PDA

Zobacz pełną wersję : Dom czy Akademik?

nossace
11.03.2005, 16:36
Gdzie wasze simy mieszkaja (lub beda mieszkac)? W Domu - duzo miejsca, cze w Akademiku - mozna zawiazac ciekawe znajomosci. Zapraszam do wypowiadania sie i nie marudzenia ze sie nie ma Na studiach! Acha i prosze o nie pisanie glupich postów! I trzymanie sie regulaminu!! Wyjasniajcie dokladnie a nie dwa slowa!!

ReGiNa
11.03.2005, 16:39
A)Akademik - tyle studentow dookola
:]

***Silye***
11.03.2005, 16:40
Akademik- w domu będzie nudno! :O

Trish
11.03.2005, 16:42
ja tam wole domek

Adi
11.03.2005, 16:43
Pierwszy sim jakiego pośle na studioa będzie w akademiku, a potem to nie wiem, bede próbował wszystkiego:P

Nulka
11.03.2005, 16:44
Ja jak będę miała wybiore najpierw akademik tak na próbę, bo to jest w tym nafajniejsze:) Może jak mi się znudzi to dom?

Angeo
11.03.2005, 16:53
ja bede miec za niedlugo i sadze ze lepiej akademik.. ciekaweij moze byc

Takanuva
11.03.2005, 17:02
akademik, no bo jest tak fajnie i wesoło!

Kokolino123
11.03.2005, 17:03
ja już mam simsy na studiach i mój mieszka w akademiku ale obecnie to należy do tajnego stowarzyszenia POLECAM

Thorin
11.03.2005, 17:05
Ja zdecydowanie wole dom. Co ja bym dał, żeby mieć swoje mieszkanie.

Pozatym w domu wcale nie będzie nudno. W domu masz nawet więcej możliwości, nie jesteś ograniszony do pokoiku 3mx5m. W domu masz wszystko, a do miasteczka i tak możesz jechać.

Korinthiana
11.03.2005, 17:06
A po co ja ta gre kupowalam? Zeby w domciu mieszkac? Moja odpowiedz to AKADEMIK! Przynajmniej bedzie ciekawie... A nawet bardzo! Bo w takim spokojnym somku to se moge pomieszkac bez dodatku!

asero
11.03.2005, 17:11
A po co ja ta gre kupowalam? Zeby w domciu mieszkac? Moja odpowiedz to AKADEMIK! Przynajmniej bedzie ciekawie... A nawet bardzo! Bo w takim spokojnym somku to se moge pomieszkac bez dodatku!

zgadzam się w 100% po co mieszkać w domu. Morze jak akademik mi się znudzi to pójde do domciu.(na razie nie mam sims 2 :1smutny: :1smutny: )

Keisy
11.03.2005, 17:31
Hm... jak kupie grę to pewnie każę im mieszkać w akademiku. Studenci do okoła, można się pośmiać... Domek to będzie nastrój taki jak w zwykłych the sims 2.

A z resztą... jak się kupi to się zobaczy :D

Xero
11.03.2005, 17:39
Ja mam plany, że sim zamieszka w akademiku :) Bo będzie ciekawiej i wogule... hehe

koralinka
11.03.2005, 17:56
Najlepiej jak gralam dzisiaj u kolezanki to do akademika wysłać. Ale jest w domku plusik tam możesz se balangi użadzać z koleżanką zrobiłyśmy trzy ale była jazda no mówie wam.

trawka
11.03.2005, 18:03
moj sim bedzie napewno mieszkac w akademiniku :) oby sie nie zacinalo :|
jak narazie pozostaje mi czekac na TS2NS :1smutny:

Mateon
11.03.2005, 18:12
Mój bedzie mieszkał w akademiku tyle osób i chyba poto kupie ten dodatek. :P

▫Molly▫
11.03.2005, 18:16
Sorry, że marydze Lina.. Ale !!! Nie mam jeszcze TS2 na studiach, jak ty mash to się ciesz !!! HEHeh.. A tak w ogóle to wybiaram akademik bo domek mi się dawno znudził !!

R@fcio
11.03.2005, 18:21
Ja wole akademik. Gdy po raz pierwszy włączyłem gre, grałem simami maxisa, którzy mieszkali w domku, jednak po 15 minutach grania znudziło mi się :D Od teraz gram tylko w akademiku.

Karo
11.03.2005, 19:21
Moi studenci mieszkali najpierw w domku a potem w akademiku.
Akademik jest ciężki do wytrzymania.Wszystkie wieże radia i telewizory grają na ful. telefon wciąż dzwoni i nikomu nie chce się odebrac. Każdy robi to na co ma ochotę i w ogóle totalny syf.Nikt po sobie nie sprząta,chyba że kucharz talerze.
W toaletach i pod prysznicami pełno wody ,no i są brudne, w pokojach nauki walają sie książki po podłodze,bo studenci przewaznie nie odkładają na miejsca.
Słowem-jak w prawdziwym akademiku.

berata
11.03.2005, 20:00
Narazie moja simka mieszka w akademiku. Myślę, że to jest ciekawsze, bo żeby mieszkać w domu nie trzeba kupować tego doadtku. Później będę próbowała wszystkiego, ale jak narazie wolę akademik. :D

Eveline
11.03.2005, 22:23
Mój sim mieszka w domku. Moi lubią luksus ;) A akademiki są jakieś takie ... obleśne :D

Aithieel
12.03.2005, 07:40
Moje simy narazie mieszają w akademiku ;d ale chyba niedługo przeprowadzą się do domu :P

Ayla
12.03.2005, 08:13
Grałam studenciakami stworzonymi przez Maxisa zarówno w domu, akademiku jak i bractwie. Moim zdaniem najfajniejszy jest... AKADEMIK!!! To prawda, że ubogie to i jakieś takie brudne, ale za to jest wesoło i nie trzeba się martwić o jedzenie i nowe znajomości!

Kamirurosu
12.03.2005, 10:19
Czy jak sie mieszka w akademiku to sie steruje tylko swoim simem czy trzeba wszystkimi naraz? na jakiej zasadzie to działa? ktos wytłumaczy...? :(

Xero
12.03.2005, 10:45
Kierujesz tylko swoimi simsmi. Tymi costworzysz

Anex
12.03.2005, 10:55
Mój sim będzie mieszkał najpierw w akademiku.
Musi spróbować wszystkiego pokolei.

Toxic
12.03.2005, 11:11
Akademik oczywiście nie trzeba samemu gotować i ciekawiej w domu i tak będą musieli mieszkać po studiach

Sesca
12.03.2005, 11:46
Lina, ty ocipiałaś? Zakładasz dziesiątki tematów, a co najlepsze - piszesz regulaminy. A co ty, do diaska jesteś? :\ Pani moderatorka? Daruj sobie, takie tematy i tak powstaną.

Odpowiem ci, odpowiem. Najlepiej dom, bo w akademiku się gra wiesza. Usatysfakcjonowana? :\

Kash
12.03.2005, 12:23
Ja?
Chyba raz tak, raz tak... zrobię sobię studentkę taką, no wiecie, "ą,ę", elegantkę, to chyba nie będzie ona mieszkać w akademiku. Może też zrobię w domku jakąś grupkę?

Kamirurosu
12.03.2005, 12:33
pozostali mieszkancy akademika zachowuja sie jak goscie w domu? tak? o to chodzi w tym wszystkim?

Aithieel
12.03.2005, 13:32
"mieszkają w nim" ale ich nie kontrolujemy ;)

Moje simy nie mieszają już w akademiku , mieszkają w domu i założyli stowarzyszenie (bractwo) :smirk:

ania500
12.03.2005, 13:48
ja jeszcze nie mam the sims2 ns, ale jak bede miała to posle simków do akademika :D aha no i mam pytanie: czy młody-dorosły to wygląda jak nastolatek, dorosły, czy cos pomiędzy, czy jest to jakiś nowy wiek, wiecie, z nowymi fryzurami itp. ??

Biała dama
12.03.2005, 13:53
Ja zdecydowanie wolę Akademik. Tam masz wielu simów. Super! Większa możliwość zdobycia przyjaciół.

Yvez
12.03.2005, 14:07
Ja wprawdzie gry jeszcze nie posiadam, ale pierwszego 'młodego dorosłego' chciałbym osadzić w akademiku. Jest to nowość i tak, jak chyba każdy chciałbym ją sprawdzić :)
Jeżeli tam mi się nie spodoba pozostanie mi dom ;)

Kłaniam się,
Loupiot.

Moriquendë
12.03.2005, 14:41
Ja swojego sima osadzę w akademiku :) Musze tylko poczekać aż mi university dojdzie :D Posiedzi sobie w akademiku kilka dni, dostanie się do jakiegoś bractwa, a potem pójdzie do tajnego stowarzyszenia :D Chociaż w tym ostatnim jest troszkę mroczny wystrój, to nie wiem :/ Ale moze jednak akademik, bo w bractwach steruje się wszystkimi simami... I uważam, że mieszkanie w domu jest bez sensu, w końcu tak to ja i moge bez university grać...

Kamirurosu
12.03.2005, 15:26
przy okazji zapytam sie was:
jak ja mam teraz rodzinkew TS2 i chce zainstalowac "Na studiach" to co mam zrobic zebym mogł po instalacji dalej miec te rodzinke? jak ja przeniesc do "nowej gry" tak jakby? i czy jak mam w tej rodzince sima nastolatka to czy on ja juz bedzie w grze TS2na studiach" to on normalnie stanie sie młodym dorosłym? i pjdzie sobie na uniwersytet?? prosze o odpowiedz:(

Nindë
12.03.2005, 15:36
Ja wole posylac simow do akademika....Wiecej studentow....Wiecej romansow.. :D :D W domie jest jakos nudnooo...A bractwa mi sie nie podobaja... :\

Jamaica
12.03.2005, 16:17
hmn...moj klon ;) mieszka w domu, ponieważ zamieszkując akademik gra mi się czesto mi sie wieszala no i bylo zbyt malo przestszeni w pokoju :\

Zielono_oka
12.03.2005, 16:27
Pewnie że w akademiku!!!!!!! Przecierz mieszkasz z rórznymi simami łatwo nawiązać przyjażnie. masz stołówkę nie musisz sam gotować. A pozatym jakoś tak ogólnie fajniej:D

Apple
13.03.2005, 15:33
przy okazji zapytam sie was:
jak ja mam teraz rodzinkew TS2 i chce zainstalowac "Na studiach" to co mam zrobic zebym mogł po instalacji dalej miec te rodzinke? jak ja przeniesc do "nowej gry" tak jakby? i czy jak mam w tej rodzince sima nastolatka to czy on ja juz bedzie w grze TS2na studiach" to on normalnie stanie sie młodym dorosłym? i pjdzie sobie na uniwersytet?? prosze o odpowiedz:(
Żeby ta rodzinka była w uniwesytecie to musisz spakować tę parcelę w Sims2 a po zainsatlowaniu uniwersytetu zainstalować ją i postawić ten domek w grze(pojawi Ci się w trybie kupowania domów)

Moriquendë
13.03.2005, 16:19
Nie no nic nie trzeba robić. Po prostu masz rodzinkę teraz, będziesz mieć ją potem. A nastolatek stanie się młodym dorosłym jesli każesz mu pójść na studia

vivien
13.03.2005, 16:26
chociaż jeszcze nie mam dodatku to już wiem :
klika ludków będzie mieszkać w akadeiku, a kilka w wynajętym domku .. ;d wszystkiego spróbuję ;d

Esi
13.03.2005, 18:31
Ja mam na razie jedną simkę i mieszka w akademiku. Przez chwilę mieszkała w domku, ale mi się tam zupełnei nie podobało.

Kapa
13.03.2005, 18:40
Akademik. 100% Akademik.
a) Szybkie nawiazywanie przyjazni, milosci z mieszkajacymi z toba simami
b) Stolówka. Nie musisz sam\a przygotowywac potraw.
c) Nie musisz wydawac forsy na telewizory, komputery, lózka itp.
d) Jesli chcesz zarobic np: rapujac za napiwki, grac na róznych instrumetach, grac w bilard na kase nie musisz zwolywac przyjescia tylko grac z przyjaciólmi mieszkajacymi z toba.

R@fcio
13.03.2005, 18:41
A ja dzisiaj wreszcie zdecydowałem się na mieszkanie w domku (przyłączyłem się do bractwa) i okazało się, że ma to wiele zalet.
1. Można przyłączyć się potem do tajnego stowarzyszenia,
2. Łatwiej zdobyć przyjaciół.
3. Można zaprosić innych simów do bractwa, a następnie przez 12 h kazać im wykonywać różne czynności nie tracąc punktów reputacji
itp. itd :D

Wicko
22.03.2005, 17:34
Akademik. 100% Akademik.
a) Szybkie nawiazywanie przyjazni, milosci z mieszkajacymi z toba simami
b) Stolówka. Nie musisz sam\a przygotowywac potraw.
c) Nie musisz wydawac forsy na telewizory, komputery, lózka itp.
d) Jesli chcesz zarobic np: rapujac za napiwki, grac na róznych instrumetach, grac w bilard na kase nie musisz zwolywac przyjescia tylko grac z przyjaciólmi mieszkajacymi z toba.
a) racja
b) racja, ale ja wolalbym na impreze zrobic indyka a na obiad kotlety weprzowe a w akademiku jest to losowo..
c) mylisz się, szystko idzie z twojej kasy
d) jest takie cos jak parcela publiczna, gdzie jeszcze latwiej mozna zarobic

-tamatha-
22.03.2005, 17:39
a) racja
b) racja, ale ja wolalbym na impreze zrobic indyka a na obiad kotlety weprzowe a w akademiku jest to losowo..
c) mylisz się, szystko idzie z twojej kasy
d) jest takie cos jak parcela publiczna, gdzie jeszcze latwiej mozna zarobic

c) No ale sądze, że mu chodzi o to, że tam odrazu są komputery, łóżka...

Guralka
23.03.2005, 08:37
Moje simy mieszkają w akademiku, który sama im wybudowałam. Każdy pokój ma oddzielną łazienkę i jest w nim dużo miejsca na poustawianie, na dole jest biblioteka, siłownia, pokój rekreacyjny ze stołem bilardowym, barem i telewizją, są 2 baseny, jeden na zewnątrz, drugi w piwnicy. Mebelki oczywiście same takie co szybko zaspokajają potrzeby. Na zwenątrz duży ogród z grillem, wanną i ławeczkami pod drzewami. I dookoła masa znajomych, nie trzeba samemu gotować, zawsze można kogoś poprosić o napisane pracy domowej albo semestralnej, posprzątanie. moim simom jest tam bardzo dobrze, bo praktycznie nic nie robią tylko się bawią i chodzą na wykłady :P

Adi
23.03.2005, 11:36
Obydwa te rozwiązania mają zalety.

Moi simowie przewaznie pierwsze 2 lata studiów mieszkają w akademiku, a jak mają z 10000$ to przeprowazają się do swojej hatki. A to dlatego ze strasznie zacvina sie akademik (te większe) no i uciązliwe jest dlugie czekanie az simowie sie wyspiom (to najbardziej), ale jak by tego nie bylio to tez zdecydowanie bardziej podoba mi sie akademik.

cornishonka
23.03.2005, 16:44
o wiele bardziej wole akademik, przynajmniej cos sie dzieje. I mi jakos w ogole nie cina, nawet jak jest duzo osob, tylko ubrania sie strasznie rozmazuja ;d

DOM3L
23.03.2005, 16:57
Ja też wolę akademik, można mieć łatwym kosztem wielu przyjaciól no i pozatym ta "studencka atmosfera" ... :)
A wdomu jest nudno bo gra się prawie tak samo jak w zwykłe simsy
Problem to wyjście gdzieś ... to wszytsko strasznie wolno idzie :/

Errare
23.03.2005, 22:41
A ja? Pierwszą myślą był akademik. Było super, przesiedziałam przy komputerze kilka godzin. Następnego dnia... aż mnie odpychało. Wtedy zaczęłam grać w domku i trzeba przyznać..odetchnęłam z ulgą. Grałam "gotowcem" maxisowym. Duży telewizor, wygodne łóżko, spokój. A przede wszystkim - naprawdę kłaniam się nisko komuś, komu udałoby się zrobić dobrą imprezę w akademiku. Zabawiać powiedzmy 20 simów na raz to istna męka! To niemożliwe... dlatego pod tymi względami wolę dom. Poza tymi argumentami zgadzam się z poprzednikami - w akademiku panuje ten studencki nastrój.
Już sama nie wiem. Chyba lubię i tę i tę opcję.

monabia
24.03.2005, 18:16
Oczywiście że akademik nie po to wydałam na dodatek tyle kasy żeby teraz przesiadywać w domu, poza tym bez kodów nie da sie przeżyć w domu.

Doris
26.03.2005, 11:10
Mój pierwszy sim ,którego poślę na studia będzie mieszkał w akademiku,myśle ze warto spróbować i zobaczyć jak tam nasz sim będzie żył. Uważam ze w akademiku jest ciekawiej pozna się wiele ludzi i zrobi im się psikusa..... ;P xP

Margaretka
28.03.2005, 22:24
Akademik, ale chyba tylko dla tego, że we własnym domku ciężko jest na coś zaoszczędzić. A w akademiku jest jedzenie za darmo i na ogół jest już jakiś fajny sprzęt.

Czyli ze względów finansowych :D

Frogusia
29.03.2005, 14:55
Ja Akademik bo mozna poznac wielu ludzi. Poza tym moi simowie nie maja kasy na domek :P

ignis
30.03.2005, 12:32
Większość moich simów mieszka w domkach, w akademiku tylko gdy jest ich więcej. To wkurzające, gdy kupisz sobie, na przykład wyciskarkę do owoców i zarza przybiega stado niedokarmionych potworów, które wypijają twoje cięko zarobione pieniądze :P ;) :D :wacko: , po za tym imprezy są lepsze, bo ci mieszkańcy akademika nie zaczepiają gości:)

No!! DOMY GÓRĄ!!! xP ;)

moniczka12
30.03.2005, 13:06
[QUOTE=Thorin]Ja zdecydowanie wole dom. Co ja bym dał, żeby mieć swoje mieszkanie.

W prawdziwym życiu też bym wolała mieszkanie ale w simsach, pewnie ze w akademiku, jak bym mieszkala w mieszkaniu to po co mialabym kupowac dodatek, wiec zdecydowanie akademik.

ania500
30.03.2005, 13:11
moja simka Magda mieszka na razie w super akademiku zbudowanym przez moją siorke, ale planuje sie przeprowadzic do własnego domku do wynajęcia (te trzy małe co stoją koło siebie, za 2 tys. cos) bo jak sie wprowadzała na studia to dostała stypendium w sumie 3250 simoleanów (1000 $ za 6+; 750 $ za rozwiniętą charyzme; 750$ za rozwinięta kreatywność i 750 $ za rozwiniętą kondycje <lol>) ale prawie wszystko to wydała na ciuchy (bo miała takie... :/), na komórke, odtwarzacz mp3 no i to trzecie, zapomniałam co... jest razem do kupienia z komórka i odtwarzaczem mp3. no i moja simka zarabie teraz na swój własny mały domek, (no właśnie, a jest on już z meblami??) pracując przy stołówce i daje koncerty, bo ma na max rozwiniętą kreatywność.. <lol>

P.S. aha no i Magda jest na psychologii, bo ma marzenie życiowe "Superbohaterka to ja" no a jak sie jest na psych. no to stróż prawa jest wymarzoną karierą. <lol> lol

mruffcia
03.04.2005, 10:42
wole mieszkac w akademiku, bo tam nie jest sie samotnym i caly czas poznaje sie nowych ludzi, a w domu to tak pusto. dom wynajmuje jak kilkoro moich simow idzie na studia :)

Elvis
03.04.2005, 11:47
a ja znowu wole w domu więcej miejsca nikt ci nie przeszkadza między innymi w odrabianiu lekcji i w ogule jest loozik a jeszcze lepiej jak się mieszka samemu w domku

Biała dama
03.04.2005, 13:42
A ja wole w akademiku bo tam masz dużo znajomych:D

mar(tunia)
24.04.2005, 09:44
Ja na początku zaczynałam od akademika, bo miałam niskie stypendium (tylko 2500 simoleonów), a potem przystąpiłam do bractwa. I, szczerze mówiąc, bardziej mi się podoba w bractwie :D

mynia142
24.04.2005, 10:26
Ja na początku zaczynałam od akademika, bo miałam niskie stypendium (tylko 2500 simoleonów), a potem przystąpiłam do bractwa. I, szczerze mówiąc, bardziej mi się podoba w bractwie :D

W Bractwie zawsze mam zaduzo Simów do kierowania... Ja sobie wybudowalam 4-pokojowy akadamik i tam mieszkam. Kreci sie tam duzo osób i mam sie z kim zaprzyjaznic, kogo naklonic do roboty.... ;P

Binek
25.04.2005, 18:01
Jutro na imieninki dostaje od rodziców TS 2 NS oczywiście co pierewsze zrobie to pójdę do AKADEMIKA! Chyba po to dostanee ten dodatek?

trawka
25.04.2005, 18:33
ja mojego pierwszego studenta wyslalam do akademiku :)
watpie zebym kupila mu dom bo nie chce sama mieszkac :)
w akademiku moge psikusy robic :D

Narya
26.04.2005, 13:45
jasne ze Akademik. Jest wiecej ciekawych rzeczy i ogolnie ludzi. A tak poza tym, to nie uwazam ze wszedzie dobrze , ale najlepiej w domu. I moi simowie tez beda trzymac sie tego ;p

bad boy
03.05.2005, 21:12
LEPIEJ W DOMU ALE W AKADEMIKU JESTKUChARZ

myszkabiala
06.05.2005, 10:23
Gdzie wasze simy mieszkaja (lub beda mieszkac)? W Domu - duzo miejsca, cze w Akademiku - mozna zawiazac ciekawe znajomosci. Zapraszam do wypowiadania sie i nie marudzenia ze sie nie ma Na studiach! Acha i prosze o nie pisanie glupich postów! I trzymanie sie regulaminu!! Wyjasniajcie dokladnie a nie dwa slowa!!

Akademik - tyle studentów dookoła :)

pisanka11
09.05.2005, 15:24
:D Całym sercem jestem za AKADEMIKIEM!

kate-kat
09.05.2005, 16:01
Akademik :) Trochę odmiany :)

riannon
09.05.2005, 17:14
Niektórzy moi Simowie mieszkają w akademiku a inni w domu :D

TORCIK
09.05.2005, 21:59
No ja też mam sima i mieszka w akademiku :) i jak skończe studia to będe mieć chatke. A w tym akademiku to można dobrze zarabiać. Ja już pracowalem w stołówce hehe i graniem na gitarze :) hehe. I tak sobie uzbierałem na telefon komórkowy i odtwarzacz MP3 xP xP

mruffcia
14.05.2005, 20:46
zwykly dom to taka troche lipa :/ i popracowac nie mozna i kontaktow malo, towarzystwo spada :/

kartofelq
15.05.2005, 17:49
Zdecydowanie akademik, bo nawet jak jem ktoś się do mnie przysiądzie i mam dużo towarzystwa :D

magda_909
28.05.2005, 20:25
Ja kocham akademik, ale zawsze wybieram dom, już wyjaśniam:
W akademiku gram jeden rok studiów, to w domku już studia skończyłam, po
prostu w akademiku tak mi się gra wlecze, że nie da się grać wogóle

Nereide
29.05.2005, 06:39
W akademiku jest fajnie, tylko trochę za ciasne pokoiki i obskurnie wygląda :/ W ogóle jakieś takie dziwne to rozmieszczenie tych pokoi.. ja tam wolę domek, nie ze względu: to po co tą grę kupowałam/em?! A ja odpowiem: By w nią pograć. A nie narzekać.

muza
29.05.2005, 08:39
Będę miała simy jutro albo pojutrze i napewno będą mieszkać w akademiku, bo będzie większa beka, więcej kontaktów, więcej kasy, więcej imprez i więcej wszystkiego :D

Andromeda
29.05.2005, 10:14
Stawiam na dom, bo akademiki są zbyt ciasne i tłoczne. A poza tym ja się gubie przy większej liczbie simów niż 2-3. :P

Shady
29.05.2005, 10:19
Akademik a i radze nie przenosic sie do siedziby bractwa bo tam nie ma nic ciekawego ale w tajnym stowarzyszeniu jest faaajnie :]

Vanilla
29.05.2005, 10:49
Zdecydowanie AKADEMIK! lepiej chyba tam jest poniewaz...Hmm... Ma sie towarzystwo :)

Kenji
29.05.2005, 12:47
AKADEMIK-wprawdzie w domu się mieszka na własnym,ale w akademiku z kumplami sie można pośmiać i powygłupiać,piec kiełbaskii na ogniu i wogóle.Domy są dla kujonów którzy nimogą się uczyć w miejscu publicznym(no wiecie tyle studentów dookoła)

ShiinaLP
29.05.2005, 14:46
Ja zapewne przez jakiś pierwszy miesiąc wszystkich simów będę pakować do akademików a później mi się znudzi i wrócę do domków... albo wyjdzie nightlife i unwersytet odejdzie w odstawkę .. :)

she
30.05.2005, 09:18
Dom - akademik mi się zacina ;/

pysiacek
13.06.2005, 20:52
Zdecydowanie Akademik. Raz mieszkałam w domu i wogóle nie czułam że studiuje tak jak w normalnym życiu tylko zamiast do pracy się na zajęcia szło ;) W akademiku przynajmniej się z qumplami spotkasz wypijesz "soczek" :grin: Obejżysz mecza........niom wiele się tam dzieje a w domu.............no porażka chyba ze tam stowarzyszenie założysz........... :mbounce:

Megga
14.06.2005, 09:01
Moje simy 3 długie lata mieszkały w akademiku, ale ja nareszcie powiedziałam DOŚĆ i przeprowadziłam ich do domku.
U mnie w grze nie ma czemuś kucharza, więc jak tylko któryś z moich simów w akademiku zrobił coś do jedzenia, zlatywali się wszyscy mieszkańcy akademika i zżerali wszystko :rant: :rant:
GRRR...
A po za tym w domku jakoś przyjemniej mieszkać

Art
22.06.2005, 20:27
Zdecydowanie DOM
Po pierwsze: mogę budować jak chcę
Po drugie: wszystko mogę znaleźć bo w końcu sama budowałam dom
Po trzecie: SPOKÓJ
A i tak korzystam z boolPropa więc wszystkich znam :P

Ninja_11
23.06.2005, 09:37
No pewnie ,ze akademik!! W domu jest nudno!! xP Tylko siedza mi przed telewizorem i zra jakies kaloryczne chipsy!! xP

moniak1993
23.06.2005, 10:31
Ja bede miec TS2 NS :) i wpierw wezme Akademik :))

tygrysek95
23.06.2005, 10:58
No PEWNIE ZE AKADEMIK!!!!!!! :D W domu gorze robi sie imprezy ;): nikt nie lata na golasa :) NIe ma czyrliderek krolikow ani krow :| W domu jest nudno w kit. Po a tym kto napisze za ciebie prace semestralna????? Lepsze od akademika jest tylko tajne stowarzyszenie a tam nie da sie mieszkac chyba ze dobudujesz lozko:P

Macio
28.06.2005, 16:56
ja tam wole domek

A była mowa o tym żeby nie pisać w 2 słowach i powiedzieć dlaczego. Ja powiem tak. Ja lubię mieszkać w akademiku. Są plusy i minusy mieszkania tu i tu . Np kiedy wlanczam super tempo gra sie zacina bo komp musi sterowac tyloma osobami. W domku tak ne jest
Poza tym w akademiku wiecej sie dzieje. Zycie w akademiku jest po prostu cudowne. Lecz nie mozna dobudowywac jakis pomieszczen lub cos. I ja mam sciagniete z internetu dodatek z nagrodami aspiracje\i i pracy a co trzeba bylo wypakowac do kolekcji. No i w akademiku nie moge bo kolekcje sa zablokowane.

Tak czy inaczej ja lubie mieszkac w MAŁYM tu podkreślam akademiku. :)

Anex:)
16.08.2005, 17:34
Ja wole akademik-ciekawiej jest. a w domu prawie tak jak ts2
===============================================
KOCHAM SIMSY 2 !!!!

natee123
19.08.2005, 16:39
W domku lepiej! A poza tym Simowie znają wszystkich studentów, wystarczy tylko zadzwonić do UCZELNI i wybrać KATALOG UCZELNI i wtedy aby zaprosić nienzjomego najlepiej jest zadzwonić i pogadać, potem zaprosić. mozna kilka razy :-) :*

natee123
19.08.2005, 16:39
No PEWNIE ZE AKADEMIK!!!!!!! :D W domu gorze robi sie imprezy ;): nikt nie lata na golasa :) NIe ma czyrliderek krolikow ani krow :| W domu jest nudno w kit. Po a tym kto napisze za ciebie prace semestralna????? Lepsze od akademika jest tylko tajne stowarzyszenie a tam nie da sie mieszkac chyba ze dobudujesz lozko:P

W DOMU TEŻ SĄ GOLASY!! Chyba ze gracie 5 minut w simsy z czego 4 i pol minuty a pauzie :/

Bazuka Rozi
19.08.2005, 18:02
Oj...Domek lub Akademik ;).
Domek , dla studentów laczej spokojnych , studiujących przedmioty ścisłe. Akademik dla studentów bardziej rozrywkowych , liczących na flirty itp... Ale i tak akademik z większością :)

Kissiel
21.08.2005, 18:35
Raczej wolę akademiki, bo dom to dom, mam go na codzień, a jak jest więcej simów to mogą się różne rzeczy wydarzyć. Zresztą co tu dużo mówić akademik ma specyfizny klimat itam zazwyczaj kieruje swoich simów (no chyba, że są to takie simy, które potrzebują wyciszenia i spokoju, tyo co innego B))

Buziaki

Nisinën
22.08.2005, 17:20
Hmm...jak narazie moi simowie mieszkają w akademiku, w domu jeszcze nie próbowałam. Akademik - fajne miejsce, można poznać nowych Simów, może nawet zakochać się itd... a dom - spokojniej i wkońcu jest sie na swoim (co prawda tylko na czas nauki, ale zawsze coś :P )

IZuL
22.08.2005, 17:46
Hej wszystkim. To mój pierwszy post tutaj :O Więc WITAM B)
A głosowałam na dom, bo w akadamiku nigdy nie ma dla ciebie miejsca.
To było moje zdanie.

Joniss
26.08.2005, 11:55
Zdecydowanie akademik- tyle Simów dookoła- na codzień. W dodatku mimo, że z nimi mieszkam nie muszę nimi sterować- to jest fajne! :D:)

Pawlq
26.08.2005, 14:06
Wole Akademik - (ale sie tnie bo dużo simów) bo właśnie jest dużo simów a jak sie mieszka w domu to tak jakby sim mieszkał w zwykłym otoczeniu

Star?
31.08.2005, 07:50
Simka którą akurat gram mieszkała w akademiku, a teraz się przeprowadziłą do sidziby związku studentek :D

Nulka
31.08.2005, 10:13
Wolę Akademik, bo tam tak fajnie... hihi

~Perlié~
31.08.2005, 11:40
ja też wole akademik chociaż w domku dziecko robią <lol> :P

Czekoladka xD
05.01.2008, 19:11
Pierwsze 2 lata studiów moja simka spędziła w akademiku potem przeniosła się do siedziby bractwa studenckiego :)

MacieK
05.01.2008, 19:29
Mój głos dla akademiku ;)

Takie życie studenckie jest ciekawsze a ja lubię akademik też dlatego, że pani kucharka zawsze przygotowuje posiłki. Bardzo chętnie zatrudniłbym kogoś takiego na zasadach jak pokojówka i ogrodnik do swojego domu, kiedy kończę już edukację simem ale twórcy gry nie uwzględnili narazie takiego życzenia :1smutny:

xXxKl@udU$!axXx
08.01.2008, 18:42
Jak już będę mogła grać to na pewno wybiorę akademik, bo chyba jest lepiej i to ta cała frajda. No a jesli będzie się zacinało to trudno, wybiorę dom :(

Carmine
08.01.2008, 20:29
Akademik zdecydowanie, chociaż... Dom też fajny, ale zaznaczylam akademik, ponieważ tam jakoś zawsze ciekawiej przynajmniej w simsach zlatują te studia.

Krimii
09.01.2008, 14:45
Akademik. Sprzedam sprzęt w innych pokojach, mam w tedy kasę na perkusję lub gitarę.
Sim będzie ćwiczył w pokoju, a kiedy będzie miał kreatywność to dam na występ
i będę mieć forsę! To tyle.
Pa

Neillé
09.01.2008, 15:52
Mimo że rzadko wysyłam swoje simy na studia to i tak (jak większość osób) wolę akademik. Dla mnie tam nie ma nudy, zawsze się coś dzieje - czy to grupowe zabawy, imprezy nocne, czy też małe flirciki, romanse... Zawsze ktoś niespodziewanie przyjdzie, np. ta krowa albo jakiś goły student :laugh: Można zrobić koncert i przy okazji zarobić. I tak dalej i tak dalej...
Akademik najlepszy.

Sander
09.01.2008, 16:42
Ja wolę akademik. Fajnie tak poświrowac/pokręcić z innymi simami. Dodatkowo jak się uzbiera max reputacji to we wspomnieniach pojawi się coś że jestem królem akademika/rządze akademikiem. ;p W domu jest nudno. Najlepiej grać w domu jak się ma słabego kompa, bo nie będzie sie zacinał tak jak w akademiku.

anusia12888
12.01.2008, 10:28
Moim zdaniem akademik choć dom też jest ok. W akademiku można poznać fajne odby zaprzyjażnić się z nimi albo coś wiecej :P

Weronka-Werka9
19.01.2008, 10:31
Akademik- nie trzeba dzwonić po przyjaciół bo oni są dookoła!No i jedzonko już na miejscu... :P Akedemik najleprzy... :)

cosmo
26.01.2008, 19:23
Wolę dom. Jest spokojniej i czysto. W akademiku wszędzie porozrzucane były brudne takerze i nikt nie miał zamiaru ich pozmywac. I akademiki sa takie duże to żeby np. przejść z pokoju do toalety mojemu simowi zajmuje wieczność. :wacko: No i w domciu mój sim i jego dziewczyna moga być w końcu sami. ;P

jajczens
26.01.2008, 21:03
Zdecydowanie akademik! Zabawa, żarcie, przyjaciele czego chcieć więcej? ;)

Sun_rise
27.01.2008, 10:22
Akademik jest dobry pod względem "żarcia",jak w nim mieszkasz to później , w dorosłości za bardzo nie martwisz się o przyjaciół, bo już ich masz z czasów studiów, jednak denerwuje mnie to,że to właśnie mój sim musi płacić w nim rachunki. Domek jest fajny, spokój :).

karasss
27.01.2008, 10:27
Ja wole akademik fajnie dużo ludzi i wogule fajnie a ine w domku imprezy masz fajna prace ...[B]

kasiula215
27.01.2008, 10:54
Osobiście wole domy ale zawsze wprowadzam do akademików bo za free:)

Monitkowa
31.01.2008, 20:00
Ja zawsze umieszczam ich w akademiku... Bojak sim jest w domu ma ciągle czerwony pasek Towarzystwa : (

magda_17
03.02.2008, 20:16
dzisiaj idę pierwszy raz w to grać i wybiorę akademik

Monitkowa
04.02.2008, 08:42
I słusznie... pamiętam że ubrałam swoją simkę w taki niebieski dresik z czarnym `cierniem` na tyłku, i do akademika przyszła dziewczyna identycznie ubrana jak moja :P

Definition
04.02.2008, 16:16
Owwww, ja jeszcze w domku simem nie mieszkalam, przeciez to nudne xP dom mam po studiach :)

Moi studenci mieszkali najpierw w domku a potem w akademiku.
Akademik jest ciężki do wytrzymania.Wszystkie wieże radia i telewizory grają na ful. telefon wciąż dzwoni i nikomu nie chce się odebrac. Każdy robi to na co ma ochotę i w ogóle totalny syf.Nikt po sobie nie sprząta,chyba że kucharz talerze.
W toaletach i pod prysznicami pełno wody ,no i są brudne, w pokojach nauki walają sie książki po podłodze,bo studenci przewaznie nie odkładają na miejsca.
Słowem-jak w prawdziwym akademiku.
u mnie nie włącza nikt radia, tylko telewizor, jak mi to przeszkadza to podchodze i wyłączam :D :shy: a jak juz jest troche brudno, to nakłaniam kogos do posprzątania :shifty: wiec naprawde nie jest źle

Paulina The sims 2 :)
05.02.2008, 17:52
Hej

DOM DUZO MIEJSCA AKADEMIK NOWI ZNAJOMI

JA WOLE AKADEMIK POTEM JAK DO DOBREJ PRACY TO TAK DUZO PRZYJACIOL !!!

Parsley
06.02.2008, 09:53
Chyba wolę akademik ;D O dziwo w domu jest mniej spokoju (przynajmniej w domu mojej simki) ciągle przychodzi do niej jakaś podstarzała trenerka i simowie ćwiczą, ćwiczą zamiast się uczyć ==' Oprócz trenerki przychodzi jakaś krowa której za nic nie da się wyprosić i dziewczyny w sukienkach z lamą które podskakują i śpiewają. Wszyscy wchodzą bez zaproszenia i korzystają ze sprzętów. Po dwóch simowych dniach idą i zostawiają bałagan =='. i tak przychodzą znowu po paru godzinach xD. Hardcore poprostu.

nicram01
07.02.2008, 19:37
ja wole akademik studenci różne tam takie

qdamn
08.02.2008, 14:31
dla 'normalnych' simów akademik, a dla rodzin które robie dla zabawy (tzn. elegancja francja XD) to jade na motherlodzie i kupuje domy ^ ^

Auroella
08.02.2008, 17:53
Ja ostatnio daje Simów do własnego domu. Jednak do tego czasu wszyscy moi studenci pomieszkiwali w akademikach.

bartek0101
09.02.2008, 20:42
Mój sim mieszka w akademiku ten klimacik jest ekstra zawsze ma się znajomych i poznał mądrą i ładną brunetkę:)więć wole akademik:):)

lithium
09.02.2008, 21:02
w sumie ja też, ale gra się trochę zacina i wkurzają mnie te lamy i inne takie : P

Kicia
13.02.2008, 08:50
Akademik :P tak wesoło i jest zwała jak im się w stołówce kuchenka pali i wszyscy wieją :laugh: (tak, wiem że to nie jest śmieszne) ale niedługo zbuduję swój akademik i dam na forum :) (jak mi wyjdzie)

Obrem
13.02.2008, 16:49
Polecam akademik. Zawsze poznam jakąś simke;)

Matrax
23.02.2008, 23:35
Nie zauważyliście że temat jest z przed 3 lat xD ?? A co do tematu to wole akademik ;p

Vena
09.03.2008, 21:42
Parę razy moi simowie mieszkali w domu, ale nic ciekawego tam sie nie dzieje. Wykłady - jedzenie - nauka - spanie. A w akademiku zawsze z kimś ich wyswatam :P

meg_94
14.03.2008, 13:14
Mój Sim jest na studiach i mieszka w Akademiki , ponieważ chciałam, żeby był wśród innych Simów .

bouffe
14.03.2008, 14:33
Ja posyłam simy do akademika ;D jest dużo zabawy i nowych znajomości ;D

Szczur
14.03.2008, 14:35
A ja posyłam i tu, i tu. Bogatych, albo najukochańszych do domów, a resztę do akademików.

Miau
15.03.2008, 05:08
Ja używam tylko akademików z powodu następującego:

Kupuję simce broń palną i lubię jej użyć. Moja simka ma we wspomnieniach śmierć 213 simów. Oczywiście z okresu studiów.

Chantelle
21.03.2008, 15:47
Ja częściej wchodzę do akademika. Dużo znajomości. I jest komu kawały robić. A żarcie jest darmowe i nie trzeba się wysilać przy gotowaniu :D

_Ada
21.03.2008, 17:13
Moi simowie mieszkają w domku. A to, dlatego, że może i można w akademiku nawiązać ciekawe znajomości, ale przecież z domu można także zadzwonić do jakiejś osoby i ją zaprosić. Także, ponieważ ma się więcej miejsca dla siebie, a w akademiku są takie małe pokoje.

Roberta
25.03.2008, 20:22
Ja wole mieszkać w akademiku bo można poznać tam wielu simów.

puszysta__księżniczka10
26.03.2008, 14:10
Oczywiście że wole mieszkać w akademiku przecierz jak Sims na studiach to chyba najlepszy akademik co?? kto sie zgadza ze mną niech pisze__smile1

kotopies
26.03.2008, 14:51
akademik-jesli sim chce poznawac wielu simow i nie tylko skupiac sie na nauce ale tez na znajomosciach

dom-simy nie lubiace towarzystwa skupiajace cala uwage na nauce....

WYBIERAM AKADEMIK

She
26.03.2008, 16:43
Wolę akademik bo ponieważ:D:D:D

Nikol112
26.03.2008, 17:06
Jak NaJbArDzIeJ aKaDeMiK.W WlAsNyM doMkU jAkOs TaK SmUtNo (MiEsZkA SiE jAk OdLuDeK )

tysiulek13
27.03.2008, 13:19
Akademik. Tyle simów dookoła, można nawiązać kontakt (albo coś więcej niż tylko kontakt :* ) i przede wszystkim budżet nienaruszony.

Lufrë
19.04.2008, 11:12
Oczywiście, że akademik. Można poznać mnóstwo simów. Jest ciekawiej. W domu wydaje mi się, że byłoby nudno. Nie wiem. Zawsze daje simów do akademika. Takiego gdzie jest duuużo pokoi :) Czyli dużo nowych znajomych.

nelciagroch
02.05.2008, 19:06
ja zdecydowanie wolę domek!!!!

Kucynka
08.05.2008, 14:38
Moi Simowie zawsze najpierw mieszkają w akademiku, a jak uda im się zdac na drugi rok, to w nagrodę przeprowadzam ich do domku ;)

Ritty
30.06.2009, 12:14
Akademik, najlepiej bez żadnych pięter. Wszystko jest na miejscu, nie trzeba dużo łazić i nie jest nudno jak w domku.

zelkam
30.06.2009, 13:45
@up: data, data.

@topic: Wolę akademik, to dodaje kolorków grze i jest ciekawiej :3

Elektra
30.06.2009, 15:00
Akademik pomimo ze nie gram juz w ts 2 ze względu na ts3. Jka grałam moi Simowie zawsze mieszkali w akademikach

Ritty
30.06.2009, 17:57
@up: data, data.
no i? to temat otwarty, każdy może się wypowiedzieć bez względu na datę wcześniejszego postu.

ultraviolence
30.06.2009, 18:56
Też jestem za akademikiem... W końcu po to wysyłam sima na studia, nie? :D Dlaczego ma siedzieć sam w czterech kątach, skoro może mieszkać z innymi studentami? Zawsze jest ciekawiej i na pewno dzieje się o wiele więcej - łatwiej zawierać nowe znajomości, przyjaźnie... Uczyć też ma się z kim :D Generalnie dobre warunki do wyprawiania imprez, bo nie trzeba martwić się o gości. Granie w domach jest już praktycznie oklepane (pomijam mieszkania dochodzące w OŻ), a akademik to zawsze jakaś odmiana, prawda?

CrypearL
01.07.2009, 14:08
Oczywiście akademik :P
Moi simowie zawsze mieszkali w akademikach, w końcu po to się jedzie na studia, aby uczyć się i balangować, no nie? :D Poza tym zawsze jest ktoś, kto może pogadać z twoim simem i ogólnie nie ma nudy :P

Tasha-
01.07.2009, 15:51
domek, bo mogę mieć bractwo :)

Sandy
01.07.2009, 18:27
Akademik, nie wyobrażam sobie życia w domu. Jestem na studiach też po to, żeby poimprezować i poznać nowych ludzi. Poza tym zawsze pod koniec 3 albo gdzieś na 4 roku rządzę w akademiku :)

BlackDevil
02.07.2009, 11:08
Przeważnie to akademik. Więcej ludzi, jak już ktoś wspominał, można się z nimi uczyć, łatwiej zawierać znajomości, ale później jak już te znajomości będziesz mieć, i będziesz mieć przyjaciół, to łatwiej dostać awans :D
Dom bardzo rzadko wybieram, chyba że jakaś para, no ale to i tak tylko raz miałam. Ostatnio wybierałam bractwo, ale i tak pozostaje sentyment do akademika ;] Hm... ale jakby były koedukacyjne łazienki to już w ogóle byłby prawdziwy akademik xD

Ritty
02.07.2009, 11:22
Nie lubię bractwa. Ciągle zawracają głowę tymi przyjaciółmi i ogólnie trochę nudno tam jest... :c

dareczka84
27.07.2009, 09:37
Dom, cicho spokojnie i w razie potrzeby mogę go przebudować, z reguły mieszka w nim 7-8 studentów więc mają towarzystwo

Matti93
27.07.2009, 10:30
Ja wole akademik. Tam mój sim zawsze ma mnóstwo znajomych i szybko znajduje sobie dziewczynę :) no i ogólnie nie jest nudno a w domu no to jakoś mi nie idzie zdobywanie tych znajomych...

Matt
26.08.2009, 01:18
Akademik bo ma się do kogo buzie otworzyć :D

Charionette
26.08.2009, 10:14
Oczywiście, że w akademiku ;) Jest więcej ludzi, można pogadać poduszką kogoś zdzielić :D I w ogóle w akademiku jest znacznie lepiej

Vanitas
26.08.2009, 20:48
Akademik jest fajny ponieważ jest tam dużo ludzi, ale jakoś nie lubię ich zbytnio (nie mam pojęcia dlaczego). Własny dom jest fajny ponieważ można założyć bractwo i w ogóle własne jest własne :D ale moich studentów na to po prostu nie stać =[

Upadła Dusza
27.08.2009, 11:13
Akademik.

Tylko raz mój sim zamieszkał w domu, jak pierwszy raz wysłałam sima na studia, nie wiedziałam jeszcze co i jak, a że nie było go stać na dom, to razem z nim wprowadziłam 7 innych przypadkowych simów. Swoim simem cały czas się zajmowałam, a pozostałymi tylko czasem.
Później innym simem chciałam zobaczyć jak to jest w akademiku i spodobało mi się. Od tamtej pory wybierałam tylko akademiki.

kotek23
27.08.2009, 12:42
Ja najpierw gram trochę w akademiku.
Sim poznaje nowych ludzi itp.
A po jakimś czasie przeprowadzam go do niedużego domku.
Wtedy może nadal spotykać ze znajomymi.
Ale ma więcej miejsca i prywatności . ^ ;)

Lawend
27.08.2009, 15:45
ja wolę akademik, bo jest o wiele ciekawiej.

Amaunet
28.08.2009, 10:50
Akademik zdecydowanie. Można poznać wielu simów bez potrzeby wyjeżdżania na parcelę publiczną, a znajomości się przydają do awansów w dorosłym życiu :) Granie studentem w domu jest dla mnie troszkę nudne, praktycznie to samo co życie w normalnym otoczeniu, tylko sim idzie na uczelnię zamiast do pracy.

αγάπη
28.08.2009, 21:25
Na troszkę akademik a potem dom :-)

naughty_girl
29.08.2009, 12:14
Ja jeszcze nie mam "The Sims 2 Na Studiach" ale jak będę miała to będę wybierała Akademik ;) A po skończeniu studiów własny dom :)

Łezka
30.08.2009, 16:27
Zdecydowanie akademik, ponieważ jak pisali przedmówcy istnieje ogromna szansa poznania nowych przyjaciół, w akademiku już mamy wszystkie niezbędne sprzęty do nauki oraz można zaoszczędzić trochę pieniędzy na dalsze życie.

Ellie
30.08.2009, 16:46
zdecydowanie akademik lepszy. towarzystwo 24h na dobe, kucharka gotuje jedzenie, jest po prostu ciekawiej i fajniej

Midori
30.08.2009, 19:19
akademik.
dużo ludzi = dużo znajomych
domek = mniej znajomych
w akademiku możesz kogoś poderwać nie wychodząc z domu, ale w domu (wiem dużo ma to sensu.)też można jak się uprzeć (trzeba robić imprezy.)

ale radze wam nie mieszkajcie z bractwem. ja głupia ja. kazałam mieszkać mojej simce w bractwie, a tam musiałam się opiekować 4 (chyba) simami zamiast 1.

ale wracając do tematu wole akademik.

Naru
10.09.2009, 22:29
Akademik, jest co robić, zawsze jakieś towarzystwo.

Searle
11.09.2009, 08:31
A ja wolę, jak moi studenci mieszkają w domu. Nie dość, że mają spokój, to jeszcze mogę zamknąć drzwi i nie biegają mi te krowy i lamy :)

yuppie
18.09.2009, 09:00
A ja zależy jaki mam nastrój ale bardziej lubię akademiki jest weselej ;) są ludzie do pogadania a w domu nie .!

balloon
25.09.2009, 16:46
Zdecydowanie akademik, jedzenie za darmo, dużo towarzystwa, fajny pokoik no i możliwość szybszego znalezienia partnera :)

Owl Finch
11.10.2009, 18:36
Oczywiście, że akademik. Jedzenie, znajomi, ludzie do odrobienia pracy domowej... Wszystko pod ręką :)

motororo38
11.12.2009, 14:30
Akademik, dom mi sie nudzi.

Remus Lupin
07.01.2010, 17:26
Akademik dużo współlokatorum tylko,że mało miejsca jest z kim rozmawiać i odrabiać lekcje no i jest szansa na zdobycie przyjaciela lub nawet jakiegoś chłopaka.

Gosiaz135
07.01.2010, 21:16
Zdecydowanie akademik. Uważam że jest fajniejszy ;))

Łezka
08.01.2010, 09:43
Osobiście Akademik w związku ze wzmożonym towarzystwem, wygłupami i zabawą wśród społeczeństwa. Dom to tak dla Simów "samotników", aspołecznych i zrzędliwych tworów mojej działalności Simowej, lecz czasami to wolę na serio domek, bo inni Studenci mogą nieźle wkurzyć człowieka (nie zawsze). :)

Sherlock
29.01.2010, 19:28
A ja sam nie wiem, na co zagłosować :P Hm, myślę że wybiorę akademik, o ten 1% :P

Gio
29.01.2010, 19:39
Ja wole akademik- jest tańszy no i w nim mieszka się o wiele lepiej, wszystko ma się pod ręką ^^ I co najważniejsze- czuć tą niepowtarzalną atmosferę studiów :D

czekolada96
06.02.2010, 16:56
Ja także wolę akademik, ponieważ w domu jest nudno.. Raźniej jest mieszkać z innymi.. :)

Liv
06.02.2010, 19:52
Dlaczego ja zaznaczyłam kiedyś, że dom?! Przecież akademiki są the best :D Naprawdę mało który mój student mieszka w domu ;)
Jakoś w akademikach fajniej mi się gra. Zazwyczaj moi studenci dostają dwa stypendia, więc na kupno domku i tak nie starcza (jedno to "nagroda dla młodych przedsiębiorców", czy jakoś tak, a drugie- "grant dla studentów SimCity", za co u mnie można by podstawić "Nieznanowa")

@down: hehe, nieraz bywa tak, że właśnie do akademików wprowadzam wybranych Simów, żeby się ze sobą zapoznali poprzez wspólne mieszkanie ;) Granie kilkoma Simami naraz jest bardzo wygodne i nie takie czasochłonne ;)

nmin
06.02.2010, 21:36
Tylko i wyłącznie akademik, domu nigdy nawet nie brałam pod uwagę. W domu moje Simy mieszkają całe życie, więc jeśli jest możliwość mieszkania przez jakiś czas na tak specyficznej parceli jak akademik, to korzystam. Plusem jest choćby to, że zawsze można poznać kogoś bez ładowania parceli publicznej i studia kończy się już z kilkorgiem przyjaciół, ba, u mnie często z narzeczonym/narzeczoną. Poza tym akademiki mają jakiś taki fajny klimat :)

GaGasz
07.02.2010, 00:02
ja też wolę akademiki :)
W końcu w domu mieszka się całe życie <simowe ;p>. Po za tym mają to coś i fajnie się w nich mieszka :]

Antesia
07.02.2010, 06:42
Wolę akademik ponieważ zawsze jest fajnie i masz dużo osób koło siebie :)

TiPooSs153
24.02.2010, 12:33
Akademik ponieważ jak latasz NAKED to jest śmiesznie

eS_guy
24.02.2010, 18:04
Osobiście wole akademiki. Zawsze gdy sim zaczyna studia mieszka w akademiku, dopiero gdzieś w czwartym roku przeprowadza się z dziewczyną/chłopakiem do wynajętego domu

Gosiaz135
24.02.2010, 21:59
Ja wolę akademiki. Zawsze sim/simka może z kimś pogadać, zaprzyjaźnić i znienawidzić :p

lazuryt00
22.04.2010, 18:07
Je sobie sama poradzę, a niej zazwyczaj kod Motherlode i 999 999 999$ zacznę od początkowej kasy i sama będę zarabiać więc nie stać mnie na domek czyli akademik

Chees
24.04.2010, 08:55
Zdecydowanie akademik. Można spotkać przyjaciół, powygłupiać się i chyba ogólnie jest fajnie mieszkać z innymi.

Rosemarie
13.05.2010, 18:00
Oczywiście, że akademik. Dom wiadomo własny, ale całe życie simowe w nim mieszkasz. No i mieszkanie w akademiku to m.in zaleta dodatku.

rudzielec
18.05.2010, 11:04
Akademik ;] więcej znajomości, więcej możliwości ;)
poza tym tak jak napisał/a kolega/koleżanka powyżej simowie całe życie spędzają w domu więc zawsze to jakieś urozmaicenie ich monotonnego życia :)

kalafjor
18.05.2010, 14:46
Ja wolę akademik ale niektórymi simami nie pasuje mi grać w akademiku więc wybieram dom.:)

Miyoki
18.05.2010, 17:05
Wolę akademik, bo co to za studia, gdy praktycznie wszystko wygląda tak samo, z tą różnicą, że masz obowiązkowe wykłady i zaliczenia?
Gdzie studenckie życie i sami studenci? D:

Mixliarder
20.05.2010, 15:12
Akademik ponieważ jest dużo simów,koncertowanie za kaskę i zawsze znajduję żonę ,męża
na studiach :)

Meliona
29.05.2010, 12:36
Ja wolę akademik, jest zdecydowanie ciekawszy od zwykłego domu. Raz miałam dwie simki, a jedna z nich sama z siebie się całowała (nie mogłam jej darować tego, że wybrała takiego brzydkiego). W akademiku więcej się dzieje i zawsze jest z kim porozmawiać.

November Rain
06.06.2010, 12:11
Moi mieszkają w akademiku, można znaleźć sobie miłość, przyjaciół. Po za tym zawsze w simsach uwielbiałam mieszkać w pokoiku, mieszkanku. Dlatego moje pierwsze dwa dodatki to było Osiedlowe Życie i Na studiach.

Filovelle
10.06.2010, 13:54
Na początku, jak tylko kupiłam sobie Studia, to naturalnie wysyłałam simy do akademika. Teraz jednak wolę umieszczać je w domku: jest więcej miejsca, luz i spokój, a jak się ma ochotę na interakcje to jedziesz na jakąś parcelę publiczną :).

longer
10.06.2010, 19:45
Ja uważam, że lepiej mieszkać w akademiku, bo zawsze coś się dzieje, wszędzie można pójść i w ogóle. Dawniej zawsze wysyłałem simów do domku, ale lepiej jednak w akademiku.

Linette
12.06.2010, 19:06
Na pierwszy raz wybrałam dom - aby swobodnie i na spokojnie wszystko wypróbować. Ale tak naprawdę, prawdziwy studencki klimat pojawia się w akademiku. Teraz właśnie tam wprowadzam zdecydowaną większośc swoich Simów.

Kinkarus
18.06.2010, 16:12
Zdecydowanie Akademik- więcej się dzieje

Elajza
19.06.2010, 08:55
Na 100% akademik!

Wickoo
19.06.2010, 14:02
Ja uważam, że lepiej mieszkać w akademiku, bo zawsze coś się dzieje, wszędzie można pójść i w ogóle. Dawniej zawsze wysyłałem simów do domku, ale lepiej jednak w akademiku.
A tam, w The Sims 2 nie ma aż takiej różnicy między domem i akademikiem pod tym względem. Niewiele się dzieje, bo ta gra jest taka statyczna.

W The Sims 3 mogłoby być ciekawie na takim kampusie ;)

Simka18
21.06.2010, 11:13
Zdecydowanie wole akademiki ;) przynajmniej w nich coś sie dzieje a dom to ja mam na co dzień w simsach więc wybieram akademiki by była jakas odmiana i gra się tak, szybko nie nudziła.

Cynthia
16.07.2010, 12:11
Dom dla studenta/ów trudno urządzić, a w akademiku masz tylko jeden pokój i możesz spotykać ciekawych simów.

AnnemiekAM
08.01.2011, 09:49
Ja wolę akademik bo domek drogi. To trzeba ciągle stypendia itd, ale mnie się to nie podoba.. ! Więc wolę akademik. (Ale gdyby dom nie byl taki drogi to wolałabym dom, bo w akademiku się biją, czasami pouczą, grają w głupie gry i przeszkadzają ;D )

AgnEs.
08.01.2011, 11:52
Tylko akademik, jak sim mieszka w domu, to jest troche nudo...

nightmare
08.01.2011, 14:52
Zależy od rodziny, ale przeważnie do akademika, bo więcej się dzieje, jak już poprzednicy wspomnieli. :)

Karolka1231
10.01.2011, 15:42
Zdecydowanie akademik.

Dlaczego? - O wiele ciekawiej niż w domu, tyle simów dookoła. :)

amber
10.01.2011, 17:47
Ja wolę dom, przede wszystkim za spokój. Jak sim potrzebuje towarzystwa to wystarczy pojechać na parcelę publiczną czy do kogoś zadzwonić i to wystarczy.

Dżiglipaff
11.01.2011, 22:04
albo akademik albo bractwo
zazwyczaj wszystkich nastolatkow wprowadzam do akademikow, a tych z domow buzrujskich do kwatery bractwa, potem zapraszam akademkowiczow do siebie i moge robic imprezy zapraszajac 8 osob : D

A tam, w The Sims 2 nie ma aż takiej różnicy między domem i akademikiem pod tym względem. Niewiele się dzieje, bo ta gra jest taka statyczna.

W The Sims 3 mogłoby być ciekawie na takim kampusie ;)
w 3 nie ma studiow
http://rangerland.net/forum/uploads/monthly_04_2010/post-3563-1271373190.jpg

i w ogole to dzial o 2, a 3 jest beznadziejna ; o

przeciętny
24.01.2011, 08:09
W domu lepiej, bo można się w spokoju zająć sobą, a zwykle to zapraszam kogoś z akademika na imprezę.

kessaris
27.01.2011, 18:53
Zdecydowanie w akademiku. Akademiki mają swój urok ^^

hellraiser
27.01.2011, 19:02
A ja wolę swój własny dom, nie muszę się ograniczać do pokoju o jakichś śmiesznych wymiarach 3x2. W akademikach jest też zbyt dużo ludzi, ciągle ktoś gdzieś łazi, a to włącza muzykę, hałasuje, gra, gada... Zdecydowanie dom.

miki123
08.02.2011, 13:30
Najlepszy jest domek masz wszystko swoje ;P a mieć mały pokój na akademiku to nie jest fajne , bo musisz się wszystkim dzielić :(

Polo_Gard
11.02.2011, 14:09
To zależy od gustu. Mi to akurat zwisa, zależy, raz w akademiku, raz dom. Jak kto woli. Mimo to preferuję własny dom. O wiele więcej możliwości. Zresztą można zawsze iść na parcelę publiczną, poznać parę ludzi, zrobić imprezę i już masz ciekawie :D Co więcej, w domu jest więcej miejsca.

patryk916
19.02.2011, 13:22
W akademiku,bo więcej się dzieje i nie trzeba samemu gotować tylko ci kucharz na stołówce podaje

Gargamel
19.02.2011, 14:41
Moim zdaniem w akademiku. Więcej się dzieje, ludzi więcej, nie trzeba gotować. fakt pokoje są małe, ale jak dla mnie to jest fajniejsze.

carolla4065
19.02.2011, 19:26
akademik zdecydowanie

EKTROP
20.02.2011, 11:59
Wybieram akademik, bo dużo się w nim dzieje, ale jednak w domu jest więcej miejsca i więcej prywatności :D

amela560
21.02.2011, 11:09
pewno ze akademik.. mozna poznac przyjaciol i moze nawet zdobyc nowa milosc :D

muffindance
10.03.2011, 15:19
zdecydowanie akademik, zawsze duzo sie dzieje. raz moja simka miala romans ze wszystkmi facetami wlasnie w akademiku :P

miłośniczka zwierząt
17.04.2011, 09:06
zdecydowanie akademik o wiele, łatwiej można poznać nowych simów i znaleźć druga polówkę ;).

Joopka
18.05.2011, 18:33
Moi simowie najczęściej w akademikach mieszkają, głownie dlatego, że w każdej chwili możesz z kimś pogadać, bo jest obok. ;)

PS Nie próbujcie podpalać specjalnie kucharki, bo nowa potem NIE dojdzie! xD

Adamsims
29.05.2011, 19:29
Akademik, jak mieszkam w domu nie czuje że jest się na studiach, Choć trochę mi komputer się wiesza, ale to nic.

ondine
30.05.2011, 20:20
Akademik ;-) Odkąd gram w TH2 Na studiach to każdy mój młody mieszkał w akademiku. Większe wyzwanie, mniejsza nuda, bo w domach to zazwyczaj jest monotonia, w akademiku zawsze się coś dzieje, moi simowie pracują czasem w stołówce, dają korepetycje kumplom z akademika (ale generalnie są dobrymi studentami i dostają stypendium) :D

Fisia
01.08.2011, 18:18
Akademik, bo jak masz jednego Sima łatwiej załatwić potrzebę towarzystwa :). Poza tym są krowy (lamy też) i fajne jest latanie na golasa <lol>. Można z kimś toczyć pojedynek w grze komputerowej, a tak to lipa... Co prawda, w akademiku bardziej mi się zacina, ale wolę to niż mieszkanie w nudnym i cichym mieszkaniu.

Hefalump
01.10.2011, 13:22
Jeśli to był odkop to przepraszam ale ja tu dam oryginalny pomysl:

Nie dom, nie siedziba bractwa, nie akademik
Tylko: Dobudowana sypialnia do Siedziby Tajnego Stowarzyszenia. Od tej pory już nigdy nie wracam do normalnego domu

caille
11.07.2013, 17:48
Kiedyś wysłałam sima do domu na studia i natychmiast tego pożałowałam. Miał wiecznie niski wskaźnik towarzystwa i gra była strasznie nudna. Dzięki akademikom pokochałam ten dodatek i jest jednym z moich ulubionych jak nie najlepszym. ;)

Psychosis
11.07.2013, 18:49
Do domu wysyłam tylko rodzeństwo, albo rodzinne grupki studentów, np.3 osoby z rodziny.Gra się bardzo przyjemnie, nawet lepiej niż w akademiku. ;)

Tenebris
03.11.2013, 16:45
Dom. Jak mieszkam w jakimś akademiku nie mogę znieść tych eaxisowskich, tanich mebli.

@down: Może i tak ale jestem zbyt leniwa :D.

Dżiglipaff
04.11.2013, 21:03
Dom. Jak mieszkam w jakimś akademiku nie mogę znieść tych eaxisowskich, tanich mebli.

zawsze możesz samszbudowac akademik

moje ludki zawsze mieszkają w akademikach, bo jest ich więcej i mają weselej
i zawsze są to moje akademiki :P

KarolinaJ
05.11.2013, 12:04
Moi dwójkowi Simowie najczęściej mieszkają w akademikach jednak zaznaczam, że zawsze są one po gruntownym remoncie :) Pokoje są powiększone i przerabiam też pomieszczenia na bibliotekę, siłownię, łazienki, salon w którym są różne obiekty rozrywkowe a także urządzam ogród żeby Simowie mieli gdzie posiedzieć jak jest ładna pogoda :)

sim
30.11.2013, 18:59
Wole dom bo jest więcej miejsca i można urządzać przyjęcia

FresH
30.11.2013, 20:18
Dom, w akademikach strasznie mi się gra wiesza, przez co odechciewa mi się co kolwiek robić z moimi simami. ;p Chociaż przeważnie muszę przeboleć te 2 pierwsze semestry w akademiku, dopóki mój sim zarobi sobie na jakieś mieszkanie. :P

WhiteSugar
01.12.2013, 09:11
Ja uwielbiam grać w akademiku. Mam z niego takie wspomnienia, jakbym sama tam była :D Super sprawa, ja remontowałam tylko pokój mojej simki, nie chciałoby mi się remontować całego akademiku, bo chciałam jak najszybciej tam grać ;)