Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : kilka spraw;)

sasanka_sasaneczka
29.06.2005, 19:13
zdecydowalam ze dam to do tego dzialu bo w koncu chodzi o dodatki.
po pierwsze, chcialam zepytac czy da sie w jakis sposob zrobic wlasne meble i dodatki. wiem ze jakos sie da, ale trzeba je robic w 3d wiec dla mnie odpada:/ ale moze wiecie jak mozna je przekolorowac? to znaczy np. niebieska sofe, zamienic na czerwona albo cos. z gory dzikei za odpowiedzi
i po drugie, czy da sie(i w jaki sposob) robic wlasne fryzury. nie mam na mysli przekolorowania, tylko inne fryzury. z gory dziekuje tez za ta odpowiedz;)
pozdroffki!
P.S.
w jaki sposob robi sie meshe? czy po prostu w programie graficznym czy jak?
z godzy dzieki:)

Snake Eye
29.06.2005, 21:50
Do stworzenia Meshy potrzebujesz Dobry program 3d (np.3d max),na dothesims 2 przeczytałem że potrzeba jeszcze program meshtool i simpe

sasanka_sasaneczka
29.06.2005, 22:16
a nie wiesz w jaki sposob mozna zmienic kolor mebli? albo jak zrobic wlasne fryzury? z gory dzieki:)

Snake Eye
29.06.2005, 22:54
a nie wiesz w jaki sposob mozna zmienic kolor mebli? albo jak zrobic wlasne fryzury? z gory dzieki:)

Fryzy to chyba tak samo jak nowe meble a color to nie wiem :(

Irish
30.06.2005, 06:08
byl kurka poradnik ale wyparowal(mowie teraz o meblach) :O byl jak kolorowac meble zalozyla go ponoc Kawania w fryzy robisz w BodyShopie :) tak jak ciuszki

COOL
30.06.2005, 10:13

Sim PE służy do tego celu jak opszukacie to może znajdziecie ten poradniczek a ja jak znajde to dam znać;)

papkin
30.06.2005, 10:22
W folderze gdzie jest zainstalowany Sim Pe jest Plik Wizards Of Simpe.exe czy jakoś tak.

Otwórz tego Wizarda,otworz dzial Recolours.Tam znajdz tą Twoją sofę lub cokolwiek :) i tam już sobie poradzisz.Gdy otworzą się te obrazki to kliknij i wyeksportuj.Gdy przerobisz wyexportowany plik importuj go z powrotem

Snake Eye
30.06.2005, 11:47
No właśnie :D
SimePE robisz kolory ale meshe nowych ubrań,oklarów,mebelków,fryzur to wydaje mi sie tak jak na początku powiedziałem

sasanka_sasaneczka
30.06.2005, 12:14
ehh.. dzieki wielkie:) znalazlam juz poradnik jak zmieniac kolory przedmiotow w SimPE i jest w ok:) dzieki za wszystkie odpowiedzi:) :D