Zobacz pełn± wersję : Bardzo proszę o pomoc może kto¶ sie spotkał z czym¶ takim:(((((
WItam, mam nadzieje ze znajde tu odpowiedz na moje pytanie!! Mianowiscie moj problem jest nastepujacy. Mam gre na 4 plytkach wpisuje kod do gry, wybieram folder docelowy, instule to nie na partycji sytemowej, wybieram wlasno, nastepnie pozkuje sie okienko ze cos ok 384 mb zostanie zanistalowanych na dysku C. , no i tu juz pojawiaja sie moje obawy, gdyz nic nie isntaluje sie na dyysku C tylko na wybranej partycji. Gra inastaluje sie bez prblemu, uruchamiam ja wszytko okey, dochodze do momentu kiedy mam wybrac teren, no i nie ma tam nic tylko dodaj nowy teren czy cos takiego moge to zainportowac z czegos ale nie wiem o co chodzi.!!! Dodam ze u znajomego gra chofdzi i to mnie zastanawia:(((. Jeszcze jedna sprawa jak zaczynam instalowac gre instaluje mi pierwsza tylko plytke konczy isntalacje i mowie ze instalacja przebiegla pomyslnie. Dopiro za drugim razem proces instalacji przebiega na 4 plytkach. Prosze o pomoc, beda bardzo wdzieczny. MOj numer gg 2267193
[email protected]
WItam, mam nadzieje ze znajde tu odpowiedz na moje pytanie!! Mianowiscie moj problem jest nastepujacy. Mam gre na 4 plytkach wpisuje kod do gry, wybieram folder docelowy, instule to nie na partycji sytemowej, wybieram wlasno, nastepnie pozkuje sie okienko ze cos ok 384 mb zostanie zanistalowanych na dysku C. , no i tu juz pojawiaja sie moje obawy, gdyz nic nie isntaluje sie na dyysku C tylko na wybranej partycji. Gra inastaluje sie bez prblemu, uruchamiam ja wszytko okey, dochodze do momentu kiedy mam wybrac teren, no i nie ma tam nic tylko dodaj nowy teren czy cos takiego moge to zainportowac z czegos ale nie wiem o co chodzi.!!! Dodam ze u znajomego gra chofdzi i to mnie zastanawia:(((. Jeszcze jedna sprawa jak zaczynam instalowac gre instaluje mi pierwsza tylko plytke konczy isntalacje i mowie ze instalacja przebiegla pomyslnie. Dopiro za drugim razem proces instalacji przebiega na 4 plytkach. Prosze o pomoc, beda bardzo wdzieczny. MOj numer gg 2267193
[email protected]
moze... płytki masz lekko porysowane?? :O:O:O
Niekoniecznie od razu pirat...
Po moich ostatnich cudach z gra...
Raz miałem wszystkie tereny, potem żadnego tylko własny do xrobirenis:D
Plik Neigboros / sasiedzi odpowiada za prawidłowe lokacje okolicy, sprawdz czy jest w ogóle:D (w moich dokumentach:D
Sprobuj ponownej instalacji
Ja po kilku cudach w koncu rozgryzlem temat, głownie u mnie chodzilo o to ze nie dzialal plik backapu, ktory zrobilem przed doinstalowaniem uniwersytetu.
Szkoda robic baqckup bo i tak nie dzila:D
Mesmerize
11.05.2005, 06:35
Niekoniecznie od razu pirat...
Po moich ostatnich cudach z gra...
Raz miałem wszystkie tereny, potem żadnego tylko własny do xrobirenis:D
Plik Neigboros / sasiedzi odpowiada za prawidłowe lokacje okolicy, sprawdz czy jest w ogóle:D (w moich dokumentach:D
Sprobuj ponownej instalacji
Ja po kilku cudach w koncu rozgryzlem temat, głownie u mnie chodzilo o to ze nie dzialal plik backapu, ktory zrobilem przed doinstalowaniem uniwersytetu.
Szkoda robic baqckup bo i tak nie dzila:D
chyba ze robisz backup recznie, tzn wybrane przez siebie katalogi, wtedy dziala... no.. chyba, ze ktores dodatki sa niekompatybilna ale to juz nie wina backupu.
ps. co do pierwszego posta, to normalne, ze gra instaluje sie tez na "c", wlasnie tam sa Twoje pliki z gry ("save'y").. wiekszosc gier tak czy siak instaluje sie na c.. chociazby w katalogu systemowym doinstalowywuje biblioteki, lub w roznych katalogach ma swoje pliki z gra... tylko, ze o tym nie informuja przy instalacji.
rozs±dnym jest instalacja gier na dysku C bo tam jest też system Windows w zwiazku z czym każda gra będzie sprawniej chodzić jednak...
Mesmerize
11.05.2005, 13:00
rozs±dnym jest instalacja gier na dysku C bo tam jest też system Windows w zwiazku z czym każda gra będzie sprawniej chodzić jednak...
wrecz przeciwnie.. nierozsadnie jest instalowac gier na dysku systemowym, gdyz i tak jest to najbardziej obciazany dysk.. i system, i rozne programy ktorych uzywamy na codzien instaluja tam swoje biblioteki, foldery - wlasnie po to zeby usprawnic swoje dzialanie.. ponad to dochodzi jeszcze plik stronicowania, ktory np u mnie niedawno zajmowal ok 1giga, wlasnie na dysku systemowym, wiec po co go jeszcze dodatkowo obcazac... najlepiej jest kiedy caly plik stronicowania znajduje sie na dysku systemowym a nie jest rozdzielany po roznych dyskach.
Hm..
Powtarzam opinie fachowców, którzy twierdz±, ze każdy program szukaj±c bibliotek dla siebie w innej partycji niż tam gdzie jest system Windows pracuje wolniej i mniej wydajnie.
Mesmerize
11.05.2005, 13:11
no tak... ja tez powtarzam opinie fachowcow.. i droga szukania jest identyczna, bo program zaczyna szukac od sciezki dysku.. wiec nie ma roznicy. a moich fachowcy mowia, ze im mniej obciazony dysk twardy tym wydajniej pracuje system.
Ech ci fachowcy każdemu inn± bajkę wciskaj±:D
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.