04.04.2024, 21:58 | #1 |
Archeolog Renesansu
|
Mery buduje domy
Dzień dobry,
Jedyne co robię w tej grze to budowanie bo kocham ten system w czwórce (chociaż swatche mogliby zrobić jak w dwójce że osobno pościel i osobno rama łóżka ALE OK NIE BEDE SIE CZEPIAC) Więęęęęc no. Będzie to wątek a nie jeden gotowy cały dom bo buduję jak mnie najdzie inspiracja i większość tego co buduję jest niedokończona xd [/IMG]
Ostatnio edytowane przez Meryam : 04.04.2024 - 22:43 |
|
05.04.2024, 05:23 | #2 |
Wpisy bloga: 16
Reputacja: 11
|
Odp: Mery buduje domy
Ładny dom. Trochę bryła budynku kojarzy mi się z rodziną Ćwir 😁.
07.04.2024, 20:39 | #3 |
Administrator
Reputacja: 84
|
Strasznie podoba mi się pierwszy dom. Jest taki jasny, lekki, a jednocześnie utrzymany w klasycznym stylu. Ma też śliczny ogródek z dużą liczbą roślin. Również podoba mi się ostatni dom w stylu Ćwirów, chociaż szkoda że ogród ma taki minimalistyczny. Myślę, że ciekawie by wyglądał z jakimś zarośniętym posągiem albo cmentarzykiem w okolicy!
07.04.2024, 21:53 | #4 |
Moderator
Reputacja: 41
|
Fajnie, że nadal budujesz, Mery. Domki bardzo mi się podobają, zwłaszcza ten pierwszy, choć mogłabym zamieszkać w każdym z nich Najbardziej podziwiam to, jak ładnie wszystkie te domki wyglądają z zewnątrz, ja nigdy nie umiem sensownie zagospodarować podwórka.
08.04.2024, 14:12 | #5 | |||
Archeolog Renesansu
|
Cytat:
Dziękuję, taki był zamiar Cytat:
Dzięki! Ogród jest w trakcie ogarniania, biorę cmentarzyk/posąg jako inspirację Cytat:
Dziękuję Z wzorowaniem się bywa różnie. Najczęściej znajduję front na pintereście, a reszta to już twór własny - przynajmniej jeśli chodzi o te domki bardziej w "klasycznym" stylu. Nowoczesne domy raaaaczej ogarniam w całości sama.
14.04.2024, 21:54 | #7 |
Archeolog Renesansu
Reputacja: 62
|
Patrzę na ten pierwszy dom i stwierdzam, że podoba mię się on. Najbardziej z całej trójki, co jest dziwne, biorąc pod uwagę moje zamiłowanie do wszelkich mroków nie wiem czy w tym trzecim nie leży mi to cukierkowe otoczenie, ale i tak #mieszkałabym
|
28.04.2024, 21:43 | #8 |
Archeolog Renesansu
|
Uwaga uruchomiłam reshade
Ale nie działa mi głębia XD Więc stanęło na efektach kolorystycznych. Nowe domki, oczywiście wszystkie work in progress bo ja nie umiem kończyć rzeczy, które zaczęłam Endżoj!
01.05.2024, 16:35 | #9 |
Moderator
Reputacja: 41
|
Piękne domki, i do tego te ogródki - tyle detali! Chętnie zobaczyłabym więcej wnętrz w Twoim wykonaniu.
Na marginesie dodam, że zdjęcia są jak dla mnie zbyt pstrokate, troszkę bym przystopowała z tymi kolorkami.
01.05.2024, 19:09 | #10 |
Archeolog Renesansu
Reputacja: 14
|
Pierwszy domek to takie cudo, strasznie podoba mi się jego elewacja i zagospodarowanie ogrodu. Kuchnia wygląda zaskakująco ciepło i sympatycznie jak na tyle białego, może to kwestia tego ładnego drewienka.
Drugi domek...mam wrażenie, że od zewnątrz budynkowi czegoś brakuje? Coś do mnie tu nie trafia, ale nie wiem co. Na plusik na pewno korzystanie z różnych poziomów wysokości, zawsze to dodaje fajnej dynamiki przestrzeni. W trakcie budowania i meblowania, jak często korzystasz z CC? Te wzorzyste krzesła są super! Długo nie grałam w Czwórkę i mam problem z rozróżnieniem, co jest vanilla z gry i dodatków, a co nie. Te nowsze wszystkie są rewelacyjnie, zdecydowanie bym je pobrała i wykorzystała w swoich rozgrywkach. |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|