Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : nieruchome pojazdy... Nie wiem jak to inaczej nazwac...

GreenGirl
28.02.2005, 13:17
Mam oryginalna gre The Sims 2. Wszystko bylo dobrze... Ostatnio sciagnelam ten "cudowny" obraz, ktory uzupelnia wszystkie wskazniki. Od kad go mam w pewnej rodzinie autobus podworzacy dzieci do szkoly zatrzymuje sie w polowie ulicy i stoi tak caly czas, a moj sim nie moze pojechac do szkoly. Przez to ma zawsze ocene w dol. Tak samo jest z samochodem do pracy i taksowka podworzaco do miasta... ;( Co sie moglo stac? Czy to przez ten obraz?

Mesmerize
28.02.2005, 13:21
merola's multipainting?? u mnie ten obraz dziala bez zarzutu.. a nie masz jakichs hackow posciaganych? lub jakichs innych ulepszonych przedmiotow na tej parceli??.. bo nie spotkalam sie jeszcze, zeby ten obraz cos psul.. probowalas usunac ze sciany? ew. przeprowadzic rodzine.. przeniesc parcele na inne miejsce?

GreenGirl
28.02.2005, 13:23
merola's multipainting?? u mnie ten obraz dziala bez zarzutu.. a nie masz jakichs hackow posciaganych? lub jakichs innych ulepszonych przedmiotow na tej parceli??.. bo nie spotkalam sie jeszcze, zeby ten obraz cos psul.. probowalas usunac ze sciany? ew. przeprowadzic rodzine.. przeniesc parcele na inne miejsce?
Nie probowalam przeprowadzic simow bo poumierali :P Z niewielka moja pomoca... :D Ale jak np. dziecko sie wyprowadzalo z domu to przyjezdzala taksowka i stawala zawsze w tym samym miejscu... Skasowalam ja i wtedy sim podszedl do chodnika i wyprowadzil sie bez pomocy taksowki :D Ale problem mam z ta szkola i praca :\

KubuS
28.02.2005, 22:52
Ale truskafce chodziło o to, żebyś przeniosła całą rodzinę, a nie tylko dziecko :) W widoku okolicy kliknij "Przenieś rodzinę" i wprowadź ją na inną parcelę, może wtedy nie będzie problemu.

PS. To musi być wina hacków, bo mi też ten obraz działa bez zarzutów.

Karo
01.03.2005, 09:47
Nie probowalam przeprowadzic simow bo poumierali :P Z niewielka moja pomoca... :D Ale jak np. dziecko sie wyprowadzalo z domu to przyjezdzala taksowka i stawala zawsze w tym samym miejscu... Skasowalam ja i wtedy sim podszedl do chodnika i wyprowadzil sie bez pomocy taksowki :D Ale problem mam z ta szkola i praca :\

Może gra zapamiętała ,że tam stoi ta taksówka, którą ty skasowałeś i teraz samoczody i autobus nie mogą podjechać pod dom, bo dla nich ciągle tam coś jest.
Myślę,że przeprowadzka do innego domu może pomóc.

GreenGirl
01.03.2005, 09:50
juz nie sporubuje ich przeniesc bo oni nie zyja :D tzn. ponownie wprowadzilam tam jedna z corek (simow, ktorzy nie zyja) i jest to samo... sprawdzalam w innych domach i jest normalnie... tylko w tym domu cos jest nie tak... A tak na marginesie ale te duchy w TS2 sa wnerwiajace... Ciagle wlaczaja mi TV, komputer itp :\ I chociaz mieli platynowy poziom aspiracji jak umarli to sa wiecznie niezadowoleni i strasza swoje dzieci :wacko:

GreenGirl
01.03.2005, 09:52
Może gra zapamiętała ,że tam stoi ta taksówka, którą ty skasowałeś i teraz samoczody i autobus nie mogą podjechać pod dom, bo dla nich ciągle tam coś jest.
Myślę,że przeprowadzka do innego domu może pomóc.
skasowALAM taksowke dopiero jak sie zaciela... ciagle tam stala i inne pojazdy nie mogly podjechac... Teraz podjezdzaja ale zatrzymuja sie w polowie :(

Cocaine
01.03.2005, 14:35
Skoro mogłaś skasować tamtą taksówkę to prawdopobnie możesz przenosić i pojazdy. Więc, co za problem po prostu przenieść samochód np. w drugą stronę ulicy?

GreenGirl
01.03.2005, 16:20
Skoro mogłaś skasować tamtą taksówkę to prawdopobnie możesz przenosić i pojazdy. Więc, co za problem po prostu przenieść samochód np. w drugą stronę ulicy?
Ale to nic nie da. Samochod stoi a drzwi sie nie otwieraja i Sim nie moze wejsc.

Karo
01.03.2005, 17:37
W takim wypadku nie pozostaje ci nic innego jak usunąć tę parcelę z gry, bo kogo
byś nie wprowadziła to będzie to samo.