Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : gra dziala, ale studia...

frecia
05.04.2005, 11:11
no wlasnie jak w temacie, moge grac w kazdym miejscu etc. ale jak chce zaladowac coklowiek na uniwerku (wejsc do domku, bractwa etc.) to po minucie pojawia sie komunikat: "aplikacja zostanie wylaczona" ja wciskam ok i juz tylko moj pulpit widze, pokasowalam dodatki, ktore zainstalowalam w ostatnim tygodniu, aleto nic nie dalo :/ co mam zrobic?? i nie mowcie o koljenym instalowaniu simow, bo moj komputer w koncu sie zbuntuje (mimo, ze ma nieco ponad roczek) ale kazde takie usuwanie i instalowanie, powoduje ze w komputerze sa smieci, a formatowania dysku to ja sie nie podejme :/

ponarzekalam, teraz prosze o rady

Pingwin
05.04.2005, 12:42
No cóż skoro dysk nie jest formatowany od ponad roku to najwyższy czas go sformatować, to jest zawsze(chyba że wina sprzętowa) na wszelkie problemy :)
A co do błędu, może być powodowany właśnie stanem Windows'a, grę i tak najlepiej przeinstalować
Gra instalowana w tym samym folderze(mówię o dodatku)
patch zainstalowany??

Lea
05.04.2005, 20:30
no wlasnie jak w temacie, moge grac w kazdym miejscu etc. ale jak chce zaladowac coklowiek na uniwerku (wejsc do domku, bractwa etc.) to po minucie pojawia sie komunikat: "aplikacja zostanie wylaczona" ja wciskam ok i juz tylko moj pulpit widze, pokasowalam dodatki, ktore zainstalowalam w ostatnim tygodniu, aleto nic nie dalo :/ co mam zrobic?? i nie mowcie o koljenym instalowaniu simow, bo moj komputer w koncu sie zbuntuje (mimo, ze ma nieco ponad roczek) ale kazde takie usuwanie i instalowanie, powoduje ze w komputerze sa smieci, a formatowania dysku to ja sie nie podejme :/

ponarzekalam, teraz prosze o rady
Może na wszelki wypadek wykasuj wszystkie dodatki które wgrałes? Albo przekopiuj do innego katalogu i sprawdz czy bez downoads gra nadal się wywala. Jeśli tak, możesz ściągnąć SimPe i przejrzeć wspomnienia WSZYSTKICH simów i wykasować im zwłaszcza te cholerne 6+ i wszelkie informacje powierzone (owned). Ja w ten sposób przyśpieszam sobie działanie gry jak zaczyna sie strasznie ciąć.

T-m
05.04.2005, 21:01
No cóż skoro dysk nie jest formatowany od ponad roku to najwyższy czas go sformatować, to jest zawsze(chyba że wina sprzętowa) na wszelkie problemy :)

e tam, co ma piernik do wiatraka, ja nie formatowalem dysku na ani jednym kompie domowym i firmowym od 2 lat i wszystko gitara.

moja propozycja jest taka - nie baw sie w mlodego chemika, tylko wez kogos, kto ma choc blade pojecie o komputerach, niech Ci przeskanuje dyski scandiskiem, moze trzeba wywalic zbedne rzeczy typu stare aktualizacje, oczysci dyski, przeinstaluje gre i dopiero wtedy, jako skrajne rozwiazanie, jesli wszystko zawiedzie, sformatuj dysk

frecia
05.04.2005, 21:35
komputer przeskanowany, a instalowanie i formatowanie bylo w grudniu zeszlego roku, wiec niedawno :/

T-m
05.04.2005, 22:31
to moze trzeba po zdeinstalowaniu wyczyscic rejstr, wykasowac w pien wszystkie katalogi pochodne od TS2 i zaczac gre po instalacji od nowa, nie korzystajac z niczego (sejvy, dodatki) sprawdzic czy dziala