Zobacz pełną wersję : Ma szanse...?
Jeśli gra zawiesza sie w takich momentach, w których pokazują się te "chmurki" (pod diamencikami).. ponieważ mój komputerek ma za mało RAM-u, to czy jest szansa, że gra sie odwiesi, tylko trzeba troszke poczekać? Troche takie głupie pytanie no ale cóż :P
A możesz troszkę jaśniej? Ile masz tego RAM-u ? Jak się wiesza gra, to raczej będzie Ci ciężko grać...
A możesz troszkę jaśniej? Ile masz tego RAM-u ? Jak się wiesza gra, to raczej będzie Ci ciężko grać...
eee nO mam 256 mb RAM-u
Korinthiana
19.03.2005, 12:31
Ja tez mam tyle ramu... i gra sie az tak nie wiesza... Musi byc inny problem np karta graficzna, albo procek... Podaj nam dokladne parametry to napewno cos zaradzimy a jak nie to napiszemy cio jest zle...
To nie przez ram, może masz za dużo naściąganych rzeczy, albo za mało miejsca na dysku??
Ja tez mam tyle ramu... i gra sie az tak nie wiesza... Musi byc inny problem np karta graficzna, albo procek... Podaj nam dokladne parametry to napewno cos zaradzimy a jak nie to napiszemy cio jest zle...
eeee no ja sie na tym za bardzo nie znam... ale mam andzieje, że to jest to :P
Inter(R) Pentium(R) 4 CPU 2.40GHz 1.99GHz 256 MB RAM
Jak to nie to... to napiszcie mi gdzie ja mam znaleźć te parametry :P
Panel Sterowania / system <<-- tam sa parametry najprostsze
skoro procesor jest dobry, a pamieci odpowiednio, to moze jednak masz za duzo wgranych dodatkow, albo jakiegos hacka, ktory Ci zamula gre, albo wiruska B)
35C4R00N
20.03.2005, 11:02
[...] to napiszcie mi gdzie ja mam znaleźć te parametry :P http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=15007
Teoretycznie 256MB wystarczy do grania w Sims2, ale trzeba jeszcze sprawdzić ustwienia pamięci wirtualnej.
Panel Sterowania / system <<-- tam sa parametry najprostsze
skoro procesor jest dobry, a pamieci odpowiednio, to moze jednak masz za duzo wgranych dodatkow, albo jakiegos hacka, ktory Ci zamula gre, albo wiruska B)
ehh nO gra WIESZA... (NIE ZACINA) się od początku... nie miałam jeszcze wtedy żadnych dodatków, wirusów też nie :(
Scyzoryk_14
20.03.2005, 16:12
Nie przez dodatki ja mam mase różnych nasciagnaych żeczy i jako tako dzila przyznaje troche wolniej ale nie doprowadza do zaciecia się kompa a tak wogóle to 256ram to powinno wystarczaci a morze zmniejszycoi detale? a gra wymaga 384 czy cos koło tego
Nie przez dodatki ja mam mase różnych nasciagnaych żeczy i jako tako dzila przyznaje troche wolniej ale nie doprowadza do zaciecia się kompa a tak wogóle to 256ram to powinno wystarczaci a morze zmniejszycoi detale? a gra wymaga 384 czy cos koło tego
eeee ale jak je zmniejszyć?
w ustawieniach - jak jestes w ktoryms otoczeniu na przyklad, wejdz w opcje ustawien (takie kolko z kropkami :P), poszukaj opcji ekranu i zmiejsz ilosc detali z maksimum (ktore podejrzewam, ze masz ustawione) na ktoras opcje posrodku :-)
w ustawieniach - jak jestes w ktoryms otoczeniu na przyklad, wejdz w opcje ustawien (takie kolko z kropkami :P), poszukaj opcji ekranu i zmiejsz ilosc detali z maksimum (ktore podejrzewam, ze masz ustawione) na ktoras opcje posrodku :-)
Zmniejszyłam te detale... i ciągle to samo... jedynie kursorem przez ok. 1 minute można było ruszać :\ POMOCY!
_Elisha_
24.03.2005, 10:55
hehe, ja mam identyczny procesor i tyle samo RAM.... i gra chodzi extra super wypasiascie :D moze masz jakas slaba karte graficzna?? :D:D
Hej pOczekajcie... zaczynamy juz odbiegać od tematu. Mi chodzi o to, czy jak ta gra sie już zawiesi, to czy może jeszcze sie odwiesić... czy warto czekać! :1smutny:
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.