Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Problem z grą, po odinstalowaniu dadatku

martencja
01.11.2005, 10:31
Mam wielki problem: Bo wyinstalowaniu dodatku NŻ, gra nie chce działać! Normalnie się ładuje, dochodzi do tego miejsca, gdzie mam wybrac miasto, wybieram je, i po chwili gra ścina sie niemiłosiernie, (miasto się jeszcze nie załadowało) i pojawia mi się okienko z wiadomością: Nastapił błąd. Aplikacja zostanie zamknięta, czy jakoś tak. POmocy!!!
PS. Mam ściągane dodatki, które wcześniej działały

POMOCY!!!
:| :con: :( :1smutny: ;(

moniak1993
01.11.2005, 10:33
Jakie masz parametry kompa? napisz je tu...

rainne
01.11.2005, 11:04
a może masz wgrane jakieś hacki/przedmioty, które działały tylko pod NŻ? w związku z czym, skoro go nie ma, to nie działają poprawnie i psują grę?

martencja
01.11.2005, 11:38
hack mam o ile sobie przypominam tylko jeden - teengers_can_whowho :P
parametry zaras napiszę

gotrig
01.11.2005, 12:09
parametry nie maja tu nic do rzeczy, jesli gra dzialala wczesniej prawidlowo.

Jak rozumiem problem pojawil sie po odinstalowaniu Nocne Zycie?
Widocznie jakies pliki zostaly uszkodzone.
Po prostu zainstaluj The Sims 2 od nowa i wszystko bedzie dobrze.
Dodatkow nie musisz usuwac- skopiuj sobie folder Downloads w inne miejsce, a po zainstalowaniu gry skopiuj go spowrotem i wszystkie dodatki pozostana nietkniete, a gra na pewno bedzie dzialac.

martencja
01.11.2005, 12:41
parametry nie maja tu nic do rzeczy, jesli gra dzialala wczesniej prawidlowo.

Jak rozumiem problem pojawil sie po odinstalowaniu Nocne Zycie?
Widocznie jakies pliki zostaly uszkodzone.
Po prostu zainstaluj The Sims 2 od nowa i wszystko bedzie dobrze.
Dodatkow nie musisz usuwac- skopiuj sobie folder Downloads w inne miejsce, a po zainstalowaniu gry skopiuj go spowrotem i wszystkie dodatki pozostana nietkniete, a gra na pewno bedzie dzialac.

DZięki! A - jeśli chcę mieć rodzinki, to który folder za to odpowiada???
Bardzo Ci dziękuję!!!

Teraz sprawdziłam: dzieje się tak na każdym otoczeniu, i pisze dokładnie "Działanie aplikacji zostało zakłócone. Aplikacja zostanie zamknięta"
A jak reinstalka nie pomoże? ;(

gotrig
01.11.2005, 13:51
zeby zachowac rodzinki, okolice, dodatki i wszystko co do tej pory stworzylas w grze, skopiuj sobie w bezpieczne miejsce caly katalog The Sims2 ktory znajduje sie w Moje Dokumenty/EA Games. Gra podczas odinstalowywania nie powinna go skasowac, ale jak to mowia strzeżonego...:)
Odinstaluj gre.
Zainstaluj ja ponownie.
Jesli wlaczysz gre i okaze sie ze nie ma twoich rodzinek i dodatkow (ale prawdopodobnie odrazu beda), to po prostu spowrotem przenies caly katalog The sims2 ktory wczesniej kopiowalas, do katalogu Moje Dokumenty/EA Games

powodzenia.

ponowne zainstalowanie gry na pewno pomoze. Moim zdaniem gra szuka teraz Nocne zycie i nie znajduje dlatego wyswietla blad.

Aha cos sobie jeszcze przypomnialem:
pomysl czy nie wgrywalas jakis dodatkow, ktore dzialaja TYLKO z dodatkiem Nocne Zycie. Bo to tez moze teraz zaklocac gre.

martencja
01.11.2005, 14:10
nie... raczej nie, nie miałam takich dodatków (chyba, w każdym bądź razie nie przypominam sobie). weszłam na wasztat - o mału co zawału nie dostałam, jak nie było kilku fryzów, ale okazało się, że na całe szczęście są, tylko w innej kolejności :wacko:
ale tak się zastanawiam - w każdym folderze z tego EA Games, mam jakieś rzeczy, tylko w jednym nie - teleport, czy jakoś tak... ale w folderze Neighborhoods i tam dalej, w N001, jest Downtown - czyli Przedmieście, które jest w NŻ. Pewnie zostały jakieś sterowniki i dlatego... dziękuję, teraz będę instalować simy - dzięki!
PS. No tak - ale który (bądź które) dokładnie z folderów są odpowiedzialne za rodzinki i domki??? (Bardziej mi zależy na rodzinkach)

rainne
01.11.2005, 18:36
a jak ja sobie dobrze przypominam, to ten hack, żeby sypiać ze sobą mogły nastolatki jest w kilku wersjach - dla podstawowej wersji gry, dla na studiach i dla nocnego życia. jeśli działał Ci ten hack w nocnym życiu, znaczy, że wgrałeś jego taką wersję. skoro odinstalowałes dodatek, znaczy to tyle, że hack już nie pasuje do pozostałości, czyli zakłóca jej działanie.
ja bym radziła przed tymi reinstalkami przenieść folder downloads i wtedy zobaczyć, czy gra chodzi, jeśli nie, to dopiero wtedy myśleć o takich radykalnych środkach.