Zaloguj się

Zobacz pełn± wersję : Czary i składniki

simeczka
08.08.2005, 16:20
Hejka.Wiecie co¶ może o jaki¶ nowych tajemnych czarach albo składnikach???
Słyszałam że jak się odkryje wszystkie zaklęcia z księgi to dochodz± nowe,czy to prawda??? Albo też jak sie wypełnia jakie¶ zadanie od sprzedawców to za jego wykonanie można dostać przepis na nowy czar???
Może wy co¶ odkryli¶cie? Czekam na odpowiedzi. :| :|

kuba654
08.08.2005, 18:20
Hejka.Wiecie co¶ może o jaki¶ nowych tajemnych czarach albo składnikach???
Słyszałam że jak się odkryje wszystkie zaklęcia z księgi to dochodz± nowe,czy to prawda??? Albo też jak sie wypełnia jakie¶ zadanie od sprzedawców to za jego wykonanie można dostać przepis na nowy czar???
Może wy co¶ odkryli¶cie? Czekam na odpowiedzi. :| :|

To prawda, że po odkryciu wszystkich czarów dochodz± nowe i to prawda, że rozmawiaj±c ze sprzedawcami (Aptekarzem Teddem, Mary i Wampirzyc±) daj± ci zadania. Jak je wykonasz to dostaniesz jaki¶ składnik. To tyle :D

Vera
08.08.2005, 19:22
Ja mam simke która mieszka w abrakadabrowie juz 95 dni (nie za durzo) ale mam odkryte wszystkie zaklecia i nie mam nowych... a co do spzredawców to ona pyta ła czy daja PRZEPISY. Składniki - tak. Pzrepisy - nie. Pzrynajmniej mi nigdy nie dali. :D

simeczka
10.08.2005, 13:48
A może kto¶ odkrył zupełnie nowy skadnik lub zaklęcie???
Ja mam tylko dwa i to przepisy kuchenne a nie czary:

winogrona+winogrona+pot ropuchy=magiczny nektar
pył chochlików+masło+proszek do pieczenia=magiczny biszkopt

Musze jeszcze wypróbować co¶ np. z dwoma potami ropuchy.
pot ropuchy+pot ropuchy+jagody bzu czarnego=???
to przykładowy nektar,może by co¶ z tego wyszło.

♪Suzka♪
18.08.2005, 15:30
oorrgh...ile razy wam to trzeba tlumaczyc, dzieci...
nie ma zadnych nowych czarow...nie ma rzadnych nowych skladnikow...nikt ci nie da nowych przepisow...
Jest tylko tyle ile jest w ksiedze i NIC WIECEJ !!! Czy do Was na serio nic nie dociera ???
To prawda, że po odkryciu wszystkich czarów dochodz± nowe i to prawda, że rozmawiaj±c ze sprzedawcami (Aptekarzem Teddem, Mary i Wampirzyc±) daj± ci zadania. Jak je wykonasz to dostaniesz jaki¶ składnik. To tyle :D
Tak ? No to prosze o screena, na ktorym wyraznie widac te twoje "nowe czary". Zdziwiony ? Alez jasne. To bylo do przewidzenia.

simeczka
26.08.2005, 17:55
:D ja cos odkryłam!!! użyłam trzech miodów do ładowarki różdżek i wtedy simka jak je wrzuciła,zacierała tak ręce jakby sie jej czar udał,potem spróbowała jeszcze raz i pojawił sie fioletowy dymek a simka zaczeła kaszlać.
po kilku simowych dniach klikłam na cudotwórce a na niej opcja make gdy klikłam wyskoczyło TBD to klikłam i moja simka zaczeła wkładac trzy miody do cudotwórcy!!!i patrze na ni± a ona stwarza sobie róg obfitosci!!!!!!!
a zauważcie że do cudotwórcy nie można dac miodów,dopiero po make i TBD!
może to nie wszystko? może jeszcze ¶a jakies tajne rzeczy? napewno! to sie okaże!