Zobacz pełną wersję : Problem Z Czasem!!!!!!!!!
HEJKA!!!
Mam problem. Mam zainstalowaną podstawę czyli The Sims2 i The Sims2 Na Studiach. Gra uruchamia się ładnie całem menu widać, mam też stworzoną swoją okolicę. Klikam w obojętnie jaką rodzinkę. Gra nie dość tego że ładuje się pomaleńku, to jak rodzinka w końcu się załaduje, to nie chodzi mi czas, simowie stoją w miejscu i nie reagują na moje polecena. Owszem procesor mam ciut za wolny-800Hz, a tak wszystkie wymagania gry są spełnione przez mój komputer. Zaznaczam że wcześniej gra mi chodziła, jak miałam inny system Windows XP. Tera mam 98. Nie chcę formatować dysku. Nie wiem co robić. BŁAGAM POMÓŻCIE!!!!!!!!! ;(
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=17019
Zapewne wszystkiemu winne niekompatybilne dodatki.
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=17019
Zapewne wszystkiemu winne niekompatybilne dodatki.
Wporządku . Nie wiem co to znaczy. Dodatki mam ORYGINALNE z MEDIA MARKTU PODSTAWOWĄ GRĘ TEŻ. Rzeczy mam pościągane z płytki z GRY EXTRA 4/2005 i GRY EXTRA nr 3/2004 a z internetu nie mam na kompie do simsów2 nic, żadnych łatek itp. Poza tym prosiłam o pomoc w rozwiązaniu problemu bo nie wiem co się stało i co z tym fantem zrobić. POMÓŻ JAK WIESZ CO TRZEBA ZROBIĆ BO SAMO WSKAZANIE CO MOŻE BYĆ PROBLEMEM NIE WYSTARCZA ABY GO ZAŁATWIĆ, PAMIĘTAJ.
Ojej, spokojnie, już piszę. Masz rację, coś co dla jednych jest oczywiste - dla innych nie musi. Jednak gdybyś uważnie przeczytała temat, do którego podałam Ci link wiedziałabyś o co chodzi. No ale nic.
Dodatki /mam tu na myśli dodatki typu meble, skiny itp, a nie NS, czy NZ/, które zostały zrobione za pomocą starych wersji SimPE nie działają z rozszerzeniem Na studiach i Nocne życie, bo z pojawieniem się NS zmienił się silnik gry. Powodują one (owe dodatki) najróżniejsze błędy. Między innymi ten opisany przez Ciebie. Musisz po prostu usunąć je z folderu Downloads z Moich dokumentów i ściągnąć sobie nowe, działające. Mam nadzieję, że teraz już wszystko jasne. :)
Berata mam jeszcze jedno pytanie. Skąd ja mam rozróżnić te z płyty od tych co zainstalowały się podczas instalki The Sims2 i The Sims2 Na Studiach? HELP.
SORKI ŻE TAK NA CIEBIE NAPADŁAM.
Nie jestem pewna, czy dokładnie to masz na myśli, ale trudno. :P
Wszystkie dodatki z płyty będą w grze oznaczone gwiazdką i będziesz mogła je stamtąd usunąć. Jednak.. nie jestem pewna, czy te wadliwe w ogóle się pojawiają w grze, czy tylko psują, więc niewykluczone, że usuwanie przez grę nic nie da. Najprościej będzie wyrzucić wszystko z folderu Downloads. Znajdziesz go tu: ...\Moje dokumenty\EA Games\The Sims 2\Downloads . Gdy usuniesz stąd wszystkie pliki powinno być ok.
goryczka2
31.12.2005, 17:22
Rzeczy mam pościągane z płytki z GRY EXTRA 4/2005 i GRY EXTRA nr 3/2004 a z internetu nie mam .
Te dodatki z GRY są pościągane z netu, oni nie sprawdzali czy wszystko działa jak należy. Twój problem prawdopodobnie bierze się z dodatków z płytki 4/2005. Wiem, bo ją kupiłam i też mi się gierka sypła, jak to badziewie wrzuciłam. Kapnęłam się, że najprawdopodobniej winą są DOMY, gdyż instalowałam po kolei i sprawdzałam - domy poszły na pierwszy rzut i gra padła (nie chciała mi się wgrać - ikonka klepsydry kręciła się w nieskończoność, a jak się raz udało, to nie miałam na parceli trybu życia tylko budowania i kupowania). Mąż wywalił mi te dodatki (ja ci nie powiem jak, bo się nie znam) a potem wgrałam resztę, ale domów nie i odpukać - chodzi wszystko.
GORYCZKA a jak twoj maz to zrobil, mozesz go zapytac alo poprosic zeby napisal jak to zrobil??
HELP GORYCZKA. ZAPYTAJ MĘŻA ŻEBY SPRAWDZIŁ GDZIE NA KOMPUTER SĄ WGRYWANE PLIKI SIMS2 PACK?
Pytam bo domy z tej płyty 4/2005 to pliki sims2 Pack, a ja nie wiem gdzie komputer je wyładowuje. Jakbym wiedziała gdzie one są wgrywane tobym w tym pliku gdzie one są bym je wykasowała i moze byloby po problemie, więc HELP ME!!!!!!!!!!!
berata edit: Korzystaj z opcji edytuj, nie pisz posta pod postem.
Wywal wszystkie dodatki z downloadu,a potem wklep je jeszcze raz, ale bez domów. Rozumiesz? Przepraszam, ze się wtracam nie pytana
Hej Nulka. Dzieki za podpowiedź. Ale jak wyrzuce z Download wszystkie pliki to nie będzie tam nic, nie będzie nawet tych podstawowych. Ja tych z gazet nie umiem rozróżnić od tych co byly na początku. Boję się że jak wszystko wywalę z folderu Downloads, to nie będe mogła używać normalnie ubrań itd.Te z gazet tobym powywalała ale nie wiem które to. Bo ja mam w jednym folderze te Downloady. A poza tym zanim ja to powgrywam... Cholera ile to czasu minie zanim ja to z powrotem ponagrywam na komputer. Ale dzieki.
martencja
31.12.2005, 22:03
hmm.. nie wiem czy dobrze rozumuję, ale chodzi Ci chyba o to, że nei wiesz jak rozróżnić dodatki z gazety, tak? nic prostszego - rozpakuj te rzeczy z płyty, na pulpit, a potem usuwaj, po tytułach te z downloads... oj, chciałabym miec takie problemy jak ty... mam nadzieję, że pomogłam... :)
:*
Martencja
Hmm... Nikt nie czyta, co piszę, czy jak? Usuń cały Downloads i wszystko będzie w porządku. Dodatków podstawowych nie da się wywalić. Spokojnie, one zostaną. W folderze Downloads są jedynie te ściągnięte z neta/z płyty, więc się nie obawiaj. Kasuj Downloads i będzie ok. ;)
goryczka2
01.01.2006, 10:07
GORYCZKA a jak twoj maz to zrobil, mozesz go zapytac alo poprosic zeby napisal jak to zrobil?
Wywalił wszystkie dodatki, została "czysta gierka". Zrobił tak jak Ci napisała berata - wyczyścił downloads. Potem znowu wszystko wgrywałam, ale już nie podgrałam tych domów. Być może winien jest tylko jeden, można było pojedynczo wrzucać, sprawdzać gierkę odpalając, ale ja wolałam nie ryzykować. Poza tym wole sama budować, więc nie rozpaczam ;)
Powiem Ci, że te dodatki z GRY to żadna rewelacja, więcej z neta fajnych pościągałam, na forum dużo dobrych linków jest.
Jak masz z tym problemy, to może poproś kogoś oblatanego w tych sprawach - temat szybko załatwi a Ty się stresów niepotrzebnych pozbedziesz. Powodzenia :)
g
Elo moi drodzy i wszyscy, którzy mi pomogliśvie.
Dzięki serdeczne za pomoc!!! Pobrałam z internetu program polecony przy podobnym do mojego problemie. Uruchomiłam go, usunęłam pliki, które zostały zaznaczone na czerwono i dzięki Bogu wszystko działa!!! Bardzo dziękuję za pomoc, problem nareszcie rozwiązany!!!!!!!!!
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.