PDA

Zobacz pełną wersję : Sposób na ilość simów w klubach


Gio
05.05.2011, 18:59
Jest prawdą, że ilość simów w klubach zależy od sprzętu na jakim gramy. Nie myślcie sobie, że po dokupieniu kostki pamięci Ram to się zmieni- odpowiada za to takie coś jak CPU (http://pl.wikipedia.org/wiki/Cpu). Mitem jest też, że wystarczy bardziej zaludnić miasto- więc nawet nie próbujcie ;)

Generalnie chodzi o to, że gra reguluje poziom osób od wydajności Twojego procesora. Twój procesor może zostać umiejscowiony w jednym z 4 poziomów: wiadomo, czwarty poziom- najlepszy procesor.

Jest jednak sposób, żeby to ominąć:

Zanim cokolwiek zrobisz- zrób kopię zapasową pliku

Krok 1 Należy wejść w folder (domyślnie) C:\Program Files \Electronic Arts\The Sims 3 Po Zmroku\Game\Bin, gdzie znajduje się plik "GraphicsRules.sgr"
Krok 2 Otwieramy go za pomocą notatnika* i znajdujemy taki zapis:

seti cpuLevelUber 4
seti cpuLevelHigh 3
seti cpuLevelMedium 2
seti cpuLevelLow 1

Krok 3

Teraz chyba jest jasne. Jeżeli chcemy najwięcej osób na parcelach zmieniamy wartości 4;3;2;1 na same czwórki itd, czyli:

seti cpuLevelUber 4
seti cpuLevelHigh 4
seti cpuLevelMedium 4
seti cpuLevelLow 4

To samo można zrobić z trójkami, dwójkami, czy jedynkami (jeśli np. komuś tnie się gra). Nie próbowałem zmieniać wartości na przemian, tzn. np: 3;4;2;3, ale chyba raczej nic nie powinno wybuchnąć :D

Oczywiście wpływa to na wydajność gry.
Teoretycznie na 4 poziomie powinno być po 20 osób w klubach, ale zależy to też od zaludnienia miasta.

Po dokonanych zmianach zapisujemy i odpalamy grę.

Mam nadzieję, że pomogłem. Miłego klubowania!

* jeśliby plik nie był w notatniku, trzeba zrobić: otwórz > program z listy > notatnik (tak jest przy XP, przy Viście nie wiem)

Natix
04.06.2011, 10:42
Baardzo ciekawe, myślę, że spróbuję, bo zaczyna mnie to wnerwiać. Czy to jest sprawdzony sposób?

Gio
04.06.2011, 14:16
U mnie po wpisaniu samych 4 w kujonie było max 14 osób. Ale to i tak dużo.

Natix
09.06.2011, 16:21
Człowieku, jesteś geniuszem! Wpisałam, zrobiłam - Miejsce Prosperity 8 osób plus ja, barman, bramkarz.

Absolem
09.06.2011, 22:02
Świetny poradnik, spróbuję! O dziwo zawsze w dwójce przy zbyt wielu simach mi się gra zacinała, a w trójce nigdy, mimo, że mam max detale, więc gra chyba ma optymalny kod bardziej :)

Natix
04.07.2011, 09:49
Nie, no. Nie wiem, jak to się stało, ale to się znowu zmieniło i simów jest ani na lekarstwo ;( Zajrzę do pliku jeszcze raz...

Narutoman
11.07.2011, 17:11
Nie moge tego znaleźć :((

Gio
11.07.2011, 17:28
Natix też tak miałem, zmieniałem kilka razy, aż w końcu zostało :D U mnie chyba się to stało po stworzeniu nowej rodziny w nowym świecie, ale może to tylko zbieg okoliczności :)

Olaf pamiętaj, że podałem dysk C, jako domyślny. Musisz wejść w ten dysk, na którym masz zainstalowane simy. Możesz też spróbować wyszukać plik graphicrules przez wyszukiwarkę :)

Felixia
14.08.2011, 16:40
Bardzo dziękuje za ten sposób!Sprawdzona strona to jest ludzie dodają potrzebne poradniki ;) w google mi tego nie wyszukało więc myślę że wejdę na to forum i puff mam!

muffindance
14.08.2011, 22:08
Poradnik bardzo przydatny, jednak nie jestem pewna, czy go uzyc. Moja gra 9szczegolnie Brdigeport) i tak ju sie bardzo scina w czasie grania... Moze jak podwyzsze do 3 to cos tez da :)

Spectrum
16.08.2011, 23:01
Wow wypróbowałem i to działa! super wreszcie nie będę musiał urządać w klubach przyjęć aby było wiele simów :)

Narutoman
14.10.2011, 17:47
[...]Olaf pamiętaj, że podałem dysk C, jako domyślny. Musisz wejść w ten dysk, na którym masz zainstalowane simy. Możesz też spróbować wyszukać plik graphicrules przez wyszukiwarkę :)

Dzięki :) Udało się! (^_^) na początku nie mogłem tego otworzyć ale potem zauważyłem że napisałeś ''otwieramy za pomocą notatnika'' ;)

Zaraz włączę grę i sprawdzę czy zadziałało :D

PS

Nawet nie zdążyłem sprawdzić czy działa, komputer zdążył mi się już 3 razy zawiesić :(( Ale zawieszał się tylko w Bridgeport, w innych miastach nie :| Dodatkowo gra mi trochę wolniej chodziła i grafika się zmniejszyła. Ustawiłem wszystko z powrotem tak jak było, szkoda, chciałbym mieć więcej ludzi w klubach :( mówi się trudno...

Ebony
04.11.2011, 16:51
Mam problem...
Mianowicie plik po zmienieniu nie chce mi się zapisać. Wyskakuje komunikat :
" Nie można utworzyć pliku.
Sprawdź czy nazwa i ścieżka pliku są poprawne "

Deer
28.11.2011, 12:31
Ja mam tak jak Ebony i to mnie martwi. ^^

Filleable
02.01.2012, 16:32
Mitem jest też, że wystarczy bardziej zaludnić miasto- więc nawet nie próbujcie ;)

Teoretycznie na 4 poziomie powinno być po 20 osób w klubach, ale zależy to też od zaludnienia miasta.

Hehe :D. No super sposób, ale boję się próbować, bo nie mam najlepszego komputera. Przyzwyczaiłam się do małej ilości osób już w dwójce, gdzie też było mało osób :>

Gio
02.01.2012, 17:05
@up: chodzi tutaj o to, że jeżeli w mieście będzie 10 lokali i 20 simów, to w każdym z nich będzie co najwyżej 1-2. Większa liczba simów przyjdzie, jak "będzie miała z czego przyjść". Chodziło o to, że jeżeli gra uprze się na np. 15, i mamy same czwórki, to nie mamy co próbować z zaludnieniem, bo to jest już totalne max możliwości (i co dziwne u każde jest ono inne!). Jednak jeśli mamy same 4 a simów nadal tyle co kot napłakał, to coś jest nie tak, wtedy możemy kombinować. Pamiętajmy, że do parceli na jaką się wybraliśmy dopiero z czasem przychodzi większa ilość simów, więc najlepiej wejść tam zaraz po otwarciu.

Valerie
14.06.2012, 20:54
Dzięki ! Super poradnik.... Teraz w klubach jest więcej simów . Jeszcze raz dzięki.

JBronkar
28.06.2012, 13:59
a co z klubem "Zostań Gwiazdą"? Będzie działać co ten poradnik?

Absolem
05.08.2012, 19:07
Ja jeszcze dodam, że pomocny może być do tego sposobu mod Story Progression, który możecie znaleźć w dziale Aktualizacje. Można za jego pomocą ustalić maksymalną ilość mieszkańców miasta. Liczba ta może być nieskończona, ale oczywiście nie proponuję takiego rozwiązania, bo możecie zrobić masakrę swojemu komputerowi :D Tylko trochę podwyższyć. Wtedy więcej mieszkańców jest w stanie przyjąć miasto, a co za tym idzie, Ci którzy dojdą również będą szukać miejsca w klubie, więc może to wpłynąć na ilość simów tam ;)

Ziqu
14.07.2013, 15:25
Dzięki :) Mam nadzieję że za bardzo mi nie zamuli gry ;)