11.12.2012, 17:49 | #1011 |
Reputacja: 12
|
Odp: Pytania i odpowiedzi oraz problemy z gra
wiesz co moncia12, u mnie trzeba wyczuć odpowiedni moment kiedy kliknąć na tą 'ikonkę do włączania" gdy zaczyna tak "buczeć" zwykle to robię
11.12.2012, 17:52 | #1012 |
Reputacja: 10
|
Aha.
Dzięki spróbuje |
11.12.2012, 18:07 | #1013 |
|
Liv gram w Jaskini Pokrzyku
|
11.12.2012, 20:18 | #1014 |
|
Właśnie grałam i już jest dobrze
|
11.12.2012, 22:15 | #1015 | |
Reputacja: 11
|
Cytat:
Taka ciekawostka - mam InSimenator i przy jego pomocy mogę zaprojektować ubranie codzienne i dostępne są wszystkie ubrania które mam w szafie. Dziękuję za radę, jeszcze będę próbować. |
|
12.12.2012, 16:34 | #1016 | |||
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
Cytat:
W Clean Installerze po kliknięciu na "Install" w tym okienku, które wyskoczy, odznacz "default installation" i w "select installation folder" znajdź sobie np. pulpit, żeby na nim łatwo namierzyć poszczególne pliki No i w "file extension" zmień na "package". Potem jeszcze raz "install" i będzie tak jak trzeba Co tej "aplikacji" - mam 2 teorie. I pytania - gdy wprowadzasz na osiedle simkę, pojawia się ten błąd? I czy miałaś może kiedykolwiek jakieś skiny typu townified/genticized? Czy w innym otoczeniu dzieje się to samo? (w przypadku sima wprowadzającego się na osiedle podczas gdy Dwl masz w takim stanie, jak teraz) Cytat:
moncia12 - płytka oryginalna? Masz jakiś program typu Daemon Tools, Alcohol 120%? Btw, ciekawy sposób z tym napędem kamilaf10 - pograj chwilkę jedną rodzinką z Miłowa, zapisz grę, wejdź do Dziwnowa, też pograj jedną rodzinką, zapisz. Wróć do Miłowa i do tej rodzinki, którą grałaś i zobacz, czy gra wygląda tak jak w momencie jej zapisywania. To samo zrób z rodzinką z Dziwnowa. No i koniecznie napisz, co się działo, bo na tej informacji mi najbardziej zależy Cytat:
No a skoro piszesz, że po ściągnąć ubrań z neta Ci się tak zrobiło, to przyczyna jest oczywista Podejrzewam, że były one zrobione pod inną wersję gry, niż ta, którą Ty masz i stąd te konflikty. W przypadku dobrze zrobionych ubrań oczywiście w przypadku takiej sytuacji nie ma mowy o ingerencję w zachowanie innych plików, a ten u Ciebie wystąpił - wniosek nasuwa się sam. No i nie jestem pewna, czy pozbycie się tych plików zmieniłoby stan rzeczy. Ostatnio edytowane przez Liv : 12.12.2012 - 16:40 |
|||
12.12.2012, 17:03 | #1017 |
|
|
13.12.2012, 20:30 | #1018 | ||
Reputacja: 11
|
Liv, wybacz, że dopiero teraz odpisuję, ale musiałam to wszystko posprawdzać, a dopiero dziś znalazłam wolną chwilę.
Cytat:
I taka jedna rzecz mnie interesuje jeszcze... Nie pamiętam teraz, czy instalowałam te domy Cleanem, czy tym zwykłym instalatorem. Nie mam jeszcze wszystkich dodatków (brak mi CW i 3 akcesoriów "ze środka") i zastanawiam się, czy ten instalator mógł mimo wszystko poinstalować niekompatybilne pliki, widząc zainstalowany ostatni dodatek (RiO)? Clean może by nie przepuścił, ale nie wiem, co z tym drugim. Cytat:
2. Nigdy nie ściągałam nic typu "townified/genticized", a skiny defaultowe miałam tylko jedne, dokładnie te, nigdy ich nie wymieniałam na inne i nie miałam z nimi problemu. Ale! Przeszukałam dziś ten Dwl i znalazłam pliki z nazwą "gen" - są to oczy stąd. Defaulty na pewno wybierałam z tych "default" i one też mi zawsze działały, ale dodatkowo mam też tę drugą paczkę, której nawet dość często używałam na robionych w Warsztacie simach. Mam je od dawna, nie wiem, czy mogą mieć jakiś związek z błędami. 3. Inne otoczenie - no właśnie. Najpierw jeszcze raz weszłam w Kwitnących Wzgórzach do mojej rodziny, w której robiło się czarne tło. Oczywiście znów się to pojawiło, gdy chciałam przebrać faceta. Potem przetestowałam Donalda Szpadla - i tu wszystko działa poprawnie Trochę u niego posiedziałam, przebierałam chyba z 10 razy i błędu nie zanotowałam. Potem zmieniłam okolicę na Jaskinię Pokrzyku - nie znalazłam tam tych "domów na kółkach", ale wprowadziłam 2 różnych simów na różne osiedla i nie było żadnych problemów. Podobnie z ich zmianą garderoby. Na moje oko błąd tkwi w tej eaxisowej parceli w Kwitnących Wzgórzach i miastowym simie, którego poślubiła moja simka. Pytaniem tylko dla mnie pozostaje, co te błędy powoduje. Parcela nie ma żadnych dodatków z neta, chyba, że siedzi w niej coś defaultowego, czego nie udało mi się usunąć (bo może warto wspomnieć, że te wcześniej zainstalowane parcele miały defaulty, m.in. skrzynki na listy). Z simem są problemy od samego początku - gdy tylko się wprowadził i po raz pierwszy podszedł do lustra zmienić wygląd. Z poprzednim miastowym narzeczonym tej simki (którego potem wykopałam z domu) takich akcji nie było. Mam nadzieję, że wyczerpująco odpowiedziałam Chętnie zapoznam się z Twoimi teoriami dotyczącymi "aplikacji". |
||
14.12.2012, 14:16 | #1019 |
Wpisy bloga: 2
|
A ja mam następujące pytanie... Gdzie na niebie, w nocy można zobaczyć ten cholerny księżyc? Czytałam gdzieś, że wersja nieba zmienia się po CPR i że w podstawie, księżyc na niebie się pojawia, a po CPR już nie... jeśli tak, to czy w ogóle jest jakaś możliwość by mieć ten księżyc na niebie?
14.12.2012, 14:33 | #1020 |
Reputacja: 12
|
rudzielec - raczej nie w ogóle ciężko zobaczyć niebo z wysoka jezeli to w ogóle jest możliwe, albo ja już nie pamiętam Chyba tylko jak porywają cię kosmici to są takie planety : |
dorota, karetka, nowy dom, rzeczy z internetu, serial, youtube |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 2 (0 użytkownik(ów) i 2 gości) | |
|
|