Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Zmiana wieku emeryta. Czy to możliwe?

patrysiaz1992
12.07.2005, 18:17
Nie znalazłam takiego tematu, więc zakładam. Problem jak w nagłówku. Czy istnieje możliwość, żeby emeryt odmłodził się i stał z powrotem dorosłym? :O . Próbowałam za pomocą kodu boolprop itd., ale opcja odmładzania (Age Transition) była dostępna tylko u nastolatków i dorosłych :\ . Wiecie sami jak nudno jest grać emerytami, a tak fajnie by było zagrać tymi samymi simami, lecz nan nowo dorosłymi :D. Liczę na pomoc! I... z góry za każdą odpowiedź SERDECZNE DZIĘKI :)

moniak1993
12.07.2005, 19:58
Mozna odmładzać simsow jak są 'DOROSLI' pijąc eliksir młodosci z nagrod aspiracji wtedy sim sie nie starzeje tak szybko,a jak bys to zastosowala na EMERYTACH to Ci klika dni odmlodnieje ale nie zmieni wygladu ... takich metod w The Sims 2 raczej nie ma.

Guralka
13.07.2005, 07:00
Musisz sciągnąć hacka

http://www.insimenator.net/viewforum.php?f=25&sid=f8dcb2f09c7822b1f523740f22684ad2

Wybierz ten, który Ci pasuje. W Zalez ności czy masz, czy też nie masz dodatku. W grze będzie wygladać jak maszyna z nagrod zawodowych. Będzie tam opcja Select Age i wybierasz, która Ci pasuje.

miki2207
13.07.2005, 10:54
Jest kod choć nie wiem czy występuje tylko w TS2 na studiach. Otóż: wciskasz ctrl+shft+c w okienko, które pojawi się wpisujesz "boolProp testingCheatsEnabled true" zaznaczasz sima-emeryta, który ma się odmłodzić; klikasz następnie na niego z shiftem wybierasz opcję "Set Age Young Adult". Sim-emeryt zmienia się w dorosłego. Jak zrobić z emeryta dziecko to nie wiem.
Podobno kod ten wywołuje błędy (ja nie zauważyłem) więc można go po wszystkim wyłączyć "boolProp testingCheatsEnabled false". Pzd

patrysiaz1992
13.07.2005, 18:38
Co do kodu - dzięki - ale właśnie niestety nie posiadam TS2 :NS i taka opcja odpada. Spróbowałam pobrać ten programik ze stronki. Nie chce mi się na razie wchodzić i sprawdzać czy działa, ale później wejdę ;) Dzięki serrrrrdeczne kochani (nawet jeśli nic nie podziała :D)

Ametyzd
13.07.2005, 18:47
Poprawka, nie zmienia się w dorosłego, tylko w młodego dorosłego. :P
Można też pokombinować w cudownym SimPE :D :D

patrysiaz1992
14.07.2005, 09:09
Poprawka, nie zmienia się w dorosłego, tylko w młodego dorosłego. :P
Można też pokombinować w cudownym SimPE :D :D
Wiem, że w młodowego dorosłego bo pisało YOUNG Adult, a nie po prostu Adult (heh, z lekka znam angola :P), ale dzięki za informację, a co do SimPe... ZAWSZE gdy próbuję je pobrać i uruchamiam pojawia mi się tabelka : aplikacja została błędnie zainicjowana :O czy jakoś tak i oczywiście nie zostaje mi żadna opcja poza kliknięciem OK ;( Czyli SimPe odpada... A tak w ogóle za sekundę wejdę w simsy i sprawdzę, czy ten hack działa... Bo teraz pracuję nad moim pierwszym Fs'em :) . Mam nadzieję, że się spodoba, bo naprawdę wieeele czasu mu poświęcam :(

patrysiaz1992
14.07.2005, 09:29
Musisz sciągnąć hacka

http://www.insimenator.net/viewforum.php?f=25&sid=f8dcb2f09c7822b1f523740f22684ad2

Wybierz ten, który Ci pasuje. W Zalez ności czy masz, czy też nie masz dodatku. W grze będzie wygladać jak maszyna z nagrod zawodowych. Będzie tam opcja Select Age i wybierasz, która Ci pasuje.
Sorry za posta pod postem, ale nie chcę czekać, że ktoś coś napisze. Pobrałam coś do simsów bez dodatku na studiach (bo mam tylko zwykłe), wpakowałam do Downloads i nic :O . Osiągnięcia zawodowe? Niestety nic tam nowego nie mam... :( Może pobrałam zły plik. Pomóżcie, skąd z tej stronki pobrać odpowiedni dodatek do The Sims 2 bez dodatku NS??
---------------------------------------------
Wiem, że jestem nie kumata, ale co poradzę, że tylko tloske znam anglika;P

frecia
14.07.2005, 09:34
ja bym miala jeszcze jedna propozycje, ale pewna nie jestem

ten duzy obraz do poziomu aspiracji, nauki i wszystkiego, tam jest taka opcja age to left, cos takiego, moze z tym pokobinuj

patrysiaz1992
14.07.2005, 10:01
Niestety. Spróbowałam pobrać wszystkie dodatki naraz (chociaż może niektóre gryzą się ze sobą :\) i nic z tego nie wyszło. Pomysł z aspiracją też nie wypalił. I tak dzięki za pomoc :), a że nie wyszło... echhh trudno, po prostu trudno :( Moi Przyjemniacy najwyżej zaraz umrą i tyle :]

To na górze to poprzednia wersja. Zgadnijcie co się stało? Tak, wchodzę w simsy, klikam na podłogę, a tam opcja Spawn... klikam a tam nazwa tego czegoś co pobrałam :P a na "tym czymś" możliwość odmładzania! Hah, nareszcie Marysia i Daniel są znów dorośli :) WIELKIE DZIĘKI KOFFAM WAS!!!!!!!!! :* :* :* :* :* :*

clover_80
21.07.2005, 11:00
Jesli sciagnelas nagrody aspiracji i pracy to szukaj ich w kolekcjach na koncu taka ikonka...A co do obrazu http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=13515 lecz nie da sie przywrocic zebyd staruszek stal sie doroslym