PDA

Zobacz pełną wersję : HELP! 2 dziwne problemy

Sekunda
06.08.2005, 15:37
Hm, nie wiem, czy ktoś kiedyś miał taki problem, jeżeli nie, to proszę o odpowiedź! :1smutny:

Na początku, grając w simy, stosowałam kod boolProp i przerabiałam wiele rzeczy w SimPe. Kiedy odkryłam, że te kody spowalniają i psują grę, to zrezygnowałam. Nie robiłam nic w simPe i wyłączyłam boolPropa, tzn. kiedy klikałam na srzynkę, itp. , to wyświetlały mi się normalne funkcje.
A tu nagle, dzisiaj, podczas grania, klikam moją simką na skrzynkę, i pojawiają się te boolProp-owe opcje. Warto wspomnieć, że tego dnia ściągnęłam wiele dodatków (różne meble). Czy to może mieć znaczenie? Jaki jest kod na wyłączenie boolProp-a? :O

Jest jeszcze druga sprawa: Moja simka miała bardzo ubogą chatkę, nawet bez klozecika. Kiedy go kupiłam, ucieszyła się i "wypróbowała". Po zaspokojeniu potrzeby skasowałam przedmiot i kazałam simce iść spać. A ona, zamiast mnie słuchać, nie idzie spać, tylko płacze za sedesem! I do tego dostała -500 punktów aspiracji, a nie miała takiej obawy jak "skasowanie toalety". HELP! :O

Kladź
06.08.2005, 15:44
Co do drugiej sprawy nie wiem ale chyba zawsze tak jest. Jka kupiłam łóżko i simka w nim spała a za chwilę przedałam to też cały czas myślała o tym łóżku :\

Nereide
06.08.2005, 15:50
Jeśli chodzi o ten kod, to tak. Masz rację, ściąganie rzeczy z Internetu mogły spowodować jego włączenie. Wątpię, żeby dało się go wyłączyć, może jedynie poprzez usunięcie wadliwego dodatku. Ja miałam tak przez ściąganie domów z neta :D Teraz gram własnymi i nie mam problemu.

Sekunda
06.08.2005, 16:00
Jeśli chodzi o ten kod, to tak. Masz rację, ściąganie rzeczy z Internetu mogły spowodować jego włączenie. Wątpię, żeby dało się go wyłączyć, może jedynie poprzez usunięcie wadliwego dodatku. Ja miałam tak przez ściąganie domów z neta :D Teraz gram własnymi i nie mam problemu.

Tak... tylko ja nie umiem robić własnych :1smutny: I po czym poznam, że to jest ten dodatek? Tzn., włączający boolPropa?

No cóż, i tak wszystko pousuwam, kiedy skończę FS i nadejdzie NIGHTLIFE!

pieska_SzKoLnA^
06.08.2005, 16:43
Hm, nie wiem, czy ktoś kiedyś miał taki problem, jeżeli nie, to proszę o odpowiedź! :1smutny:
Jest jeszcze druga sprawa: Moja simka miała bardzo ubogą chatkę, nawet bez klozecika. Kiedy go kupiłam, ucieszyła się i "wypróbowała". Po zaspokojeniu potrzeby skasowałam przedmiot i kazałam simce iść spać. A ona, zamiast mnie słuchać, nie idzie spać, tylko płacze za sedesem! I do tego dostała -500 punktów aspiracji, a nie miała takiej obawy jak "skasowanie toalety". HELP! :O
Na to ci moge powiedziec,ze moj chlopak w simsach chcial sie dostac do szkoly prywatnej :) i zapraszam dyrcia ,a on mowi<Ta rodzina nie ma miec nic wspolnego z wielka instytucja>lub podobnie :1smutny: a on mial w obawach,ze go wydala z tej szkoly i wtedy szansa na wysoki poziom aspiracji :ekout: gdzie pieprz rosnie.A twoja nie miala obawy wpadki z pecherzem???????
Pozdrawiam

Sekunda
06.08.2005, 16:55
.A twoja nie miala obawy wpadki z pecherzem???????
Pozdrawiam

Nie, własśnie chodzi o to, że nie miała żadnej obawy związanej z kibelkiem! :O A może jest coś w rodzaju "odwrotności pragnień" tzn. chciała mieć kibel - dostała by za to 500 punktów, to może jak go jej odebrałam, to straciła 500? W każdym razie, to dziwne... :O

Nindë
06.08.2005, 17:02
Mój sim chciał rzeźbę ale miałam mało miejsca i wykazowałam jakąś rzeźbę i nagle utracił punkty apiracji. Tak czasami jest. Najlepiej nie usuwać rzeczy których kupilismy simom. ;)

Ps. Ja kiedyś miałam podobną sprawę tylko że z flirtem, sim nie chciał flirtować i straciłam punkty apsiracji choć w obawach w ogóle takiego czegoś nie miał.. :\

Sekunda
06.08.2005, 17:08
Heh, dzięki, Nindë :) Teraz już wszystko jasne... nie martwię się już tym :) Ale może ktoś znajdzie odpowiedź na moje pierwsze pytanie? Po czym poznać taki obiekt? :O

Czytajcie moje FS ;(