Zobacz pełną wersję : Światło w domu.
Calthaniel
18.03.2005, 15:50
Mam nastepujacy problem: buduje dom, ok jest wybudowany, oczywiscie w srodku jest bardzo ciemno, robie okna i drzwi, wszystko wstawione, a tam ani troche swiatla... kiedys probowalem zrobilem dom (same sciany) i tam na kazdym jednym metrze (?) no dobra fragmencie sciany zrobilem okno, a momo to ten dom dalej byl jak egiski grobowiec... -______- jest jakis sposob na normalne swiatlo? :\
Chyba niema żadnego innego sposobu tylko kupić światła.Ja też tak mam i nawet jak wszędzie mam tylko okna to naturalnego światła za żadne skarby nie dostanę.
Korinthiana
18.03.2005, 15:59
Tez tak mialam przy starej karcie graficznej... ;( Radze zmienic karte graficzna albo stery do niej, ale sadze ze stery nie zalatwia przoblemu :\ A tak przy okazji jak mamy ci pomoc jesli nie podales swoich parametrow kompa... Pokombinuj cosik w ustawieniach grafiki... Pomoze, ale gra bedzie sie okropnie ciac...
Może po prostu zmień coś w opcjach grafiki?? Jest tam taka opcja i trzeba ją włączyć. Po tym powinno wszystko dobrze chodzić.
cornelia15
18.03.2005, 17:24
To samo maialm i tez sie wsciekalam ale w opcjach grafiki ustawilam na wysokie i wsyzstko jest wyrazne i neima ani centymetra czeogs zamazanego i nawet jak wstaweie okna to z ich ilosciom pomieszczenie staje sie jasniejsze :) :D
ja tak mam, ale tylko w opcji budowania. gdy normalnie gra sie toczy wszystko jest ok. czy mimo to mam cos nie tak z karta graficzna?
simomanka
19.03.2005, 11:12
Kupowanie światla to nie jedyny sposób na światlo w dzien. Wchodzsz na opcje/grafika światlo (czy jakos tak) i dajesz na wysokie.
No niestety to też mnie strasznie denerwuje w The Sims 2- te ciemności. Jedyny sposób na ten problem, to zakupienie duuuuużej ilości lamp, co przeszkadza w kierowaniu simem :/ Chcieliśmy tak jak w prawdziwym życiu- to mamy :]
Ja też tak miałem. Budowałem dużo okien ale potem sobie pomyślałem że dam sobie światła w domu, bo przecież jak sie będą cały dzień paliły to nic się nie stanie (oprócz wyższego rachunku, ale kody zaradzą :D ). Ok ale przecież nie będę ciągle grał na kodach. Daję jasne podłogi. Gdy już umeblowałem i zaczynam grać to już było jasno jak powinno.
Mam nastepujacy problem: buduje dom, ok jest wybudowany, oczywiscie w srodku jest bardzo ciemno, robie okna i drzwi, wszystko wstawione, a tam ani troche swiatla... kiedys probowalem zrobilem dom (same sciany) i tam na kazdym jednym metrze (?) no dobra fragmencie sciany zrobilem okno, a momo to ten dom dalej byl jak egiski grobowiec... -______- jest jakis sposob na normalne swiatlo? :\
Ja też tak mam!Próbowałam wszędzie wstawić lampy,ale dalej było ciemno.
I znalazłam sposób.Zamiast ścian stawiam płoty i jest bardzo jasno,tylko łazienka jest zrobiona ze ścian.Może to nienajlepszy sposób,ale simy jakoś żyją,przynajmniej jest bardzo ekologicznie :D :D :D
Ja też tak mam i poprostu kupuje dużo lamp da się żyć bez naturalnego światła
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.