Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Pomoże Ktoś?!

Dzidzia
02.12.2005, 19:56
Mam taki problem...
Grając w The Sims na Studiach postanowiłam skorzystać z opcjii "zaprojektowania" własnego uniwerystetu/ uczelni.

Pierwsze od czego zaczęłam to sprawdzenie jakie budynki uczelniane powinnam umieścić na uniwersytecie swojego projektu...

Tak więc odwiedziłam biblotekę... I tu zaczyna się problem... :evilmad:
Ponieważ -jak wiadomo- bibloteka to miejce gdzie każdy Sim może dostać się taxówką- czyli część wyposarzenia [mebli etc.] powinna być nie dostępna...
A tu -o dziwno- bibloteka zastawiona jest regałami z książkami.

I właśnie to jest to z czym mam problem! :evilmad:

Bo właśnie zabierając się za uniwersytet [ten który sama chce zaprojektować] zaczynałam od bibloteki.. I spotkała mnie nie miła niespodzianka bo...
W "moim" uniwersytecie regały z książkami SĄ NIEDOSTĘPNE! :help:

Czyli całą wesołą twórczość wziąło w łeb!
Są na to jakieś kody?

JAK KTOŚ WIE TO PROSZĘ O POMOC! :please:

DODANE: MAM PYTANIE: JAK POTEM ZMIENIĆ TRYB Z MIESZKALNEGO NA SPOŁECZNE Z POWROTEM? BO UŻYŁAM WKAZANEGO KODU I WSZYSTKO JEST CACY [ :D ] TYLKO NIE WIEM JAK WRÓCIĆ DO POPRZEDNIEGO STANU...

arek_91
03.12.2005, 08:21
Teoretycznie powinno pomóc. Najpierw stawiasz parcelę typu domu mieszkalnego i meblujesz ją. Następnie wpisujesz kod changeLotZoning community i dalej meblujesz, zapisujesz parcelę, powinno pomóc.

EDIT: Żeby zmieniło się na publiczną musisz wyjść z parceli i jeszcze raz do niej wejść. Zauważyłem dopiero teraz, że nie ma budki, więc najlepiej najpierw postawić parcelę publiczną, potem zmienić na dom umeblować ją i na końcu zmienić na publiczną. Kod na parcelę mieszkalną changeLotZoning residential

Dzidzia
03.12.2005, 10:09
Już lecę spróbować :D

:thx: :thx:

arek_91
03.12.2005, 11:52
MAM PYTANIE: JAK POTEM ZMIENIĆ TRYB Z MIESZKALNEGO NA SPOŁECZNE Z POWROTEM? BO UŻYŁAM WKAZANEGO KODU I WSZYSTKO JEST CACY [ ] TYLKO NIE WIEM JAK WRÓCIĆ DO POPRZEDNIEGO STANU...

wpisujesz znowu kod tylko że z innym parametrem
residential - mieszkalna
community - publiczna parcela
greek - bractwo
dorm - akademik
secretsociety - tajne stowarzyszenie

Pamiętaj by po wpisaniu kodu zapisać i wyjść z parceli, by zmiana została zaakceptowana.

Dzidzia
03.12.2005, 16:00
Dzięki! :D

Właśnie kończe 'swoją' biblotekę :D

:thx: