Zobacz pełną wersję : Pojazdy do pracy
Incognito
03.02.2005, 11:03
Mam problem,ostatnio grałem pewną rodziną,i Simy nie chcą wchodzić do samochodów do pracy (opcja im znika) . Może to dlatego,że rodzina jest b.duża?
PS.Simy mają różne prace. Tzn.nie wsiadają do tego samego pojazdu. Co mam zrobić?
Mesmerize
03.02.2005, 11:13
gdzies byl taki temat. po pierwsze masz patcha zainstalowanego oficjalnego patcha? dokladnie nie pamietam, ale to jakis blad w grze, i chyba zwiazany z tym.
Mam ten sam problem:(
U mnie prawie we wszystkich rodzinkach simki nie chciały chodzić do pracy. Dobra, nie przejmowałam się tym zbytnio, bo simowie zarabiali. Ale kiedy któregoś dnia kazałam mojemu simowi iść do pracy, on też nie mógł!
Myślałam ze to może przez to że ściągnęłam za dużo obiektów i był w nich jakiś hack. Oczyściłam Downloads programem Sim2Pack Clean Installer (czy jakoś tak) ze wszystkich hacków, ale ten problem był nadal!
W końcu się zdenerwowałam i odinstalowałam TS2. Zainstalowałam ponownie i wszystko byłok ok. Przed chwilą weszłam do gry i moja simka która była w ciązy urodziła ( :baby: ). Spojrzałam na jej pracę (była politykiem) i patrzę że jest ikonka kariery, jednak nie ma godzin pracy itp. Po kilku godzinach zobaczyłam że stała się burmistrzem! Rano kazałam jej iść do pracy i znowu ten sam problem - nie chce iśc! :1smutny: Może nie chce iść do pracy przez to że jej dziecko to niemowlak? Nie wiem co mam zrobić, nie chcę żeby moja rodzinka zdechła z głodu, więc proszę jeśli ktoś wie niech odpowie ;(
35C4R00N
08.02.2005, 16:22
Na opiekowanie się dzieckiem Simka dostaje parę dni urlopu, jest komunikat w grze. Ile - nie pamiętam. Więcej niż jeden. Ale w czasie urlopu nie ma samochodu, jesli jest to znaczy że coś nie bardzo z ta pracą. Nie wyjdzi jeśli dzicko zostaje samo, musi być w domu osoba dorosła (spokrewniona, z "sublokatorami" chyba to nie działa) albo opiekunka. Tez powinien być komunikat "Nie można zostawić XXX samego, zatrudnij opiekunkę" (... czy jakoś podobnie, dawno nie miałem niemowlaka w grze i nie pamiętam dokładnie)
Hmm.. Opiekunki chyba nie było. Ale po moją simkę przyleciał helikopter. I nie było komunikatu że nie można zostawić dziecka w domu :O Mam nadzieję że kiedy niemowlak stanie się małym dzieckiem , już będzie mogła chodzić do pracy.. Ale zastanawiam się dlaczego dostała taki nagły awans o kilka stopni? Czy to przez tą ciaże czy co? :O
Incognito
08.02.2005, 19:02
Problem z pojazdami rozwiązany :D Przeprowadziłem rodzinę :D
Moja corka jest juz malym dzieckiem, a moja simka nadal nie chce chodzić do pracy. W domu jest ojciec i opiekunka. Już nie wiem dlaczego tak się dzieje.. :\
35C4R00N
08.02.2005, 19:42
Już nie wiem dlaczego tak się dzieje.. :\
Błąd w grze. Nie jedyny, sama widzisz o jakich cudach można tu poczytać :(
Może przeprowadzka u ciebie też zadziała?
Błąd w grze. Nie jedyny, sama widzisz o jakich cudach można tu poczytać :(
Może przeprowadzka u ciebie też zadziała?
No trudno.. Tyle ze to działo się w którejś z rzędu rodzince..:\ Ojciec bedzie musiał zostać zywicielem rodziny, matka bedzie zarabiała sprzedając obrazy:P Ale dzięki za dobre chęci:)
Mesmerize
09.02.2005, 06:41
Na opiekowanie się dzieckiem Simka dostaje parę dni urlopu, jest komunikat w grze. Ile - nie pamiętam. Więcej niż jeden. Ale w czasie urlopu nie ma samochodu, jesli jest to znaczy że coś nie bardzo z ta pracą. Nie wyjdzi jeśli dzicko zostaje samo, musi być w domu osoba dorosła (spokrewniona, z "sublokatorami" chyba to nie działa) albo opiekunka. Tez powinien być komunikat "Nie można zostawić XXX samego, zatrudnij opiekunkę" (... czy jakoś podobnie, dawno nie miałem niemowlaka w grze i nie pamiętam dokładnie)
hmm... Simka dostaje 3 dni (dopisuja sie jej do tego licznika wolnych dni). Jednak.. mimo wszystko ten samochod przyjezdza przez te 3 dni :) bo jesli chcemy, to mozemy przeciez zatrudnic ta opiekunke, a simka moze chodzic do pracy, i nie wykorzystujemy tych wolnych dni. jak nie pojedziemy, to wyskoczy komunikat ze simka wykorzystala dzien PLATNEGO urlopu ;) i sie pojawi nad nia ile simoleonow dzis zarobila (chyba ze normalnie miala wolny dzien w pracy).
u mnie zawsze tak jest. zadnych problemow z chodzeniem do pracy, czy opiekowaniem sie dzieckiem :)
Mam problem,ostatnio grałem pewną rodziną,i Simy nie chcą wchodzić do samochodów do pracy (opcja im znika) . Może to dlatego,że rodzina jest b.duża?
PS.Simy mają różne prace. Tzn.nie wsiadają do tego samego pojazdu. Co mam zrobić?
Nie mogą wsiadfać do jednego pojazdu jeżeli mają różne prace!!! Chyba, że pracują w tej samej karierze zawodowej,
HURA!!!!!!!! :D :D :D
Moi simowie mogą już jeździć do pracy:D Wyrzuciłam wszystkie pliki z folderu Downloads. Teraz wgrywam tylko te które będą działać na TS2 University. I dzisiaj weszłam do mojej rodzinki w której simka nie mogła jeździć do pracy (włąśnie urodził mi się tam synek;)). Jak zwykle przyleciał po nią helikopter. Patrzę - a tu simka wsiada do helikoptera!!:D To pewnie była wina jakiegoś dodatku. A może drugie dziecko sprawiło że może już jeździć do pracy..? :O (Kiedy urodziła 1, przestała jeździć do pracy:\)
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.