Zobacz pełną wersję : Sekretne czary
Gdy pytam księgę zaklęć o cośtam to TAM JEST NAPISANE, że nie wszystkie zaklęcia są w księdze i do niektórych urządzeń magicznych można włożyć specjalne składniki i wtedy powstanie specjalny czar, którego nie ma w księdze.
Jak myślicie jaki to składniki i czary??? :D
sjóz_edit: grah!
najlepiej wkładać do pieca co popadnie ale jak ja coś wkłdałam to był niewypał wypiek.
sama niewiem ale pewnie coś zaczepistego:D
Ej a wiecie co? Raz sprzedawca kazał znaleźć MAGICZNY I RZADKI przedmiot "Magiczna cegła" albo "Złote jabłko" i jak mu przyniosłem to mi dał Konfetti Klauna. Może to są te składniki, może tą cegłęalbo to jabłko trzeba wrzucić do ładowarki różdżek i będzie jakieś zaklęcie??? Możę jakiś sekretny czar wyczaruje ten domek nr. 99??? :D Jak myślicie??? :D
am..możesz spróbować, ja tez bym chętnie sprawdziła, ale pożayczyłam dziś Abre mojej kuzynce..
Hmmm... Dobry pomysł Harry! ;) Idę to zaraz sprawdzić ;)
Czarodziejka
24.11.2003, 13:54
ja sobie zatrzymałam Banana Zagłady, Złote Jabłko (ale i tak czerwone :) ), i tą cegłę... i nic z nimi nie dało się robić... :(
ale też o tym słyszałam i też jestem bardzo ciekawa jakie to są zaklęcia... już nawet próbowałam trzy obojętnie jakie składniki mieszać, ale i tak nic mi z tego nie wychodziło... :(
andonezja
24.11.2003, 14:29
ja tesz slyszalam o ukrytych czarach ale to moze byc tylko taki chwycior jak to maxis lubi robic ;) nio ale jak ktos cos wymysli to niech napisze na forum!!!
Moeże to Maxisa stuczka ale niesądze.Tylk od czego może służyc cegła i itp:)
Może trzeba na angielskich stronkach szukac:)
aniakarpik
24.11.2003, 18:48
poza tym nie ma urządzenia, w którym dało by się zmieszać ciężką cegłę, banana i złote jabłko. :(
to racja ale po co w takim razie tym sprzedawcą one:D
aniakarpik
24.11.2003, 19:05
może trzeba mieć ich dużo. Musimy szukać rozwiązania.
http://republika.pl/katana/images/Flo_5_0083.jpg
według przepisu z automatu do wróżb.
Eee... To istnieje taki czar który zamienia głowę Sima na oślą? :huh: Nie wiedziałam... (może dlatego że nie mam zainstalowanych innych dodatków tylko The Sims i Abrakadabra) ;)
To jest uboczny skutek jakiegoś zaklęcia, ale fajnie, że jest też takie oddzielne zaklęcie. Vega, a jaki to był przepis? :D
Konwalia
25.11.2003, 13:03
ja żadnego zaklęcia nie znalazłam <_< tylko czas zmarnowałam. Fajnie by było gdyby za wykonanie jakiegoś zadania dostawałoby się czasem kartkę z przepisem takim jakiego się jescze nie ma.
Ja mam 2! Pierwsze:Magiczny Nektar -składniki: pot ropuchy,winogrona,winogrona wytłoczyć w kadzi, działanie-? mojej simce nic się nie stało
Drugie: Biszkopcik-składniki: proszek do pieczenia,masło,pył chochlików upiec w piecu, działanie: masz oślą głowę
konfetti klauna to składnik racze nie jest, chyba jakiś nie wypał a może to zależy na jakiego sprzedawce trafisz....
HEH:)
:P :P :P :P :P
aniakarpik
25.11.2003, 17:57
dzięki vana. Ja cały czas czekam na banana ( mam już 4 złote jabłuszka i 2 ciężkie cagły ) Zobacze czy coś mi sie uda wykombimować! :D
mada.mistrz
25.11.2003, 18:13
konfetti jest potrzebne do jednego czy dwóch czarów. nie jest składnikiem magicznym .....chyba...... :) ale można je zdobyć wypełniając jakieś zadanie o które poprosił cię sprzedawca. mi zawsze daje je aptekarz Todd albo Mara. w każym bądź razie można je łatwo zdobyć. :P ;)
Już wiem co się robi, gdy sim wypije Magiczny Nektar: staje sie duchem! Przedtem nic nie zauważyłam, bo moja simka jak piła ten nektar ta już była po zaklęciu "wyjście ze skóry".
Ejj udało wam sie coś odkryć?? Jakiś czar? A może następny nektar?? Mi nic :( Ciągle majstrowałam w piecu itp. i nic nie wyszło!!
Ps. Vana dzięki za te 2 przepisy ;)
Konwalia
26.11.2003, 14:37
rany a ja kombinowałam tylko na tych innych piecykach. Vana gratulacje, musisz być bardzo cierpliwa :D. Ja raczej taka nie jestem.
andonezja
26.11.2003, 16:20
thx vana normalnie masz duuuuuuuuuusho cierpliwosci ja bym wysiadla no a poza tym nie chcialboby mi siem marnowac skladnikow ;)
na stronie :
http://www.thesimsresource.com/mmstrategy.php
na samym dole macie przepisy na ciastka nektary itp.
a tak wogule to znalazl ktos juz jakies inne czary niz te z ksiegi ??
aniakarpik
26.11.2003, 19:00
Moze trzeba kupić wszystkie magiczne przedmioty i po kolei testować co da się z nimi zrobić
mada.mistrz
26.11.2003, 19:14
ja tam nie wiem. raz prawie udało mi się zrobić chleb ale za bardzo się przypiekł i teraz koncentruję się na zbierabiu magimonów na dom w abrakadabrowie.
Mojmu Simowi nic się nie4 stało po magicznym Biszkopcie:-P
Czarodziejka
27.11.2003, 15:04
mojemu tez sie nic nie stało po biszkopcie... próbowałam chyba z 5 razy i nic... byłam "normalną" simką (czytaj - nie byłam duchem) i nic sie nie działo... ale oszukiści (oszuści...)
Moja simka ma różczkę (więc chyba jest magiczną simką) i jak zjadła biszkopcika, a miała wtedy wszystkie wskażniki wysokie, była noc to miała głowę osła a po nektarze stawałą się duchem, też była noc i też niała wszystkie skaźniki zielone. czemu u was nic się nie dzieje to ja nie wiem ale prosze nie nazywac mnie oszustką :/
Czarodziejka
27.11.2003, 15:14
Originally posted by vana@Nov 27 2003, 04:11 PM
Moja simka ma różczkę (więc chyba jest magiczną simką) i jak zjadła biszkopcika, a miała wtedy wszystkie wskażniki wysokie, była noc to miała głowę osła a po nektarze stawałą się duchem, też była noc i też niała wszystkie skaźniki zielone. czemu u was nic się nie dzieje to ja nie wiem ale prosze nie nazywac mnie oszustką :/
ja Ciebie nie nazwałam oszustką... chodziło mi o tych którzy to wymyślili... to że jedni są duchami a inni nie są... nie bierz wszystkiego tak bardzo do siebie... :)
aniakarpik
27.11.2003, 15:18
kto nie chce może nie wirzyć. Po zjedzeniu magicznego biszkopcika NAPRAWDĘ ma się oślą głowę, a po wypiciu magicznego nektaru NAPRAWDĘ jest się duchem :D
Po nektarze mam Sima-ducha ale oślego łba po biszkopcie nie mam:-/
aniakarpik
27.11.2003, 15:33
Może trzeba być w bardzo złym albo bardzo dobrym chumorze!?
mada.mistrz
27.11.2003, 16:25
a może wcześniej użyłaś zaklęcia "piękna czy bestia" coś się zacieło i dopiero teraz zadziałało... albo pewne czary w następstwie po innych wywołują takie reakcje? może ten biszkopcik nie zadziałał jak trzeba? :blink: :ph34r:
mojej simce głowa zamieniła sie w oślą jak miałam nastrój do kitu
ale moze to nie dlatego... sama nie wiem!!
aniakarpik
27.11.2003, 21:38
mój sim też nie był wtedy w najlepszym chumorze.
racja ja też to miałam !! prawie zemdlałam jak zobaczyłam jaką mój sim ma głowę!!!!
andonezja
28.11.2003, 13:41
u mnie oba czary dzialaja jak trzeba :P
Nieiwem czy już ktoś dawał ale ostatni bawiłam sie piecykiem i dalam: Maslo,proszek do pieczenia i pyl chohlikow i simka zjadla ciastko takie jakiby z truskawka:D
andonezja
28.11.2003, 14:13
to wlasnie byl magiczny biszkopt :)
Edeta Kudou
28.11.2003, 14:24
Kurcze już chyba dłużej nie wytrzymam i polece sobie kupić Abrekadabre!!!
Też będę szukać!!!
Pozdrówka :-*
Właśnie coś odkryłam!! ;) Niestety nie jest to żaden czar czy coś w tym stylu :( Poprostu zaczęłam sobie grzebać w folderach The Sims Abrakadobra i... weszłam do: The Sims/User Data/Houses/ i tam jak sie przewinie to jest taki plik zatytułowany: "House99" - niestety ten plik mi sie nie chce otworzyć, ale to może znaczyć, że ten domek nr. 99 naprawde istnieje!! Co wy na to?? :)
bosh....no przecież to jest to jak się wejdzie fasolą na górę....no właśnie od tego powstały plotki o domku 99 ze ktos sprawdzil w katalogu sims.... <_<
Ja nie mam zdjęcia ale mam nadzieje że mi uwieżycie ^_^ .Bo moja mała simka stworzyła zaklęcie do robienia ciasta a jak je wykorzystuje to w całym ogrodzie pojawiają się żagy ale ja się cieszę że mam takie zaklęcie bo moge zdobyć rot ropuchy. :D :lol:
Wiecie co mam ważną informację odnośnie zaklęcia "Prawdziwy przyjaciel" jeśli chcecie mieć sima a nie zwierzaka lepiej go nie rzucajcie z mojego kotka stał się ogromyny sim a do tego był brzydki.Nie mogłam nie zapisać gry bo pisało "Po rzyceniu tego zaklęcia gra automatycznie się zapisze czy chcesz rzucić zaklęcie?" oczywiście musiałam nacisnąć tak i pojawił mi się facio :lol: kurcze kupiłam basen z trampoliną i bez drabinki i hlup :rolleyes: mam teraz ładny nagrobek koło basenu to znaczy miałam bo mam problem z dodatkami zresztą co możecie przeczytac w temacie Pomoc czy jakos tak... :rolleyes:
Ja miałąm tak samo i dziewczyne zaglodzilam:) ale po jakism czasie twoj zwierzak wraca i teraz mam i kotke i nagrobek tej babki ktora byla kotkiem
jak to zwierzak wraca jak sie go zamieni w doroslego?
No mój wrócił :) I teraz mam nagorbek tej babki i kotka;]
to chyba jest reinkarnacja czy jakoś tak :lol: to te zwierzaki powrócą???????? :blink:
Edeta Kudou
30.11.2003, 21:47
Ja też mam facia który "powstał" z mojego pieska.
Swoją drogą ten faciu odebrał żone pewnemu panu.
Ten mąż zobaczył jak się całują i zaczął się bić z faciem, po czym odszedł.
Teraz ona sobie żyje z tym panem-pieskiem :P
Takie są skutki kompinowania w DNA piesków :lol:
BTW:Nie wiedziałam że one wrócą!!! Nawet nie próbowałam zabijać tego gostka...
andonezja
01.12.2003, 17:08
u mnie jakis potwor wyrosl, ale sie wqrzylam i wyszlam z gry.,. zobacze, moze wroci :P
Ja w to nie wierze nie chciało by się to robić Maxis
andonezja
01.12.2003, 17:20
moim zdaniem tak moshe byc a skoro Wszechwiedzacy Uzytkownicy Forum tak twierdza, to znaczy, ze tak jest :P
Samantha
11.12.2003, 15:04
Originally posted by vana@Nov 27 2003, 05:11 PM
Vana.U mnie też tak się dzieje :) I ja nie nazywam Cie oszustka bo sama moja simka ma teraz głowe osła a jak wypiła ten śmieszny nektar ot stała się duchem... i mogła przechodzić przez "płotki" .... :D
A co do tego czaru co zamienia psa w czlowieka tiol uzylam go i moj pieske slodziutki zamienił się w obrzydliwego FACETA!!!Błe! Od razu utopiłam go w baseniku :D
Tez tak zrobiłam ;) Rzuciłam czar na kotka i sał sie oooogrooomny i brzydki!! Noto go zagłodziłąm i miałam z tego kotka babke...
Samantha
11.12.2003, 16:17
Mam pewne pytanko ... :lol: Tak z ciekawości...
Czy istnieje jakiś inny sposób niż kupienie u aptekarza Todda "śliny lamy" ? ^_^
Z góry dzięki :D
Samantha
11.12.2003, 17:09
Originally posted by Filen@Dec 11 2003, 06:02 PM
Tez tak zrobiłam ;) Rzuciłam czar na kotka i sał sie oooogrooomny i brzydki!! Noto go zagłodziłąm i miałam z tego kotka babke...
Filen... moja simka miała sobie domek na uroczysku...kupiłam jej rudego kotka i nazwałam go ,,Ruda kitka" NO COMENT!!!
:lol: i... postanowiłam ją tesh zamienić w człowieczka....I wyszła Mi nawet ładna
dziewczyna ;) :D...za to miała na maxa logikę a tamten nie ;P
Też Ją zabiłam... :P chociaż to okrutne :(
andonezja
11.12.2003, 18:24
co do pytania samanthy - > nie wiem nie slyszalam o tym... moshliwe :/
Originally posted by Nyah@Dec 11 2003, 07:33 PM
To dziwne...
Nyah teraz ja cie poprawie : nie pisz takich postów jak - to dziwne....
Originally posted by vana@Nov 25 2003, 07:19 PM
Ja mam 2! Pierwsze:Magiczny Nektar -składniki: pot ropuchy,winogrona,winogrona wytłoczyć w kadzi, działanie-? mojej simce nic się nie stało
Drugie: Biszkopcik-składniki: proszek do pieczenia,masło,pył chochlików upiec w piecu, działanie: masz oślą głowę
te przepisy podaje ta maszyna do wróżenia
Originally posted by Filen@Dec 11 2003, 06:02 PM
ja miałam dwa pieski i też byłam zawiedziona, że nie da się tego odwrócić. Ale nie chciałam go zabijać, bo w końcu inne ciało ta sama dusza :P :P więc zamieniłam tego drugiego pieska w człowieka (Rino i Maja zawsze byli parą ;)) I ożeniłam Rina z jakąś babą, Rino się ożenił z Mają i miałam czwóreczkę. No to ci 2 którzy tam byli doprowadziłam ich do kłótni. Facet odszedł. A tą babkęzagłodziłam. I teraz Rino i Maja żyją razem i szczęśliwie...
A wiecie co? Moze bedzie sie dalo dopiero uzyc sekretnych zaklec gdy sie uzyje wszystkich z ksiegi (chodzi mi taz o amulety).
Czarodziejka
12.12.2003, 14:03
Originally posted by Sasza@Dec 12 2003, 02:03 PM
A wiecie co? Moze bedzie sie dalo dopiero uzyc sekretnych zaklec gdy sie uzyje wszystkich z ksiegi (chodzi mi taz o amulety).
ja już umiem wszystkie zaklęcia w księdze i nic nowego się nie da... może dlatego, że nie mam zwierzaków i gwiazdy...
Jeżeli nie masz gwiazdy to oznacza że nie masz wszystkich czrów bo jest zaklęcie i do niego potrzebne są czrne róże które przynoszą fani! (CHYBA)
Czarodziejka
12.12.2003, 14:26
Originally posted by Nyah@Dec 12 2003, 03:17 PM
Jeżeli nie masz gwiazdy to oznacza że nie masz wszystkich czrów bo jest zaklęcie i do niego potrzebne są czrne róże które przynoszą fani! (CHYBA)
tak, ale jak mam samą abrakadabre to czary z gwiazdy mi się nie wyświetlają i to są wszystkie czary w księdze... a tamte to są w innych dodatkach... nie wiem czy mnie rozumiesz... to są wszystkie czary jakie mam w księdze, a jak ktoś nie ma gwiazdy to w ogóle nie ma pojęcia o tym zaklęciu... a poza tym to wątpię, żeby tak się dało robić... bo to by było lekko bezsensowne...bo gra jest ciekawsza, gdy się samemu czary odkrywa... :)
Jest pewne zaklecie z czarnymi różami. Ale ja nie mma Abry ( już ) i Gwiazdy ( jeszcze )
A ja mam już wszystkie zaklęcia łącznie z tym z czarnymi różami bo mam wszystkie dodatki do The Sims!
A co przyszedl fanatyczny wielbiciel i dal roze? Bo ja dzisiaj doszedlem do stopnia wielbiciela i jeszcze mi roz nie przyniosl.
Samantha
12.12.2003, 18:02
Originally posted by Czarodziejka+Dec 12 2003, 04:03 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (Czarodziejka @ Dec 12 2003, 04:03 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-Sasza@Dec 12 2003, 02:03 PM
ja już umiem wszystkie zaklęcia w księdze i nic nowego się nie da... może dlatego, że nie mam zwierzaków i gwiazdy... [/b][/quote]
Jeżeli nie masz gwiazdy to i tak to zaklęcie na nic by się nie przydało... ono daje sławe.Niektózy mówią że Maxis nie pomyślało o tych któzy nie mają Gwiazdy...
Może to jest specjalnie?
A dlaczego nikt nie mowi o zwierzakach? Zwierzaki terz umozliwiaja jedno zaklecie. I jeszcze mozna upiec cos dzieki marhcewkom (ktore sa w zwierzakach.
Zauważyłeś, Sasza, że temat ogólny brzmi "The Sims Abrakdabra" a nie "The Sims Zwierzaki" ??
P.S. żałuje, że nie jest właśnie tak, ale przecież Abra to "nowość" ;)
PatrykDeniziak
13.12.2003, 16:58
Ten temat jest do niczego. Niczego nie odkryliście tylko pisaliście ciągle o tym samym. Jeśli ktoś naprawdę coś odkryję to niech napisze !! !!
andonezja
13.12.2003, 17:30
mam wszystkie dodatki i jush wszystkie zaklecia, zadne sie nowe nie pojawiaja. to bylo jush gdies na forum :/ niom ale wracajac do tematu te bezmyslne laczenie skladnikow nie ma sensu. trzeba sie dobrze powglebiac, moze w opisie skladnikow cos bedzie, jakas podpowiedz? trzeba dobrze poszukac...
Hehehe nie które czary na prawdę są śmieszne a niektóre wręcz straszne.
Filen zauwaz ze tez rozmawiacie o gwiezdzie wiec sie nie czepiaj.
Samantha
13.12.2003, 19:49
Originally posted by andonezja@Dec 13 2003, 07:30 PM
mam wszystkie dodatki i jush wszystkie zaklecia, zadne sie nowe nie pojawiaja. to bylo jush gdies na forum :/ niom ale wracajac do tematu te bezmyslne laczenie skladnikow nie ma sensu. trzeba sie dobrze powglebiac, moze w opisie skladnikow cos bedzie, jakas podpowiedz? trzeba dobrze poszukac...
andonezja ma racje...Może są jakieś ,,malutkie" podpowiedzi których my nie dostrzegamy? ^_^
Czarodziejka
13.12.2003, 20:30
na już nie mam Abrakadabry, ale mam dla Was radę... jedźcie do Abrakadabrowa i tam gdzie będzie taka maszyna do wróżenia, to ciągle wrzucajcie monetę... a ona Wam będzie wrózyć... jak mi wrózyła, to się dowiedziałam jakie sa składniki na magiczny nektar i magiczny biszkopt :) i sądzę, że czary pewnie też tam są... nie zniechęcajcie się od razu, jeśli Wam nie wywróży jakiegoś czaru, bo ja też musiałam trochę czekać, zanim dała mi te dwa przepisy :) Życzę powodzenia :)
Originally posted by Czarodziejka@Dec 13 2003, 10:30 PM
na już nie mam Abrakadabry, ale mam dla Was radę... jedźcie do Abrakadabrowa i tam gdzie będzie taka maszyna do wróżenia, to ciągle wrzucajcie monetę... a ona Wam będzie wrózyć... jak mi wrózyła, to się dowiedziałam jakie sa składniki na magiczny nektar i magiczny biszkopt :) i sądzę, że czary pewnie też tam są... nie zniechęcajcie się od razu, jeśli Wam nie wywróży jakiegoś czaru, bo ja też musiałam trochę czekać, zanim dała mi te dwa przepisy :) Życzę powodzenia :)
Mój Sim wrzucał monety przez 20 simowych godzin i niczego nowego mu nie wywróżyło :( Zresztą tam jest jedna taka przepowiednia - cośtam że nie wszystko można zapisać w księgach i jest w niej mowa właśnie o tym magicznym biszkopcie i nektarze. Może to znaczy, że już więcej tajnych przepisów nie ma :blink: :blink:
Originally posted by galazek+Dec 14 2003, 12:57 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (galazek @ Dec 14 2003, 12:57 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-Czarodziejka@Dec 13 2003, 10:30 PM
Mój Sim wrzucał monety przez 20 simowych godzin i niczego nowego mu nie wywróżyło :( Zresztą tam jest jedna taka przepowiednia - cośtam że nie wszystko można zapisać w księgach i jest w niej mowa właśnie o tym magicznym biszkopcie i nektarze. Może to znaczy, że już więcej tajnych przepisów nie ma :blink: :blink: [/b][/quote]
Wtakim razie było ich bardzo malutko. Ale szkoda człowiek miałby wiekszą satysfakcję. A co do Czarodziejki to ona mi powiedziała tylko o magicznym nektarze :D o biszkopcie nic nie wspomniała :P
Moja Simka też wrzucała dużo tych monet i rzeczywiście była mowa o księgach, o gnomach i innych rzeczach... Hm... Chyba wybiore się do Abrakadabrowa, żeby się czegoś więcej dowiedzieć. ;)
andonezja
14.12.2003, 15:17
ja jush wszystkie czytalam z automatu wrozby. nic wiecej tam nie ma - na 90%.
Po prostu chodzi o to, że ten biszkopcik powoduje, że jak się jest barzdo głodnym czy co tam, to on poprawia nastrój...nic dziwnego, że miałaś głowę osła przy statystykach na maksa. Przy takich to się tak właśnie robi...a ten nektar to po prostu efektzaklęcia Wyjście Ze Skóry, i tyle, tylko pod inną formą. (Gdyby to było coś innego... ;( :1smutny: )A co do tajemnych zaklęć - chyba nie ma rzadnych...a może? Np. w księdzę kucharskiej są wolne miejsca to rzeczywiście coś tam było "tajemniczego", więc może w czarodziejskiej księdzę też coś będzie...ja coś tam słyszałam o nowym zaklęciu i że to było:
muchomory+muchomory+smocze łzy, tylko nie wiem czy to dla dzieci czy dorosłych i czy to rzeczywiście nowe...acha, chwila! Ja to znam takie coś że trzeba miód+miód+miód i wtedy w cudotwórcy będzie nowa opcja "make"...możecie wypróbować, jak chcecie...
No a mozecie mi powiedziec jak dzieci mają zdobywać składniki?? I o co chodzi z tym wpsinaniem się po magicznej fasoli?
No a mozecie mi powiedziec jak dzieci mają zdobywać składniki??
Odpowiedź znajdziesz tu -> http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=35320
No a o oc chodzi z tą fasolą?
No a o oc chodzi z tą fasolą?
No może Ci się tak zdarzyć, że wyrośnie Ci fasolka w ogródku, a jak będziesz dużo czarowała na tej parceli to roślinka urośnie aż do nieba i potem będziesz sie mogła po niej wspiąć -> http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=34242
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.