Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : nie działa!!

Xantypa
15.03.2005, 21:01
The Sims 2 po krótkim czasie grania zawsze się zawiesza, jednak muzyka ciągnie się dalej (ale np. podczas rozmowy simow, zawiesza sie, konczy rozmowe do konca i dalej slychac ptaszki itp.). To nie jest wina downloadu bo dzialo sie tak od poczatku, ani systemu , bo ile my dla tych simsow nie zrobilismy (polowa rodziny to fani tej gry ;) ) : nowy system, karta pamieci ram, itp. Wszystkie parametry sa w porzadku. Jak myslicie czy to wina samej plyty? A czy jesli gra z dodatkiem uruchamia sie z plyty dodatku, to czy jego zainstalowanie i odpalanie z niego gry pomoze? Proszeeeee piszcie

35C4R00N
15.03.2005, 21:25
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=9003
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=15007
komputer spełnia wymagania sprzętowe?
jeśli tak, to pozostaje:
- oprogramowanie działające w tle (firewall, antywirus ...)
- sterowniki, dowolne: katry graficznej/ dźwiękowej / modemu / ... (nawet te od myszki potrafią zawiesić grę)
- wersja systemu (łatki!)

Xantypa
16.03.2005, 10:12
Taaaa szkoda tylko ze mam :

procesor ponad 2 tys. mhz
512 mgb pamieci RAM
Windows XP
Ge Force 3
duuuuzo pamieci na twardym dysku
zrobilismy formata dyskow D: i C:
oraz w miare czesto sprawdzamy antyvirusem komputer

No naprawde nie wiem co to moze byc. podejrzewam ze to wina CD. :(

35C4R00N
16.03.2005, 10:21
No naprawde nie wiem co to moze byc. podejrzewam ze to wina CD. :(Mało prawdopodobne, uszkodzenie płyty albo napędu CD powoduje błędy przy instalacji (coś byś zauważyła?).

Ja stawiam na żle zainstalowane sterowniki od ... czegoś. Nie zgadnę, na forum były już opisywane problemy z dokładnie wszystkim co jest w kompie :\
Najczęściej to wina sterów od płyty głównej i grafiki, ale problemy robią też inne (np. karty dźwiękowej). Zakładam że sprzęt jest sprawny i niepodkręcony? Szczególnie chodzi o pamięci i procesor. Na podobnych kompach gra działa bez problemu, czyli na tym też powinna.

Xantypa
16.03.2005, 11:00
zapomnialam dodac: przy sprawdzaniu wersji DirectX zobaczylam ze mamy 8.0 (Mielismy 9.0 ale moja siostra zainstalowala gierke jakas i automatycznie zainstalowal sie tesh 8.0). Probowalam sciagnac z neta 9.0 ale pokazal mi sie komunikat ze na komputerze istnieje nowsza wersja DirectX. O co w tym chodzi? :\ I czy Na studiach moze rozwiazac ten problem?

35C4R00N
16.03.2005, 11:24
zapomnialam dodac: przy sprawdzaniu wersji DirectX zobaczylam ze mamy 8.0 (Mielismy 9.0 ale moja siostra zainstalowala gierke jakas i automatycznie zainstalowal sie tesh 8.0). Probowalam sciagnac z neta 9.0 ale pokazal mi sie komunikat ze na komputerze istnieje nowsza wersja DirectX. O co w tym chodzi? :\ I czy Na studiach moze rozwiazac ten problem?Aaa to wszystko jasne ... masz gdzieś DX 9.0c ?
Powinien się zainstalować bez pytania o starsze wersje.

Jak nie pomoże ... to będzie problem. Duży, bo usuwanie DX z systemu to spora kombinacja :\

Xantypa
16.03.2005, 14:16
pisze ze jest na plycie The sims 2 ale nie wiem na ktorej. sprobuje.............
ale w poprzednim systemie mialam 9.0 i dzialalo zle :\

T-m
16.03.2005, 16:40
nie trzeba przeszukiwac plyt (jak jest to albo na pierwszej, albo na ostatniej CD), wystarczy wejsc na strone microzlodzieji i sobie sciagnac :-)

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=0a9b6820-bfbb-4799-9908-d418cdeac197&displaylang=pl&Hash=JSWV4MF