PDA

Zobacz pełną wersję : Propozycja

efciaq
22.01.2006, 16:27
A ja mam taką propozycję, co do tych tematów. Sama wiele takich zakładałam, przyznaję się bez bicia. Ale dochodzę do wniosku, że lepiej by było, żebyśmy nie zakładali tematów typu "Pomóżcie", "Szukam", "Pilne", "Zajrzyj, nie zjem Cię", tylko odrazu streścić swoją wypowiedź dwoma słowami. Bo jeśli się przegląda tematy i coś się do tego znajdzie, nie wiadomo gdzie wchodzić, bo nie wiadomo, gdzie była prośba o daną rzecz. Jeśli zaś chcemy wywiesić całą listę, możemy wpisać parę pierwszych rzeczy (tylko krótko:P).

Kto jest za?
Błagam, nie wyzywajcie mnie znów, jeśli macie coś do powiedzenia, piszcie, jeśli nic, głosujcie.

Atomic Sheep
22.01.2006, 17:11
Ja jestem ZA :D

orchidée
22.01.2006, 17:29
efciag, czy Ty w ogóle czytałaś regulamin działu?
jak byk jest tam napisane:
"Kiedy zakladasz temat w tym dziale nie zapomnij o tym aby dokladnie zatytulowac temat, ktory chcesz przedstawic.
Nie pisz tematow z tytulami - Pilne; Szybko prosze!; Pomocy; Gdzie to jest? ...itp.
W tytule powinny sie znajdowac slowa okreslajace to czego poszukujesz."
....jak widać wiele osób w ogóle nie wie o istnienu takiego regulaminu

efciaq
23.01.2006, 06:22
no kurcze, ja nie wiem, czego wyście się mnie uczepili! Właśnie o to mi chodzi, że trzeba coś z tym zrobić. I narazie chciałam się poprostu dowiedzieć, czy kogoś to interesuje, żeby się z nowu nie darli na mnie w niebogłosy.

rasmusek99
23.01.2006, 06:51
orchidee ma racje ale też zgadzam sie z efciaq bo nawet jeśli jest napisane w regulaminie to i tak dużo osób tego nie przestrzega

efciaq
23.01.2006, 08:24
Przyznaję, że ja też zakładałam tematy typu "efciaqs listas potrzebs", "Help Me" i wiem, że święta nie jestem. I niektórzy z nas też. Jednak trzebaby jakoś ustalić, do wszystkich użytkowników, żeby tak nie robili...

Michał Włodiii
23.01.2006, 08:33
Ja jestem jak najbardziej za :) Choć nie sądzę i tak żeby wszyscy przestrzegali tego punktu regulaminu...nawet jesli zostanie on jakoś "bardziej" wprowadzony ....

Isi
23.01.2006, 09:29
Ja nigdy jeszcze o nic nie prosiłam w tym dziale, ale na pewno gdybym prosiła, streściłabym to w kilku słowach. Także głosuję na "tak" z malutkim zastrzeżeniem:
tylko odrazu streścić swoją wypowiedź dwoma słowami.
Dwa słowa nie zawsze wystarczą. ;)

I rzeczywiście ten temat nie wnosi za dużo, bo wpis w regulaminie jest (więc zmieniać nic nie trzeba), tylko dużo osób nie przestrzega go. Możnaby np. pousuwać wszystkie tematy w tym dziale niezgodne z regulaminem, ale wtedy użytkownicy oburzyliby się, że skasowano ich tematy (a do tego dużo z tym roboty, bo jest ich mnóstwo), więc odpada.

Można więc liczyć tylko na rozsądek userów, ale wątpię, czy coś się zmieni, bo ten temat pewnie niedługo zginie wśród nowych prośb (z tytułami niezgodnymi z regulaminem ;) ).

Kissiel
23.01.2006, 10:20
Owszem, ułatwiłoby to pomoc w szukaniu np. "Czarne włosy", zamiast "Aaaaa.... help", ale trzeba wziąć po uwagę, że nie wszyscy raczą w ogóle zajrzeć do regulaminu. Sądzę, że to jest dobry pomysł, jednak zawsze znajdzie się delikwent, który będzie wiedział lepiej i nie będzie się do tego stosować. Inną sprawą jest to, że czasami niektórzy robią raz na jakiś czas długą listę potrzeb (a nie parę tematów na jednej stronie) i trudno byłoby to streścić, dlatego tytuł np. "Moja lista potrzeb" nie jest w tym wypadku niczym... złym? Tak mi się wydaje.

efciaq
23.01.2006, 11:37
No więc trzebaby... No mnie się wydaje, że może poprostu trzeba zwrócić uwagę. Albo nie wiem... Bo po co w każdym temacie pisać jakieś pretensje. No to może niech jakiś mod wyśle do wszystkich użytkowników wiadomość, a właściwie upomnienie... No nie wiem. Wiem tylko tyle, że trzebaby coś z tym zrobić, może poczekamy na opinię ostateczną jakiegoś moda:P hehe

Cocco
23.01.2006, 12:01
Racja, a ja mam jeszcze jedno zastrzeżenie - kiedyś już poruszałam ten temat - aby userzy nie pisali "dołączam się do prośby".
Przecież dołączać można się bez słowa, a w ten sposób tylko zaśmieca się temat i irytuje autora tematu.

Kissiel
23.01.2006, 12:11
Racja, a ja mam jeszcze jedno zastrzeżenie - kiedyś już poruszałam ten temat - aby userzy nie pisali "dołączam się do prośby".
Przecież dołączać można się bez słowa, a w ten sposób tylko zaśmieca się temat i irytuje autora tematu.
:yes:
Nawet Ty Cocco chyba założyłaś kiedyś taki temat "dołączam się do prośby", czy coś. Zdecydowanie pomogło, bo bardzo rzadko teraz widuję tego typu posty.

szymanska
23.01.2006, 13:20
jestem calkowicie za!nawet sama kiedys zaproponowalam zeby Bruno wprowadzil cos takiego http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=13854

UnknowN
23.01.2006, 13:23
Odktywcza jesteś panno Ewo. Pozwole sibie zauwarzyć, iż o tym, że użytkowniky forum nie umieją nazywać tematów w tym dziale i w problemach z grą trąbi się od prehistori. Przynajmniej do mnie takie głosy docierają w kółko....
Of course, jestem za! Tylko nowi użytkownicy i tak nie będą nazywać tematów tak, jak trzeba.
UN

Eveline
23.01.2006, 13:34
orchidee ma racje ale też zgadzam sie z efciaq bo nawet jeśli jest napisane w regulaminie to i tak dużo osób tego nie przestrzega
Myślisz, że jak ktoś nie przestrzega tego, co jest w regulaminie to nagle zacznie przestrzegać coś, co napisał user?

Nie raz, nie dwa i nie dziesięć była już o tym mowa. Były tematy, nawet wprowadzono regułę do regulaminu i co? I nic. Jak zwykle zresztą. Grochem o ścianę i nic więcej. Miło sobie pomarzyć, ale do niczego to niestety nie prowadzi. Za czasów TS1 była myśl o kasowaniu tematów w stylu "pomocy", "potrzebuję". Ale musielibyśmy skasować większość działu.

Justa
23.01.2006, 13:37
Moi drodzy, to o czym mowicie znajduje sie w regulaminie dzialu. Gdyby kazdy z Was przeczytal regulamin i zrozumial na czym rzecz polega, to na pewno nie byloby takiego problemu.
Od Was zalezy jak bedzie wygladal ten dzial. Musicie zrozumiec, ze tytul zakladanego tematu jest bardzo wazny, aby osoby szukajace dodatkow mogly bez problemu uzyskac odpowiedz stosujac wyszukiwarke. Jesli w istniejacym temacie nie pojawila sie konkretna odpowiedz wtedy spokojnie mozna aktualizowac watek z ponowna prosba o pomoc i niepotrzebne jest zakladanie kolejnego (identycznego) tematu. Wystarczy pomyslec zanim cokolwiek napiszecie. To nie jest trudne ;)

Pozdrawiam.

Art
23.01.2006, 13:42
cóż, jest to już w regulaminie i nic nowego nie wnosi. Userzy sami muszą zdecydować jakietematy zakłądać-nie można ich zmusić.

Ja nigdy nie zakładałam tematów typu "Help, potrzeby" tylko zawsze określałam

Do zamknięcia?