Zobacz pełną wersję : Ulubiony kolor smoczka
jeśli zaznaczyłeś inny to nappisz jaki.
Jeśli nie ma go na liście to prosze napiszcie jaki jest wasz ulubiony kolor smoczka i dlaczego???????
Jeśli wiecie jak trzeba opiekować się jajem żeby wyrusł właśnie ten smoczek to napisz nam.
Moim ulubionym jest żółty;] Taki słodki i grzeczny.Tak średnio nim się opiekuj(jajem) a bedize zolty:D
Mój ulubiony smoczek to zielony niczego nie pali i jest taki grzeczniutki!
Jeżeli chcesz żeby wyrósł zielony musisz się nim opiekować bardzo dokładnie!
..:Zoja:..
13.12.2003, 16:10
Moj ulubiony kolorek smoczka to zolty - Piritie. Jest taka spokojna, jesli chcesz by byla Piritie musisz non stop puszczac jaju muze.
Sim_maniaczka
13.12.2003, 16:40
Ja stawiam na zielony :D miałąm smoka tylko raz i właśnie tego koloru :)
Wypościłąm go po kilku dniach, bo zżerał mi kwiatki ;)
Ja stawiam na żółtego , bo na razie innego nie miałam , a ten jest grzeczniusi i mi się podoba :P.
http://simowska1994.w.interia.pl/szablon_obrazki/3.gifPozdroffka :)
andonezja
13.12.2003, 17:39
j mialam na razie czerwonego, fioletowego i zoltego. zolty byl najgrzeczniejszy. nie wiem jaki jest zielony, podobno fajo. a i jeszcze sciagnelam z netu czarnego smoczusia :))
Ja mam dwa czarne i są bardzo grzeczne^^(z netu)
CZERWONIUTKI is the best, najładniejszy on jest!!!!!!!!!!!
Hej! Jestem facetem-_- Nie pamiętam skąd ściągnąłem ale powinien być ten adres być w temacie smoki albo w temacie magimony
Samantha
13.12.2003, 19:55
Mój ulubiony kolor smoczka tio złoty...Jest taki lśniący :D i grzeczny... chociaż coś czasem potpali... :lol: Ale w końcu smok też musi się ,,rozerwać" :lol:
Czarodziejka
13.12.2003, 20:25
ja miałam tylko żółty, czerwony i fioletowy... ale najbardziej lubię fioletowego :) ... mój fioletowy wykluł się, jak mu zrobiłam : 1 raz obróć, chyba z 10 razy kołyska (albo więcej...), i potem cały czas muzy słuchał... :)
Ja jeszcze nie miałam nigdy zielonego:(:(:(:(:(:( jak nim trzeba się opiekować(jajem) żeby wyrósł zielony????????????
Samantha
13.12.2003, 20:34
Natasza... nie przejmój się... Ja też jeszcze wogóle nie miałam zielonego... :D
Mój ulubiony kolor smoczka to zółty - Pyrite :D One są zawsze takie spokojniutkie i milusie. Nigdy mi niczego nie podpalił. Za to gdy miałam czerwonego - Płomyka to spalił mi najpierw simke a potem spłonął cały dom i on w końcu też... Nie można było zadzwonić po straż pożarną... I tak się skończył kariera naszego poczciwego smoczka - Płomyka.
P.S Myślę, że gdyby można była sterować smoczkiem na każdym przedmiocie miałby opcję - spal :D
andonezja
14.12.2003, 15:34
nio wlasnie. ale nie mozna. szkoda. to jest niedociagniecie (i to duze) tej gry...
Ja milam tylko jenego-fioletowego. Był okropny póldomu mi spalil wiec wypuscilam go na wolnosc
Jak ja miałam kiedyś czerwonego smoka to spalił wszyściuteńko! Najpierw meble potem drzewa potem ludzi i potem uciekł!
Originally posted by Mrówka@Dec 14 2003, 05:58 PM
Jak ja miałam kiedyś czerwonego smoka to spalił wszyściuteńko! Najpierw meble potem drzewa potem ludzi i potem uciekł!
No to trzeba go było wcześniej uwolnić :lol: :lol: ;)
Ja wypuscilam i koniec tej zabawy a taki w ogole jak dlugo trzeba tego smoka łaskotac zeby byly smocze lzy??????
Samantha
14.12.2003, 16:12
och... Jakie te smoczki potrafią być czasem niesforne! Mój Pyrite też często spalał,ale tylko SCHODY :lol: i wszystko obok schodków.Stało się to dla mnei zbyt nużące więc kupiłam mu smoczą zabawkę..., nie podziałało:P i "wykasowałam" schody oraz 1 piętro :lol: ...
Zal mi było wypuszczać biednego Pyrite na wolnośc.Nie przetrwał by...
<_<
Zartowalam... :lol:
Przecież mogła wcześniej nie wiedzieć, że ten smok będzie taki oropny!!
P.S. Dragon is terriblle!!
Moim ulubionym jest żółty bo innego nie miałam :D prółcz czerwonego. Jest taki spokojny i nic nie robi tylko je kwiatki...
a ja bym chciała mieć zielonego, ale jak się nim opiekować? Nawet jak tysiące razy kołysałam jajo i obracałam, to bez przerwy mi się wykluwa fioletowy...
W grze są tylko trzy kolory smoków - czerwony, żółty i fioletowy. Inne kolory można mieć jak się ściągnie skiny smoków z sieci.
Vega jest jeszcze zielony smok! :) :)
andonezja
15.12.2003, 15:24
po pierwsze na opakowaniu jest zielony smok wiec chyba i w grze tesh. xchoc na opakowaniu jest tesh duzo innych rzeczy :/
a po drugie ja ostatnio wypuscilam mojego smoczka (czerwonego)_ ale on najpierw spalil mi ten-ten do nektaorw i dopiero sobie poszedl.
chamstwo i drobnomieszczanstwo!
bo jak sie zobaczy że jest czerwony to natychmiast trzeba go uwolnić!!!
ps. Jak sie uwalna smoka???????
Originally posted by kiara@Dec 16 2003, 03:04 PM
bo jak sie zobaczy że jest czerwony to natychmiast trzeba go uwolnić!!!
ps. Jak sie uwalna smoka???????
Klikając na niego pojawia się m.in. opcja "uwolnij" ;)
Edeta Kudou
19.12.2003, 12:04
Kiara ty to dziwna jesteś: najpierw mówisz że jak masz czerwonego smoka to go musisz od razu uwolnić , tak jakbyś to zawsze robiła, a potem się pytasz jak go uwolnić...
Ja nie mam abrakadabry ale jak sie dowiedziałam jaki jest czerwony smok to należy go odrazu uwolnic ale nie wiedziałam jak to się robi!!!
Edeta Kudou
19.12.2003, 12:17
No to po co doradzasz jak nie masz Abry???
Jak się nie zna to się nie mówi bo coś można pokręcić.
A może ktoś akurat lubi czerwonego smoka i na nic mu rada kogoś kto nawet tej gry nie ma :angry:
Edeta Kudou mam Cie dość!!! Nie mam ABRY ale próbuje pomoagać w przeciwieństwie do innych!!!
Gdzies na forum czytałam, że ta Pochodnia ( fioletowy smok ) spalił komuś cały dom i uciekł. Ale pierwszy raz słyszę przecież filetowe smoczki sa najgrzeczniejesze. Osobiście miałam zielonego, fioletowego, zółtego i czerwonego smoka. najbardziej spasował mi zółty :D
Czarodziejka
19.12.2003, 19:49
Originally posted by Żabka@Dec 19 2003, 08:19 PM
Gdzies na forum czytałam, że ta Pochodnia ( fioletowy smok ) spalił komuś cały dom i uciekł. Ale pierwszy raz słyszę przecież filetowe smoczki sa najgrzeczniejesze. Osobiście miałam zielonego, fioletowego, zółtego i czerwonego smoka. najbardziej spasował mi zółty :D
heh... no jasne... fioletowe najgrzeczniejsze... wcale nie... ja miałam dwa fioletowe na raz i jak nie były głodne albo nie miały co robić to albo się w berka bawiły, albo podpalały żonkile...
Ja słyszałam że zielone sa najgrzeczniejsze... a tak w ogóle to jakie imię ma zielony smok? (nigdy go nie miałam, więc nie wiem...)
żółty mi podlpalił łóżko, 4 krzesła i stół (jaka dokładność ;) ) a czerwone wszystko co im stało na drodze...
SOSIk_ona
11.04.2004, 22:05
:o jak zrobiliscie zielonego smoka? prosze powiedzcie! i podajcie tą strone z czarnym! :unsure:
Moim ulubionym smoczkiem jest żółty(pomarańczowy) :)
P.S.SOSIk ona tutaj są czarne smoki http://sims.kelsha.net/magic8.html
a ja jeszcze nie mam the sims abrakadabra i niewiem jaki kolor smoka mi siępodoba :P
SOSIk_ona
12.04.2004, 20:00
to po co piszesz nowy post? :lol: ^_^
Czarodziej
24.04.2004, 09:56
http://sims.kelsha.net/magic8.htmlTu można ściągnąć czarnego smoka
a zielonki nie ma
Aithieel
24.04.2004, 10:19
A ja mialem tylko czerwonego :D i na niego zagłosowałem , chociaż wszystko spala itp. ^_^
Najwidoczniejmało sie opiekowałeś smokiem jeśli chcesz mieć inne tolory to opiekuj się nimi lepiej.(a moim zdaniem ren temat jest do zamkniecia bo wsystko o smokach jest wyrzej.)
Kama2002
24.04.2004, 19:13
Zagłosowałam na żółtego, bo tylko takiego jak dotąd miałam :P
Ostatnimi czasy w ogóle nie mogę nic z Pyritie zrobić! Cokolwiek uczynię ten się złości, tj. gryzie mojego Sima czy coś w tym stylu. Dlaczego???
Originally posted by kiara@Dec 19 2003, 02:25 PM
Edeta Kudou mam Cie dość!!! Nie mam ABRY ale próbuje pomoagać w przeciwieństwie do innych!!!
Wiesz... wypowiadanie sie na temat o ktorym nie ma sie zielonego pojecia nie jest pomoca... <_<
Moim ulubionym smokiem jest żółty, szybko dostarcza mi niezbędnych składnikow, jest niepalący :) idealny :D
Nie lubie tych fioletowych typków... ciągle mi wieje, musiałam mu w końcu zbudować zagrodę :angry: ponadto kolor... 'zabić cukierkowy róz' on jest fioletowy ale to szczegół, nie? :D
Ja nigdy nie mailam zielonego..Ale ze smokow nie lubie zadnego..Smoki sa u mnie glupie...Wszytkie spalaja dom i musze je na wolnosc wypuszczac..
Zbuduj im ogrodzenie i po krzyku.(zawsze działa)
Kama2002
25.04.2004, 20:32
Nie lubicie bithesowych kolorków??? :( Gdybym powiedziała to moim rodzinom państwa *****-***** i *****-Suka (nie burzyć się! to tylko nazwiska! :P), alfonsi (Baudouin i Krzysztopor) by się Wami zajęli :P
A ostatnio mój Pyritie nie da się ani pogłaskać, ani uczesać, ani połaskotać! :( Co mogło się z nim stać???
Może być w złym humorze daj mu smakołyki tomoże coś pomoże (ale pamiętaj dużo :D ).
moonlight
26.04.2004, 13:11
No ja to chyba lubie najbardziej żółtego. Taki słodki jest! :D Nie to co te inne podpalacze wstrętne! <_<
bloodwave
26.04.2004, 14:22
ja tam nie bardzo lubie smoki........nie............ja chyba miałam je dopiero 2 razy..to po co ja wogóle się udzielam :P i miłam czerwonego...is ie ciut zraziłąm jak mi spalił moją ulubioną simke......... :unsure: :D
moonlight
26.04.2004, 14:28
^_^ No ja też nie przepadam ogólnie za smoczkami! Szkoda czasu... Bo smocze łuski i łzy, to ja sobie mogę kupić... :lol:
NaJFAJNIEJSZY jest czerwony.Taki ognisty i..i fajny ii taki takii taki wogole :D
Tak wogóle to każdy smok jest fajny na swój spoób.
(ZuJotek)
30.04.2004, 20:43
Mi się najbardziej podoba fioletowy!!! Dlatego że tylko takiego mam :D Ale jest bardzo przyjazny!!! i słodki :rolleyes:
Czajniczek
30.04.2004, 20:49
Jak na razie to miałam tylko czerwonego, bo nie wiedziałam że TRZEBA się opiekować smokiem gdy jest jajem. Ale miałam kiedyś smoczka, który nie miał ciałka tylko skrzydła było widać i nazywał się CAESAR.
Ja mniałam zielonego i tylko zielonego bo teraz nie mam gdzie grać w ts:abrakadabra :D
Originally posted by Natasza@Dec 13 2003, 04:10 PM
jeśli zaznaczyłeś inny to nappisz jaki.
Jeśli nie ma go na liście to prosze napiszcie jaki jest wasz ulubiony kolor smoczka i dlaczego???????
ja nic nie chcę mowić ale podobno smok innych niż żółty purpurowy i czerwony w grze w oryginale nie występuje (być może też juz ktoś to zauważył) poza tym mi tylko czerwone wyskakują :(
Nie ma zielonych smoków. Ja jak ktoś w to nie wierzy to niech wejdzie na inny temat o smokach. Tam jest wszyslko udukomentowane.N1nk4 jeśli naprawdę masz zielonego smoka to wyśli mi jego zdjęcie albo umieść na forum!!!!!
ja zrobię dzisiaj doświadczenie pokupuję mnóstwo jaj smoczych i zobaczymy co się z nich wykluje... a moze będzie zielony? :D
Jak moze sie wykluc zielony skoro go nie ma!! :huh: ;)
ktoś w innym temacie wspomniał o smoku imieniem "ognisty podmuch" wymysł czy prawda?
nie wiem... ja miałam (właściwie to mam) 18 smoków (na jednej działce zrobiłam hodowlę) i żaden z nich nie byl zielony - żółte, czerwone, fioletowe - zielonego nie było!!!!
i z wyników doświadczenia wynika że innych kolorów nie ma i koniec kropka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
więc jak ktoś mi jeszcze z zielonym wypali to się skurzę! P
Anez że nie ma zielonych smoków to było już tłumaczone wiele wiele wiele razy i tak niektórzy jeszcze nie rozumieją(bez obrazy).
gdybyś lepiej czytała posty zauważyłabyś że mówię że nie ma zielonych smoków!!! :P
Moim ulubionym kolorem smoka jest - Złoty (żółty) :D Ładnie wygląda ^_^
Nie mi nie o to chodziło. Mi mianowicie chodziło o to że niepotrzebnie to mówisz. Bo wiele razy było to mówione i że są tacy co do nich nie dotrze to że nie ma zielonych smoków i tak.
Zaria'dna
07.05.2004, 15:54
lubie fioletowe smoczki... kochane są... ;)
no nie wiem Nyśka... ja to zrozumiałam inaczej
a co do kolorów to przynajmniej u mnie najlepsze są te żółte - ani razu mi nic nie podpaliły, w miarę dają się głaskać i wyczesywać, fioletowe gryzą a czerwone podpalają... ale gdyby nie to to najfajniejsze by były bo dają najwięcej łusek!!
zmieniłam zdanie: żółte są okropne - jeny jak one sie żrą!!!! niedobre niegrzeczne smoczyska!!!
nie ma zielonych (TYLKO JAK ŚCIĄGNIESZ!)
Originally posted by Sim_maniaczka@Dec 13 2003, 06:40 PM
Ja stawiam na zielony :D miałąm smoka tylko raz i właśnie tego koloru :)
Wypościłąm go po kilku dniach, bo zżerał mi kwiatki ;)
A mi je Pali te kwiatki ale dobrze, że nie pali trawki bo szybko umrze (heroina)
Przecież kwiatki to pokarm smoków!!!
Wolf.PL nie wiem skąd wołeś ten cytat ale kwiatki to pokarm smoków przecierz!!!
Ja zagłosowałam na czerwony... bo ja nigdy nie mam innego koloru bo np.: ktoś powiedział, żetrzeba mu non stop puszczać muze. I ja tak robie ale czy tak czy tak jest czerwony i co teraz??
Martek musisz mu robić WSZYSTKO kołysać, obracać, a jk sie kręci to puszczać mu muze przez ok. 5 simowych godzin. I wtedy powinien wykluć sie żółty albo fioleto. ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;)
NiEzNaNa
24.06.2004, 15:36
Mam pytanie. Skąd ściągnąć zielonego albo czarnego smoka?? :huh: Gdzies ktos pisał że sobie ściągnał a ja nie wiem skąd :(
z góry dzięki
Nieznana, ale za te smoczki trzeba zapłacić!!!!!! NIESTETY!!!!!!! -_- -_- -_- -_- -_- -_- -_- -_- -_- -_- -_-
NiEzNaNa
24.06.2004, 20:24
Originally posted by Magi@Jun 24 2004, 06:03 PM
Nieznana, ale za te smoczki trzeba zapłacić!!!!!! NIESTETY!!!!!!! -_- -_- -_- -_- -_- -_- -_- -_- -_- -_- -_-
Buuuuuuuuu :( :( :( :( :( :( naprawde? :(
No mówi się trudno.... a wracając do tematu ^_^ to moim ulubionym kolorem smoczka jest żółty... taki spokojny. Nie bardzo lubie czerwonego bo mało co że spalił mi połowe domu to jeszcze wyjadł mi moje wszystkie kwiatki. Wkurzyłam się i wypusciłam go na wolność (czemu ja tego wcześniej nie zrobiłam ^_^ )
Nieznana, przecierz kwiatki to pożywienie smoków!!!!!!!!!
PODOBNO jak sie zmieni ustawienia monitora to są zielone smoki...
ja widzialem tylko fioletowegho i czerwonego :D ale wybralem fioletowy lecz mysle ze zulty tez by byl ladny :P
Żółty jest naj naj najłdniejszy ;)
Ja miałam jedynie fioletowego i żółtego. Zielonego nigdy nie miałam. NIe umiem się zaopiekować smoczkiem żeby później był zielony. Raz próbowałam ale nic :( Więc trudno. powiedzcie mi jak wychodować zielonego smoka. Podajcie recepturę :P
-_- Tak możecie podać bo ja też nie mam. Ale podobno to zależy od ustawień monitora. -_-
Ja miałam fioletowego i mi spalił kryształ. Ja się na niego patrzyłam to niedowierzałam jakoś dziwnie skakał coś się pojawiło i wybuchł pożar. Przed paroma minutami od tego zdarzenia miałam pożar w kuchence, strażak przechodził spokojnie obok i udawał, ze nie widzi. Nie mogłam zadzwonić do straży i musiałam sama gasić pożar. Musiałam ogrodzić wszystkie krzyształy. A jak go łaskotałam to nie dawał łez. Zjadł mi jedne kwiatki, które i tak były dla niego. Zdenrwowałam się tym pożarem i łzami i go wypuściłam.
To raczej historia do "Simy są różne", ale tu jest o Abrakadabrze i o smokach, ajak już napisałam to trudno..
Mi kryształów nie palą :huh: :huh:
Karlamijcia
05.07.2004, 22:58
czerwoniutki jest taki sliczny! słiiiit! fajny jest jeszcze zielony!
Ja nie miałam żółtego nigdy, zielonego, fioletowago tylko tego czerwonego dom mi chciał spalić, ale niezapisałam gry.
Podobno niektóży mają przepisy na kolor smoczków !
Originally posted by Magi@Jul 8 2004, 11:28 AM
Podobno niektóży mają przepisy na kolor smoczków !
No jasne! :D :rolleyes: Ja mam! :rolleyes: :D Na czerwonego zółtego i fioletowego :lol: :lol: :lol:
ja kiedys lubialam czerwonego.to bylo na poczatku kiedy dostalam od ciotki simy.ale w rodzinie mashrum spalil mi telewizor a potem zaczela sie palic simka.uff
naszczenscie nie zapisalam gry.ale potem kupilam nowego i wyrosl na zielonego.poprostu nie wiem jak to zrobilam.ale pamietam ze bardzo o niego dbalam :lol:
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.