Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : durny komunikat ;//// grrr

pink_punk_girl
07.09.2005, 19:53
Od dłuższego czasu gram w The Sims 2 i wszystko działało okey, nagle włanczam grę, a tu mi wyskakuje jakiś komunikat "Nie znaleziono karty garficznej pracującej w standardzie DirectX 9.0c! sprawdz czy masz karte działającą w standardzie DirectX 9.0c, lub czy masz najnowsze wersje sterowników oferowane przez producenta karty, aplikacja zostanie zamknięta" czy cos wtym stylu. I gra sie nie chce włączyć. I o co chodzi?? wcześniej było wszystko okej..mam karte graficzna nvidia GeForce FX 5500. Próbowałam ściągać z różnych stron jakieś sterowniki do tej karty, ale to nic nie daje.. ciągle pokazuje się ten komunikat.. juz nie wiem co robic :1smutny: Moze ktos wiec o co come one w tym wszystkim ?????

Zerat
07.09.2005, 20:58
jesli kompa masz na czesci kupionego to moze sproboj wypiac i wpiac karte na nowo :)
albo chwilowo ja calkiem odinstalowac i zainstalowac od zera

Shèène
07.09.2005, 21:31
A może pomoże ponowna instalacja DiretcX 9.0c?

Pingwin
10.09.2005, 12:20
weź zainstaluj inne stery, przeinstaluj dx 9.0c.
Wypięcie i ponowne wpięcie w port AGP zrób ostatecznie.

pink_punk_girl
11.09.2005, 11:54
Wiecie co.. Wszystkiego juz probowalam i nic nie zadzialalo.. To chyba jakis blad na moim komputerze i bedzie konieczny format :(. Ale okey nie wazne.. Mam jeszcze jedno pytanie, chcialabym zaczac gre od samego poczatku, tak jak bylo gdy za pierwszym razem gre wlaczylam, te poczatkowe rodziny itp. Ja to wszystko pozmienialam, a wlasnie chcialabym jeszcze raz od tego zaczac. Nic nie daje odinstalowywanie gry, bo wszystko jest zapisane i nie wiem jak wrocic do tamtego poczatku??

Kladź
11.09.2005, 11:59
Miałam ten sam błąd i zainstalować sterowniki musiałam ;)