Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Problem! POMÓŻCIE!!

matiz3232
24.09.2005, 14:32
MaM problem... zainstalowałem The sims 2 na studiach, oryginał, kupiłem... no i włączam... wszystko działa jak należy... zrobiłem swoją rodzinę... i nie widać wogóle osób! (na zdjęciach są) nie ma ich w spisie kto jest w rodzinie... (po lewo) małe okienka... i obok aspiracji to większe. Jest poprostu puste... nie ma też niektórych okienek do góry jak robie żeby sim np. poszedł się kąpać powinna być wanna. To te okienka także są puste! A tak po pół godziny grania wszystko się robi takie jak przez sitko gra się zacina... są jakieś plamy białe i trzeba resetować kompa. Sądze że jest to wina grafiki. Ale z The sims 2 nie miałem takich problemów. Wszystko działało poprawnie!Moja karta graficzna spełnia wymagania! A nawet jest lepsza... Więc nie wiem jak to naprawić... bo szkoda by było że nie mógłbym grać Jak kupiłem te simsy i straciłek kase na marne :| PROSZE WAS BARDZO O POMOC!! Może jest do tego tego jakiś crack lub coś? PROSZĘ O POMOC!!

Scarlet_Dragon
24.09.2005, 14:38
A tak po pół godziny grania wszystko się robi takie jak przez sitko gra się zacina... są jakieś plamy białe i trzeba resetować kompa.
To wina prawdo podobnie że masz złą karte graficzną lub co innego.Sprawdx czy wszystko jest OK a jak nie to zgłoś Reklamacje tam gdzie kupiłeś.

matiz3232
24.09.2005, 14:45
To wina prawdo podobnie że masz złą karte graficzną lub co innego.Sprawdx czy wszystko jest OK a jak nie to zgłoś Reklamacje tam gdzie kupiłeś.

Nie sądze żebym miał złą kartę graficzną bo The sims 2 mi chodziły jak spłatka... ;/ Więc?

Mesmerize
24.09.2005, 14:52
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=17019

post 1. punkt 2.

Kladź
24.09.2005, 17:05
Nie sądze żebym miał złą kartę graficzną bo The sims 2 mi chodziły jak spłatka... ;/ Więc?
Może nowe sterowniki... też tak miałam nowe sterowniki zainstalowałam i jest ok ;)

matiz3232
24.09.2005, 18:18
Może nowe sterowniki... też tak miałam nowe sterowniki zainstalowałam i jest ok ;)

A mógłbym wiedzieć skąd wzięłaś te sterowniki ? :> Jak coś to bardzo dziękuje!

Kladź
24.09.2005, 18:22
A mógłbym wiedzieć skąd wzięłaś te sterowniki ? :> Jak coś to bardzo dziękuje!

Zalezy jaką masz kartę graficzną ja ma GF więc wzięłam z www.nvidia.pl ;)

matiz3232
24.09.2005, 18:24
Zalezy jaką masz kartę graficzną ja ma GF więc wzięłam z www.nvidia.pl ;)

Tak też mam GF czyli spróbuje ściągnąć... a może to być wina także tego że mam virtualny dysk :>

Kladź
24.09.2005, 18:30
Tak też mam GF czyli spróbuje ściągnąć... a może to być wina także tego że mam virtualny dysk :>

Też miałam wirtualny dysk by grac bez płyty i nic takiego się nie działo ;) Spróbuj ze sterownikami. Najpierw odinstaluj stare, a potem nowe ;)

matiz3232
24.09.2005, 18:42
Też miałam wirtualny dysk by grac bez płyty i nic takiego się nie działo ;) Spróbuj ze sterownikami. Najpierw odinstaluj stare, a potem nowe ;)

A to sie jakoś jeszcze ustawia? Bo teraz akurat jestem u qmpla... on to co sie ściąga wgra mi na płyte... ten plik exe (ściąga się:_winxp2k_international_whql.exe) czy coś takiego ... to jest to :> I czy to sie prosto instaluje ??

Angela_
24.09.2005, 18:46
No właśnie, jak to trzeba zainstalować potem?:> Bo ja też właśnie ściągam te sterowniki, ale nie za bardzo wiem, co mam z nimi zrobić potem.

Szpindek
24.09.2005, 18:46
Sterowniki wydają mi się mało prawdopodobne. Próbowałeś re-instal? Używałeś jakiś kodów bo u mnie często przez nie wyskakują błędy, aha i spróbuj wszystkie pliki z katalogu moje dokumenty/ea games/ the sims 2/ downloads przenieść na inny dysk i wlączyć gre bez dodatków z neta, możliwe, że one nie współpracują z ns..
A jeśli ściągniesz sterowniki (sprawdz czy do dobrej karty!!!) instalują się jak każdy inny program, next, next, install itp.

Kladź
24.09.2005, 18:49
A to sie jakoś jeszcze ustawia? Bo teraz akurat jestem u qmpla... on to co sie ściąga wgra mi na płyte... ten plik exe (ściąga się:_winxp2k_international_whql.exe) czy coś takiego ... to jest to :> I czy to sie prosto instaluje ??

Klikasz i leci i inatslujesz tam gdzie bedzie pisało. Tylko nie zdziw sie jeśli natychmiastowo zrobi Ci się wieksz rozdzieloczość ;) roto instalujesz ;)

matiz3232
24.09.2005, 20:23
Wykasowałem całe dodatki nie mam zadnego ... zainstalowałem te sterowniki ale nic nie dało... nadal gówno nie działa i nie ma zdjęć... ;/ Co teraz mam zrobić skoro już wszystko wypróbwałem... ;/ ??