Zobacz pełną wersję : Problem z instalacja domów.
Mam maly problem. Sciagam dom, rozpakowuje go do koatalogu downloads i naciskam zeby mi sie zainstalowal pokazuje sie komunikat : Ten element wymaga dodatku ktory nie zostal zainstalowany (mam TH2NS i NZ):( dzieje sie to takze wtedy gdy domek jest clean. Wiecie o co chodzi?? Z gory dziekuje za pomoc :D
Chocolatté
01.02.2006, 19:47
Masz dodatki z internetu? Może szkodliwy dodatek?
Mam ale sprawdzalam w Sims2Pack Clean Installer i nie ma zednego czerwnoego... Teraz zuwazylam (sciagnelam z innej strony niz domy odob z te sims i mi sie instaluja..) dziwne
Jest wiele powodów, dlaczego wyświetla ci się taki komunikat. Najczęściej to problem dotyczy tego, że do domu została załączona jakaś tapeta czy przedmiot, którego ty nie masz. Drugi powód jest taki, że np. gra jest do The Sims 2 Nocne Życie a ty nie masz tego dodatku. Ale skoro piszesz, że masz NŻ i NS, i problem dzieje się kiedy domek jest clean...
Jest wiele powodów, dlaczego wyświetla ci się taki komunikat. Najczęściej to problem dotyczy tego, że do domu została załączona jakaś tapeta czy przedmiot, którego ty nie masz.
Chyba jednak nie do końca. ;) Jeśli w domu znajdują się jakieś tapety, podłogi, tudzież inne dodatki, to powinny się zainstalować razem z domem. O ile oczywiście parcelę spakowano z dodatkami. ;)
Drugi powód jest taki, że np. gra jest do The Sims 2 Nocne Życie a ty nie masz tego dodatku. Ale skoro piszesz, że masz NŻ i NS,
Właśnie.. Nie ma się któregoś z dodatków, to można zrozumieć komunikat, ale o co chodzi, jeśli pojawia się on mając i NS i NZ? :O Miałam dokładnie to samo (dodatki i podstawa oryginalne). Nie wiem, co jest grane, ale poradziłam sobie z tym. B) Zaczęłam instalować domy za pomocą Clean Installera i wszystko się pięknie instalowało. Później po kilkudziesięciu minutach program odinstalowałam i już wszystko instalowało się bez problemu. :O U Ciebie też powinno podziałać. ;>
Dziekuje, tylko jeszcze musze dojsc do tego jak zainstalowac za pomoxa Clean installera bo mam go dopiero od 3 dni.. :P
Dziekuje, tylko jeszcze musze dojsc do tego jak zainstalowac za pomoxa Clean installera bo mam go dopiero od 3 dni.. :P
Wystarczy mieć program zainstalowany na komputerze. Wtedy wszystkie pliki typu sims2.pack i sims2.skins będą domyślnie instalować się przez Clean Installer. ;)
niestey nie idzie... moze cos wykombinuje innego,i tak dzieki:)
A może potrzebny jest TS2 Zestaw Świąteczny?? :grin: I może tam są jakieś kształty przedmiotów, które są w domciu.
A może potrzebny jest TS2 Zestaw Świąteczny?? .
Tez mam... moj komp jest widocznie inny..
Dorcia13
03.02.2006, 07:55
a jaki program nalzey zainstalować zeby ten komunikayt sie nie pojawiał mi tez cały czas sie on pokazujei nie wime co robić :(
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.