PDA

Zobacz pełną wersję : piersi:)


magda1984
27.07.2009, 22:36
Na niektórych fotkach widzę że piersi simek ..są ładnie ukształtowane, jakby większe. Macie na to jakiś hack czy coś?
Bo moje simki są takie nijakie. Probowałam operować tymi suwakami w grze "chudy- gruby" i mięśnie, ale w każdym przypadku , jak simka włoży jakąś bardziej wyciętą bluzke to jest..nijaka.

W the sims 2 można było pościągać skiny i simki wyglądały sexi :)

Zebra
27.07.2009, 22:47
Mam ten sam problem, wyprzedziłaś mnie z założeniem tego tematu ;)
Dlatego dołączam się do tej prośby :)

wuSs
27.07.2009, 22:50
znam tylko mody na "nagie" meshe:

(+18)
http://www.sexysims2.com/showthread.php?t=172409
http://www.sexysims2.com/showthread.php?t=172461
http://www.sexysims2.com/showthread.php?t=172295

ultraviolence
27.07.2009, 23:07
Tu są też jakieś - może piersi nie są większe, ale bardziej zarysowane:
http://www.peggyzone.com/Sims3Object.html?type=02_00_00

Fenty_Fun
28.07.2009, 15:33
ale te meshe do 3 sa?

magda1984
28.07.2009, 18:14
dzieki, wypróbuje :))) helena o takie coś mi chodziło :)

ultraviolence
28.07.2009, 20:55
dzieki, wypróbuje :))) helena o takie coś mi chodziło :)
Nie ma za co :). Sama mam je w grze - działają bez zarzutu.

Chantelle
28.07.2009, 21:22
A gdzie ten skin jest?Zastępuje ten oryginalny?

agnieszka130187
28.07.2009, 21:31
Tak zastępuje ten oryginalny, przynajmniej ja tak mam, jeżeli chodzi o ten ze stronki peggyzone. :)

rocktechnika
28.07.2009, 23:14
Ja mam ten skin z peggyzone, piersi są faktycznie lepiej zarysowane, z tyłu też ciut inaczej to wygląda ;) i dodatkowo jak Sim się kąpie i nie ma cenzury, to widać "szczegóły anatomiczne" u Simek (widoczne na stronie peggy jako zakratkowane). Ogólnie jestem bardzo zadowolona z tego skinu, bo wygląda to naturalnie.
Choć, co dziwne, nie działa on przy wszystkich kolorach karnacji! W CAS wybiera się te "kropki" z kolorem skóry, to, przynajmniej u mnie, skin z peggy spełnia swoje zadanie tylko w przypadku jeden z nich.

gotrig
05.08.2009, 20:48
u mnie jednak nic sie zmienilo po wgraniu tych plikow, nadal jest barbie i ken.
Trzeba tworzyc sima od podstaw zeby to zadzialalo?

brzos
05.08.2009, 21:27
chyba tak, założyć nową rodzinę. bo skoro rocktechnika mówi, że tylko w jednym skinie [ee, 'kropeczce'xd?] działa...

'Mu
05.08.2009, 21:55
u mnie jednak nic sie zmienilo po wgraniu tych plikow, nadal jest barbie i ken.
Trzeba tworzyc sima od podstaw zeby to zadzialalo?

Skórki w plikach 'package' ? Zerknij tutaj:
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=51740

agnieszka130187
07.08.2009, 15:48
Mi zadziałało dopiero po stworzeniu nowego Sima i w pierwszej skórce, innych skórek nie sprawdzałam.

kociara96
07.08.2009, 19:20
wiem ze jestem tępa ale jak to zainstaslowac bo mi sie nie udaje... rozpakowalam juz to w winRARem ale nie wiem co robic dalej

Samantha
15.08.2009, 10:18
Ja pobrałam fajny mesh z sexysims i dzięki niemu simka ma duże piersi. By plik zadział trzeba wejść w C:/ Program files/Elektronic.../The sims 3/ i tam podmienić plik Resource. cfg.(link podany w kilku postach wcześniej). Potem w utworzonym folderze Mods/Packages/ wypakować pobrany mesh...
Aby pobrać ten mesh trzeba się zalogować:
http://www.sexysims2.com/showthread.php?t=172461

http://img151.imageshack.us/img151/5483/screenshot4s.jpg (http://img151.imageshack.us/i/screenshot4s.jpg/)

anie_1981
15.08.2009, 19:20
Ja mam komplet skórek z ModTheSims2 i póki co mam tamte.Nie zmieniają kształtów Simów, jedynie dodają "Górne intymne miejsca Simek....." Ja bym też chciała coś co powiększa im piersi, ale nie aż tak drastycznie jak u przedmówcy, i bez "dolnych intymnych części ciała. Jakoś mnie odstręczają. A co do widoczności skórek w grze, to na modthesims2 kazali skasować plik

simCompositorCache.package

Plik znajduje się w documents and settings\Electronic Arts\The Sims 3

brzos
15.08.2009, 20:01
ja sciagnelam jakies defaulty, bez kasowania mi weszlo, gladziutko.
to+mod na usuniecie cenzury i lux :p
defaulty sa ladne, i robia to co chcecie lul

btw Samanta jakie melony :v

anie_1981
15.08.2009, 20:27
No właśnie za meloniaste te melony jak dla mnie....

brzos
15.08.2009, 20:30
taaaaaaaaaaaaaaaaaa a gały simów tylko tam.
lol

Samantha
15.08.2009, 21:04
Mnie się podobają takie duże...:-P Na sexysims można pobrać mniejsze jak ktoś takie woli :)
simCompositorCache.package - tak ten plik trzeba usunąć :)

brzos
15.08.2009, 21:53
hm, u mnie do poprawnego działania defaultów nie było to potrzebne:p

magda1984
15.08.2009, 22:05
samatha daj zdjęcie przodem jak to wygląda i jak wygląda w jakimś ubraniu z dużym dekoltem, bo jestem ciekawa czy nie ma deformacji w ubraniach tego biustu:)

brzos
15.08.2009, 22:08
wg mnie nie skoro to skin to piersi pozostaną takie same w ubraniu czy też bez :>

Samantha
15.08.2009, 22:27
Duże piersi są tylko gdy simka kąpie się lub bierze prysznic...

http://img11.imageshack.us/img11/6671/beztytuugnq.jpg (http://img11.imageshack.us/i/beztytuugnq.jpg/)


Ta sama Simka z inną fryzurą - jak widać biust jest normalny ;)

http://img329.imageshack.us/img329/7250/screenshot5wli.jpg (http://img329.imageshack.us/i/screenshot5wli.jpg/)

brzos
16.08.2009, 10:44
no to to jest z lekka bez sensu

po co dajesz border=0>? xd wtf

anie_1981
16.08.2009, 17:45
Dla dwójki były ubrania które modyfikowały "rozmiary". Faceci mogli mieć taaakie mięśnie a kobitki taaakie piersi. Nadal szukam jakiś skórek, na razie mam podobne do tych które podawała Helena. tylko bez dolnych partii.

A ja mam może dziwne pytanie, ale te screeny nie są z łazienki. W dwójce można było w każdej chwili kazać im się rozebrać, w trójce nie znalazłam jakoś takiej możliwości, więc jak....?

Noemi
16.08.2009, 18:46
@up : czy to nie jest przypadkiem jej strój kąpielowy ;] ?

Samantha
16.08.2009, 20:26
@up : czy to nie jest przypadkiem jej strój kąpielowy ;] ?
Noemi - to piżama ;)
anie_1981 - zdjęcia zrobiłam podczas planowania stroju.
absinth - fakt, to jest tochę bezsensu, ale mnie to nie przeszkadza ;)..border usunęłam xD

anie_1981
16.08.2009, 22:03
No to, że podczas planowania stroju to widzę, ale skąd masz taki strój, żeby nie było góry? Do dwójki zrobienie czegoś takiego to był pryszcz, ale w trójce....

brzos
17.08.2009, 13:35
pidżama*
tadts

rocktechnika
17.08.2009, 16:28
http://img329.imageshack.us/img329/7250/screenshot5wli.jpg (http://img329.imageshack.us/i/screenshot5wli.jpg/)

Domyślam się, iż ta bielizna została pobrana ze Store?

Samantha
17.08.2009, 21:17
Nie ze Store :) Ciuszki, fryzury itp. pobieram z:
http://www.lianasims3.net/index.php
http://www.thesimsresource.com/downloads/browse/category/sims3-clothing/
http://www.stylistsims.net/sims3/clothes_01.html
http://www.peggyzone.com/Object.html?type=03_01_01&member=2

brzos
18.08.2009, 10:56
Domyślam się, iż ta bielizna została pobrana ze Store?


wg mnie powinny być ciuchy powiekszające cycki, bo skin to do niczego, jeśli tylko pod prysznicem je widać ==

rocktechnika
18.08.2009, 11:33
Nie ze Store :) Ciuszki, fryzury itp. pobieram z:
http://www.lianasims3.net/index.php
http://www.thesimsresource.com/downloads/browse/category/sims3-clothing/
http://www.stylistsims.net/sims3/clothes_01.html
http://www.peggyzone.com/Object.html?type=03_01_01&member=2

O, super!! :D Dziękuję bardzo!

anie_1981
18.08.2009, 13:16
A jak to jest z tymi ubraniami, czy one zastępują oryginalne ubrania? A co jeśli jakiś ciuch przestanie się nam podobać, można go od tak skasować?

brzos
18.08.2009, 13:59
a ciuchami do TS3?
jest tak jak w dwójce. tj. one nie zastępują, one są 'osobne' żtp.
a skasować... musiałabyś przetrzepać wszystko i ryzykować, że usuniesz nie to, co trzeba :p
chyba, że czegoś nie wiem ]możliwe] ;p

Akita
18.08.2009, 19:38
Z nimi to jest przechlapane . Wie ktoś jak zainstlować łatkę ?

anie_1981
19.08.2009, 12:55
Usuń wszystkie mody i hacki, plik resource, i wszelkie dodatkowe pliki jakie wymagały mody. Uruchom ponownie komputer i spróbuj zainstalować łatkę.

Flavour
19.08.2009, 16:08
Ja widziałam jedynie ubrania na TSR, które powiększały biust.

Samantha
20.08.2009, 11:09
Chodzi ci zapewne o ten biustonosz: ;)

http://img21.imageshack.us/img21/5374/screenshot33w.jpg (http://img21.imageshack.us/i/screenshot33w.jpg/)

Orzechowo
20.08.2009, 13:06
Samantha skad masz buty tej simki? sa swietne

anie_1981
20.08.2009, 15:12
Nie ze Store :) Ciuszki, fryzury itp. pobieram z:
http://www.lianasims3.net/index.php
http://www.thesimsresource.com/downloads/browse/category/sims3-clothing/
http://www.stylistsims.net/sims3/clothes_01.html
http://www.peggyzone.com/Object.html?type=03_01_01&member=2


Dzięki za linki, są fajne niektóre rzeczy. Ściągnęłam sobie parę ciuchów (Simom a nie sobie jeśli chodzi o ścisłość :). Mam nadzieję że wymyślą coś na sortowanie tych plików. Już mi się zaczyna robić bałagan w Mods\Packages.

Samantha
20.08.2009, 15:48
Buty mam z tej strony:
http://www.modthesims.info/browse.php?f=603&showType=1&gs=2
:)

'Mu
20.08.2009, 18:10
(..)Mam nadzieję że wymyślą coś na sortowanie tych plików. Już mi się zaczyna robić bałagan w Mods\Packages.

Nie ma problemu. Możesz sortować je już teraz. Wystarczy nadpisać plik Resource.cfg, i dodać nowe katalogi.
Nim jednak napiszę Ci jak to zrobić, chcę jeszcze spytać.. (łap wiadomość na PW) :P )

Agnieszka86
21.08.2009, 10:17
a czy dzieki temu biustonoszowi w sukience np bedzie miała też takie duże piersi??

Samantha
21.08.2009, 10:21
Duże piersi simka ma tylko w tym biustonoszu...Też szukam takiego skina lub mesha, który sprawi, że Simka będzie miała duży biust w każdym stroju...ale do tej pory nie znalazłam.

anie_1981
21.08.2009, 13:44
A wiecie dlaczego tak jest? Dla porównania. The Sims 2 miało jeden mesz od skórki, i owszem były też ubrania powiększające, ale generalnie to szło skinem. Można było np. ściągnąć bieliznę dla Simki, gdzie był bardzo duży biust, a potem zaedytować tekstury stroju i zrobić taką bluzkę bez tekstury.... W Simsach 3, meszem są stroje. Kiedy Simka jest w ciąży, to tak naprawdę w ciąży jest tylko jej ubranie. Jak idzie pod prysznic do zdejmuje ubranie razem z brzuchem.... ;)

Phuture.
11.10.2009, 18:52
Do tematu piersi:
Pobrałam z Giełdy Wymiany jakąś Simkę. Potem w swojej rodzinie chciałam zmienić innej Simce ubranie, i dostałam jakiś kostium (podobny do kostiumu Shakiry z "She Wolf") i on bardzo powiększa biust. Ostatnio pobrałam Jennifer's Body - Megan Fox, może to było w tej.

Oto normalny biust Beatrycze:
http://i35.tinypic.com/1j7yuq.jpg

A tu w tym stroju:
http://i36.tinypic.com/14c5eo2.jpg

Cała Simka z "prawidłowym" biustem:
http://i33.tinypic.com/2ltiqog.jpg

Tutaj cała Simka z dużymi piersiami:
http://i35.tinypic.com/2nr23ao.jpg

Sorki za buty, nie zmieniłam, tylko porobiłam fotki. :)

Georgia_
12.10.2009, 19:48
http://linna.modthesims.info/download.php?t=373389

Hack na powiększenie piersi. Modyfikuje się je tak, jak np. usta czy oczy. Działa przy każdym stroju :)

Emallie
12.10.2009, 20:33
Hej bo jestem nie bardzo czająca:)..... to znaczy że można powiększać piersi i zmiejszać jak np grubość ust - cienkie..... grube ;) ?????

Soullea
12.10.2009, 21:58
A wypróbował go już ktoś :)? Nie wywołuje żadnych błędów ten hack?

Samantha
13.10.2009, 09:22
Wczoraj wypróbowałam ten hack i nic złego się nie działo. Próbowałam go na simce dorosłej i nastolatce :) Świetny hack!! Można zrobić piersi różnych rozmiarów, ustawiać ich wysokość, oddalenie itp. :)

brzos
13.10.2009, 09:39
ustawia sie je jako usta? ;o

Samantha
13.10.2009, 11:44
W zakładce, w której modeluje się usta dochodzą dodatkowe suwaki oznaczone różnymi znakami (*^+##) i przesuwając taki suwak można zmienić rozmiar, wysokość, szerokość piersi ;)

rocktechnika
13.10.2009, 13:41
W zakładce, w której modeluje się usta dochodzą dodatkowe suwaki oznaczone różnymi znakami (*^+##) i przesuwając taki suwak można zmienić rozmiar, wysokość, szerokość piersi ;)
Ale rozumiem, że nie da się zmieniać wielkości piersi Simce, która już jest w grze, tylko takiej, którą dopiero tworzymy?

Samantha
13.10.2009, 17:32
Raczej tak, bo ust też można modelować przy tworzeniu sima ;)

Soullea
13.10.2009, 20:10
Ja mam tylko jeden suwak o_O. W ogóle sama nie wiem, część dodatków, jakie ściągnęłam mi się nie wyświetliła -_-'.

anie_1981
14.10.2009, 21:13
Hejka, dawno mnie tu nie było. Znalazłam na Modthesims moda na zmienianie wielkości piersi. Problem w tym, że jest tego 5 dodatkowych suwaków i ciężko tak "wyregulować" biust, żeby ładnie wyglądał. Szukam takiej "nagiej" bluzki dla Simek, żeby móc spokojnie je wyregulować i nie mieć później przykrej niespodzianki. Ale nie mogę nigdzie tego znaleźć. Do dwójki zrobienie takiej bluzki to był pikuś. Tworzyło się ją body shopem i odpowiednio edytowało tekstury, żeby gra tych tekstur nie ładowała. Do trójki nie potrafię tego zrobić. Zależałoby mi, żeby ta bluzka nie wpływała na wielkość i kształt piersi, bo chcę dopasować je sama.

Samantha
16.10.2009, 13:38
Taki "nagi" strój jest tu:

http://www.sexysims2.com/showthread.php?t=172461

http://www.sexysims2.com/showthread.php?t=172318

trzeba się zalogować i mieć +18 l.:)

anie_1981
16.10.2009, 23:39
Dzięki, bardzo mi się przydadzą te topy. A jakie znalazłam fajne skiny do Simsów... Ale nie pamiętam na jakiej stronce, nie na sexysims2. Te, które miałam do tej pory były takie jak oryginalne, tylko, że "naturalne". Ich tekstura była taka, nie wiem jak to nazwać, ale niezbyt ładnie te skórki wyglądały w zbliżeniu. Teraz mam ładne, gładkie, błyszczące skórki... No śliczne normalnie. Każę teraz facetom chodzić bez bluzek, a kobitkom w krótkich bluzeczkach lub stanikach, żeby było widać te ich śliczne brzuszki. Rany jak ja im figury zazdroszczę! ;P

blue14
15.01.2010, 10:07
Tu jest na powiększenie piersi :
http://linna.modthesims.info/download.php?t=378416

martusia_re2
24.01.2010, 10:11
http://www.modnesimsy.pl/Mod-zwiekszajacy-biust.html ja mam ten mod :)

anie_1981
24.01.2010, 23:25
Tylko się trzeba rejestrować... Jakoś nie mam ochoty rejestrować się na kolejnej stronie o simsach, z której skorzystam tylko raz. Tak naprawdę, to korzystam tylko z ModTheSims. Mam tam jakiś mod do powiększania piersi. Są tam dwa (na modthesims). Ja korzystam z takiego starszego moda, w którym jest 5 czy 6 suwaków w dziale "Usta". Jest trochę kłopotliwy, bo można nieźle nim namieszać w wyglądzie Simki. Drugi mod taki nowszy, ma tylko jeden suwak na piersi i niby jest przez to wygodniejszy, ale moim zdaniem od tylko wydłuża piersi i to wygląda koszmarnie. Być może dzieje się tak dlatego, że najpierw korzystałam z tego z pięcioma suwakami i teraz to rozregulowało grę.

blue14
30.01.2010, 08:54
http://www.modnesimsy.pl/Mod-zwiekszajacy-biust.html ja mam ten mod :)


A on tak podnosi te włosy czy nie??? bo to brzydko wygląda jak tak włosy są do góry ale jak nie, to spoko ;]