Zobacz pełną wersję : Problem z duchami!
Po pierwsze: strony forum prawie nie chcą mi się dziś otwierać, więc doszłam do 8 strony. 9 i 10 nie otwierają mi się wcale. Nie mogę więc wykluczyć, że jest tam odpowiedź na moje pytanie, no ale trudno...
MIANOWICIE: czy jest jakiś sposób na to, aby duchy nie straszyły? W wielu domkach miałam już kilka pokoleń simów, więc jest sporo nagrobków i duchów. No i one co jakiś czas w nocy budzą domowników i straszą ich! Potem wszyscy chodzą niewyspani, muszą spać w dzień, płaczą czy też spóźniają się do pracy czy szkoły.
Kasowanie nagrobków nie wchodzi w rachubę!
Może da się to ustawić w SimPE?
Proszę o pomoc! ;(
-tamatha-
23.04.2005, 16:40
No może nie zupełnie, ale da się tak:
Robisz tak jak w poradniku Bruna tzn. otwierasz te same rzeczy...
znajdujesz tego sima ducha otwierasz zakładkę character. I znajdujesz takie "pole" (nie wiem jak to nazwać) Ghost (duch) i odznaczasz wszystkie zaznaczone pola oprócz Is ghost
Wtedy duchy będą chyba trochę mniej uciążliwe. Nie będą przechodziły przez ściany przez simy i przez obiekty
PS: A co to znaczy ta ostatnia opcja ,,Ignore travelsal costs" bo znam angielski, ale widocznie nie za dobrze, a nie mogę znaleźć w słowniku
Dzięki -tamatha- :clap:
Zaraz sprawdzę jak to będzie działać.
Co do pytania: również nie mam pojęcia co to znaczy (dokładnie). Może duchy w simsach muszą uwzględniać "koszty energetyczne" swoich swawoli :O
Ale wymyślam :D
Jeszcze raz dzięki!
TO NIE DZIAŁA!!! ;( ;( ;(
Słuchajcie. Moje duchy wogóle nie straszą :) :P
Musicie pilnować, żeby miały wysokie aspiracje jak beda umierać. Moje zawsze miały platynową i jest ok. A poza tym moje latają zawsze i wlatuja wszędzie gdzie chcą, przez ściany, na wyższe piętra. Latają sobie spokojnie i nic nie robią. Nawet chciałam, żeby nastraszyły mojego sima, który mial pragnienie zobaczyc ducha, więc biegalam nim za tym duchem :D a on nic. Duch, jak by go wogóle nie widział :\
A, i jeszcze jedno. Mi sie wydaje, że gdy się opłakuje często to często przychodzą, a jak nie, to wogóle. Ja przestałam opłakiwać to nawet zapomnialam, że są. Nawet czytalam o tym gdzieć. Bardzo mozliwe, że w książeczce do gry.
Pewne duchy z mojej parceli mają ciągle w dymku.. łóżko !! o co może im biegać ? czy mam kupić takie łóżko czy moze chodzi tu, że przeszkadza im seks ??
Sushi007
12.06.2005, 20:09
Ja robie tak ze pierwszy lepszy duch kasuje przez moveobjects on i jest spoks lecz nastepnego dnia nadal jest ale przez noc nie styraszy:) :D
A u mnie (nie wiem czy u was też, ale pewnie tak) jak się pojawia duch to pod nim robi się kałuża :O I później moje simy muszą cały dom sprzątać bo wszędzie jest woda :\
czarodziej2
05.09.2005, 15:15
Macie problemy!
Znajdzie Simowi pracę na karierze paranolmalnej, niech dostaje dużo awansów i wkrótce będziecie mieli wskrzeszeniomat. Zapłacicie 10 000 $ i z głowy, a jak was nie stać to zamiast duchów będziecie mieli zombie :P
viper_88
05.09.2005, 18:35
Macie problemy!
Znajdzie Simowi pracę na karierze paranolmalnej, niech dostaje dużo awansów i wkrótce będziecie mieli wskrzeszeniomat. Zapłacicie 10 000 $ i z głowy, a jak was nie stać to zamiast duchów będziecie mieli zombie :P
Ale nie koniecznie muszą chcieć, aby ten Sim ponownie żył - przecie w normalnym życiu, takich rzeczy się nie robi
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.