13.12.2014, 18:25 | #1 |
Reputacja: 10
|
sims 3 na laptopa?
chciałam zamówić przez allegro grę Sims 3 ale w jednym z opisów znalazłam informację że ta wersja nie działa na laptopy i procesor Intel.
nie znam sie na komputerach zbytnio ale mam laptopa Toshiba satellite L 300 procesor intel pentium program windows vista-czy ta gra bedzie u mnie działac?czy tylko ta jedna wersja nie działa na laptopy czy inne też ale nie ma takiej informacji |
|
13.12.2014, 21:10 | #2 |
Reputacja: 39
|
Odp: sims 3 na laptopa?
A możesz podać dokładne parametry komputera (taktowanie procesora, ilość rdzeni/wątków, karta graficzna, pamięć RAM, itd.)? Możesz to sprawdzić za pomocą programu Everest.
Pytam, bo informacje o twoim komputerze, które podałaś są niedokładne, np. procesorów z serii Intel Pentium jest przynajmniej kilkanaście. Z tego co widziałam, to jest również kilka wersji twojego laptopa. Co do twojego pierwszego pytania, to grałam w TS3 już na dwóch laptopach i gra chodziła bez problemu. Może podaj link do tej transakcji, ale nie przypominam sobie, żeby TS3 nie chodziło na lapkach.
14.12.2014, 19:47 | #3 |
|
http://allegro.pl/the-sims-3-zwierza...871108302.html
tu jest napisane czerwoną czcionką że na laptopie może nie działac |
14.12.2014, 20:46 | #4 |
Reputacja: 39
|
Nie, tam jest napisane, że zintegrowane karty graficzne Intel nie spełniają wymagań.
Po pierwsze: karta graficzna to nie to samo co procesor. Po drugie: to, że zintegrowane karty graficzne są często używane w laptopach nie znaczy, że każdy laptop ma zintegrowaną kartę graficzną. Po trzecie: zintegrowana karta graficzna to dwie karty graficzne działające równocześnie, a z tego co patrzyłam, to twój laptop ma tylko jedną kartę, ale musisz mi podać resztę parametrów twojego komputera, bo nie jestem pewna jaką masz wersję laptopa. Po czwarte: to, że dana karta graficzna nie spełnia wymagań nie znaczy, że w ogóle nie odpali ci gry.
15.12.2014, 22:56 | #5 |
|
Zależy "co autor miał na myśli". Być może gra Ci nie pójdzie na ultra, ale np. na średnich. Póki co, czekamy na parametry komputera.
|