki). Tylko obym mogła jeszcze wrócić do polskiego bez odinstalowywania gry.
Postępowałam zgodnie z powyższym poradnikiem, ale to u mnie nie działa.
Czy zna ktoś może jakiś sprawdzony sposób? Proszę o pomoc.
Cześć! Na forum sims2design jest taki wątek:

http://www.sims2design.home.pl/forum/showthread.php?t=2640&highlight=simsy+po+angielsku O zmianie języka ;) Możesz tam znaleźć odnośnik do poradnika po polsku http://sims2design.pl/forum/showthread.php?p=34278

Można zmieniać dowolnie, tylko tak jak jets tam pokazane. Sam mam Sims 2 po angielsku (tamten temat to ja zacząłem ;)) Wszystko mam po ang. tylko opisy rodzin i innych parcel są po polsku, ale ogółnie to po angielsku. Polecam,dużo się można nauczyć ;)

=>kl@udiaa<=
03.02.2008, 01:47
Dziękuję bardzo aniba, po wpisaniu cyfry wszystko zadziałało, a więc dana liczba języka i nazwa zmieniają wersję.

Jeszcze mam pytanie, jak mogę zmienić wersję językową w systemie Windows Vista, ponieważ nie ma w starcie opcji "Uruchom" i to mnie całkiem dezorientuje.
Pozdrawiam

Halo, czy ktoś pomoże?

jarooo
08.01.2009, 20:11
Szukałem na forum odpowiedzi, jednak żadna nie rozwiązuje mojego problemu:
Posiadam oryginalną grę THE SIMS2 Double Deluxe, czyli pakiet Sims2 + Nocne Życie + Impreza. Dodatkowo mam dodatek Zwierzaki. Wszystko zainstalowane w oryginalnych lokacjach, zero cheatowania, ustawienia regionalne są w porządku, itp.
Nagle, po 2 tygodniach gra włączyła się po angielsku!! Próbowałem WSZYSTKIEGO oprócz reinstalacji.

A tak BTW... sądziłem że przejście z piratów na oryginały wynagrodzi mi wieczne obcowanie z rozwiązywaniem problemów... myliłem się.

Tuśkka93
08.04.2009, 23:17
Ej jeśli masz viste to żeby mieć opcję uruchom i to takie okienko to wciśnij przycisk Windows (ten przy alcie) i literke r . Okienko wyskoczy :) Pozdrawiam

A u mnie ta metoda nie działa nie wiem czemu :(

=>kl@udiaa<=
05.01.2010, 20:18
A ktoś pamięta jaki numerek trzeba wpisać żeby był język włoski (polski ma 14)?
Strona podana przez anibe wygasła, a tam był cały spis wszystkich numerków do wersji językowej.

Sherlock
08.02.2010, 17:57
Bardzo dobry poradnik :)

avenly
11.07.2011, 12:31
A co jeśli w software nie ma EA games ? ;P

Liv
11.07.2011, 20:58
Gdyby nie było, to oznaczałoby to, że nie masz zainstalowanej gry.
O ile przy instalacji nie zmieniłaś nazwy któregoś z domyślnych folderów.

avenly
11.07.2011, 23:16
Nie zmieniałam. Zawsze w instalacji biorę tą opcje domyślną dysk c.... nigdy nic nie zmieniam. a folderu naprawdę nie ma. A gra chodzi normalnie :O
@ tak teraz się zastanowiłam, że zawsze wcześniej mi się instalowały wszystkie programy w program files, a odkąd mam windowsa 7 to wszystko instaluje się w pliki programów (x86) ale tak było od nowości, ja nic nie zmieniałam :|