Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Start w Dorosłość /zmiana wspomnień/ Foty

Eudoksja
18.08.2005, 12:50
Mam 3 problemy:

1. Moi dwaj Simowie dostali dyplomy ukończenia uczelni, a nie chciało mi się robić dwóch imprez podyplomowych, bo to już mi się znudziło :). Kliknęłam od razu na "wróć do otoczenia: Miłowo" i nie czekając na przyjazd taxówki po pierwszego to samo kazałam zrobić drugiemu. I ani jeden, ani drugi nie może dorosnąć, a kiedy każę im coś robić to co chwila ta czynność im się kasuje i stoją, i tak od paru godzin, i nie długo może się to dla nich źle skończyć, i nie zrealizują swoich celów życiowych :1smutny: Próbowałam też kazać im zrobić przyjęcie podyplomowe => nic z tego nie wychodzi, ale kiedy wzywam taxówkę, żeby gdzieś mieli niby pojechać to przyjeżdza, tylko, że taka mi nie potrzebna :( .

2. Chciałabym zrobić "rodzinny dom Sima" tylko tak, by we wspomnieniach tych dorosłych Simów było, że adoptowali je a nie, że przyszły na świat.

3. Jedna z moich Simek ukończyła Uniwerek, ma w planie wyjechać i robić karierę naukową w Dziwnowie, ale przedtem ma porobić fotki swoich najlepszych kumpli. Tylko chciałabym, żeby ci przyjaciele ze studiów nie stali na tych fotkach jak jakieś cioły tylko, żeby też mogli przybierać różne pozy, szczególnie, że niektóre tak świetnie do nich pasują... Niektórzy studenci nie są moi tylko mojej siory, a ona wyjechała na kolonię (jeszcze został jej tydzień) i nie chcę "modzić" jej w planach względem nich.Poza tym bardzo mi zależy, żeby to były zdjęcia z ich studenckich czasów :clap:. Tyle starań dla 2. małych fotek...

Dajcie mi swoje pomysły jak je rozwiązać :phon:

BIG THX

Aga:-)
19.08.2005, 17:12
Moze nie dorastaja, bo masz wlaczony kod aging off?

Co do fotek... twoj sim moze miec rozne smieszne miny za pomoca kodu boolProp... . Mozesz mu tez kazac rozlozyc sie na kanapie, za pomoca kodu moveobjects on przestawic go kolo drzewa (ze niby opiera sie o to drzewo), innym kazac ogladac niebo, a jeszcze innym - poprostu stac. za pomoca kodu wymienionego wyzej daj ich wszystkich na jeden kadr i zrob zdjecie (lub klawiszem c).

EDIT: Zapomnialam... Wspomnienia mozesz zmienic za pomoca SimPE.

Eudoksja
19.08.2005, 18:24
Nigdy nie używałam aging off. A te miny to chyba mogą wykonywać Simowie tylko z tej parceli? Zna ktoś jeszcze jakiś sposób?

Guralka
19.08.2005, 20:06
Ad 1. Spróbuj użyć kodu moveobjects on. Skasuj simy, zapisz grę, wyjdź do okolicy i wejdź znowu i zobacz czy to coś pomożę

Ad 2. Za pomocą Sim pe (dział z poradnikami)

Ad 3. Przejmij nad nimi kontrolę za pomocą tego lustra:
http://forums.modthesims2.com/showthread.php?t=33870
i ustaw do zdjęcia tak jak ci pasuje.

natee123
19.08.2005, 20:08
WYPOWIEDZI NA TEMAT SIMSÓW 2 I DODATKÓW W DZIALE THE SIMS 2 a nie THE SIMS by natee

Guralka
19.08.2005, 20:24
WYPOWIEDZI NA TEMAT SIMSÓW 2 I DODATKÓW W DZIALE THE SIMS 2 a nie THE SIMS by natee

Twój post nie ma żadnego sensu