Zobacz pełną wersję : Gra zawiesza się tuż po uruchomieniu
wszystko pieknie sie zainstalowalo-the sims 2 i uniwersytet. jednak gdy uruchamiam gre zawsze sie zawiesza zanim zdaze wejsc do otoczenia. moze ktos wie dlaczego i zechce mi pomoc? bardzo prosze :\
mam windows 98se. karta grafiki geForce 3 titanium 200 128mb
Podaj pozostałe podzespoły kompa. U mnie też tak było ale na Win ME. Wgrałem XP i chodzi dobrze.
Pozdro :)
jakie masz sterowniki ??
podaj reszte kompurtera, proc i ilość ramu
http://www.nvidia.com/object/win9x_61.76.html jak masz inne stery, to weź je przez dodaj/usuń wyinstaluj i po reboot'cie kompa zainstaluj te.
Mi się gra zawieszała właśnie przez stare stery, wtedy te co podałem były najnowsze pod 98(wtedy jeszcze miałem 98) i po ich instalacji gra przestała się wieszać. Zresztą inne gry też przestały mi się zawieszać.
Miałem wtedy też GeForce3 Ti200 tyle że 64mb.
sprobuje wgrac te sterowniki co podales Pingwin-moze to cos pomoze. Bo teraz skojarzylem, ze to na pewno kwestia sterownikow. Kilka dni temu sciagnalem sobie najnowsze drivery nvidia 71.84, bo nie mialem odbic w lustrach w simach i myslalem, ze nowe sterownik cos zmienia. Efekt byl wlasnie taki, ze po wgraniu najnowszych sterow simsy zaczely sie zawieszac i w ogole nie dalo sie grac
:( Pozatym komuter zaczal mi szalec-sam przestawia parametry obrazu, zmienia mi rozdzielczosc itp. dziwne.
Pelne parametry mojego kompa: Duron 1200MHZ, 512RAM, GeForce3Tit200 128MB
niestety nie udalo mi sie rozwiazac problemu :( gra nadal zawiesza sie i to zanim sie uruchomi czyli zatrzymuje sie juz na poczatkowej planszy. wiec co mam z tym zrobic? :( moze ktos mi poradzi?bardzo prosze.
GreenGirl
02.05.2005, 10:42
niestety nie udalo mi sie rozwiazac problemu :( gra nadal zawiesza sie i to zanim sie uruchomi czyli zatrzymuje sie juz na poczatkowej planszy. wiec co mam z tym zrobic? :( moze ktos mi poradzi?bardzo prosze.
Może się nie wiesza tylko trzeba chwilkę poczekać. Masz 128RAM-u więc wiadomo, że gra na takim sprzęcie wolno chodzi. Ja mam 256RAM i też czasami się tnie...
Może się nie wiesza tylko trzeba chwilkę poczekać. Masz 128RAM-u więc wiadomo, że gra na takim sprzęcie wolno chodzi. Ja mam 256RAM i też czasami się tnie...
pisalem, ze mam 512 RAM :) gra powinna smigac ;)
a tymczasem nawet uruchomic sie nie daje :\
U mnie od czasu kiedy wgrałem ForceWare 71.84 komp się resetuje co 2-3 godzinki :|
A jakie są najlepsze stery pod win XP?? Z tego co wiem to 5x.xx ale wtedy Sims 2 nie działa bo trzeba mieć nowsze niż 61.77. :(
Miałam ten sam problem, nawet po ściągnięciu sterowników. Spróbuj uruchomić grę w trybie okienkowym - opis jest w pliku readme :)
Mnie w kżdym razie działa ;)
GreenGirl
02.05.2005, 13:04
pisalem, ze mam 512 RAM :) gra powinna smigac ;)
a tymczasem nawet uruchomic sie nie daje :\
z tego co widze w Twoim 1 poscie w tym temacie jest napisane 128mb :P
128mb to ilość ram'u na karcie graficznej, pisze że ma 512mb ram więc na tym systemie gra nie powinna się ciąć. spróbuj przeinstalować grę, zainstaluj gdzie indziej.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.