Zobacz pełną wersję : problem z kamerą
Mam pewien problem związany z kamerą w TS2. Otóż, kiedy chcę zacząć kamerować wyświetla się okienko z nakazem, by zmniejszyć do minimum wygładzanie krawędzi. Kiedy to zrobię klikam na rysunek kamery i znowu ukazuje się ów komunikat ( a już mam skonfigurowane wygładzanie dobrze). Jak to naprawić? Co mam zrobić?
Mam pewien problem związany z kamerą w TS2. Otóż, kiedy chcę zacząć kamerować wyświetla się okienko z nakazem, by zmniejszyć do minimum wygładzanie krawędzi. Kiedy to zrobię klikam na rysunek kamery i znowu ukazuje się ów komunikat ( a już mam skonfigurowane wygładzanie dobrze). Jak to naprawić? Co mam zrobić?
Musisz sprawdzić czy przypadkiem we właściwościach sterownika nie masz tej funkcji włączonej. Jeśli tak to trzeba to wyłączyć ,bo za pomocą opcji gry tego się nie da.
Trzeba tę funkcję ustawić "pod kontrolą aplikacji".
Jeśli to nie pomoże to ja sama nie wiem.
Szynszyl
22.03.2005, 08:09
zajrzyj do readme od simow :) tam sa opisane problemy z wwygladzaniem, musisz ustawic na "pod kontrola aplikacji" a potem w grze wylaczyc wygladanie
ja mam troszke inny problem ale tez zwiazany z praca kamery, tyle tylko, ze tej podczas gry czyli krotko mowiac o widok. Gralem sobie dzisiaj i nagle pyk...obraz przeskoczyl mi na widok z lotu ptaka (ale nie ten dostepny podczas trybu budowy). Uklad kamery jest tu troche podobny jak w sims 1.
jak to przestawic zebym mogl obserwowac simy np. z poziomu podlogi? probowalem roznych kombinacji klawiszowych ale nic to nie dalo:(
Mesmerize
25.03.2005, 06:27
w grze w opcjach, bofajrze grafiki, jest taka opcja zmiany ustawienia kamery.. gdzies po prawej o ile dobrze pamietam.. poszukaj. widocznie trafiles na jakis skrot na klawiaturze.
w grze w opcjach, bofajrze grafiki, jest taka opcja zmiany ustawienia kamery.. gdzies po prawej o ile dobrze pamietam.. poszukaj. widocznie trafiles na jakis skrot na klawiaturze.
juz wczesniej probowalem przestawiac w opcjch gry zmiany ustawienia kamery, ale niestety nic to nie daje-nie widac zadnych zmian, caly czas mam widok jak w sims 1 czyli z gory.
i co z tym zrobic? ma ktos jakis pomysl?
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.