PDA

Zobacz pełną wersję : Sim nie zdobywa już umiejętności


Wampirencja
06.11.2010, 18:21
Piszę w tym dodatku bo w tym dodatku się to zaczęło.
Przez kilka pierwszych gier wszystko działało jak należy. W pewnej chwili jednak zdobycie punktu pisania zajmowało simowi 3 dni. Dawno nie grałam wiec stwierdziłam, że widocznie tak dużo zajmuje simowi zdobycie 9 punktu.

Po którymś jednak dniu, kiedy pasek wciąż był zapełniony w 1/3 nabrałam podejrzeń że coś jest nie tak - żadnej umiejętności sim nie mógł się nauczyć poza kursem (a kurs można tylko raz wziąć na umiejętność, kosztuje i wymaga dojazdu).

Jak zaczynał coś to nie napełniał się pasek wcale mimo, że wcześniej zapełnienie pierwszego paska umiejetności zajmowało dosłownie pół minuty.

W tak zwanym międzyczasie nie ściągałam nic do gry, żadnej aktualizacji, moda czy przedmiotu (grę mam na najnowszej łatce zaczętą).
"Po problemie" ściągnęłam "Book of Talent" gdzie sobie brakujące dwa punkty umiejętności dodałam, jednak chciałabym, aby moje simy mogły znowu normalnie i uczciwie zdobywać umiejętności.

- próbowałam na kilku simach z różnych miejsc
- ...i w dwóch okolicach (obecnie gram w Bridgeport)
- nie przerywałam gry między ostatnim zdobytym punktem umiejętności a tym błędem

Czy ktoś może wie co mogło to spowodować?

anie_1981
06.11.2010, 23:33
Jakieś inne mody? Rozumiem, że Book of Talent wrzuciłaś do gry po tym jak problem zaistniał, więc to nie ten mod byłby winny.

Wampirencja
07.11.2010, 04:10
Mam jeden na mod na więcej suwaków w CAS, jednak był on w mojej grze od kiedy się pojawił ;) No i działało "Po zmroku" bez problemów, jednak w pewnym moencie przestało łapać punkty umiejętności...
Więcej modów nie mam.

JBronkar
07.11.2010, 13:22
Słuchaj Wampirencjo, to pewnie błąd gry. Też mam podobny problem, warto czekać na nowszą łatkę i będzie spokojnie grać. :(
Ale oczywiście masa błędów doprowadza mnie do szału. <zły>

karolajn
10.12.2010, 11:29
Ja mam to samo. Zauważyłam, że simy zdobywają umiejętności znacznie wolniej - i to nie tylko z 9 poziomu na 10 - ale nawet i przy pierwszym.
Masa błędów - wydaje mi się, że EA i jej pomysły na Simsy się wypaliły, albo zatrudnili tańszych programistów - tylko że po cenie gry tego nie widać. W dwójce też były błędy, ale nie były takie irytujące!

Searle
11.12.2010, 11:39
Mój sim po tym jak powrócił do simowej postaci z wampira, tak jakby podwójnie zdobywa umiejętność (ma te dwa plusiki przy jej zdobywaniu).

Wampirencja
19.12.2010, 12:51
Tak właściwie to ja tego problemu już nie mam. Po prostu w pewnej chwili zniknął... Sima zmieniałam w człowieka i nic -potem znowu w wampira i nic... A problem zniknął sam z siebie... :)

Lady_1999
21.06.2011, 13:51
Dziwne ??? Pewno błąd gry

miłośniczka zwierząt
21.06.2011, 14:16
ja też, miałam podobny problem i musiałam używać kodu reset sim by było wszystko w porządku.