Zobacz pełną wersję : Darmowe.....gotowanie
Ostanio moja simka Hailie chciała uciec bez zapłacenia rachunku i prawie by mi się to udało gdyby nie to że zapomniałam że przyjechałam na publiczną taksówką i no złapała mnie właścicielka "Bistra w stylu lat 50". Pojawił sie komunikat "Można próbowac uciec bez napiwku i zapłaty, ale tego drugiego nie odpuścimy, więc maszeruj do kuchni aby chociaż to odpłacic" I moja simka miała pracowac jako kelnerka i wylała zupę na nastolatkę Martę słomkę, i mojej pojawił sie komunikat "Lepiej się z tą zmyję zanim ktoś z obsługi to zobaczy" i wtedy zwiałam. Mieliście coś takiego??????? Dla mnie to zaskoczka. :| :O
eee...dobre...może to dlatego , że mało gram w simsy :D
A mnie tylko jada, kaza zaplacic i moge isc :(
A tak praca moglaby byc nawet fajna.
konwallia
21.01.2006, 19:09
tez tak ostatnio zrobilam, tzn probowalam uciec (oczywiscie tylko dlatego zeby zobaczyc co sie stnie), no i zlapal mnie wlasciciel. Ale nie musialam pracowac jako kelnerka :) Tylko zaplacilam i bylo ok :) zawsze omijaja mnie jakies takie fajne opcje :(
Ja tylko raz to zrobiłem i udało mi się :) Nazajutrz przyszedł do mnie kupon na darmowe jedzenie. (Możliwe, zę był to zbieg okoliczności)
Teraz jeżdżę już tylko do "Ustronia Romka" i do "Mrocznej Krypty" na zakęski ;)
Do mnie jeszcze nigdy nie przyszedł kupon na 100% rabacik w knajpie ;(
mi nigdy nic takiego się nie stalo... probowalam parę razy ucieknąc bez zaplacenia rachunku, ale skarcili mnie tylko no i musialam zaplacić.
A ja jak pamiętam raz dostalam 2 kupony na darmowe jedzenie,ale nawet juz nie pamiętam w jakiej rodzince...
moze trzeba uniknac placenia rachunku i nie miec nic na koncie? wtedy by bylo logiczne, ze trzeba pracowac...
a te kupony ja dostaje czesto :)
kupony na jedzenie dostaje sie,jak sie nie ma z czego zaplacic za rachunki (to do domu),przynajmniej ja tak mialam...a co do tej sytuacji,jestem wzorowym mieszkancem simcity,zawsze place xd
A ja nie umiem uciekać bez zapłacenia rachunku. Trzeba po prostu wezwać taksówkę czy co?
lili_virgin
23.01.2006, 09:51
Nie umiem uciec jak to sie robi? bo ja przyjerzdzam autem , bawie sie na dysce i ide coś zjeść przewaznie odrazu po jedzeniu idzie do auta (swojego auta) i jak już wsiądzie to wtedy pokazuje nad autem że zapłaciła.. A ja chciałabym uciekać to ciekawa przygoda!
lili to jest fajne. Ale nie dla kogoś kto stracił nerwy na pracy w knajpie ;(
lili_virgin
24.01.2006, 10:44
No ale powiedzcie jak to się robi!
Vanillienné
24.01.2006, 10:54
Nalezy kliknąć tam gdzie stoi kelner, który sadza cię przy stole, i wybrać 'ucieknij bez płacenia rachunku' (czy jakoś tak).
*ania500*
24.01.2006, 10:58
No ale powiedzcie jak to się robi!
normalnie: przychodzisz do knajpki, naciskasz na kierowniczkę "sadza mnie", potem zamawiasz coś, i naciskasz na kierowniczkę (albo na kelnerkę, ale nie jestem pewna) "ucieknij bez płacenia rachunku".
Ja tak zrobiłam tylko raz i mi się okienko wyświetliło z czymś w tym stylu "Masz 42 sek. na zejście z oczu kierownikom" (wiem że pokręciłam strasznie ale nie pamiętam jak to było :) ) ale tak czy inaczej złapali mnie i musiałam zaplacić :( . aha no i oczywiście kierowniczka mnie owrzeszczała... no cóż, następnym razem spróbuje pojechać do knajpki np. z 20 $ (:P) i zamówić np. homara i potem uciec... moze wtedy będę musiała pracować :P
Pozdrawiam :*
Próbowałam na wiele możliwych sposobów ale się nie udało pracowanie jako kelnerka :( Nawet za jadną z simek kierowniczka zapłaciła 30% rachunku bo była jej miłością. Próbowałam nawet wrogiem kierowniczki ale też nic z tego.
Nastulia
30.01.2006, 18:56
Mi też nic takiego się nie stało, może dlatego, że zawsze płacę te rachunki...
A co to te całe atykiety na darmowe jedzenie?? Odpiszcie! :P
*ania500*
31.01.2006, 15:40
moze trzeba uniknac placenia rachunku i nie miec nic na koncie? wtedy by bylo logiczne, ze trzeba pracowac...
Ja pojechałam kiedys z moim Simem (a dokładnie z dwoma :)) na przedmieście (bodajże do "Bistra w stylu lat 50-tych"), kierowniczka mnie "usadziła" i zamówiłam dwa homary (kosztują one razem 70 $ , a ja miałam na koncie tylko 15 $ - oczywiście specjalnie tak zrobiłam, żeby zobaczyć, co się stanie :P) i uciekłam bez płacenia rachunku (a właściwie tylko próbowałam). Złapała mnie kierowniczka, ale nie kazała mi pracować, tylko wyskoczyło mi okienko "Ponieważ nie masz 70 $ na zapłacenie rachunku, kwota zostanie dodana do twoich rachunków*** " (tych do domu). I normalnie to musiałam potem zapłacić :(
*** wiem, że strasznie ten text z okienka pokręciłam, ale nie pamiętam jak to było dokładnie :P
A co to te całe atykiety na darmowe jedzenie?? Odpiszcie! :P
Te "atykiety" na darmowe jedzenie przychodzą Ci co jakiś czas (ale nie wiem od czego to zależy, kiedy i ile Ci ich przychodzi, w każdym razie do mnie przychodzą dosyć często :P) do domu, a dokładnie do skrzynki na listy (bierzesz je normalnie, klikając na "weź pocztę". Możesz je wykorzystać gdzieś na przedmieściu, gdzie można zjeść. Jak zamówisz coś sobie, to potem klikasz na kierowniczkę (lub na kelnerkę) i zaznaczasz "Wykorzystaj kupon". I już :)
Mam nadzieję że pomogłam :)
Pozdro :*
Nastulia
31.01.2006, 18:31
Dzięki za pomoc :) Ja już gram sporo czasu ale nigdy nie dostałam tych kuponów... Chyba nie mam szczęścia :(
Monitkowa
05.02.2006, 00:11
Właśnie miałam napisać ten sam temat. U mnie było identycznie tylko że ja jeszcze nie miałam samochodu, bo nie wiedziałam co i jak z tymi podestami :) :D :) :D :)
Mi się wydaje, że te darmowe kupony przesyłają jak się zamówi homara(jest najdroższy), a co do ucieczki bez płacenia rachunku, to też zawwsze mnie łapią :( Raz już myślałam, że mi się uda, a jak wsiadła simka do samochodu to się pojawiła suma nad samochodem, którą zapłaciła. A pracować w kuchni nigdy mi jeszcze nie kazali.
Monitkowa
06.03.2006, 12:05
No właśnie kupiłam homara i przysłali dzieki katherino
Ja ZAWSZE kupuje homara i NIGDY nie dostalem kuponu ... :(
myszka95
06.04.2006, 07:01
Ja ZAWSZE kupuje homara i NIGDY nie dostalem kuponu ... :(
Ja też!!! Raz chciałam właśnie dostać kupon, kupiłam ok. 6 homarów + homary dla 7-osobowej grupy i niiiiiiiiiccccccccc ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;(
madziula00
18.04.2006, 09:26
Ja też kupuje cały czas te homary, i co? I nic :(
NINKAA92
19.04.2006, 12:14
A ja w ogóle nie mam opcji ucieknij bez płacenia rachunku! Wszystko robę i nic.
Iminashi
11.04.2008, 10:01
oj, co ja rozgrzebuje :)
moja teoria jest taka, ze simka Mgiełki nie miała tyle kaski żeby zapłacić i dlatego pracowała za kare jako kelnerka.
Nie bijcie za odświeżanie, plosiem ;(
poprostu róbcie blisko dzwi stoliki,
a kierownika daleko od dzwi xd
Nightwish
08.08.2008, 07:26
Ja zawsze jadę swoim autem na parcele publiczną i wtedy najłatwiej jest zwiać bez płacenia. Ja tam nigdy homarów nie kupuje, a kupony dostaje.
Analisse
17.10.2008, 21:33
Ja prawie zawsze uciekam bez płacenia, jeszcze nigdy mnie nie złapali, a robie to zawsze na tej samej parceli, tą samą rodziną :P dobrze że simy z tamtej parceli mają krótką pamięć i nie pamiętają że dzień wcześniej uciekłam nie płacąc rachunku :)
Kupony chyba dają dla stałych klientow a co wiania bez płacenia to najlepiej podejść do drzwi i wykorzystać moment kiedy kierownik idzie z gościem do stolika i wtedy w nogi.
enjoyable_
27.12.2008, 12:51
kupony na jedzenie dostaje sie,jak sie nie ma z czego zaplacic za rachunki (to do domu),przynajmniej ja tak mialam...a co do tej sytuacji,jestem wzorowym mieszkancem simcity,zawsze place xd
ja dostałam kupon, a miałam ok. 20 .000 simoleonów .
mi kilka razy kazali pracować w kuchni ;/
uwaga! obalam mit o tym że jak sim nie ma kasy dostaje kupon do domu!
tylko wzorcowi obywatele simcity albo znane osobistości lub przyjaciele właściciela, kucharza itp. mogą dostać KUPON bez wyjątków homar albo inne drogie żarełko nie ma nic wspólnego z dostaniem kuponu! Amen.
dla mnie też szok, bo nie słyszałam nawet,
że można tak zrobić, musze wypróbować .
; ))))
Nigdy nie próbowałam swoimi simami uciec z restauracji bez płacenie :)
Kuponu też nigdy nie otrzymałam :/
FakeYourDeath
07.01.2009, 10:52
Nie odnawiajcie starych tematów.
@up: to nie jest stary temat, wprawdzie założony dawno, ale dyskusja ciągle trwa.
Kiedys spróbowalam...
i to jedna wielka BZDURA!
Bo kiedy opuszczasz parcele i tak zabiera Ci kase... :((
W Podrózach pojawia sie opcja chodzenia na parcele! Wtedy sprawa sie ultwia i nie trzeba czekac! :)
Swampfire
08.01.2009, 09:30
A chodzenie na parcele nie jest od OŻ O.o ?
@Topic :
Mi się coś takiego nie zdażyło.Sprubuję zaprzyjaźnić mojego sima z kierowniczką i zobaczę czy dostanę kupon :D.
Fajnie :D mi się taka akcja nigdy jeszcze nie zdarzyła :D
Remus Lupin
30.09.2009, 18:47
Pierwszy razm wypowiadam się w tym temacie mnie jeszcze nigdy nie przytrafiła się sytacja a te kupony to mi przychodziły do Lupinów i teraz już nie przychodzą
Mam CW
Podróże
CPR
Aha i znikła mi opcja wystrój sie co sim przegląda się w małym lusterku
Żeby naprawić ten błąd z lusterkiem pobierz łatkę, to znów sie pojawi.
Nigdy mnie, a raczej moich Simów coś takiego nie spotkało, ale w najbliższym czasie, gdy będę na parceli publicznej spróbuję uciec bez płacenia rachunku i zobaczę co się stanie.
lilia123456
04.10.2009, 21:16
ja też nie umiem. ktoś mi to wyjaśni?
Remus Lupin
05.10.2009, 11:31
Zamawiasz jedzenie i gdy zjesz klikasz na kierownika i jest opcja żebyś uciekł bez płacenia ale i tak jak opuścisz parcele to musisz zapłacić.
Nattalciaa
29.12.2009, 21:31
Nie, za to miałam coś w tym stylu :P. Zatrudniłam Simkę do pracy jako kelnerka restauracji ''Bądźmy najedzeni''. Ale przyszedł złodziej i mi odstraszył klientów :( . Potem chciałam aby Moja Simka go odpędziła ale ona po prostu uciekła :(. Przyjechała policja, zabrała złodzieja a potem był komunikat ''Dziękuję Habrieta* że złapałaś złodzieja, w nagrodę dajemy Ci 4 000 simoleonów'' I koniec.... a Simka nie wróciła z ''ucieczki'' :/
Habrieta - Moja Simka .
Ja osobiscie sama nie uciekałam nigdy. Ale muszę spróbować Może mi się uda !!!
alicja271998
23.01.2011, 16:41
Mi też sie tak samo stało, ale dlatego że nie miałam pieniędzy aby oddać za tą ucieczkę.
ultraviolence
24.01.2011, 14:19
Wampiry to najlepsi uciekinierzy :D Grając wampirami ZAWSZE udaje mi się uniknąć zapłaty za jedzenie. Normalnymi simami - niestety na odwrót. Jeszcze ani razu żaden nie był na tyle sprytny, aby wymigać się od płacenia.
Co do darmowych kuponów - miałam parę razy u Kasandry i Dariusza. W innych rodzinkach się nie zdarzyło.
Ja próbowałem dwa razy i oba zakończyły się fiaskiem :P Od tamtego czasu grzecznie płacę, jednak jak znów zacznę grać to pouciekam parę razy bo opcji pracy jeszcze nie znałem.
kessaris
27.01.2011, 20:11
Ja próbowałam uciec tylko raz - nie udało się i kazali mi zapłacić.
W najbliższym czasie pouciekam troche, może będę (tzn. mój sim) kelnerem xd Spróbuje wyzerować stan simoleonów to może wtedy się uda.
A co do kuponów to rzadko mi się zdarza. Jeśli dobrze pamiętam to otrzymałam jak Niną Kaliente grałam.
miłośniczka zwierząt
12.02.2013, 14:51
Ja napoczatku otrzymywałam kupony teraz to się, zdarza ale rzadko. Bo rzadko jeżdze simami do restauracji. A uciec bez płacenia mi się, nie udało raz próbowałam i więcej razy już nie próbowałam :D.
Simka Zabawy
25.02.2013, 20:15
Ja nigdy nie płacę. Chyba mam jakiś bug. Zamawiam coś, zjadam to, idę się jeszcze pobawić i odjeżdżam swoim samochodem. Nigdy nikt nie wymagał ode mnie płacenia rachunku. Do domu wracam z taką samą kwotą jak wcześniej.
Księżniczka Mordoru
03.03.2013, 13:26
Nigdy mi się coś takiego nie przytrafiło. Muszę wypróbować. Kiedyś pojechałam studentami do restauracji i po obiedzie, wyszli z lokalu, po czym włączyłam im żeby uciekli. Udało im się. Co do kuponów - nigdy ich nie dostałam, ale pewnie dlatego, że częstotliwość jeżdżenia moich simów na Przedmieście jest bardzo mała.
Tenebris
23.07.2013, 21:20
Nie mam pojęcia nigdy mi się coś takiego nie przytrafiło. Jak mojej simce się nie udało uciec od płacenia to zwykle i tak musiałam zapłacić, ale pracować w kuchni? O.o
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.