PDA

Zobacz pełną wersję : dlaczego nie ma dodatków..

SoL-Angelica
08.04.2005, 13:24
Juz od dawna ma taki dziwny problem..,mam gre sims2 orginalna..nowy komputer..a za cholere po sciagnieciu dodatków z netu..skiny takze..nie ma ich w grze..ale niezupelnie..czasem sie pojawiaja..nastepnym razem znikaja..nie piszcie mi ze to blad dodatkow ,bo dodatki sa dobre,sprawdzone ,pozatym dzieje sie tak ze wszystkimi dodatkami z roznych stron..czy tez macie taki problem? pomozcie :1smutny: a moze mam zamalo miejsca na dusku??

Kash
08.04.2005, 13:31
Do niektórych dodatków potrzeba Color Enabled Package. Masz to zainstalowane???

_daria
10.07.2005, 11:35
a gdzie mozna znalesc ten program bo ja tez sciagam dodatki rozpakowuje je tam gdzie trzeba a ich nie ma w grze. nawet probowalam je usunac i rozpakowac na nowo ale to nic nie daje. Sciagam jakis komplet np do lazienki i nie mam prysznicu czy np inny wyglad piania i tez go nie ma.

Czytalam ze niektore dodatki nie chodza w grze albo trzeba jakis specjalny program no ale inne mi chodza bez zadnego programu....

Lapis_Lasuli
10.07.2005, 13:01
Kolejny raz - wyszukiwarka Was nie zje. Jak podała rainne w tym temacie http://www.forum.thesims.pl/showthread.php?t=19700&highlight=Color
program CEP (Color Enabled Package) jest do pobrania tu -> http://sims.ambertation.de/cep.shtml
Tak przy okazji: może nie masz TheSims2: Na studiach, a ściągasz przedmioty działające tylko wtedy, gdy masz ten dodatek?

_daria
10.07.2005, 15:55
nie mam Na Studiach no ale nie wiem ktore rzeczy sa zrobione zeby szly w tym dodatku.
Dziekuje za pomoc. zainstaluje i zobacze czy bedzie poprawa :)

_daria
10.07.2005, 19:07
Rzeczywiscie ukazaly mi sie dzieki temu programowi rzeczy ktore sciagnelam kiedys i nie mialam ich a teraz je mam. Super! No ale sciagniety komplet lazienkowy nie jest w calosci no ale chyba jest to spowodowane tym ze nie mam dodatku Na Studiach.

mari110692
11.07.2005, 09:56
Juz od dawna ma taki dziwny problem..,mam gre sims2 orginalna..nowy komputer..a za cholere po sciagnieciu dodatków z netu..skiny takze..nie ma ich w grze..ale niezupelnie..czasem sie pojawiaja..nastepnym razem znikaja..nie piszcie mi ze to blad dodatkow ,bo dodatki sa dobre,sprawdzone ,pozatym dzieje sie tak ze wszystkimi dodatkami z roznych stron..czy tez macie taki problem? pomozcie :1smutny: a moze mam zamalo miejsca na dusku??

Ja ściągnąłem 427!! dodatków wszystkie do The Sims 2 a działa mi może 100 poprostu skandal zainstalowałem CEP(Color Eable cośtam) i też nic, doszły mi dwa mebelki :| :| :1smutny: :1smutny: :( :( :(

Lapis_Lasuli
11.07.2005, 10:09
Ja ściągnąłem 427!! dodatków wszystkie do The Sims 2 a działa mi może 100 poprostu skandal zainstalowałem CEP(Color Eable cośtam) i też nic, doszły mi dwa mebelki :| :| :1smutny: :1smutny: :( :( :(
No przecież tłumaczę... Jeśli nie masz dodatku TheSims2:Na Studich, a instalujesz przedmioty ściągniete z internetu oznaczone jako "działające tylko jeśli masz TS2:NS" to nie będą działać. Może nawet nie wiesz o tym, że niektóre rzeczy z jakiegoś zestawu działają tylko pod NS. Może ściągasz coś, do czego potrzebny jest nowy mesh, któego nie masz. Wtedy też nie będą działać (chyba że przedmiot jest od razu meshem samym w sobie). Czasami są zestawy, że działa Ci tylko ubikacja bo mesha masz już takiego w grze, ale reszty nie, wtedy auch nie działa. A jeśli masz jedno i drugie i CEP to jest niemożliwością, że by na prawie 450 dodatków działało tylko 100. No chyba że je ściągasz i je zapominasz rozpakować.

mari110692
15.07.2005, 12:52
No przecież tłumaczę... Jeśli nie masz dodatku TheSims2:Na Studich, a instalujesz przedmioty ściągniete z internetu oznaczone jako "działające tylko jeśli masz TS2:NS" to nie będą działać. Może nawet nie wiesz o tym, że niektóre rzeczy z jakiegoś zestawu działają tylko pod NS. Może ściągasz coś, do czego potrzebny jest nowy mesh, któego nie masz. Wtedy też nie będą działać (chyba że przedmiot jest od razu meshem samym w sobie). Czasami są zestawy, że działa Ci tylko ubikacja bo mesha masz już takiego w grze, ale reszty nie, wtedy auch nie działa. A jeśli masz jedno i drugie i CEP to jest niemożliwością, że by na prawie 450 dodatków działało tylko 100. No chyba że je ściągasz i je zapominasz rozpakować.
http://www.gecon.pl/~marioneta92/meble.JPG mam wszystko rozpakowane, o co chodzi z tymi meshami czy z czymśtam bo niebardzo się orientuję w tym a zresztą jeśli dodatek jest to TS2:NS to jest o tym informacja