PDA

Zobacz pełn± wersję : drobny problem ;(((

natkoza
30.04.2005, 09:50
Mam taki mały problemik... a mianowicie: jak dzieci i nastolatkowie w the sims 2 mog± odrabiać lekcje, uczyć się( ale do szkoły, a nie...) :O próbuje i próbuje i nic z tego nie wychodzi :\, prosze niech mi kto¶ pomoże :1smutny:

Profesor Parker
30.04.2005, 10:37
Mam taki mały problemik... a mianowicie: jak dzieci i nastolatkowie w the sims 2 mog± odrabiać lekcje, uczyć się( ale do szkoły, a nie...) :O próbuje i próbuje i nic z tego nie wychodzi :\, prosze niech mi kto¶ pomoże :1smutny:

Jak nastolatek wraca ze szkoły, przynosi ze sob± taki zeszyt. Musisz poprostu na niego klikn±ć i wybrać 'Odrób lekcje", albo 'Popro¶ o pomoc w odrabianiu lekcji..."
Odrób lekcje - sim siada i odrabia lekcje
Popro¶ o pomoc- sim prosi o pomoc w odrabianiu lekcji kogo¶ starszego, poczym razem z wybranym simem odrabia lekcje.
To samo dzieje się w przypadku dzieci.
Nastolatek może odrobić lekcje za innego nastolatka i za dziecko (ale ono nie może odrabiać lekcji za nikogo).
NIe ma tak jak w TS1, że simowie siadaj± do komputera i sie ucz±.

Troche wszystko pogmatwałam, ale mam nadzieje, że wiesz o co chodzi ;)

Edit:
Tak, zapomniałam dodać o tych zawrotnych prędko¶ciach odrabiania lekcji, kiedy poprosi się o pomoc ;D (thx patryk :))

natkoza
30.04.2005, 11:57
dzięki mniej więcej wiem o co biega więc spróbuję.. :P

patryk123
30.04.2005, 12:20
Jak nastolatek wraca ze szkoły, przynosi ze sob± taki zeszyt. Musisz poprostu na niego klikn±ć i wybrać 'Odrób lekcje", albo 'Popro¶ o pomoc w odrabianiu lekcji..."
Odrób lekcje - sim siada i odrabia lekcje
Popro¶ o pomoc- sim prosi o pomoc w odrabianiu lekcji kogo¶ starszego, poczym razem z wybranym simem odrabia lekcje.
To samo dzieje się w przypadku dzieci.
Nastolatek może odrobić lekcje za innego nastolatka i za dziecko (ale ono nie może odrabiać lekcji za nikogo).
NIe ma tak jak w TS1, że simowie siadaj± do komputera i sie ucz±.

Troche wszystko pogmatwałam, ale mam nadzieje, że wiesz o co chodzi ;)
nie dodalas ze jak dasz popros przy odrabianiu lekcji to sim szybciej je odrabia ;)