PDA

Zobacz pełną wersję : Opiekunka nie umie się opiekowac dziećmi!!!

Binek
17.01.2005, 13:10
Zatrudniłem opiekunke.To więc mam dwójke niemowlkaów.Ona się nimi nie zajmowała!Brała je tylko na reće.Dzieki niej moje niemowlaczki zabrała opieka specjalna ;( Matka umarła kilka dni później ;(

AmazonkAA
17.01.2005, 13:37
no to dziwne, bo moja opiekunka normalnie sie nimi zajmuje

Fizzly
17.01.2005, 13:49
Miałem kiedyś podobnie, teraz po zainstalowaniu łatki jest OK, ale moje dzieci i tak nie lubią niańki. ;) Ona je chce wziąć na ręce, a one płaczą i wykręcają się. Dlatego nie korzystam z opiekunki. :P Zainstaluj PATCH (http://www.sims2.com), powinno być OK.

Królik
17.01.2005, 14:45
U mnie opiekunka zawsze nie zajmuje się dzieckiem :\ Jak w moim domku dziećmi zajmuje się opiekunka, to mają one baaardzo zły chumor ;( a raz jak zatrudniłam opiekunkę (żeby muc wyjechać rodzicami do miasta) to znalazłam później moje ukochane dziecko marznące, głodne, nie wyspane na ziemi :1smutny: Okropne te opiekunki! One są ********** :censor:

A jak ściągnę tą łatke to będzie lepiej? :huh:

Kash
17.01.2005, 14:48
Fizzly napisał, że tak, to chyba będzie lepiej, no nie?
Ja też nie korzystam z opiekunki. Jest głupia. Samemu jest lepiej zajmowac się dzieckiem, najlepiej, jak sie ma Mleko Mądrości. Zrobiłam tak tylko raz i dziecko przy nauce kozystania z WC siedziało na nocniczku do zapełnienia 3/4 wskaxnika! to się nazywa ekspres!

Tssssss
17.01.2005, 14:49
Miałem kiedyś podobnie, teraz po zainstalowaniu łatki jest OK, ale moje dzieci i tak nie lubią niańki. ;) Ona je chce wziąć na ręce, a one płaczą i wykręcają się. Dlatego nie korzystam z opiekunki. :P Zainstaluj PATCH (http://www.sims2.com), powinno być OK.

Wiem, że pytanie głupie, ale ja się naprawdę na tym nie znam. Gdzie ten patch wpakować...? =( Bo własnie go ściągam, ale... no rozumiecie? Jak coś nie tak to bardzo przepraszam =(

tinka
17.01.2005, 15:06
Wiem, że pytanie głupie, ale ja się naprawdę na tym nie znam. Gdzie ten patch wpakować...? =( Bo własnie go ściągam, ale... no rozumiecie? Jak coś nie tak to bardzo przepraszam =(
Jak klikniesz dwa razy na nim, to się sam zainstaluje.

Mateusz22
17.01.2005, 15:22
U mnie opiekunka sie poci :O nie dosc ze smierdzi to robi awantury w domu !! co za wstretna baba na dodatek ma męskie imie !!

Toxic
17.01.2005, 15:50
U mnie opiekunka poszła sobie zjeśc coś zaczeła gotowac i nagle jej się odechciało i poszła oglądać tv i przez nią spaił się cały dom naszczęście dziecko przerzyłó ale opiekunka też :\

taSEka
17.01.2005, 15:55
U mnie opiekunka poszła sobie zjeśc coś zaczeła gotowac i nagle jej się odechciało i poszła oglądać tv i przez nią spaił się cały dom naszczęście dziecko przerzyłó ale opiekunka też :\

Wpsółczuję ... :/. Ja tylko raz miałem opiekunkę na dzień. nie nie było źle dała dziecku jeść, pobawiła go trochę, próbowała nawet go nauczyć sikać do nocnika a na końcu położyła go spać. ale to był tylko jeden dzień bo później sam się nim zajmowałem :D

Kubeczek
17.01.2005, 15:59
te opiekunki to nie opiekunki, tylko SADYSTKI! U mnie jest tak - gdy dziecko chce spać, ona je wsadza do fotelika i na odwrót. albo jak miałem bliźniaki(jeszcze były niemowlakami) to wzięła jedno, nakarmiła, położyła przy lodówce, wzięła drugie i nie mogła dojść do lodówki, i kładła drugiego, i podnosiła, i kładła... na szczęście mój sim zaraz wrócił z pracy
:bomb: :wacko:

Bastila
17.01.2005, 16:01
U mnie opiekunka zawsze sprawdza się wzorcowo i moje dzieci sa zadowolone....nie mam co narzekac :D raz tylko glupia zaklinowala sie w ciasnej lazience i musialam grac od nowa :td:

Erin91
17.01.2005, 16:45
Zawsze można ściągnąć obraz z http://modthesims2.com/showthread.php?t=33870&highlight=simchaotics (z simchaotics.com coś się nie da..) i sterować opiekunką! To jest naprawdę przydatne szczególnie w przypadku kiedy zatrudni się opiekunkę i nie ma nikiogo w domu a ona zamiast opiekować się dziećmi oglada telewizję:\

Binek
17.01.2005, 17:57
ale rodzice pracuja od 8 00 do 16 00 a nastolatka w szkole!To co mam zrobić z dzieckiem? :\

kubasm
17.01.2005, 18:24
yhh...dzieki wam ja unikne takich sytuacji , bo prawde mowiac nigdy nie korzystalem z opiekunki tylko zawsze z mleka madrosci:p

Binek
18.01.2005, 14:59
i dobrze że nie morzystałeś!Jak przyuchodzi opiekuna to się nie umie zajmować.Moja biedna mała Anastazja jest domu opieki [rzez nią! ;(

Ayla
18.01.2005, 17:02
Wiecie co? Ja to mam różnie z tą opiekunką. Raz dobrze raz źle. Po zainstalowaniu patcha niewiele się zmieniło na lepsze. Sama wolę zajmować się swoimi maluchami. Najgorsze tipsy z opiekunką: zaczyna coś gotować, ale nie kończy. No i pożar gotowy! Cały czas ogląda TV. Chce jej się siku, wszystkie toalety wolne, a ona siusia pod siebie :O Przy bliźniakach: zajmuje się tylko jednym dzieckiem!!! Kładzie dzieci gdziekolwiek i idzie robić coś innego. Śpiącego malucha sadza w foteliku. Głodnego kładzie spać :\ Raz mi się zacięła przy łóżeczku i musiałam jej kodem "pomóc" ;)

Meliana
18.01.2005, 18:24
Ta opiekunka jest jakaś dziwna!!! Kiedys do mnie przyszła i zamiast opiekować sie dzieckiem to usiadła sobie na kanapie i oglądała telewizje albo piła kawę. Biedne dziecko cały czas było głodne i niewyspane! xP Nie mogłam nic zrobic bo byłam w pracy. Nigdy więcej jej nie zatrudnię.Tylko marnuje mi pieniądze!

donika
18.01.2005, 20:50
Opiekunka jest beznadziejna :wacko: nie umie zajmować sie dziecmi caly czas daje im jesc jakby mialy zołądki wieckości dyni :P moim zdaniem powinna uczyc dzieci chodzic, mowic i korzystac z toalety...

moniczka12
19.01.2005, 13:21
A mi u mnie w domu opiekunka umarla. an moim przyjeciu. Byla balanga i spadlo do katastrofa

Artusek
19.01.2005, 17:40
U mnie opiekunka:

- Nazywa sie Sergiusz Desperat.
- Ciagle smazy kotlety wiepszowe, mimo iz nikt w domu nie jest glodny (nawet ona :\) i zostawia je nieprzyzadzone na blacie.
- Zostawia dzieci (niemowlaki) na podlodze.
- Ciagle gra na Konsoli Maxis/PC lub oglada TV.
- Je nieswieze zarcie.
- Jak male dziecko gra na cymbalkach (max energii) wsadza je do kojca!
- Raz zadzwonila po pizze, a akurat po nia samochod przyjechal i musialem placic.
- Ciagle karmi moje dzieci, mimo ze nie sa glodne.

No i jak taki ktos moze byc nazywany opiekunka?
Ale, jest jeden plus:

+ Sprzata dom :).

...Martini.....
19.01.2005, 18:07
Oto jak sprawdza się moja opiekunka

- Nigdy nie sadza dziecka na nocnik, czeka aż się załatwi i wtecy mu zmienia pieluszke
- Wyzywa moich simów i wszystkich obraża
- Ciągle piecze ciasta
- Kładzie dzieci na podłodze
- Stoi w drzwiach toalety i nie daje nikomu wejść
- Ogląda telewizje zamiast opiekować się dziećmi

Lapis_Lasuli
19.01.2005, 18:32
Moja na dodatek pływa w basenie, kąpie się pod prysznicem, cały czas coś marudzi pod nosem i robi wszystko odwrotnie. Na szczęście mój maluch nauczył się już chodzić to można jej jakoś uciekać..jednak nie na długo. A tak poza tym to ona nie jest taka zła. Żeby tylko bardziej troszczyła sie o dziciaka.

I tak ogrodnik jest najgorszy.

...Martini.....
19.01.2005, 19:00
No... Ogrodnik potrafi cały dzień stać przy kwiatku i nic nie robić:D. U mnie najczęściej tak jest. Aż mi kwiatki więdną...

Neroska
19.01.2005, 19:52
Prawde mówiąc to ja też nie byłam z opiekunki zadowolona bo kiedyś moja simka pojechała do miasta a sim pojechał do pracy i no położyła to dziecko na łóżku zaczeła wydzwaniać aż w końcu moja simka przyjechała i była na nią zła

cornishonka
19.01.2005, 19:57
u mnie opiekunka nie jest taka zła ;d

- najpierw sprząta dom itp. itp.
- potem zajmuje się dzieciakiem, i, o dziwo, chociaz nie umiał jeszcze mówić, słuchała sie go ;d tzn. podawała mu butelke, a potem jak prosł o wziecie na rece i do kojca lulu ;>
- a jak przyjechała starsza siostra, to zrobiła jej galaretke :P
- jesli chodzi o telewizje czy coś, to ogląda ją czy robi inne 'normalne' rzeczy po zrobieniu wcześniejszych pkt.. a jak się jej nudzi, to ciągle czysci szafke kuchenna, chociaż jest czysta xdd

patcha, czy tej łatki nie ściągalam, ale jestem zadowolona :P

Blondi1989
20.01.2005, 11:43
Zatrudniłem opiekunke.To więc mam dwójke niemowlkaów.Ona się nimi nie zajmowała!Brała je tylko na reće.Dzieki niej moje niemowlaczki zabrała opieka specjalna ;( Matka umarła kilka dni później ;(Witaj w klubie. Moja opiekunka ani karmiła ani brała na rece tylko stała w jednym miejscu a na koniec zgarniała kase i se szła.

Neroska
20.01.2005, 12:58
Blondi no i mój mały sim sie rozchorował co mam zrobić? ;(

Blondi1989
20.01.2005, 13:03
ojojoj nie wiem nie miałam takiego przypadku zaspokuj jego potrzeby najlepiej!

Neroska
20.01.2005, 13:19
Mały sim kicha a to 3 letnie dziecko

kamaja
20.01.2005, 13:19
moja opiekunka tak samo chce się zająć biednymi rodzicami i recztą rodziny a mały członek rodziny jest w gorszej szytyłacji niż bym go zamkneła w pokoju bez drzwi :wall: ;( ;( ;( ;( i opiekunek można zatrudnić nieskończoność więc cały czas dzwoniłam po opiekunki bo myślałam ze jak będzie ich dużo to zdołają doprowodzić dziecko do dobrego stanu i tak dużo przyjechało ze komp mi się zacinał i nie dały rady zająć się maluchem ;( póżniej przestałam grać tą rodzinką bo nie dało się tak się zacinał komp ;( :1smutny:

Lapis_Lasuli
20.01.2005, 15:21
moja opiekunka tak samo chce się zająć biednymi rodzicami i recztą rodziny a mały członek rodziny jest w gorszej szytyłacji niż bym go zamkneła w pokoju bez drzwi :wall: ;( ;( ;( ;( i opiekunek można zatrudnić nieskończoność więc cały czas dzwoniłam po opiekunki bo myślałam ze jak będzie ich dużo to zdołają doprowodzić dziecko do dobrego stanu i tak dużo przyjechało ze komp mi się zacinał i nie dały rady zająć się maluchem ;( póżniej przestałam grać tą rodzinką bo nie dało się tak się zacinał komp ;( :1smutny:

Można mieć kilka opiekunek?? Nie wiedziałam :) A może ogrodników może być parunastu? Przynajmniej raz zrobiliby swoją robątę dobrze LUB do konca... :O

Blondi1989
21.01.2005, 08:46
Blondi no i mój mały sim sie rozchorował co mam zrobić? ;(
Nie wiem nie mialam takiego przypadku a spróbuj mu kodem poprawić humor ja tak robie zawsze

Madziuch
21.01.2005, 08:48
U mnie w miarę normalnie. Chcociaż gdy dziecko chce spać, to ona je wyjmuje z kojca i kładzie na ziemi. Czyli u mnie jest w kratkę : czasem dobrze, czasem źle

Artil
21.01.2005, 09:38
U mnie szkoda gadać przychodzi robi sobie żarcie i siada taki wrzód na d.... przed telewizorem.

Ps. przepraszam za wyrażenie

Blondi1989
21.01.2005, 09:54
u mnie to juz wszystko kodami jest-pieniądze,dobru humor na full, jak mi sim choruje to kodem go biore i jest zdrowy.Ale wracając do opiekunki to co ja mam zrobić żeby ona przestała stać w miejscu i wzieła się za dziecko?

Neroska
21.01.2005, 10:37
Spróbowałam dać następną opiekunke i teraz jest cacy:D :) mały sim dostaje jeść ,ululany itp

Artil
21.01.2005, 10:44
u mnie to juz wszystko kodami jest-pieniądze,dobru humor na full, jak mi sim choruje to kodem go biore i jest zdrowy.Ale wracając do opiekunki to co ja mam zrobić żeby ona przestała stać w miejscu i wzieła się za dziecko?
To chyba wiedzą tylko rzymscy bogowie to jest część gry która jest chyba najbardziej nie udana u mnie to przynajmniej siedzi przed telewizorem ;P

Blondi1989 współczuję

Blondi1989
21.01.2005, 13:33
to miały być kondolencje heh ;) ? nie no żartuje ale spróbuje zroić coś z tą opiekunką B)

berata
21.01.2005, 20:30
to miały być kondolencje heh ;) ? nie no żartuje ale spróbuje zroić coś z tą opiekunką B)
A może ją zwolnij i zadzwoń jeszcze raz po opiekunkę. Powinni Ci przysłać inną. Może ona będzie się lepiej sprawować? :)

35C4R00N
21.01.2005, 20:38
A może ją zwolnij i zadzwoń jeszcze raz po opiekunkę. Powinni Ci przysłać inną. Może ona będzie się lepiej sprawować? :)W czasie rozmowy telefonicznej (zamawiania opiekunki) pokazuje się komunikat z fotka (małą) osoby która przyjedzie. Jeśli to ta sama, to trzeba po prostu zadzwonić jeszcze raz. za którymś razem odbierze inna (na początku gry są dostępne trzy opiekunki , jedna z nich jest wyjątkowo wredna i leniwa).

berata
21.01.2005, 20:41
Nie rozumiem... Jak to na początku gry? Czy to oznacza, że poźniej jest ich więcej? :O

35C4R00N
21.01.2005, 20:47
Czy to oznacza, że poźniej jest ich więcej? :OMoże być wiecej, ale nie musi. te NPC ściągają się z domami (jeśli jest w nich rodzina), a gra użyje każdego NPC który ma odpowiedni "zawód". Mnie też to na początku dziwiło, ale teraz już wiem jak to działa i po prostu przy instalacji nowego domu "wycinam" wszystkich Simów (w tym NPC).

Primek111
21.01.2005, 22:33
............jest kod na poprawę humoru, nie znm podajcie????????

Fayy
22.01.2005, 07:56

Takiego kodu nie ma! Muszisz tylko ściągnac taki obraz ;)

tinka
22.01.2005, 09:24
Takiego kodu nie ma! Muszisz tylko ściągnac taki obraz ;)
Można tylko skasować sima kodem moveObjects on

kamaja
22.01.2005, 09:33
ja dużo razy zatrudniałam opiekunkę ale opiekunka jak włoże dziecko do kojca żeby się przespało to umie tylko wyciągać i psuje mi dziecko bo jest niewyspane nienajedzone i zabiera go opieka społeczna to ma być opiekunka to jest ktoś kto krzywdzi dzieci ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ona jest :alien: kosmitką :alien: ale taką prowdziwą nie z wyglądu z zachowania jest bombą :bomb: która wybucha przy dziecku jest dziablicą :chair: krzywdzącą dziecko

Kubeczek
22.01.2005, 12:57
............jest kod na poprawę humoru, nie znam podajcie????????
jest, ale działa on na wszystkich domowników. wpisujesz w okienko boolprop testingcheatsenabled true, klikasz na skrzynkę pocztową z przytrzymanym shiftem i wybierasz opcję 'make all happy' czy jakoś tak
------------------------------
na szczęście przez opiekunke nie straciłem w simach dzieci
ale czasami zdarzały mi się błędy, że znikała skrzynka pocztowa, a opiekunka ZOSTAŁA I NIE MOGŁA PÓJŚĆ!!! NAWET NASTĘPNEGO DNIA PRZYSZŁA DRUGA!!! zajmowała wszystkim łóżka, sikała na podłogę, zżerała zawartość lodówki i DOPROWADZAŁA MNIE I MOICH SIMÓW DO SZAŁU!!! musiałem rodzine przeprowadzić. na szczęście tam dzieci podorastały i nie musiałem już tej [beep] zatrudniać.

Doris
22.01.2005, 13:09
To prawda te opiekunki są do niczego.Skorzystałam z usług opiekunki,ale kiedy przeszła nie zajmowała się dziećmi ,kiedy np.mojemu simowi(małe dziecko)miało brak higieny to opiekunka dawała mu jeść chodż było najedzone..a tak w ogóle to ciągle majsterkowała przy kuchni i trzy razy wywołała pożar...Tych opiekunek mam serdecznie DOSYĆ...!!!!!!!!!! :1smutny: :jump:

magda_909
24.01.2005, 12:00
Ona miala sie opiekowac dziećmi a żarła se moje zapasy z mojej lodówki (chamstwo jedno) wkurzylam sie i zwolnilam ja a ona zabrala mi dziecko (jędza jedna)

milirodeo
24.01.2005, 14:39
U mnie akurat wszystko było dobrze ale robiła czasami niepotrzebne żeczy np karmila dziecko 4 razy z rzędu

Binek
24.01.2005, 15:00
Eureka!
Są 3 opiekunki!1 umię sie tylko dobrze opiekować.Mój mały sim miał wszystko na zielono.Ta jedna jest stara ma krótkie włosy bez gumki na włosach.Łatwo pomylić jedną opiekunkę która nie umie się opiekować z dobrą.Spróbujcie.!

Toxic
24.01.2005, 16:31
Witaj w klubie. Moja opiekunka ani karmiła ani brała na rece tylko stała w jednym miejscu a na koniec zgarniała kase i se szła.
I tak masz szczęscie u mnie opiekunka zawsze podpali i kase za to bierze . Raz nie było alarmu i wszystko sie psaliło oprócz niej i dziecka i kase za to też wzieła.
U mnie opiekunki robią to :
- sprzątają cały dom
- ciałe coś na piecu zostawiają i przez to są ciągłe pożary
- oglądają tv cały czas
- jak widzą basen to w nim siedzą cały dzień
- nie idą ja ksie je zwalnia inną osoba niż ta która ją wezwała
- obrażają wszystkich do okoła
- wsadzają dzieci d otego stoliczka gdy dziecko chce spać (gdy już tam włożą idą oglądać tv )

marysia93
24.01.2005, 18:14
Zatrudniłem opiekunke.To więc mam dwójke niemowlkaów.Ona się nimi nie zajmowała!Brała je tylko na reće.Dzieki niej moje niemowlaczki zabrała opieka specjalna ;( Matka umarła kilka dni później ;(
moja mi się normalnie opiekuje, przewija, karmi itp czasem tylko jak dziecko ma dobry chumor to ogląda TV, albo robi sobie żarcie, a czasem pływa w basenie ;)

Binek
01.03.2005, 09:09
normalnie Horror!!!
Mój sim ozenił się z Sergiusz żeby zostawała w domu i opiekowała sie dzieckiem a tu co się okazuje?
sergiusz umiera!!!!!!!!!!!
Teraz przychozi do mnie walnięta opiekunka która sie kompie w jakuzzi siedzi w kiblu i czyta gazete je cał czas!!Prąd mi ciągnie!Olląda telewizor a dziecko?Ryczy!Bo starych nie ma ;(.
OPIEKUNKOM MÓWIMY STANOWCZE NIEEEE :D

Margotka
01.03.2005, 15:09
A właśnie... Też miałam coś takiego narpierw doprowadza moje dziecko do aspiracji "rozwydrzony bachor" a póżniej nie odchodzi dopóki nie dam jej 100s. napiwku...

Co do tego patcha. Ciągle wyskakuje mi błąd przy instalacji. Może to wina tego że Sims2 mam zainstalowane nie na dysku głównym (C:) tylko na D: ??? :\

Binek
01.03.2005, 15:15
A właśnie... Też miałam coś takiego narpierw doprowadza moje dziecko do aspiracji "rozwydrzony bachor" a póżniej nie odchodzi dopóki nie dam jej 100s. napiwku...

Co do tego patcha. Ciągle wyskakuje mi błąd przy instalacji. Może to wina tego że Sims2 mam zainstalowane nie na dysku głównym (C:) tylko na D: ??? :\
Ja mam na dysku d i mi chodzą.

~Perlié~
01.03.2005, 15:25
te idiotki opiekunki sa głupie!!!!!!
zajac dzieckiem sie nie umia!

Biała dama
01.03.2005, 15:52
U mnie sprzątaczka opiekuje sie dzieckiem, robi śniadanie, ogląda tv, czyta gazetkę, sprząta! Jest super!!

Binek
02.03.2005, 07:36
U mnie sprzątaczka opiekuje sie dzieckiem, robi śniadanie, ogląda tv, czyta gazetkę, sprząta! Jest super!!
Jest taka.W innej rodzinie taką miałem.Lecz nie zachwyciło mnioe glądanie tekewizora!!!!!Co do mojej opiekunkiki dziecko wyrosłonie muszę już po nią dzwonić ;) Lrcz niestety mam w innych rodzinach dzieci i pracujących.

LindSay
03.04.2005, 09:16
Moi simowei adoptowali sobie niemowlaka i od razu zadzwoniła simka po opiekunkę. Opiekunka ta jest bardzo fajna, dobrze się zajmuje dzieckiem (he, może dlatego że daję jej często 100 simoleanów napiwku :) ), gotuje, sprząta....To jest RAJ dla moich simów!!!

patryk123
03.04.2005, 13:43
opiekunka dobrze opiekuje sie dzieckiem ale kiedzys sasiadka ukradla mi dziecko wylaczylem gre i wczytalem i nie znalazlem dziecka lezalo przy smietniku a poza tym je na moj rachunek korzysta z jakuzzi itd

patryk123
03.04.2005, 14:02
jest wpisz boolProp testingCheatsEnabled true przytrzymujac shift nacisnij na skrzynke na listy i daj make all hapy ;) mozesz dziekowac

LindSay
03.04.2005, 16:38
opiekunka dobrze opiekuje sie dzieckiem ale kiedzys sasiadka ukradla mi dziecko wylaczylem gre i wczytalem i nie znalazlem dziecka lezalo przy smietniku a poza tym je na moj rachunek korzysta z jakuzzi itd
Sąsiadka ukradła dziecko :O ? Jak? Wybaczcie, ale od niedawna mam The Sims 2 i w tym temacie jestem ZIELONA.... :) . Co do opiekunki, to dzisiaj wynajęłam wredną babę- co z tego, że dobrze się dzieckiem zajmowała, ale...miała do moich simów wieczne pretensje! Jak opiekunka wyczyściła kibelek, po chwili mój sim poszedł się tam wysikać. Nad głową opiekunki od razu była "chmurka" z przekreśloną głową mojego sima!!!Nie znoszę jej!!!

patryk123
03.04.2005, 18:12
ta "śmieciarko-opiekónka" może myśli że jest panią domu czy coś w tym stylu.

patryk123
03.04.2005, 19:23
były by ok gdyby:nie oglądała tv,gotowała,na prezent urodzinowy dziecka dała pożar,zostawia za sobą bajzel,traktóje simów jak popychadło,korzysta z płatnych zajęć,czasami zamawia pizze,karmi dziecko na siłę,zamiast położyć dziecko spać daje na podłogę,doprowadza dziecko do stanu psychicznego,dziecko ma w *****, to dopiro nazywa się opieka społeczna. a wy jak sądzicie :\ ;)

*apple*
03.04.2005, 19:40
u mnie się zacieła bo coś zżarła i teraz żyga i mi kibel zajmuje i brudzi... bleeee

Rapunzel
14.04.2005, 14:00
Ja kiedyś zadzwoniła po opiekunkę kiedy matka była w domu.Nie musiała zajmować się niemowlakami,to postrzątała cały dom na błysk ;) Taka jednorazowa pokojówka ;) Super!!!

Ale dziećmi to zajmować się nie umie.Kiedy moja Simka poszła do pracy i zamówiła opiekę do małego dziecka ta baba przez cały czas oglądała telewizję :\

patryk123
14.04.2005, 14:08
najgorsze że traktuje dzieci jak bachory ;( :1smutny: :\

Shèène
15.04.2005, 19:42
Nie chce byc nie grzeczna, ale ile jeszcze bedziecie walkowac ten temat? Opiekunka jest jaka jest, a te dzieciaki sa TYLKO podkreślam TYLKO programem i nic nie czuja.
Ps. Chyba mala nabijalnia sie robi

davidosss
15.04.2005, 22:40
Nie chce byc nie grzeczna, ale ile jeszcze bedziecie walkowac ten temat? Opiekunka jest jaka jest, a te dzieciaki sa TYLKO podkreślam TYLKO programem i nic nie czuja.
Ps. Chyba mala nabijalnia sie robi
Też tak sadze ludzie wy tak nie przezywajcie tak mocno tej gry bo wam nerwy zepsuje !!!

kamyk
16.04.2005, 07:33
przecież to wiadomo że opiekunka nie umie się zajmować dziećmi...
tyle razy ten tamat był roztrząsany...... :O

didaa13
16.04.2005, 12:51
Teraz to już wszyscy sobie posty nabijają i piszą np. Tak, opiekunka nie umie zająć się dzieckiem.

..::PIRATKA::..
17.04.2005, 13:40
A ja nigdy, PRZENIGDY jeszcze nie zamówiłam opiekunki w TS2 :O I chyba tego nie zrobię ... Cieszę się, że tego nie zrobiłam, choć może kiedyś spróbuję ;) Może to jakiś błąd w grze, że nie zajmuje się dziećmi?

Patryczek
17.04.2005, 17:55
Ej, a która opiekunka właściwie tak dobrze karmi i dba o dziecko???!!!

U mnie jest opiekunka Sergiusz dopiero 1 dzień i zabardzo nie zauważyłem nic w niej negatywnego.

Binek
18.04.2005, 17:21
Sergiusz i... chybaKaren ;)
Taka siwa z krótkimi włosami!
Rozpuszczonymi.

Edit:
Dida13 to waśnie ty chyba nabijasz posty bo nie wiem po co powtarzasz po Hakerce? Tak samo ty dawidosss

LindSay
19.04.2005, 13:20
Pamiętam taką jedną opiekunkę, która zsikała się na ślubie moich simów!!!Bo co chwilę robili toasty na cześć simów... :D . I na dodatek chyba musiałam strasznie śmierdzieć, bo wszyscy zatykali nos! I to ma być opiekunka która nawet się nie umie zachować na ślubie?! Eh...... :\

Patryczek
19.04.2005, 14:52
I właśnie przez takich ludzi co mówią "To jest głupie", albo "Dziciaki sa tylko programem, wiec nic nie czuja" to odrazu tracę chęć do gry.

Może i jest programem, ale co z tego?! Nam sprawia to przyjemność :P, a jak Ci sie nie podoba to w to nie graj :wink: xP

Binek
19.04.2005, 15:17
Patryk jakoś nie widze żeby komus to sprawiało przyjemność :/
I po co nabijasz takiego bezsensownego posta?
Moi simowie nie mogą isć do pracy bo małe dizecko nie moze zostać... i ta opiekunka przyłazi i sobie je i ogląda telewizje. A dziecko się bawi lalkami i ma mokre pieluchy. Te opiekunki sa jakieś......

Aga:-)
20.04.2005, 12:21
Proszę nie nabijać postów. Mówię grzecznie i chcę abyście tak nie postępowali. A co do opiekunek to miałam rodzinkę Kasia (pokojówka) Don Lotario, Dawid (dziecko), Andżelika, Liliana (znacie), oraz Albin i Lola (niemowlaki). A więc Kaśka brała ślub z Donem. Zatrudniłam opiekunkę. Moje dziecko ma pełno w... Sami wiecie :) a ona głupia zajmuje krzesła, je posiłki tańczy, robi toasty i siedzi w jakuzzi. Musiała Kaśka się dzieckiem zajmować zamiast być na imrezce. Acha. Jedno dziecko postawiła koło lodówki, a drugie chciała nakarmić i nie mogła. Pozostałe były ok. Ale jak wygląda ta bezczelna?

Shèène
20.04.2005, 17:26
I właśnie przez takich ludzi co mówią "To jest głupie", albo "Dziciaki sa tylko programem, wiec nic nie czuja" to odrazu tracę chęć do gry.

Może i jest programem, ale co z tego?! Nam sprawia to przyjemność :P, a jak Ci sie nie podoba to w to nie graj :wink: xPNie naskakuj na mnie, bo tego nie lubie. Ja bardzo chętnie gram w simsy, no ale bez przesady. Nie można mylic kompa z realem i po prostu roztrząsanie się nad tą sprawą wydaje mi się głupawe (Binek, nie bierz tego do siebie)
No to tyle mialam do powiedzenia

Binek
20.04.2005, 17:41
to on teglo nie gadął do mnie ?
U mnie ostatnio opiekunka przyszła i się zlała i nie posprzątała :wacko: Głupia jaka.

stforek
22.04.2005, 16:57
Jaki gracz taka opiekunka ;P
Ja tam nie miałem problemów z opiekunką, moze dlatego,ze krótko grałem w TS2. :D :D :D ;P

liliana_przyjemniak
22.04.2005, 18:01
u mnie tez sa takie opiekunki, nie pilnuja dzieci, ale za to sprzataja mieszkanie ;d

Binek
23.04.2005, 06:19
są takie jak pokazują w telewizji :P

patrysiaz1992
01.07.2005, 17:40
Sorka, że ja odpowiadam na temat pół roku po jego napisaniu, ale pisałam wcześniej, że jestem nowa i dopiero mam szansę coś napisać :) Moja opiekunka posikała mi się, cały czas łaziła bezczynnie po domu lub piekła ciasta, które sama jeszcze zjadła w całości :/ potem obrażała wszystkich domowników, a na koniec utopiła się w basenie :P . I nie wiem czemu, bo drabinka była i mogła se baba w każdej chwili wyjść :P Z jednej strony dobrze, że kitneła, tylko potem jeden sim zobaczył jej ducha no i niestety powiększył grono zmarłych na zawał serca ;P ;P A, i jeszcze jedno. Zdarzyło się Wam, że przyszedł mechanik (a właściwie ona :P), naprawiał telewizor i wybuchł pożar? :| No bo mi tak :P . Grałam sobie w Przyjemniaków, przyszła Arcadia (wiecie, ta od naprawy) i ją prąd poraził, czego następstwem był pożar :| . Więc nie tylko opiekunki i ogrodnicy są tacy powaleni :P

cornelia25
01.07.2005, 20:45
u mnie jedna opiekunka przyszła do pewnej rodziny bo mąż (tej pani co mieszkała w tym domu)zadzwonił po nią bo musiał iść do pracy, a jego żona by nie dała rady niemowlakowi i małemu dziecku. Więc jak ta opiekunka przyszła to od razu poszła do małego dziecka wsadziła go (bo to był chłopczyk) do tego krzesła i se gdzieś poszła. Jak to zobaczyłam kazałam mojej śpiącej i głodnej simce wsadzić dziecko do kojca i zmienić pieluche niemowlakowi. Potem szukałąm po całym domu opiekunki i nie mogłam jej znależć do piero jak moja pani zrobiła tort czekoladowy to zobaczyłam opiekunke wychodzącą z jakuzzy(nie wiem czy to tak się pisze),a najlepsz opiekunka u mnie to klara jak przyjdzie do domu a dziecko śpi to ona posprząta jak dzieciak się obudzi i jest głodny to da mu jeść a jak chce siębawić to siada z dzieckiem prz domku i się z nim bawi( jeszcze jedno opiekunki nie mogą uczyć dzieci siadać na nocniczku czy tam chodzićlub mowić)

Brownix
01.07.2005, 21:25
A mogliyście dać zdjęcia tych opiekunek? :)

To tak można powiedzieć: sim 3 letni?? - ktoś, nie pamietam kto. chyba powiedział tak w tym temacie. Ile to dni simowych jest? Nie bić. :)

Snake Eye
02.07.2005, 04:31
A u mnie opiekunka stała w kuchni,stała,stała,sikała,usypiała ale dalej stała stała i umarła :D

cornelia25
02.07.2005, 08:04
Może uda mi siędać ale nie jestem pewna czy przypadkiem nie zwolniłam tej opiekunki. Czasem jek opiekunka przychodzi to moja simka bierze dziesko sadza do nocniczka daje mu buziaka wsadza do kojca i idzie do pracy, a opiekunka niech sprząta ;P

samba
03.07.2005, 17:32
ja ostanio musiał wynajac opiekunke bo grałam balbina biedak no i nawet nakos było ok, bablbina dostała awas wiec postanowiłam zmienic terminaz i załatwic nowy. o mały włos prez ta opiekunke mi balbiny nie zwolnili z pracy bo oczywiscie opiekunka sie nie znawiła

Nesy
03.07.2005, 19:34
Jak ja albo moja koleżanka brałysmy opiekunke do dzieci to ona jej dosłownie MĘCZYŁA!

Sadzała jej w foteliku, a potem o nich zapominała bo poszla gotowac.
Biedne płakały a ona nic!
Potem nie kładła ich spać (chociaż były BARDZO śpiące)!
Oglądała sobie televizor!
A co najgorsze zesikała się na środku pokoju!!!
Potem dziecko zaczęło to rozchlapywac...
Opiekunka śmierdziała i nie chciała wyjść z domu!

Jakaś psychiczna była... :\

Margierytka
03.07.2005, 20:34
Biedne płakały a ona nic!
Potem nie kładła ich spać (chociaż były BARDZO śpiące)!
Oglądała sobie televizor!
A co najgorsze zesikała się na środku pokoju!!!
Potem dziecko zaczęło to rozchlapywac...
Opiekunka śmierdziała i nie chciała wyjść z domu!

Jakaś psychiczna była... :\

Bo one z Die Hitler-Jugend (HJ) są. Z twarzy to widać - gębule mają jak kwit węglowy. Dziwię się, że dzieciątka nie dostają histerii na ich widok. Moja wredota się spaliła... Gotowała sobie obiadek, a dziecię płakało w śmierdzącej pieluszce. Brak alarmu, płomyczek na babuni i wiadomo - przyszedł siwy i ciapnął gustowną urnę. Dobrze jej tak! Na szczęście kuchnia się wypaliła do imentu, a pokój dziecięcia został nienaruszony.

Darkviolet
11.07.2005, 07:29
Niania jest okropna!!U mnie pierwsze co zrobiła(u Biedakowej gdy szła do roboty i zostawiła czwartego synka,ale to szczegół) to wzieła gazete i zaczeła czytać na fotelu !!Później poszła ileśtam razy do kibla,myła sie pod prysznicem chyba pięć razy!!Zrobiła też jedzonko jedynie SOBIE,nie myśląc o małym Adrianku.

Dzikuska
13.07.2005, 16:34
hehe, a moja opiekunka Karen Gast nawet potrafi się opiekować dziećmi, a gdy one śpią, Karen sprząta zielone żarcie, ścieli łóżka, czyści piec itd.

wkurzają mnie RODZICE. Bo oni co chwila biorą dziecko, nawet gdy nie jest głodne i idą z nim do lodówki i karmią. Może ktoś wie, czy jest na to jakiś patch czy hack. Na dzieci wiecznie bawiące się wodą w kiblu <a fe> jest. a na nadgorliwych rodziców ???? :) :)

Issa
13.07.2005, 19:58
hehe, a moja opiekunka Karen Gast czyści piec

Czyści piec? Jaki piec? :O
A hacka poszukaj na modthesims, zapewne jest takowy (nie pamiętam, czy akurat taki, ale z wieloma się spotkałam).
I nie ma się już co rozwodzić nad opiekunkami. Jakie są- każdy widzi. ;)
Moje chwalę, bo przygotowują homara i nie jedzą, tudzież ciasto czekoladowe. Moje rodziny nie muszą wtedy gotować, a brzuchy mają pełne.

Dzikuska
22.07.2005, 19:32
noo, piec gazowy czy tam elektryczny :D to miejsce z piekarnikiem :P:P nie da się u Ciebie tego czyścić ?????

Velixica
23.07.2005, 09:27
Ja tylko raz zatrudniłam opiekunke.Tamta była jakaś grzeczniutka wogóle nie oglądała telewizji ani nic tylko zajmowała się Aureką :smilea: tylko robiła to strasznie powoli :| ale to sie wytnie :P

Issa
23.07.2005, 10:00
noo, piec gazowy czy tam elektryczny :D to miejsce z piekarnikiem :P:P nie da się u Ciebie tego czyścić ?????
Ach, to o kuchenkę Ci chodzi? :D Widocznie z innej części Polski jesteśmy, bo u mnie tego piecem nie zwą. ;)
Też czyści, też.

nic
23.07.2005, 10:09
u mnie opiekunka karmiła bez przerwy dziecko (nawet jak nie było głodne) poprostu jak już jedną butelkę położyła na ziemi to zaraz szła po następną i tak ciągle a i nie chciała oddać dziecka rodzicą

Fizzly
26.07.2005, 13:30
Opiekunki w Sims 2 sążle zaprogramowane i tyle...
Jak nie mają co zrobić z dzieckiem to je kładą spać, zamiast położyć malucha obok zabawek, żeby się trochę pouczyło umiejętności... :\

Dwinar
28.07.2005, 07:24
Mnie też zdażyło się wezwać opiekunkę, bo oboje rodziców zaczęło pracować, no i ta "opiekunka" też ciągle podawała butelkę chociaż dziecko nie było głodne, potem zabrała je do kojca chociaż chciało do toalety :P, a kiedy wrócił mój sim nie mogłem jej wypowiedzieć pracy :\ po prostu "znikała" ta czynność, to w końcu użyłem tej pompy do wysysania aspiracji B) i jakoś udało mi się ją przepędzić :D

patrysiaz1992
01.08.2005, 20:20
Wiecie, najpierw miałam problemy z tymi głupimi opiekunkami, a teraz? No cóż, jakoś się poprawiły! Dzieckiem opiekują się normalnie, tylko czasem 'nałogowo' z nim gadają :P wkurza mnie to, ale szczegół :D. Tylko jak już skończy swoją pracę włącza radio i zaczyna tańczyć ze wszystkimi przebywającymi na parceli powodując pogorszenie kontaktów :\

efciaq
02.08.2005, 07:05
U mnie opiekunka sie poci :O nie dosc ze smierdzi to robi awantury w domu !! co za wstretna baba na dodatek ma męskie imie !!

A u mnie męskie imię ma nastolatka co roznosi gazety. Pisze, że ona jest Adrian Ktoś. :D Luzik bluzik, mnie to tam zbytnio nie przeszkadza, bo ja ją tylko witam.

Co do tych niań, to są nie miłe tylko dla rodziców. Dzieciakami się nawet fajnie opiekują i czasem sprzątają jak dzieciak śpi, ale nawet jak rodzice jej dają napiwki po 100$ idzie im na minus i cały czas drażnią... xP Hamki jedne... xP

Nindë
06.08.2005, 14:53
U mnie opiekunki działały bez zarzutu. Do czasu.. Ostatnio grałam sobie w rodzince gdzie matka ( Dina) i ojciec (Cyprian) pracowali. No i kazałam Dinie zadzwonić po opiekunke i zaznaczyłam opcje żeby dostosowała się do jej rozkładu pracy od 7.00 do 14.00.( Cyprian miał samochód o 8.00) To był wieczór. Niedługo później rodzinka poszła spać. Było po północy patrze a ktoś chodzi po ich sypialni. Przyjrzałam sie i zobaczyłam opieklunkę. Zdziwiłam się. Ona chodziła sprzątała itp. Rano Dina poszła do pracy ale jeszcze godzine został jej mąż. No i już miał isć do samochodu zawożącego do pracy gdy nad nim pojawiły nad nim pojawiło sie -150$. I znów zdziwienie. Patrze a opiekunka sobie poszła :| :| . I Cyprain musił siedzieć w domu. Myślałam że to tak raz było ale nie, sytuacja powtórzyła się. Musiałam wezwać 2 opiekunkę... :| :|

kagosia
18.03.2007, 10:54
No to jej nie zatrudniaj, u mnie to ja się wkurzyłam. Przyszła ta opiekunka. Dziecko beczało, bo nie miało zmienionych pieluch, matka była w pracy 9ojciec też). No to ta opiekunka usiadła na kanapie i przez 9 SIMOWYCH GODZIN oglądała telewizję.... Potem dziecko mi zabrała opieka społeczna, a moi biedni Simowie zwolnili opiekunkę i zapłacili rachunek w wysokości 800 $....... ;(

babyborn96
18.03.2007, 19:44
xP xP xP xP A ja sobie ściągnęłam opiekunkę do dziecka takieeeeeeee róóóóóóóżne młode stare ładne brzydkie mogę zrobić i potema daje Opiekunka i już to mam na telefonie w grze hehe jak znajde stronke do wam dam okej ?

Alatáriël
18.03.2007, 20:45
Mnie te opiekunki po prostu wkurzają! Ale opiekują sie u mnie nawet nawet... Znośnie xD

kagosia
18.03.2007, 20:51
2 historia z opiekunką:
Przyszła do domu i... zachowywała się jak sprzątaczka!!!!
Normalnie tylko sprzątała....
Dzieckiem nic się nie opiekowała.
Ale mam sposób!!!
Wywołaj okno konsoli i wpisz kod boolProp TestingCheatsEnabled true
Kliknij jakimś Simem na nią z Shiftem i wybierz opcję Make Selectable.
No i możesz nią kierować...

Idil
18.03.2007, 21:04
U mnie opiekunka ciągle dokucza matce. :con:

karolcia92
18.03.2007, 21:13
Mnie opiekunka wkurza. Przychodzi, małe dziecko fajnie się bawi, a ona bierze i kładzie je do łóżeczka, później przygotowuje sobie jakieś żarcie, kąpie się.Najbardziej wkurza mnie jednak, że w tym momencie, gdy matka chce wziąć na ręce swoje dziecko(chce przewinąc mu pieluchy, bo niania tego nie zrobi) to ta debilowata starucha bierze je na ręcę. Albo jeszcze inaczej. Simka wkłada dziecko do fotelika, idzie bo jedzenie do lodówki, a ten stary babsztyl je wyjmuje i łaskocze, zabawia lub niesie do łóżeczka. Kiedyś mnie to babsko tak wkurzyło, że kliknęłam na nią z shiftem, wzięłam opcje ''make selectable'' i wybrałam opcję śmierci przez pożarcie przez muchy. Nie bierzcie mnie za sadystkę, ale lubię uśmiercać takich simów jak ona :P

Darlene
18.03.2007, 21:56
U mnie opiekunka zazwyczaj ....czyści akwarium :/ Raz miałam taki błąd, że opiekunka niosła dziecko, schyliła się tak jakby kładła dziecko na podłodze ale ono się "przykleiło" do niej. Opiekunka chciała zacząć szorować akwarium gąbką a szorowała dzieckiem XD Nieźle się wtedy uśmiałam XDD.

DiabolicAngel
04.05.2007, 18:06
Ja kiedyś miałam dziecko (w simsach oczywiście :P ) ale matka umarła, a tatuś musiał pracować. Zadzwoniłam więc po opiekunkę, a ona przyjeżdżała o 1.00 w nocy jak tata był, a jak go nie było to dziecko siedziało samo i przyszła baba z opieki społecznej :O i jeszcze później nie dało się odwołać tej "opiekunki" :con:

Castaway
05.05.2007, 08:59

U mnie też podobnie było :/ Ale ona sie TROCHE nim zajmowala xP i wsadziła dziecko do kojca i czekała z pare minut ( w simsach godzin ) zeby ono sie wyspalo a potem te dziecko polozyla na ziemi i nie wiadomo czego stala i nic nie robila a dziecko plakalo wypedzilam ja natychmist :/ i u mnie tez ona robi porzadki :shy: sprzata itp juz wole dawac pod opieke jej te dziecko juz chodzace do szkoly (po takim raczkujacym)

babyborn96
06.05.2007, 10:34
Ja tak samo nie lubie tych maxisowych "Opiekunek do dziecka" xP xP xP one nawet nie dają dziecka na nocnik :shy: :wacko:

Ja ściągłam sobie opiekunke z neta i ona jest fajowska :P :D jest młoda i ładna sam sobie ją robisz :) jak znajde tą stronkę to wam prześle :* papa

Aloese.
06.05.2007, 18:43
Dokładnie.
Lecz ja nie muszę mieć opiekunki.
Pracuje tylko mężczyzna, kobieta pełni obowiązki domowe.

Gdy jednak pracowałam, miałam podobne wypadki jak wy wszyscy.
Opiekunka poszła na bruk, a ja zrezygnowałam z pracy.
Mam kody, więc nie żyję w niedostatku, lecz kodów używam rzadko.
Mężczyzna zarabia, więc jest bardzo dobrze.

MiNuTkA15
07.05.2007, 06:56

A ja znam sposób na poprawe humoru:P Poprostu wpisz kod boolprop testingcheatsenabled true i trzymając shifta kliknij na skrzynke pocztową, powinna ci sie wyświetlić opcja Make all happy.Kliknij w nią i simowie bedą mieli zaspokojone potrzeby:)

natalioza100
10.05.2007, 15:53

Miałam podobną sytuacje;/ Opiekunka wstawiła kotlety do opiekacza i poszła sobie na dwór! Prawie spaliła mi dom i dziecko. Blat sie pali, a ona sobie na dworze stoi jak gdyby nigdy nic... Dziecko musiało po straż pożarną zadzwonić :P Ehhh w ogóle ta opiekunka jest do dupy! Nie opiekuje się dzieckiem tylko łazi w kółko ogląda TV kąpie się i robi dla SIEBIE żarcie... Do kitu z taką opiekunką

xP

Iminashi
11.05.2007, 13:31
u mnie jest swietnie. opiekunka zajmuje sie dzieckiem (karmi, bawi sie), potem kladzie go spac, robi obiad, jak sie budzi (dziecko), to znowu sie z nim bawi i mamusia wraca z pracy w pełni zadowolona. :D

ewcia11
25.05.2007, 15:30
Może to dla tego, że ona nie umie opiekować się dwójką dzieci i raz brała jedno na rece to drugie zaczynało płakać potem brała to drugie i pierwsze zaczynało płakać. ja kiedys zaadoptowalam chyba 5 dzieci (bo mi sie nudziło :) )i tez nie bylo dobrze byly glodne spiace itp. a jak mialam jedno dziecko to bylo ok. a w ogole to raz mialam tak ze zatrudnilam opiekunke i ona potem nie chciala wyjsc z mojego domu :O nameczylam sie zanim ja jakos wygonilam...... ;)

Nasti
08.06.2007, 22:20
Ja tez nie lubie opiekunek, raz miałam małe dziecko i ono miało prawie zerową energie, a ona głupia je karmiła (oczywiście głód to dziecko miało całkowicie zaspokojone :con: ). Niestety czasem musze je zatrudniac.... :|

MilQa
08.06.2007, 22:26
ja zawsze mam ogrodnika :P opiekunek i sprzątaczek nie lubię :)

kaka:)
18.06.2007, 13:36
Ja tam mam w nosie opiekunki, bo one nic nie umieją. Wole zabrać sobie urlop i siedzieć w domu.
Moja opiekunka kiedy raz ją zatrudniłam, robiła wszystko - tylko nie opiekowała się dzieckiem. :O
Basen, ubikacja, telewizor, muzyka, a dziecko ryczy xP .

Ancalimë
19.06.2007, 19:22
Jak ona kiedyś do mnie przyszła to zaczęła oglądać Tv. Wtedy usunęłam jej telewizor. Zaczęła grać w Miszuno. Usunęłam je. I tak jeszcze kilka razy, aż się wkurzyłam i zadzwoniłam po jeszcze 2 opiekunki i ta trzecia okazała się dobra. Teraz opiekunka już lepiej się opiekuje dziećmi. :gu:

magda_17
20.06.2007, 14:21
u mnie to raz opiekunka chciała się wykąpać i wanna nawaliła-zepsuła się. opiekunka wyszła, ale póżniej cały dzień chodziła nago :O myśle że to przez jakiś błąd gry, może mieliście już coś takiego?? :con:

Skrzat
25.06.2007, 20:57
ja jak miałam opiekunke to czasami było dobrze, a czasami zafundowała mi pożar w domu a potem, że tak grzecznie powiem opróżniła swój pęcherz na środku salonu i poszła xP

Vegeta
09.08.2007, 08:19
Jak ja zatrudniłam opiekunkę jak moja simka była w domu i zaczęłam jak dawać napiwki-wyszło ze 2000-a po co? Rzeby dobrze opiekowała się dzieckiem jak moja simka pójdzie do pracy...niestety nie wiem jeszcze czy to zadziałało

Katia
12.08.2007, 22:51
Ja musze zatrudniać opiekunki bo rodzice pracują,a rodzeństwo w szkole.Musze długo czekać aż ona przyjedzie!Nie raz bylo tak że sim mi się do pracy spuźnił przez tą lafirynde!

Domi95
13.08.2007, 12:14
U mnie zawsze się zajmuje dobrze tylko czasami np. jak dziecko śpi to ona bierze je na ręce i karmi albo kładzie na podłogę

Natuśka____
03.09.2007, 19:48
Moja przyjaciółka ma The Sims zwykłe i powiedziała mi że jej opiekunka zawsze opiekuje sie dobrze dziećmi. A moja!! pierwszy raz zatrudniłam ją w rodzinie Marzyciel to zamiast zmienic pieluche :P płaczącemu dziecku to ona siadła przed TV !! W innej rodzinie posprzątała tylko łoże psa a moje dziecko nakarmila i położyła na podłodze. Dosyć ze nic nie robi to jeszcze bierze dużo simoleonów

figusia
04.09.2007, 07:11
A idźcie z tymi opiekunkami! One zawsze zajmują sie tym co nie trzeba. Czy bierzę simoleony za oglądanie TV albo gadanie z simami?

tysiulek13
04.09.2007, 15:18
No, ja już zauwazyłam, że trzeba uważać na tą z siwym kokiem. Chyba Srgiusz ma na imię :D

zelkam
21.10.2007, 08:56
Ja miałam wyjątkowo miłą opiekunkę. Jak przyszła dała dziecku butelkę i nauczyła je chodzić potem posprzątała i usmażyła pysznego łososia. A jak wróciłam z pracy nie chciała kasy i sobie poszła. :laugh:

mysza95
03.11.2007, 07:24
U mnie opiekunka karmi dziecko ale nie uczy kożystać z toalety, a ja uczę te dzieci bo jak są nastolatkami to mają dużo punktów aspiracji.OPIEKUNKI SĄ GŁUPIE!!!

RoxyFM
03.11.2007, 09:09
Też stwierdzam,że opiekunki są głupie.Jak dzieci mają wszystko na zielono i się bawią to one w kółko je biorą na ręce.Jak chce im się jeść,to ona je myje.Czy to jest tak specjalnie czy one nie wyczuwają co chce dziecko?Właśnie o to chodzi w zawodzie opiekunki,nie?

Vegeta
13.11.2007, 12:17
Jaki gracz taka opiekunka ;P
Ja tam nie miałem problemów z opiekunką, moze dlatego,ze krótko grałem w TS2. :D :D :D ;P
Czy oby napewno?Jakoś nie widzi mi się żeby opiekunka reagowała na to jaki gracz ma charakter.Mnie się wydaje(raczej jestem pewna na 99%) że ci z maxisa zrobili tak specjalnie że jedna opiekunka jest lepsza a druga gorsza.Wiecie, dostaliśmy grę to jeszcze musimy się dostosować do ich "psikusów" :D
Ja tak na próbę zatrudniłam opiekunkę jak moja simka była w domu.Ponieważ nie miała co robić czasami krmiła dziecko albo nosiła na rękach.Ale najczęściej kąpała się i załatwiała :D Przy czym załatwiła mi kibelek.Naszczęście potem zprzątnęła.Uff

KAMOL
17.11.2007, 16:46
Zamuwilem Opiekunke Ogladala Telewizor A Dzieci Plakaly I Jak Reszta Rodziny Przyszla To Wziela Kase I Papa......pozdro

Vila
17.11.2007, 17:58
Rzadko używam opiekunki, ale teraz się tak trafiło, że On i Ona mają świetną prace, z której nie zrezygnują.

Pewnego dnia Ellen zaszła w ciąże i urodziła...4 dzieci!! (pewnie za dużo hack`ów mam :shy: )

No to zatrudniłam tą opiekunkę. Wszystko było w marę dobrze, bo jak były głodne to nakarmiła, jak miały brudną pieluchę to zmieniła, ale potem jadła, oglądała TV itp. itd.

Po kilku simowych dniach moje czworaczki stały się małymi dziećmi (uczące się chodzić, mówić).
Normalnie przyjechała opiekunka, ja pojechałam do pracy. A po chwili patrze, podjeżdża samochód, opiekunka wsiada i odjeżdża :con:

A po chwili przyjechała opieka społeczna i zabrała mi moje czworaczki ;(

Wyłączyłam gierkę nie zapisując i weszłam na nowo i musiałam grać od początku porodu. Ale już nie wynajęłam opiekunki, tylko mamę Ellen wprowadziłam do domu (ponieważ była jedyną żyjącą rodziną) i dzieciaczki rosną jak na drożdżach i znów stały się małymi dziećmi :)

misiak95
17.11.2007, 18:47
Jak opiekunka źle się opiekowała dziećmi to głodziłem krowokwiat i po problemie xD Wszystkie 14 się dało na ten trick z tortem xDDD Mam prywatny cmentarz opieki. ;) Oczywiście wszystkie nagrobki opylam a moje simy żyją w nieskończoność prawie dzięki Opiekunka S.A. :>

karo12345
21.11.2007, 14:41
U mnie jak dzieciak zrobi w pieluchę to niania je bierze i... karmi

karo12345
21.11.2007, 14:43
Normalni rotfl.

KAMOL
21.11.2007, 14:51
Opiekunka Siedzi A Dziecko Placze Bo Narobilo W Pieluche I Co Zrobic???:d

syrena5mb
12.02.2008, 20:29
Ja jak miałam noworodki zatrudniłam tą dziwną opiekunkę ona tylko weszła do domu i przyjechało po nią to auto a jak zaprosiłam ją na urodziny to ona się tymi dziecmi opiekowała i moja simka dorosła sama :( bo ta niańka ciągle ją gdzieś brała i po zabawie i miałam ocenę zabawy : nudy :( wymiotka z niej !

Caroliiine
14.02.2008, 18:11
ja na opiekunkę nie narzekam, zawsze mi o dzieci dba, tak, że mają później super humorki ;D posprząta, czasem coś ugotuje, albo jakiś deser zrobi ;D ale wnerwia mnie, że jak np mam przyjęcie i specjalnie dzwonię po tą starą pindę, żeby móc zabawiać gości, a nie bachory niańczyć, to ona w najlepsze bawi się, a dzieci płaczą :|
wiekszy problem mam z ogrodniczką. przyjeżdza i gdy kwiatków nie można podlać (zima) ona przechodzi z jednego na drugi i tak w kółko zamiast powyrywać chwasty i pielegnować żywopłoty a o 18 stwierdza, że już późno i nic nie zrobiłą, a kupe szmalu wzięła ;(

Mafee
14.02.2008, 23:05
Ja jakoś z ogrodnikami nie mam sensacji.
Może dlatego, że zbyt nie są oni mi potrzebni ;P

Z opiekunką..
.. różnie bywa, raz jak usiadła na toilecie to tak siedziała póki po nią nie przyjechali xdd
Albo je stare posiłki, później wymiotuje, a ja się dowiaduję, że Opiekunka jest chora i będzie w domu Simów mieszkać na czas jej choroby - czyli musze się nią zajmować, a ona żyje sobie w ich domu za `free` i jeszcze nie daje żadnych korzyści [je, śpi, korzysta z WC, a od dzieci stroni O.o]

Osobiście wole nie zatrudniać opiekunek. Nie wiadomo co im odpali.
Nie `stwarzam` tylu dzieci, aby mi była owa postać potrzebna x]

Pooozdrawiam.

`.. `Wiesz, jestem Twoim pajacem. Wkrótce będziesz taki jak ja i zostaniemy już na zawsze razem`
i odchodzi machając na pożegnanie łapką
uwiązaną na
sznurku.

Dziś widziałam go w lustrze.`

wampiś
15.02.2008, 01:06
ja jestem w kropce kiedy ostatni sim, który ma możliwość opieki nad bobasem musi jechać do pracy. przeważnie wykorzystuję płatne urlopy (jeśli takowe są) bo jak zatrudniam opiekunki to od razu lecą do "wygód" (tv, jacuzzi, basen) a dziecko praktycznie olewa...

raz mi się zdarzyło, że opiekunka zajęła się domem.

stars123
15.02.2008, 06:48
u mnie opiekunka tez nie opiekuje sie dobrze dziećmi

lunka
15.02.2008, 12:59
Moja opiekunka kładzie dziecko na ziemi. I nie daje mu jeść. Niedobra xDD

hub2ert
16.02.2008, 09:42
Moja też mnie wkur*** czyści akwarium jak dzieciak ryszczy

kasetka23
24.03.2008, 15:02
moja nańka jest okropna,dziecko chce jeść a ona pływa w basenie ;( ;/ albo dziecko ma cała higiene na czerwnono a ta babka sobie telewizor ogląda ona tylko je spac daje i butelke przynosi w ogóle sie zajac dziecmi nieumie ;/ ;(

bouffe
24.03.2008, 17:12
Moja opiekunka się dobrze sprawuje :) Najpierw zatrudniłam ją na jeden dzień, to zmieniała pieluchy dziecku, karmiła, włożyła malucha do kojca, a później sama poszła załatwić swoje potrzeby i przy okazji posprzątać :) Później została przyjacielem rodziny, to zapraszałam ją jako gościa, opiekowała się dziećmi i nie brała za to żadnej kasy ;P

Ale miałam z nią kiedyś drobny problem. Na przyjęciu baba zesikała się w majtki, śmierdziała, a jak dałam moim Simem, żeby się z nią pożegnał, to babsko nie chciało iść i musiałam ją usunąć za pomocy kodu. ;)

MacieK
25.03.2008, 01:01
Biada każdemu kto zatrudni panią Sergiusz Desperat :O To chyba jakiś facet w przebraniu, którego ściga urząd podatkowy i który nie ma kompletnie pojęcie o opiece nad dziećmi !

Wspaniale jest trafić na panią Karen Gast. To wzorowa opiekunka ! :) Z Karen Gast moje dzieci są zawsze zadbane.

Niestety nie można ich wybierać, są losowo przydzielane :(

Hondirenda
31.03.2008, 20:06
Miałam rodzinę. Mąż, żona, córka na studiach... Urodziło się dziecko (Hipolit).
Rodzice pracowali, więc zadzwoniłam po opiekunke. Przyszła niejaka KAREN GEST. Bawiła się z psem, a dziecko zostawiła na podłodze!!! :1smutny:
Biedny Hipolit. ;( Na samą myśl żal mi się robi...

Hefalump
09.06.2008, 08:14
Najlepiej stworzyc rodzine i dwoch doroslych i i kliknac na jednym z nich i przycisnac shift i wybrac set to brithday.I mamy emyryta dzwonimy do pracy i biezemy emeryture.i emryt zajmie sie dziecmi

Bacardi
26.12.2009, 15:26
Jak już jest bardzo żle to Klikasz shift, ctrl i c (jednocześnie) na tym pasku wpisujesz maxmotives klikasz enter i wszyscy simowie na parceli mają załatwione wszystkie potrzeby.

Dastina
26.12.2009, 16:04
Ach!
Nie lubię tych opiekunek.
Jedna przyjechała i zaczęła zajmowac się sobą.Otworzyła lodówkę,cos tam wyciągnęła potem jadła następnie kibelek,TV,"odpręż się",basen.A dziecko ryczy i ryczy.Dopiero jak matka wróciła , to dzidzia dostała jeść..Kurczę , a gdyby tak dziecko zostało z nią tydzień? Chyba umarłoby z głodu..

Czila23
26.12.2009, 19:01
Ja nie wynajmuje opiekunek. Sto razy lepiej zajmuje mi się dziećmi lokaj. Zawiodłam się na opiekunkach dlatego, że robi wszystko na odwrót: dziecko narobi w pieluchę - karmi je, jest głodne - kompie, itd.

Kociak
03.06.2010, 20:01
Mi tam sie opiekuje ^^

rudzielec
03.06.2010, 22:14
U mnie opiekunka to raz spaliła meble w kuchni bo zostawiła żarcie na gazie, innym razem łaziła po całym domu i włączała wszystkie sprzęty (komputery, telewizor, stereo) kiedy indziej grała sobie cały czas w szachy, a tak to głównie pływała w basenie co nie miało nic wspólnego z opiekowaniem się dziećmi więc... wykopałam babsztyla ugh.

Dastina
03.06.2010, 22:16
No dokładnie wszystko mi włączy i pójdzie do basenu.
I za co jej płacić ?

GaGasz
03.06.2010, 22:17
Ja jak wyjeżdżam simem na parcele to muszę zamówić opiekunke.. ale nie wpuszczam jej do domu..XD dzieciak z głodu nie umrze a nie chce zeby mi w domu śmieciła staruszka..XD

Ale jak normalnie ją zamawiam to jak dzieciakowi chce się jeść to zmienia pieluche a jak jest najedzone to ciągle i tak daje butelke..

Dastina
03.06.2010, 22:20
Tak,tak.
Robi czego nie trzeba. raz na przykład dziecko potrzebowało zmiany pieluchy,a ta babka zapakowała je w fotelik i dała butelkę . Potem zaniosła do łóżka,aż wreszcie(przy wielu krzykach tegoż dzieciaka) raczyła zmienić pampersa..uuuuu

Simka18
23.06.2010, 09:29
u mnie dosyć często tak było więc się wkurzyłam i ją zwolniłam ;).

simsomanka30
23.06.2010, 09:36
Ja jak mam opiekunkę to małym dzieckiem jej uciekam.;)

Kirix
23.06.2010, 10:42
haha, dobry pomysł :D

Sherlock
23.06.2010, 11:52
hahaha, jakoś nigdy na to nie wpadłem :D
muszę spróbować ;)

Simka18
23.06.2010, 13:51
No bardzo fajny pomysł ja awwsze patrze co ta opiekunka robi jak sie , nie zajmuje dzieckiem to ją zwalniam i tyle ;)

Sherlock
23.06.2010, 15:39
Można też wpisać boolpropa i nimi sterować :)
Przydaje się ta "opcja", żeby te babki robiły co należy, a nie właziły na komputer i grały ;D

Ana021
27.06.2010, 20:37
Ja jak zatrudnie to tylko po to,żeby jakiś dorosły Sim był na parceli.Zwykle ja zamurowuje,a dziecku podnosze potrzeby maxmotives:)

Miley98
28.06.2010, 08:42
Te opiekunki chcą przekarmić dzieciaki na śmierć.
Te nastolatki w the sims 3 lepiej się opiekują dzieciakami

Jaszczura09Shy
27.09.2010, 20:36

Mi matka zdechła razem z opiekunką :/ (przez pożar) a dziecko zabrała opieka...

inoue
28.09.2010, 19:49
oj ja też nie lubiłam kiedy opiekunki wywołują pożar w domu. Albo przekarmiają dzieciaka.

Kamis
28.09.2010, 19:55
Te opiekunki chcą przekarmić dzieciaki na śmierć.
Te nastolatki w the sims 3 lepiej się opiekują dzieciakami

Taaa ...

Miku-Chan
28.09.2010, 20:04
Hah do mnie przyłazi bawi się radiem z córką ona włącza a ja wyłączam albo tak smao z tv :D Pożar mi de***** zrobiła omało biedne dziecko sie nie zjarało bo postawiła koło lodówki a zapomniałam o nim no i alarmu nie wastawiłam :D
Ale ona nic nie robi..wiec musze uzywac kodow ^^ (albo prosić sąsiadów którzy pilnuja za darmo ^^ i lepiej )

Psychosis
19.12.2010, 21:16
U mnie opiekunka wykonuje swoją pracę.
Chociaż zamiast zmieniać pieluchy ogląda TV :P
Ale ogólnie jest fajna :)

Ps.Kiedyś miałam przykry przypadek:

Opiekunka grała z dzieckiem w wieku szkolnym piłką, w czasie burzy pod drzewami :/ Gdy drzewo się zapaliło ona poszła piec naleśniki a mój sim się palił obok drzewa. Ona przybiegła z małym dzieckiem na rękach, położyła je koło ognia(za chwilę zaczeło się palić) i gasiła drzewo.Potem poszła oglądać TV, a moje maluchy się paliły :/ Nawet opieka społeczna nie zdążyła ich zabrać.

Continue.
11.04.2011, 18:08
Ja pamiętam, jak mi kiedyś opiekunka zepsuła telewizor, rozgrzebała łóżko i włączyła radio. To radio tak grało przez 3 dni, bo nie zauważyłam. Wynikły z tego rachunki, a ponieważ nie używałam kodów, moja rodzina prawie zbankrutowała. -,-

miłośniczka zwierząt
14.04.2011, 13:00
U mnie nie raz opiekunka przypaliła jedzenie i raz mnie tak, wkurzyła bo nie zajmowała się dzieckiem więc, ją zwolniłam . A raz miałam przypadek że samochód którym przyjechała stał i stał, ona nie mogła pojechać i musiałam przeprowadzać rodzinkę. ;/