Zobacz pełną wersję : Tylko dwie osoby na przyjęciu? :/
Przepraszam bardzo jeżeli ten temat już był, ale niestety nie mam czasu go szukać, a odpowiedzi potrzebuję szybko. Otóż, kiedy chcę zrobić przyjęcie lub wesele w domu, to można zaprosić tylko dwie osoby ;( Jeżeli to ma jakieś znaczenie, to nadmieniam, że próbowałam różnymi simami w różnych rodzinach, które miały nawet po 15 przyjaciół ... A zawsze dało się zaprosić tylko dwie osoby :( Proszę o pomoc..
Masz za słabego kompa. Dokup pamięci RAM.
masz po prostu zbyt słabego kompa i żeby gra chodziła płynnie, gra dobrała właśnie taką liczbę przyjaciół.
gdzieś był na forum kod to zmieniający, że można było zapraszać tylu gości ilu się chciało.
256 RAM to mało bo się nie znam?? A jeśli chodzi o wolne miejsce to mam 16 GB, a procesor 2,6 GHz.
256 RAM to mało bo się nie znam?? A jeśli chodzi o wolne miejsce to mam 16 GB, a procesor 2,6 GHz.
512 to teraz minimum z tego co wiem :) zwłaszcza, że ta gra jest bardzo ramożerna.
możesz spróbować przed graniem powyłączać wszystkie albo większość programów działających w tle. ale to niewiele własciwie da ;)
Jejkuu dzięki ! :) Przynajmniej wiem o co teraz chodzi. A nie orientujesz się przypadkiem, ile kosztuje "dokupienie" RAMu?
intProp maxNumOfVisitingSims x
x - to liczba simów. można wpisać np. 9, pytanie tylko jak sobie z tym komputer poradzi :)
nie, nie orientuje się ile kosztuje :)
Lapis_Lasuli
10.04.2005, 20:51
Zależy ile ramu i jakiej firmy. 512 RAMu w jednej kości kosztowało mnie niedawno 230 zł. Można też dokupić kości np. 256 tylko, że ona musi (ale niekoniecznie) zgadzać się z pierwszą/poprzednimi kośćmi, bo może z poprzednimi nie działać. Najlepiej zapytać w sklepie czy będą działały razem, bo nie chcę tu nikogo wprowadzać w błąd. Albo od razu kupić 512 i z głowy. Ty wybierasz (a raczej ten, kto ma kase) ;)
Już wiem o co chodzi!! :) dzięki za ten RAM, . Tak wogóle dowiedziałam się od któregos z moderatorów że The Sims 2 ma alegrię na moją kartę graficzną (GeForce4) i blokuje przy niej wiele parametrów graficznych i nie tylko! :1smutny:
Dzięki RAINNE!!! Jesteś kochana :) Ale dowiedziałam się że to może być też wina...... KArty graficznej! Podobno TS2 ma alergię na GeForce'a4 i blokuje różne funkcje posiadaczom tycz kart :/! Chyba zainwestuje w jakiąś inną :(
rainne edit: byłabym wdzięczna za korzystanie z opcji "edytuj".
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.