Zobacz pełną wersję : Bliźniaki - jak je mieć?
Próbowałam wszyelkich metod jakieznalazłam na forum. zamknełam 2 pary w domku z łóżkami, lodówką i obrazami na aspiracje i full zadowolenie :D. 3 laski były w ciazy, jadły tylko galaretki, ciastka, spagetti i lososie i nic...
Moze ktos juz znalazł jakiś sposób?
mi sie wydaje ze trzeba(oczywiscie to nie jest zawsze skuteczne)ale czesto jak moja babka jest w ciazy to jezeli chce miec blizniaki to pozniej daje ile tylko mi sie chce bara-bara.nie raz mi sie wtedy udaje :) :) :D :* caluski~!!!!
Próbowałam wszyelkich metod jakieznalazłam na forum. zamknełam 2 pary w domku z łóżkami, lodówką i obrazami na aspiracje i full zadowolenie :D. 3 laski były w ciazy, jadły tylko galaretki, ciastka, spagetti i lososie i nic...
nie mieszaj rzeczy, które simki w ciąży jedzą, skup się raczej na jednej potrawie (ciastkach). poza tym przepisu na bliźnięta nie ma. chociaż nie, jest jeden - kiedy się ich nie chce, rodzą się na potęgę ;) wszystko zależy od szczęścia (albo hacka, który można ściągnąć z modthesims2.com, po którym rodzą się wyłącznie bliźnięta).
Poprostu pare razy dalem bara-bara i po 3 dniach urodzily sie bliźniaki taki same
kassienka14
06.02.2005, 18:24
mi skutkuje sposob ktory wycztalam na forum czyli jedzenie spagetthi(jak to sie pisze:?::?: ) i ciasteczek. nie zawsze sie udaje ale mam juz 3 czy 4 pary blizniakow w grze:D
Bliźniaki - na nie chyba jednak nie ma sposobu, bo ja na potęgę chcę je mieć i nic xD
Mi się wydaje, że bliźniaki to czysty przypadek... chociaz u mnie rodzą się zawsze bliźniaki kiedy są niepotrzebne. Np. Kiedy mam rodzinkę, w której nie używam kodów i mają mało kasy, a do tego simka w czasie ciązy jest w fatalnym nastroju
:()
viper_88
06.02.2005, 18:44
Jest na to kod: "TwinzR2Cute" (Znalazłem go na jednej stronie:D Niestety jeszcze nie wiem czy działa)
szczescie szczescie i jeszcze raz szczescie!! :D
foxglove
06.02.2005, 19:04
Podobno rodzice(oboje!) ze znakiem zodiaku bliźnięta zawsze mają podwójne szczęście :) Mam taką simkę w ciąży, ale ostatnio nie grałam i nie mogę potwierdzić.
A umnie zawsze jest tak. Najczesciej bliżniaki rodzą sie w rodzinach bez męza(potem go wprowadzasz np) i kiedy simka jest już w zaawansowanej ciązy tzn w tym drugim stadium ze sednim brzuchem musisz zjesc ciasteczka i blizniaki gotowe.
Jest na to kod: "TwinzR2Cute" (Znalazłem go na jednej stronie:D Niestety jeszcze nie wiem czy działa)
Nie łudź się, nie działa.No przynajmniej u mnie.Pisałam ten kod na wszystkie możliwe sposoby i nic.
moniczka12
07.02.2005, 11:50
Ja bardzo nie lubie miec bliznniakow, poprostu mnie juz wkurzaja.
Lord Voldemort
07.02.2005, 11:58
może i macie rację ale u mnie to się jeszcze niegdy nie sprawdziło nigdy nie miałam bliźniaków więc chyba nie ma na to sposobu to jest moje zdanie!!
Podobno rodzice(oboje!) ze znakiem zodiaku bliźnięta zawsze mają podwójne szczęście :) Mam taką simkę w ciąży, ale ostatnio nie grałam i nie mogę potwierdzić.
Jak już rodzice to wiadomo, że oboje ;d
Ja też próbuję i próbuje i za grzyba mi nic nie wychodzi ;d
Majka :)
07.02.2005, 13:24
A mi nie wiem dlaczego ciągle sie rodzą bliźniaki :\ . I juz mam ich dość! Zawsze gdy moja Simka jest po raz pierwszy w ciąży to rodzą mi się bliźniaki. A jak już jest drugi raz w ciąży to rodzi mi się jedno dziecko. Nie gram na żadnych kodach, a chyba zawsze tak jest, echhhhhhh.... :P
Maartynaa
07.02.2005, 14:51
Ja myśle że trzeba mieć szczęście, nie słyszałam o jedzeiu ciastek czy tam spagehetti(nie pamiętam jak to sie pisze...).
..:Pati-Pokemon:..
07.02.2005, 15:05
ja nigdy nie mialam bliźniaków a podobno filmik jest fajny. ciekawe cxzy ten kod bedzie działał... ale ciastka są a już sie zastanawialam: "jakie ciastka?!?"
Kubeczek
07.02.2005, 15:12
to zależy tylko od szczęścia... wiem... jak czytałem niektóre posty "żeby były bliźniaki, simka musi jeść dużo ciastek i spaghetti" to tak zrobiłem i... jedno dziecko! A jak simka normalnie je nie tylko ciaska i spaghetti albo w ogóle ich nie je to... bliźniaki.
P.S. Czasami jak pomyślę "tylko żeby nie było bliźniaków to..." (każdy wie co)
aquamarine
07.02.2005, 15:13
Znacie jakieś inne sposoby? Bo ja uwielbiam bliźniaki!Są takie slodkie! :P
Ja gram taką rodzinką i chciałem mieć dziewczynkę (jedną) Bardzo chciałem tą dziewczynkę, niestety urodziły się bliźniaki i to chłopcy. Pamiętam, że moja simka zjadła ciasteczka w "fazie" tego większego brzuszka, rodziła też z platynową aspiracją:P
blizniaki to wielkie szczescie i wielki klopot...i jak na zlosc mi prawie caly czas sie rodza blizniaki i na czerwonej aspiracji czasami simka je ciasteczka czasami nie
teraz np mialam fajna rodzinke i tak chcialam miec dziewczynke a urodzily mi sie blizniaki i w dodatku chlopcy nie pomoglo nawet nie zapisywanie gry...
Marta 13
07.02.2005, 16:07
U mnie to jeszcze nigdy nie urodziły się bliźniaki. A tak wogóle to nie wiedziałam, że może tak być. Zawsze myślałam, że rodzi się tylko jedno dziecko.
Nie znam żadnych sposobów i myślę że żadnych nie ma. Po prostu fart... ;)
Ja raz grałam rodzinką Hak ( z Miłowa ) i ta Esmeralda, czy jak jej tam urodziła bliźniaki. Normalnie tylko raz zrobiłam "postaraj się o dziecko". Jadła to co jej rodzina. Być może to jest przypadek z tymi bliźniętami, jak to inni piszą .
gwiazdunia
07.02.2005, 17:49
Moja simki nigdy nie jadły ciasteczek, a blizniaki sie rodziły zawsze kiedy było to niepotrzebne... Naprzykład miałam małzenstwo i niechciało mi sie opiekowac bobasami to zaadoptowałam dziecko i był to chłopiec, potem stwierdziłam ze musze miec dziewczynke, ale juz nie chciałam jej adoptowac... To wziełam postaraj sie o dziecko i jak na złos urodziły mi sie blizniaki..... I to nadodatek chłopcy.... :)
pszczółka
07.02.2005, 18:01
Zawsze chciałam żeby moi simowie mieli bliźniaki ale nic. ]
Ja nie wiem jak to zrobić. Proszę niech mi ktoś powie jak to zrobić...
Jak wiele osób napisało- to czysty przypadek ^_-. Nie ma sposobu na biźniaki. Chociaż mnie się przytrafiła śmieszna historia, bo moi Simowie mają dwie córki: Jedną młodszą, drugą starszą...i gdy ta młodsza doszła do wieku nastoletniego...puf.Okazało się, że są prawie identyczne! Nawet ciuchy takie same! Różnice są naprawdę niewielkie.
Kiedyś bardzo chciałam mieć blizniaki, robiłam co w postach wszystko i nic. Potem używałam takiego urządzenia dzięki któremu można miec bliżniaki normalne i z kosmitą i strasznie mi się już znudziły. A dzisiaj zupełnie niespodziewanie Kasandra urodziła bliżniaki bez kodów ani dodatków :D To serio jest przypadek tylko :)
Ciasteczka nie działają :P Dziś biednego Nerwusa ( którego UFO porwało) karmiłem podczas ciąży tylko ciastkami i wyszło jedno dziecko..śliczny chłopczyk ^.^. Jestem taki dumny xD!
..::PIRATKA::..
11.02.2005, 16:45
ech, wy znowu z tymi blizniakami :\ posiadanie ich wcale nie jest takie swietne, przysparza tylko wiecej problemow, ale kazdy niech ma jak chce.
CO DO TEMATU to nie mam zielonego pojecia, jaki jest przepis na blizniaki, ale raz udalo mi sie je miec.
A skąd wziąść te ciasteczka? :wacko:
..::PIRATKA::..
11.02.2005, 17:10
A skąd wziąść te ciasteczka? :wacko:
Kliknij na lodówkę i będziesz miała napis "Zjedz Przekąskę...>(po kliknięciu) ciasteczka" czy jakoś tak
ja robie tak"
1.babka i facet idą do łużka i postaraj sie o dziecko
2.babka ma 1 faze ciąży po raz drugi idzie i robi bara-bara
3.2 faza ciąży dla pewności 3 raz bara-bara
je normalne raz płatki indyk zapiekanki kanapki z szynką ...
ma aspiracje platynową ale nie wiem czy ma to jakiś wpływ na to(ona ma zawsze platynową) :P
Moim zdaniem cały czas...ile wlezie bara-bara!!!
To jest losowe. Bo niby jak tym sposobem zrobić bliźniaki obcych? (czytałem gdzieś, że to też możliwe :]).
Ja mam na za to pechowe szczęście do bliźniaków...I zawsze do parki chłopiec-dziewczynka.Jak na złosć bliźnięta miałam już 4 razy. Nic przyjemnego,ale chciałabym mieć raz bliźnięta tej samej płci ;)
To chyba naprawdę kwestia szczęscia. ;)
malootka
13.02.2005, 13:44
ja bliźniaki miałam raz, całkowity przypadek o ile dobrze mniemam, i więcej nie chcę tych bachorów razy2!
OlaSims2
13.02.2005, 14:49
Ja myśle, że to czysty przypadek mieć bliźniaki, bo ja próbowałam te wszystkie sposoby co tu są podane i nic (jedno dziecko). Jak mam niższy poziom aspiracji to mam chłopca a jak wyższy to dziewczynkę. A ja chciałabym mieć bliźniaki dziewczynkę i chłopca, do takie jedne rodzinki ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;(
pszczółka
13.02.2005, 17:51
Jak ostatnio grałam to udało mi się mieć bliźniaki!!! Zrobiłam rodzinke facet- bliźnięta (znak zodiaku) i baba też (nie wiem czy to ma znaczenie ale zrobiłam) mieli pierwsze dziecko jedno:-(
ale potem bliźniaki:-) tylko że w tedy gdy urodziło się jedno moja simka ciągle jadła ciastka i spagetti (Jak to się pisze????) a gdy bliźniaki jadła sałatke i piła sok. Ale w czasie ciąży nigdy nie robiła bara-bara
OlaSims2
14.02.2005, 16:00
Przed chwileczką grałam w the sims 2, zrobiłam sima i simkę dałam im znak zodiaku bliźnięta, postarali się o dziecko potem bara bara i zostawiłam ich samym sobie na przyspieszonym tempie. Urodziły mi się bliźniaczki chłopiec i dziewczynka :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Myślę że to przypadkowe. Gdy stworzyłam pierwszą rodzinkę urodziła mi się najpierw dziewczynka a potem bliźniaki. Miałam farta nie !!!
Andromeda
14.02.2005, 20:17
Hm,nie wiem czy to zadziała, ale ja próbowałam 2 razy i mi się udawało: według mnie żeby mieć bliźniaki trzeba pójść do łóżka które stoi na dworze. :hmmm: ale nie jestem pewna pewnie miałam po prostu farta :\
Kasia-Barbie
15.02.2005, 13:38
a ja nigdy nie miałam bliźniaków. Bez względu na wszystko.
ktosia93
15.02.2005, 14:58
u mnie zawsze jak baba od drugiego urośnięcia brzucha je tylko i wyłącznie przekąski to zawsze się rodzą!! ale nie możesz dawać że raz zje galaretke a raz przekąske, tylko i wyłącznie ciastka, chrupki i napój !! ;) nie wiem czy u was też tak jest ::))
wedlug mnie to te wszystkie sposoby podawane na forum, aby miec blizniaki to stek najwiekszych bzdur...to gra przeciez o tym decyduje a nie co simka zje...
wedlug mnie to te wszystkie sposoby podawane na forum, aby miec blizniaki to stek najwiekszych bzdur...to gra przeciez o tym decyduje a nie co simka zje... no właśnie. gra to losuje, zależy od szczęścia. Gdziesz w grze jest napisane, że ma średnio co 5 dziecko, przerobić na bliżniaki. Proste?
..::Lena::..
18.02.2005, 14:47
Haha ja przejrzalam cały temat i zastosowałam sie do wszystkich rad.... Gram juz hoho w sims2 i nigdy w zyciu nie mialam blizniaków.... Zniechecilam sie bo po pierwszje próbie w ciazy gdy jadła ciastka i te inne porady to urodzil sie chlopiec :/ ale potem urodzily mi sie blizniaki :D pierwszy raz ;) Chlopczyk i dziewczynka ;) ale mam radoche ;D
Khaterine
19.02.2005, 12:10
To Sie Robi Losowo !!!!!!!!!!!!
Madziuch
19.02.2005, 12:37
Khaterine : masz rację. To się robi losowo:P Ale może spróbój babką, żeby babka jadła często spaghetti : ja tak zrobiłam i mi się udało. Pierwszy raz urodziły mi się bliźniaczki! Dziewczynki dwie:) Ania I Hania :*
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.