KosteK94
21.02.2005, 08:01
Siema wszytkim!Mam pytanko.Jak rzucać czary :( ?Aha.I jeszcze jedno.Co można kupić za "Magimony"?Bo jak kupowałem mjut ;] to płaciłem "Simoleonami".Prosze o faast odpowiedz ;]
Siema wszytkim!Mam pytanko.Jak rzucać czary :( ?Aha.I jeszcze jedno.Co można kupić za "Magimony"?Bo jak kupowałem mjut ;] to płaciłem "Simoleonami".Prosze o faast odpowiedz ;]
1.Aby rzucić czar, spójrz do księgi zaklęć. Masz tam składniki, ale bez podanych czarów. Spójrz, do jakiego przedmiotu należy wrzucić wskazane składniki i zrób to. Potem, wybierz z tego przedmiotu nową opcję, którą sie pojawi i gotowe! Z cudotwórcy wychodzą amulety, a z ładowarki zaklęcia do różdżki, które aby rzucić, należy wskazać na osobę lub przedmiot i wybrać "rzuć czar...". Aby czarować amuletami, kliknij na nie i wybierz "rzuć czar...". Po odkryciu zaklęcia w księdze pojawi się opis i nazwa.
2.Za magimony kupuje się magiczne składniki z opisanej wyżej księgi. Możesz je kupować u magicznych sprzedawców, którzy zwykle stoją przy swoich "wozach". Są to: Wróżka Mary, Aptekarz Todd, Wampirzyca Wika. Aby coś kupić, należy kliknąć na wózek lub sprzedawcę i wybrać "kup...". Aby coś kupić, musisz mieć magimony. Możesz je zdobywać na magicznych arenach itp. Im więcej masz magimonów, tym więcej składników pojawi się do kupienia. Są składniki, których nie kupisz. Aby je mieć, kliknij na sprzedawcę i wybierz "porozmawiaj" . Poproszą cie o wykonanie zadania. Gdy je zrobisz, znowu wybierz "porozmawiaj" na tym sprzedawcu ;), którego prosiłeś. Jeśli zadanie jest wykonane, da ci składnik. Jeśli nie, upomni cię, a ty prawdopodobnie musisz dokończyć albo zacząć zadnie od nowa.
3. Aby w ogóle zacząć czarować, musisz rzecz jasna otworzyć magiczną paczkę, którą dostajesz od tajemniczego gościa i zabrać jej zawartość.
4.Za miód (miód TAK się pisze!) i inne zwykłe składniki do piekarnika czy winiarni płacisz simoleanami. Aby się dowiedzieć o skład przepisu, zajrzyj do księgi kucharskiej. Funkcjonuje tak jak zwykła czarodziejska księga, tyle że tam jest już opis "wyniku" mieszania składników. Są jeszcze swa ukryte przepisy:
piekarnik: masło+proszek do pieczenia+pył chochlików - magiczny biszkopt.
winiarnia: winogrona+winogrona+pot ropuchy - magiczny nektar.
5. I na koniec mała sztuczka : wrzuć do ładowarki różdżek po kolei : miód+miód+miód. Najpierw się uda, potem sim zacznie (sam) od nowa. Teraz masz w cudotwórcy nową opcję "make", służącą do automatycznego wyrobu pewnego amuletu - Rogu Obfitości.
No, to tyle. Mam nadzieję, że poradnik był wyczerpujący i dokładny. W razie pytań, napisz kolejną notkę, chętnie pomogę. Pozdro!
PS:Takie tematy już istnieją! Musisz przeszukiwać forum, zanim założysz nowy temat. Ale to twój pierwszy post, więc można ci wybaczyć.
Witaj na forum! Czuj się jak u siebie! :witaj:
Powiem nawet bardzo świetny poradnik.
Pozdro :)
możesz żucać czary na innych simów gdy na niego klikniesz to powinna być opcja rzyć czar :)
.:WiLa:.
20.04.2005, 14:56
Na pewno sie w to wciągniesz jak zresztą chyba każdy na tym forum :) Ale uważaj! Jesli sim na którego rzucasz czar też jest ,,sim magikiem" sam możesz np. zostać zamieniony w żabe :D Simowie nie są głupi ;)
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.