31.12.2010, 21:25 | #11 |
Reputacja: 10
|
Odp: domek rodziny Korke by piostrze
No cóż ja mam tu powiedzieć? Dom jest całkiem przytulny, chociaż ma trochę niedociągnięć.
Bryła i ogród Trochę dziwny kształt. Aż prosi się o piętro. Nie podobają mi się te zakratowane okna, ale podoba mi się ta drabinka w ogrodzie. Basen jest trochę za blisko domu i jest w nim łódka. W ogrodzie nie ma żadnego miejsca do rekreacji. Jak wychodzi się z domu, to jest trawa, a obok basen. Troszeczkę za pusto. Drzwi do garażu są koszmarne. 5/10 Salon, kuchnia i przedpokój Co do wina to się nie czepiam, bo ludzie mają różne dziwactwa w salonach, a tu akurat wygląda w miarę przyzwoicie, a ten winiarski efekt dopełnia stolik pod telefon w kształcie beczki. Kocham obrazy Leonarda i cieszę się, że wprowadziłeś trochę kultury do twojego domu. A co do pomieszanych stylów, to wystarczy, że dałbyś inny kominek i telewizor, a już byłoby o wiele lepiej. Kuchnia podoba mi się, chociaż mogłaby być całkowicie oddzielona od salonu i ściany oraz podłogi w niej mogłyby być lepiej dopasowane do mebli. Piesek jest boski. 6/10 za obrazy i pieska Pokój małej Aliny Przypomina trochę jakiś składzik albo pracownię. Te blaty dopełniają tego efektu. Kolorystyka jest trochę nieodpowiednia dla małego dziecka, a co do pampersów się nie czepiam. Wręcz przeciwnie. Podoba mi się ten pomysł, dlatego daję 7/10. Łazianka, pralnia Jest niefunkcjonalna, bo jak chce się umyć ręce, to trzeba obejść te szafki. Przypomina trochę wnętrze sali operacyjnej i przydałoby się coś, co ożywi trochę to miejsce. Jakiś dywanik, kwiatek albo obraz. 8/10 Pokój Hanny jest idealny dla dziewczynki w wieku szkolnym, chociaż mógłby mieć inny kolor, bo zieleń chyba nie pasuje. 9/10 Sypialnia rodziców najmniej mi się podoba, bo style gryzą się, jest utrzymana w zimnych kolorach, lampa stoi na środku pokoju i ta szafa bardziej nadawałaby się do sklepu. 3/10 Garaż jest idealny. Stworzyłeś wspaniały artystyczny nieład, jaki panuje w większości garażów. 10/10 Rozkład pomieszczeń jest niefunkcjonalny i nieproporcjonalny, bo łazienka est na końcu domu i jest większa on niektórych pomieszczeń. Proponuję zamienienie jej na dwie łazienki: jednej dla wszystkich i jednej dla rodziców. 6/10 54/80 - prawie 3/4, więc raczej mi się podoba. |
|
01.01.2011, 02:51 | #12 |
|
Trykuu. ,nie licząc oczywiście obrazów, które są w grze, to w sypialni Hani są rzeczy z tej strony http://www.aroundthesims.com/ poszperaj trochę ,jedynym wyjątkiem jest ten czerwony stworek, o którego chyba Ci chodzi ;p ,go mam z tej strony http://www.thesimsresource.com/downl...sims1-objects/ ,przepraszam ale nie pamiętam co dokładnie wpisałem, żeby go znaleźć
ROY wielkie dzięki za ocenę, zwłaszcza że się mocno rozpisałeś i uzasadniałeś swoje oceny ,ale muszę powiedzieć, że w oknach są żaluzje, a nie kraty |
01.01.2011, 18:59 | #13 |
|
Ale te żaluzje przypominają troszeczkę kraty
A co do niefunkcjonalności domu, to ja najczęściej znajduję w internecie gotowe projekty domów, ale takich prawdziwych i przekształcam je na potrzeby gry. To moim zdaniem naprawdę dobra metoda, bo te domy projektowali zawodowi architekci , ale maksymalnej oceny za projekt w grze w zakładce domu jeszcze nigdy nie miałem. Raz na jakiś czas przyjemnie jest skomentować jakiś dom. Buduj dalej domy i zamieszczaj je na forum, bo podoba mi się Twój styl, chociaż jestem zwolennikiem obiektów maxisa, które wbrew pozorom wcale nie są takie okropne, jeśli potrafi się je odpowiednio dobrać. |
01.01.2011, 20:56 | #14 |
|
omg
rozmieszczenie pomieszczen w tym domu jest wprost okropne. ;/ bryla to jakis wielki kloc co do mieszania dodatkow z neta z maxisem to zgodze sie z mirror, nastepnym razem daruj sobie takie cos. PIESEK WYCIETY Z PAINTA rowniez mnie dowalil do konca ogolem zanim wstawisz dom na forum przemysl czy czegos czasem nie trzeba poprawic. 2/10 bo sypialnia i garaz nie sa takie zle. -.-
__________________ When you're at the end of the road And you lost all sense of control And your thoughts have taken their toll |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|