Zobacz pełną wersję : Przyśpieszenie działania.
Witam, oto mój sprzęt:
Pentium 4 2,4
256 RAM
GeForce 4 MX 440
Co zrobić, aby simsy szybciej chodziły?
Może jest jakiś program...
GreenGirl
21.03.2005, 10:31
Programu raczej nie ma... Problem musi lezec w sprzecie. Ja mam podobnego kompa do Twojego (jedynie inna karte graficzna) i mi chodzi szybko...
Jak grasz spróbuj wyłączyć wszystko działające w tle, szczególnie programy antywirusowe (nie zapomnij o necie, bo net z wyłączonym antywirem, to nie najlepszy pomysł). Przydałoby się więcej RAM-u (XP pochłaniacz pamięci), ale to już się wiąże z zakupem.
Scyzoryk_14
21.03.2005, 19:36
Czasem się tak robi że jak jest za dórzo naściaganych plików to gra wolno chodzi a jak nie masz nic ściagnaego to może nowe stery do karty graficznej pomoga
Delicate
21.03.2005, 20:13
Cóż.... Z tego co wiem, to mamy identyczne karty graficzne :D. Cóż, problem raczej leży w twoim użytkowaniu Simsów. Często grę spowalniają ściągane dodatki. Ja tak miałam, gdyż naściągałam strasznie dużo ciuchów. Teraz wszystkie usunęłam, a zainstalowałam jedynie te, które były dostępne z "TheSims2 Na studiach - Gry" i wszystko chodzi Git ! Do tego radziłabym wyłączyć antywirusy i net (jak radziła wcześniejsza koleżanka :) ) oraz jakieś Winampy, Kazyy i takie tam. Gra na pewno będzie działać szybciej !!!! ;)
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.