PDA

Zobacz pełną wersję : problem ze szkoła prywatną:(

wesola
22.04.2005, 15:37
Robie pyszny obiadek...deserek..dyrektorek go zjada i najwyraxniej mu smakuje ale i tak dostaję 0 punktów za żywienie..nastepniepokazuje mu pokój to twierdzi e nie jest pewny czy to jest odpowiednie miejsce dla dziecka:( za pogawedkę dostaę 60 punktów ale co z tego skoro z reszta cos nie wychodzi co mam zrobic żebybyło dobrze??

sloneczko-sims
22.04.2005, 15:43
:* :)
1 musisz mieć bardzo dobrze urządzony dom . Czyli wszystko co drogie . To najwyraźniej się jemu podoba .
2 Jedzenie pysznie :D mniem , mniem
3 i dopiero po tym zwykła pogawędka :)

Zapraszam do czytania mojego fs :)

mynia142
22.04.2005, 16:45
Mój sposób jak się nie ma dużo kasy:
1. kupuje jak najwięcej najdroższych obrazów, rzeźb i wstawiam do jednego pokoju
2. pokazuje dyrciowi pokój i gdy chcą przejść do następnego, włączam tryb kupowania i przenoszę te rzeczy do drugiego pokoju i znów dyrciowi pokazuje
3. W tym czasie babka (która ma jak najbardziej rozwinięte umiejętności gotowania) robi obiad np. kotlety wieprzowe, łosoś, homara
4. Na samym końcu rozmawiam ale to już rzadko bo do tego czasu za oprowadzenie i obiad mam już wystarczającą ilość punktów
;P ;P ;P

LindSay
23.04.2005, 11:33
Moja simka ma sześć punktów z gotowania i przyrządziła sałatkę szefa kuchni...
Jeśli chcesz żeby dyrowi podobało się mieszkanie, to zaprowadzaj go do największych pokoi (salonów najlepiej), w których nie tylko jest nieco sztuki, ale i meble są drogie! Za coś takiego dyro co chwilę klaskał i mówił, że mój dom można godzinami oglądać.

lay
23.04.2005, 12:11
Można także trochę pooszukiwać... Wystarczy albo ściągnąć obraz... i w ogóle nie musimy się męczyć (poradnik (http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=13515) , można także dostać się do szkoły prywatnej za pomocą kodu boolProp test...(poradnik (http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=13657) , opcja ta jest chyba na gaecie... nie pamiętam :P), można także pooszukiwać z tym samym kodem, ale w inny sposób (np. pokochać dyrektora z wzajemnością)...

wesola
23.04.2005, 19:50
Dziękuje wszystkim napewno spróbuje wszystkiego:D tylko jedno pytanie jak wy tych dyrektorków oprowadzacie po mieszkaniu bo wcisne tą opcję to on mi i tak stoi jak słup soli nawet jeżeli moja simka gdzieś pójdzie:(

lay
23.04.2005, 20:32
Dziękuje wszystkim napewno spróbuje wszystkiego:D tylko jedno pytanie jak wy tych dyrektorków oprowadzacie po mieszkaniu bo wcisne tą opcję to on mi i tak stoi jak słup soli nawet jeżeli moja simka gdzieś pójdzie:(

Trzeba przejśc własnym simem do pokoju i (chyba) na dyrektorze pojawi się opcja "pokaż pokój"... Wtedy on podejdzie...

wesola
23.04.2005, 20:42
dzięki:) teraz napewno wyjdzie :) :D

Cay
10.05.2005, 17:06
Hehe, ja mam prosty i sprawdzony sposob bez zadnych kodow, bez kupy drogich mebli itp...
Podstawa to rozmowa:D
Pogawedka jest najkorzystniejsza na poczatku potem rozmowa o pieniadzach potem juz zabawianie dowcipami i szybciutkie zobienie sobiue z dyra przyjaciela:D
Jak jest przyjacielem to powinno wystarczyc, mozna jescze ewentualnie na obiad zaprosic ale niekoniecznie:d