PDA

Zobacz pełną wersję : Kody

putin13
17.04.2005, 21:21
Czy jest jakiś kod albo co żeby można było zrobić w jednym domu więcej niż 8 osóbek ?? Prooosze o odpowiedzi i czekam....Z góry dzieki :) nie zawiedźcie mnie :P

frecia
18.04.2005, 06:23
nie ma czegos takiego ale mozesz to latwo zrobic normalie, wystarcz ze polaczysz w pare malzenska dwie rodziny, ktore maja po 8 osob, tylko najlepiej meza z 7 nastolatkami wprowadzonego do rodziny juz roznej, bo jesli zrobisz odwrotnie, ze dorosly/a z domu, gdzie masz innych starszych ozeni sie/ wyjdzie w domu gdzie sa nastolatkowie, to nie zabierze ze soba reszty rodzinki

a i to nie miejsce na ten temat, raczej poradniki, problemy z gra itp

putin13
19.04.2005, 18:25
Bo w TS2:NS można wprowadzić kogoś do rodziny a wielkość to zawsze 8 osób...a czy jest na to jakiś kod zeby mozna było więcej osób doprowadzić ?? (jeżeli wydaje sie to wam głupie pytanie to nieodpowiadajcie lub nie krytyjucie)

Lapis_Lasuli
20.04.2005, 15:36
ile razy trzeba potworzyc abys zrozumial?? nie ma kodu, mozesz jedynie sprobowac z polaczeniem dwoch rodzin instrukcja w mojej pierwszej wypowiedzi...
Yyy... chyba jednak nie da się połączyć małżeństwem dwóch licznych rodzin. Przynajmniej u mnie. Wyskakuje tabelka z przeprowadzką ale więcej dzieci niż do ośmiu, zabrać się nie da, a potem wyskakuje komunikat, że reszta dzieci zostanie bez opieki, jak tak możesz itp... Więc tak nie idzie zrobić. Kodu nie znam, hacka też nie. Poczekaj, może ktoś wie więcej na ten temat.

Lisa
20.04.2005, 18:24
Czy jest jakiś kod albo co żeby można było zrobić w jednym domu więcej niż 8 osóbek ?? Prooosze o odpowiedzi i czekam....Z góry dzieki :) nie zawiedźcie mnie :P
Nie ma czegoś takiego. A jak Ty byś sobie poradził z tyloma osobami na raz z czego karzda ma inne potrzeby i pragnienia??? Jak na mój gust to trochę nierealne. Wiem, że są osoby z baaaaaardzo podzielną uwagą (ja niestety mam tylko podzielną), które może i by sobie poradziły, ale ile to zachodu. Nie prościej mieć cztetrech członków rodziny???

putin13
22.04.2005, 16:57
Ale ja nie chce zrobić ogromnej rodziny tak po prostu :O chcem zrobic FS i nie wiem jak zrobic zeby było wiecej osbób ..

-tamatha-
23.04.2005, 20:48
Uch kiedy ja robiłam FS nie musiałam mieć tak licznej rodziny.

Ależ jasne, że to można zrobić i nie rozumiem czemu na nią (niego) tak się drzecie, a sami nie wiecie co robicie... tylko jest jeden proble, a to że simy rzeczywiście nie mieszczą się na panelu (Sprawdziłam na własnej rodzinece)...

Można to zrobić przez SimPe i chyba z kodem boolProp testingCheatsEnabled true też zadziała

poczytaj to i zrób tak jak radziła Karen jak nie zadziała to zrób jak radziłam ja ;)

http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=17287&page=2

moje jest na 1 stronie

szymanska
26.04.2005, 01:48
Wiem ze byl juz taki temat na forum ,szukalam ale na prozno.
Wiec chodzi mi o to ze wiem ze istnieje drugi kod niz move objects on/off,ale nie wiem jak sie go poprawnie pisze!
Czy mozecie napisac??????z gory dziekuje!

frecia
26.04.2005, 06:30
Wiem ze byl juz taki temat na forum ,szukalam ale na prozno.
Wiec chodzi mi o to ze wiem ze istnieje drugi kod niz move objects on/off,ale nie wiem jak sie go poprawnie pisze!
Czy mozecie napisac??????z gory dziekuje!

to nie ten temat... powiniennes.as napisac w porblemach, albo w na studiach...

kody:

move_objects on/off (laczysz co chcesz)

jesli masz NS to polecam jeszcze te kody:

boolProp allow45DegreeAngleOfRotation true (obracasz o 45 stopni)

boolProp snapObjectsToGrid false (uruchamia kod) true (wylacza) (doslownie suniesz obiektami)

***Silye***
26.04.2005, 07:27
Wiem o co ci chodzi to się pisze : moveObjects on/off

@aneta@
26.04.2005, 07:32
koszalek dobrze podał a te kody na przesuwanie to przedmioty dobrze potem działają ? i czy gra dobrze działa ?

frecia
26.04.2005, 13:22
koszalek dobrze podał a te kody na przesuwanie to przedmioty dobrze potem działają ? i czy gra dobrze działa ?

tak tylko musisz miec na studiach, bo inczaej dwa ostatnie nie dzialaja.

ps kod na przesuwanie przedmitow nie polecam uzywac na drzwiach i oknach

kes
26.04.2005, 16:19
nie do konca rozumiem okreslenie "suniesz przedmiotami". to ten kod, ktory umozliwia laczenie przedmiotow np. kanap?

frecia
28.04.2005, 12:25
nie do konca rozumiem okreslenie "suniesz przedmiotami". to ten kod, ktory umozliwia laczenie przedmiotow np. kanap?

teoretycznie move_objects on pozwala na laczenie przedmiotow, ale kod boolProp SnapObjectsToGrid false, pozwala na przesuwanie przedmiotow, o ile o tyle Ty chcesz, czyli nie ma czegos takiego, ze masz kratki do umieszczania obiektow, mozesz tworzyc dowolne kombinacje.

Ciezko jest to dokladnie opisac. Ale jak chcesz bez kodow czy z move_objects on przesunac obiekt, to on zawsze przeskoczy o kratke, dzieki drugiemu kratki nie maja znaczenia.

Wpisz i zobczysz :)

przypominam o koniecznosci posiadania NS przy kodzie na "suwanie" i na obracanie o kat

szymanska
28.04.2005, 14:18
ja nie mam NS a mimo to kod boolProp snapObjectsToGrid mi dziala :P

frecia
28.04.2005, 16:05
ja nie mam NS a mimo to kod boolProp snapObjectsToGrid mi dziala :P

w takim razie nie dziala na obracanie o katy, a tego to juz jestem pewna

Jeanne
07.05.2005, 11:14
Bardzo proszę o taki kod, żeby simy się zrobiły mniejsze (tzn. zeby się skurczyły wzrostem, a ni żeby były młodsze). Wiem, że taki istnieje, bo widziałam w jednym fs i jeszcze qmpela mi o nim mówiła.
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi :*
Pozdrawiam

Bulbuśka
07.05.2005, 16:00
Mam taki kod, ale od razu mówię, że nie sprawdzałam, czy działa.
NIŻSZA POSTAĆ : strechskeleton 0.5
WYŻSZA POSTAĆ : strechskeleton 2.5

Mam nadzieję, że będą działały i że pomogłam.
Pozdroffka. :D

kate15
07.05.2005, 21:46
a nie pomylilo ci sie czasami? xP to jest stretchskeleton [a tu od 0.1 do 10] :D

Jeanne
08.05.2005, 07:29
Oh, dzięki wielkie, ale mam pytanie: czy to skurczanie się jakoś ustawia żeby jeden sim się zmniejszył, czy on mi zmniejszy wszystkie simy? Bo ja chcę zmienić tylko jedną postać....

Bulbuśka
08.05.2005, 09:44
No jak masz ustawienie kierowania właśnie jakimś simem , to po prostu kod wpisujesz i tyle. [ tak mi się wydaje ] :D Pozdro

kate15
08.05.2005, 11:42
tak po prostu jak zaznaczysz sima jakiegos którym akurat chcesz łazic i wpiszesz kod to on sie zminiejszy a nie wszystkie :D

Jeanne
08.05.2005, 12:27
Aha. Wielkie dzięki za te odpowiedzi. Bardzo potrzebowałam tego kodu. Myślę, że ci, którzy czytali moje fs, wiedzą po co mi kod :D Jeszcze raz dziękuję :kissing:

Reiko
18.05.2005, 15:57
Wiecie, szukam jakiegoś hacka, dzięki któremu Simka w wybranej chwili urodzi dziecko..
Jak byście znależli przypadkiem, będę wdzięczna :*
Pomóżcie..

Biała dama
18.05.2005, 16:10
Więc tak:
Jest na to kod.
boolprop testingCheatsEnabled true
Kilkasz na sima >>Spawn>>Tombs... L & S i klikasz na to, pojawi ci się grób. Na grobie możesz zrobic takie coś że simka będzie w ciązy za chwilkę.

Jak pomogłam to siem cieszę!!! :*

Kissiel
24.05.2005, 20:03
Więc tak: wpisuję kod boolProp testingCheatsEnabled true to mogę sobie tam zmienić ubranie CODZIENNE klikając na PLAN OF..(coś tam coś tam:p). A czy znacie taki kod, abym mogła zmienić np. piżame, bieliznę itp.? Byłabym wdzięczna

Milka10
25.05.2005, 14:13
Nie wiem czy pomoge , ale sie odezwe : moze wejdz w warsztat czy body shopa (czy jak to tam sie zwie) i tam bierzesz sobie np. pizame potem robiszs eksportuj do pliku i potem sobie ustwaiasdz w czym przy robieniu simsów lub w skl;pi bedzie . ;)