Zobacz pełną wersję : The sims 2: Własny biznes - komentarze
Tutaj możemy komentować nadchodzący dodatek. Widzę, że lubicie to robić, a że w tym (http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=22855) temacie nie ma na to miejsca, tu zapraszam do dyskusji. ;) Jak się zapowiada Własny Biznes Waszym zdaniem? Kupicie, nie kupicie?
ALEXANDER
07.02.2006, 17:10
Chętnie kupie ten dodatek (chyba że ktoś mnie wcześniej nie wykończy)
Nie mogę się doczekać robocików...
EDIT: Nie tylko robocików ale i możliwości zrobienia młyna , będzie cool i czad
Ja też kupie. Nawet za 80/90zł!
Zapowiada się dobrze. Mam nadzieje że nie będzie przereklamowane (tak jak NS)
Berata (po nicku) nie kasuj tego posta ;P
znacie moje zdanie ja na pewno...
a dodatek się supcio zapowiada robociki,salon piękności :D:D
magda_909
07.02.2006, 19:24
Ja napewno kupię, chociaż komputer będzie ledwo chodził ...
ale to szczegół. Już mam gotową simkę, z wszystkimi punktami i
zaliczonymi studiami, nic tylko czekac na 3 marca :D.
Poza tym dodatek podoba mi się ze względu na duże możliwości
architektoniczne. Ach te okrągłe dachy :]
Ja kupię na 100%. Zapowiada się super i w ogóle, więc nie mogę się doczekać.
Caro'tka
07.02.2006, 20:17
Ja kupuje na 99,9% (jak zawsze xdd)
Boskie! Jest tak dobrze reklamowane, że zdaje mi się, że to bedzie najlepsze jak odtąd DODATEK!
łiiiiiiiiiihaaaaaaaaa! xpp
Oby nie było PRZEreklamowane...
Pociąga mnie przede wszytskim tworzenie firmy...
Jak zwykle kupię, a raczej zamówię <lol> Dodatek zapowiada się bardzo fajnie xD
Harpsichord
07.02.2006, 21:39
...napewno :P .
Ja też pewnie kupię. Miałam do wyboru między Zestawem Świątecznym, a Biznesem. Oczywiście wybrałam Biznes. Już wolę poczekać do premiery i dostać WB, niż ZŚ ;).
To, że ja kupię ten dodatek jest oczywiste, ale jeśli tu można snuć domysły to ciekawe jaki "potworek" będzie w biznesie??
TS2-ufo
TS2 NS-zombi
TS2 NŻ-wampiry
TS2 WB-???
TS2-UFO
TS2 NS-Zombie
TS2 NŻ-Wampir
TS2 WB-Frankenstein? ;-)
Apostołka
08.02.2006, 08:41
Ja kupie na 99%, to bedzie moj pierwszy dodatek :D I mam nadzieje ze bedzie super :)
Sims 2-Ufo
Na studiach-Zombi
NŻ-wampiry
WB-ROBOTY!!!
Sims 2-Ufo
Na studiach-Zombi
NŻ-wampiry
WB-ROBOTY!!!
No chyba faktycznie tymi potworami mogą być roboty...
Ja bym wolała rekiny biznesu :P .
Monitkowa
08.02.2006, 11:18
TS2-UFO
TS2 NS-Zombie
TS2 NŻ-Wampir
TS2 WB-Frankenstein? ;-)
Ja obstawiam czarownicę ;)
dorcia14
08.02.2006, 11:23
Ja kupie ten dodatek (a raczej moi rodzice bo 23 marca mam urodzinki :P:P )
Zalezy jakioe bedzie miał wymagania :PP
Mateusz22
08.02.2006, 13:12
napewno kupie :) zapowiada sie miodzio :)
Berata - "To jest temat o konkretach"
Więc jeszcze nie piszemy o tym co się pojawi w WB!
Wybacz Berato
Berata - "To jest temat o konkretach"
Więc jeszcze nie piszemy o tym co się pojawi w WB!
Wybacz Berato
Nie rozumiem.. :O To jakiś mój cytat z tego pierwszego tematu o WB, czy jak? Nie wiem, możliwe, mniejsza z tym. W każdym bądź razie, ten temat nie jest o konkretach. ;) A może inaczej.. jest do komentowania konkretów + do dyskutowania o nadchodzącym dodatku. Tyle się mówi, że forum jest dla użytkowników. ;> W poprzednim temacie usunęłam sporo postów, które tutaj się nadają, za to tam nie bardzo, bo zaśmiecały topic. W takim razie proszę, tutaj możecie się wygadać. ;]
tak się zastanawiam... Będzie można prowadzić własną firmę. Ile będzie się zarabiało, czy będzie własny gabinet i czy można będzie zatrudniać np. przyjaciół - sąsiadów jako sekretarkę czy co. Tak sobie marzę, że faciu będzie romansował z sekretarką mój:P
Wydaje mi się, że Maxisy chcą nas zaskoczyć jeszcze bardziej. Przygotować jakąś formułę z premierami na luxus.
Ale czy zaskoczą? Myślę że tak, bo ja uwielbiam zarabiać na życie simami. Uczyć ich zarabiać, to jest mój największy cel gry w simsy. Na studiach jest idealne, bo mogę simów kształcić, a własna firma to... Super jest!
Pzdr.
Ewka, prawnie to nie wolno zatrudniać członków rodziny, ale przyjaciół?? ;)
Nie no, szykuje się najlepszy dodatek do simków, a ja miałbym go nie kupować?? Bezsens!! 10.03 mam urodziny i WB :P
A co do Potworków to tak:
TS2 NS: Profesor:P
TS2 NŻ: Babcia ;)
TS2 WB: Szeff?? ;P
UN
Trzeba przyznać, że ludzie z Maxis naprawdę coraz fajniejsze pomysły wymyśla na kolejne dodatki (ale niestety przez to robi się coraz więcej antyfanów :/). Najnowsze rozszerzenie zapowiada się bardzo ciekawie i na pewno znów twórcy zaskoczą fanów serii The Sims nowymi meblami, opcjami oraz...humorem :). Wszystko ładnie i pięknie lecz niestety "Własny Biznes" będę miał okazje zagrać dopiero w dalekiej przyszłości ;(. Brak pieniędzy, czekam na inne gry no i wolał bym wpierw kupić "Nocne Życie" jak już. Szkoda, szkoda....na razie musi mi wystarczyć pierwszy dodatek "Na studiach", który zakupiłem z 3 tygodnie temu ;).
Trzeba przyznać, że ludzie z Maxis naprawdę coraz fajniejsze pomysły wymyśla na kolejne dodatki Taaaa.... Tylko nie umieją budować ;) Myślicie, że tym razem pujdzie im lepiej, niż z akademikami w NS?? ;P
UN
Taaaa.... Tylko nie umieją budować ;) Myślicie, że tym razem pujdzie im lepiej, niż z akademikami w NS?? ;P
UN
Yyy, nie wiem jak wnętrza, ale z zewnątrz te domki w Blue Water Village wyglądały niezbyt ciekawie.
ja się na wszystko dam skusić, dlatego nie ma mowy bym tego nie kupiła ;P zamierzam kupić już w dniu premiery, no ale porblem tylko z kasą, rodzice mi na taką ,,pierdołe,, nie dadzą 80 zł :con: znowu będe musiała sama zbierać -__- tak jak poprzednie dodatki...jak ich prosiłam to od razu podsuneły im się pewnie makabryczne mysli...ktoś wyłudza odemnie kase? hararz? taa...a mi chodzi tylko o simy... xP pomyślałam o rozdawaniu ulotek, ale przeciez nie mam na to czasu i opłaty są nędzne :D nie no żart...jak już się w swoich zajęciach nie łapie.
Mam jeszcze jedno pytanie dla tych co kupowali dodatki w premiere. Czy oni dają do sprzedaży dokładnie od godz. 24?? i jest jakaś atrakcja? bo np. przy premierze pottera to słyszałam , że trzymało się chorągiewki i się machało... czy dają rano i niech se kupują.
Mam jeszcze jedno pytanie dla tych co kupowali dodatki w premiere. Czy oni dają do sprzedaży dokładnie od godz. 24?? i jest jakaś atrakcja? bo np. przy premierze pottera to słyszałam , że trzymało się chorągiewki i się machało... czy dają rano i niech se kupują.
Simy zawsze można kupić już kilka dni wcześniej w empiku, media itd. Ale przy oficjalnej premierze nie ma nic takiego jak przy Harrym, przynajmniej mi o tym nic nie wiadomo :)
Ja na pewno sobie kupię Biznes. Mam już odłożoną kasę. I myśl, że może sobie zamówię na Wirtusie bo NŻ zamówiłem w zeszły czwartek i na poniedziałek już były :D . Narazie podziwiam uroki tego dodatku choć komputer nie pozwala mi za bardzo. Własny Biznes napewno kupię gdzieś tak w marcu lub w kwietniu bo najpierw wymienię komputer :D . Nie mogę się doczekać ;P
24? :O Co prawa nie sprawdzałam nigdy o 24, zawsze jadę do sklepu tak ok 11/12, ale raczej nie ma czegoś takiego.. Normalnie, o zwykłej porze otwierają sklep i na półkach jest już nowa gra. ;) Atrakcja? Jak kupowałam podstawowe, to mi batonika dali. Też mi coś.. Za grę zapłaciłam 160 zł. xP (bez dziesięciu groszy :con:)
Mówię oczywiście jak to wygląda w empiku w Białymstoku. ;>
Simy zawsze można kupić już kilka dni wcześniej w empiku, media itd.
Zależy gdzie.. U nas nie wystawiają gier na półki przed premierą. :no:
art star
11.02.2006, 21:44
berata pisze się "półki" przez "ó" zamknięte, a nie "pułki" ;)
A tak najprawdopodobniej to ile mają kosztować??
berata pisze się "półki" przez "ó" zamknięte, a nie "pułki" ;)
hyhy, oj, poprawiam ^^ :P A tak w ogóle netykieta mówi, ze błędów ortograficznych nie poprawia się publicznie, tylko w wiadomościach prywatnych. http://berata.republika.pl/mruga.gif :co jest:
A tak najprawdopodobniej to ile mają kosztować??
Pewnie jak poprzednie dodatki, 70 - 90 zł.
79zł,89zł <?>
Jeszcze 19 dni!
obliczyłam sobie ze mama da mi stówe na obiady za marzec. Będą kosztować pewnie gdzieś z 60 czyli zostanie mi 40. Brat da mi 20. To już 60 zł. Czyli jeszcze 20 zyla. Jakoś się skombinuje :D bosh..ile ja się poświęcam dla tych simsów.
magda_909
12.02.2006, 11:08
Jak kupowałam podstawowe, to mi batonika dali
Mnie balonika, ledwo wyszłam ze sklepu, a pęknął ;).
Czemu na simpassion pisze, że premiera jest 2 marca?
Ech, pewnie się pomylili. Ja to mam takie szczęscie,
że u mnie przed premierą nie sprzedają. Po NŻ byłam przed
premierą w tesco, mówili, że kilka dni temu przywieźli NŻ potem
szukali, szukali nawet kierownika wzywali i kicha, gry
nie znaleźli. A więc w tym roku będe czekała do
tego 3 marca i do tego czasu nie chodze po sklepach.
Bo simsy to jedyna gra, którą tata mi kupi, bez żadnych błagań :D
~!~ScHiZoLkA~!~
15.02.2006, 16:14
mam nadzieje ze 'Biznes' nie bedzie taki daremny jak 'nocne życie' i 'na studiach'! Kupie go na 100%, tak jak kupiłam NS i NŻ, ale mysle, że tym razem sie nie zawiode :P
Moriquendë
16.02.2006, 16:38
Już się nie mogę doczekać... Wreszcie nowe rodzaje dachów i półpiętra bez kodów :) Tylko problem z kasą... Civilization IV kupiłem bo zapomniałem sobie o Własnym Biznesie i mam :/ Może od rodziców wysępię ;) ALe kupię na pewno, choćbym kasę miał na rynku żebrać :P
redkakredka
16.02.2006, 17:08
Wykończe kompa, a będę grać. Zapowiada się dużo ciekawiej od NŻ (no nie wykazali się z nim zbytnio). Czekam na ten dodatek już od 1 wiadomości przed ukazaniem się u nas NŻ i żałowałam, że wydadzą w takiej nie innej kolejności. ;(
Kolejne wywalenię pieniędzy. Ale czegóź się nie robi dla simów ;p Pieniązki już są. Czekam tylko by zamówić na merlinie.
Wolałabym jednak by ten dodatek wyszedł trochę później. ;_; Maxisi tylko wyciągają pieniądze.
Wolałabym jednak by ten dodatek wyszedł trochę później. ;_; Maxisi tylko wyciągają pieniądze.Lincia, a kto w dzisiejszych czasach nie wyciąga... ?? Wystarczy popatrzeć, z jaką częstotliwością wychodzą dodatki. A za to, chyba ci ludzi nie robią tego dla zabawy, czy żeby na uszczęśliwić, nie?? No ale, żeby się dobrze pobawić, musimy zapomnieć co się wokół nas wyprawia, zapomnieć, że rządzą nami prawa "Ameryki", zrobić dobrą miną do złej gry i 3 marca iść do empiku z bólem kieszeni w jeansach i podać miłej pani za ladą osiemdziesiąt blaszek z rozbitej skarbonki...
UN
To prawda, ale jednak wolałabym tą stówę zachować ;p (zaokrąglam)
To prawda, ale jednak wolałabym tą stówę zachować ;p (zaokrąglam)
Wiesz wsumie to twój wybór czy i kiedy kupisz.
Lapis_Lasuli
16.02.2006, 20:18
Raczej na pewno kupię ;p
ostatnio nie przy kasie jestem, ale jakoś się uzbiera :D musi :D
a ja... jeszcze nie wiem co będzie w grze i bardzo się z tego cieszę. Nie przeglądałam tematu o WB, żeby nie zepsuć sobie całej zabawy i chęci samodzielnego odkrywania tajemnic nowego dodatku :smirk:
Tak mój wybór ;p E tam nie potraficie mnie zrozumieć. Wiem ż enapewno kupie, ale wolałabym nie kupić. ;p Strasznie skąplikowane prawda?
Lapis_Lasuli
16.02.2006, 20:53
Tak mój wybór ;p E tam nie potraficie mnie zrozumieć. Wiem ż enapewno kupie, ale wolałabym nie kupić. ;p Strasznie skąplikowane prawda?
Ja rozumiem... doskonale. Też wolałabym mieć tę stówę w kieszeni i wydać ją na coś nardziej pozytecznego niż "głupie" The Sims ;)
Lapis, Lincia, Anlicy mówią:
"You can't have a cake and eat it"
tłumacząc:
Nie można mieć tej kasy i dodatku WB. xP
Więc? Ja zawsze lubie mieć trochę blaszek, ale też lubie być na topie jeśli chodzi o dodatki... Trudno będzie...
Apeluje do uzerów, NIE OKRADAJCIE RODZICÓW...!! ;D
Anołn
ps. The sims jest głupie, zabiera tyle czasu bez powrotnie, ale to kurde fajne jest, noo...
O to fakt nie można zjeść ciastka i mieć ciastka tak to już jest, lecz ciastko nie musi kosztować aż tak dużo. Są takie pakowane w kolorowe torebki i sprzedawane w sklepach za duże pieniądze ale są i domowe wypieki, które są tańsze i zaspokajają te same potrzeby.
Tylko czy wypada korzystać z tej samej receptury? To już kwestia sumienia.
Tylko problem z kasą... Civilization IV kupiłem bo zapomniałem sobie o Własnym Biznesie i mam :/
Nie wiem BerQ czy się przypadkiem nie pośpieszyłeś bo Cenega zamierza wydać polską wersje językową tej gry, na którą czekam :D
Chyba, że Ci na tym nie zależy.
redkakredka
17.02.2006, 07:07
Na stronie http://simsplayedby.com/ ukazało się kilka krótkich filmów i zdjęć wykonanych przez osoby, które grały we Własny Biznes. Są poświęcone w szczególności robotom i salonowi piękności. Roboty zapowiadają się na prawdziwy hit i najprawdopodobniej sprawiom nam dużo więcej radości niż ich poprzednicy... no i kłopotów. Niestety brakuje recenzji innych biznesów, jak sklep z zabawkami (poza kilkoma zdjęciami), czy kwiaciarni lub restauracji. Mam nadzieję, że nie są nudne i dlatego je pominięto.
Kto jeszcze nie widział, zapraszam do obejrzenia i czekam na komentarze
Pozdrawiam Redka
Na stronie http://simsplayedby.com/ ukazało się kilka krótkich filmów i zdjęć wykonanych przez osoby, które grały we Własny Biznes. Są poświęcone w szczególności robotom i salonowi piękności. Roboty zapowiadają się na prawdziwy hit i najprawdopodobniej sprawiom nam dużo więcej radości niż ich poprzednicy... no i kłopotów. Niestety brakuje recenzji innych biznesów, jak sklep z zabawkami (poza kilkoma zdjęciami), czy kwiaciarni lub restauracji. Mam nadzieję, że nie są nudne i dlatego je pominięto.
Kto jeszcze nie widział, zapraszam do obejrzenia i czekam na komentarze
Pozdrawiam Redka
Wow "How Do You Play" Fajne
Aż nasuwa mi się kilka pytań.
Może ktoś wie kim są Ci ludzie? Czy to gracze w The Sims? Oni testują grę?
I te filmiki zrobione tak profesjonalnie. Świetne aż zachciało mi się lecieć do sklepu i kupić ten dodatek..., a tak jaszcze go nie ma w sklepach :(
redkakredka
17.02.2006, 12:04
Wow "How Do You Play" Fajne
Aż nasuwa mi się kilka pytań.
Może ktoś wie kim są Ci ludzie? Czy to gracze w The Sims? Oni testują grę?
I te filmiki zrobione tak profesjonalnie. Świetne aż zachciało mi się lecieć do sklepu i kupić ten dodatek..., a tak jaszcze go nie ma w sklepach :(
Teoretycznie są to gracze, ale... No właśnie to wszystko za ładne, gierki nie ma, chyba, że jest bardzo, bardzo nie oficjalnie (jak na newnova nie ma, to naprawdę nie majej jeszcze w sieci). Być może to beta testerzy, albo wszystko przygotowuje EA (najpewniej). Sama mocno nad tym myślę.
:O <- i tak już mam od kombinowania
Te roboty są wstręntne. nie kupie ich raczej :)
Ale mam nadzieje ze bedą za 5,000 , 10.000 $ :)
A co tych ludzi, to raczej te dosyc znane osoby...
P.S Kiedys pokazywałem tą strone, robią fajne filmiki :)
P,.S Fajne nawet te roboty :), ale i tka ich nie kupię, są wstręntne :P
Jak myślicie, co będzie pierwszą rzeczą, jaką zrobicie po uruchomieniu gry? :D
Ja na pewno zrobię nową rodzinkę (przy okazji oglądnę nowe fryzy i ciuchy), potem kupię jakiś nowy maxisowy dom (żeby sprawdzić czy są one, choć trochę lepsze od poprzednich), wyposażę go (przeglądając oczywiście wszystkie nowe mebelki itp.), a na koniec założę własny interes. :D A wy? :)
twój stary
17.02.2006, 13:57
Ja na pewno zrobię nową rodzinkę (przy okazji oglądnę nowe fryzy i ciuchy), potem kupię jakiś nowy maxisowy dom (żeby sprawdzić czy są one, choć trochę lepsze od poprzednich), wyposażę go (przeglądając oczywiście wszystkie nowe mebelki itp.), a na koniec założę własny interes. :D A wy? :)
ja najpierw włączę tryb tworzenia rodziny, żeby posprawdzać nowe ubrania & fyzury, później wczytam sobie swoją rodzinkę i otworzę salon piękności, sklep z meblami lub kwiaciarnię^^
a później pooglądam sobie nową okolicę ;)
Dżiglipaff
17.02.2006, 15:01
bede robić tak, jak zawsze po zainstalowaniu nowych dodatków - przez kilka tygodni wszystkie nowe domy bedą umeblowane nowymi mebelkami, a ludki poubierane w nowe ciuchy ;]
magda_909
17.02.2006, 15:22
Ja najpierw napewno rzuce sie na tryb kupowania,
obejrze te nowe dach i półpiętra, których nigdy nie umiałam
zrobic przy użyciu kodu (działy się niestworzone rzeczy
z domkiem). Potem napewno wejdę do mojej rodzinki
założe biznes i będe grac :D. Ubrania i fryzurki
szczerze mówiąc nie interesują mnie, i tak pewnie
będą daremne, jak w każdym dodatku. W internecie
mozna znalesc duzo ładniejsze rzeczy niż są w simsach :P.
Mam obawy, że znowu gra nie spełni moich oczekiwań.
Tak ja było z NS i NŻ, też chciałam niewiadomo czego,
a po pierwszej godzinie grania, była trochę zawiedziona. ;(
Ja wczoraj zamówiłam sobie dodatek na merlinie ;p Wziełam za pobraniem, to mam nadzieję że przyjdzie mi w premierę. Bo jak nie to umrę ;_;
art star
19.02.2006, 09:04
E a można będzie zainstalować na innym dysku niż NS NŻ?? Bo na C mam 210 mega ja już nie zmieszcze. Więc można będzie. . . ??
a ja nie rzucę się na to tak jak wy ;P bo po godzinie grania będę już wszystko wiedziała, a poco :con: wolę powoli wszystko odkrywać. Poprostu wejdę w moją rodzinkę i będe se grała jakby nigdy nic :D chociaż szczerze nie wiem czy mi się to uda, znając mnie.
Ja włącze Blue Village albo Vater Village nie pamiętam jak to sie nazywało(nie znam jeszcze polskiego tłumaczenia nowej okolicy),zrobie rodzinke ze wszystkimi nowymi ubraniami i fryzurami,wprowadze ją do maxisowego domku i urządze po swojemu z nowymi rzeczami.Potem zobacze nowe opcje dostępne w domu a potem założe interes.
Ja szczerze mówiąc NIE MOGE SIE DOCZEKAĆ!I ciesze sie że to w piątek bo będe mógł przez sobote i niedziele grać!
jeszcze w tym samym dniu kupie gazete KŚG extra z poradnikiem i recencją do WB
ja po pierwsze bede musiała zainstalować wszystkie dodaki od nowa:
The sims 2, studia, Nocne życie i biznes, bo dostane te wszystkie gry na raz... :D
Zrobie jakąś rodzine, wyśle na studia, potem będę się młodymi bawić w nocne a potem biznes... Albo nie wiem ;)
ALe się nie moge doczekać! :D :w00t: :hooray:
UWAGA! Dodatek można już zamówić na www.merlin.pl (http://www.merlin.pl) Nic nie płacąc za przesyłkę !!!
Super! Rano zamówiłam i już nie mogę sie doczekać! :D To chyba ostatni dodatek, który zmieści się na moim biednym kompie :1smutny: . Ale może jakoś namówię rodziców na więcej pamięci.
Ach, ja już chcę Biznes!!!
A ja pierw zemdleje że mam ta gre
A ja podobnie - zawsze najpierw oglądam fryzury, makijaże, ubranka otp. Potem meble itd... A na końcu zajmuję się grą samą w sobie. :P A, jeszcze na samym początku czytam instrukcję i instaluję. :P
A ja podobnie - zawsze najpierw oglądam fryzury, makijaże, ubranka otp. Potem meble itd... A na końcu zajmuję się grą samą w sobie. :P A, jeszcze na samym początku czytam instrukcję i instaluję. :P
Ja w trakcie instalacji czytam instrukcje. :)
ja też czytałem instrukcje i będe vzytać i również przeczytam KŚG extra o tym dodatku
Dizisiaj z ciekawości poszłam z tatem zobaczyć jak stoją simsy w sklepie EMPiK ;)
Obejrzeliśmy i wzięłam reklame a tam na pierwszej stronie widniała okładka The sims 2 i The sims 2: Własny biznes i tekst:
Właśnie teraz masz szansę przy zakupie dowolnej gry z serii The sims 2 otrzymać specjalną kartę kodów, która pozwoli Ci ściągnąć z interentu unikalny element do The sims 2 Własny Biznes!
Premiera The sims 2: Własny biznes 3 marca 2006!
TYLKO W SALONACH EMPiK
Co wy na to? :P
ja też czytałem instrukcje i będe vzytać i również przeczytam KŚG extra o tym dodatku
Jest już coś wiadomo o KŚG?
Apostołka
19.02.2006, 20:10
Ej, a czy procz zalozenia jakiejgos tam czegos (co sie rowna z byciem szefem) bedzie mozna byc sprzedawca u kogos? Tzn. ekspedientka czy cos w tym guscie? Bo wlasnie o tym nic nie ma... :(
Dowiemy się wszystkiego już za 2 tygodnie.
A co ja zrobię? Też zemdleję :). Potem wstanę i przejrzę instrukcję. Przez 5 godzin (jak zwykle) będę instalował i grać.
A co do przesyłki za pobraniem w Merlinie: Na Studiach przyszło mi w sobotę po premierze. Jak zamówiłem Nocne Życie kurierem to przyszło w środę przed premierą.
redkakredka
20.02.2006, 09:44
Ej, a czy procz zalozenia jakiejgos tam czegos (co sie rowna z byciem szefem) bedzie mozna byc sprzedawca u kogos? Tzn. ekspedientka czy cos w tym guscie? Bo wlasnie o tym nic nie ma... :(
Ponoć tak.
martencja
20.02.2006, 10:41
a co ja zrobię?
za tydzień pójdę do koleżanki :)
a ona mi pożyczy... :D
po 3 tyg. jej je zwrócę (bo będzie jeszcze chciała pograć)
i po nastepnym tyg. simy są skazane na wieczne nieoddanie (chyba że mi się znudzą, tak jak było z NS ;) )
sama raczej ich nie kupię, bo prędzej komputer urodzę niż 80 zeta zaoszczędzę :D... taka już niestety jestem... ;)
:kissing:
Martencja
(...)
za tydzień pójdę do koleżanki :)
a ona mi pożyczy... :D(...)
Nieładnie tak koleżanke wykorzystywać ;)
sama raczej ich nie kupię, bo prędzej komputer urodzę niż 80 zeta zaoszczędzę :D... taka już niestety jestem... ;)
No normalnie szok:D
magda_909
20.02.2006, 17:18
Mam pytanie. Nie chce zaśmiecac tamtego tematu. No
ale do rzeczy. Dajmy na to, że zamówię sobie grę w tym
momencie w merlinie, kurierem.
Czy dostanę ją w dzień premiery?
Pytam się z ciekawości ...
Wiecie, w piątek późno wracam ze szkoły.
Pewnie do sklepu nie będzie mi sie chciało leciec
(:P) to moje lenistwo.
nie wiem.Chyba 3 marca + czas przesyłki
nie wiem.Chyba 3 marca + czas przesyłki
CHYBA CIE BÓG OPUSCIŁ , przyjdzie w dzień premiery albo i pare dni przed nią :)
Caro'tka
21.02.2006, 08:58
Jeszcze 10 dni do premiery! Jejciu już nie mogę się doczekać. Ale mi tam, tata kupuje w M&M jak będzie wracał z pracy. Mam nadzieję, że nie zapomni i kupi :P
Tak tak naprawdę jeszcze nie wiem, może jest to powód pustki w mojej skarbonce, albo też braku pamieci w komputerze:). Zobaczymy, jeśli wam sie spodoba to i kupię, ale na 100% pewna nie jestem, bo skoro jeszcze nie mam NŻ...
Pozdrowienia:)
ja na pewno byde miala ale mam cyka o mój komp ktor nz nie przyjmuje :P:P:P:P
ej wie ktos może o plotach na temat odwiedzania sądiadów?
A po za tym dzisiaj odwiedziłem Empik i zobaczyłem że na ultce jest reklama WB i że w środku jest karteczka z kodem do ściągniecia rzeźby i stroju kurczaka.
Super, w moim empiku nie ma nic, u twórców SimPa cos tam tez nie...
Merlin kurierem zawsze przesyła parę dni przed premierą. Według moich obliczeń już 1 marca WB już znajdzie się na sklepowych półkach i kurierek przyjedzie ;3. Czekam na ten dzień.. Ale muszę się pośpieszyć, bo mi simka studiów nie ukończy. Będzie fryzjerką :). A kim będzie Wasz/a sim/ka?
U mnie będzie pewnie około 5.03 bo później przysyłają. Moja simka będzie prowadzić restauracje ;) !
Biorąc pod uwage ze mam juz sporo wielopokoleniowych rodzinek mysle ze w kazdym domu da sie zalozyc jakas firme :D Moze simowie beda mieli pragnienie np: Załozyc kwiaciarnie, czy Zostac wlascicielem sklepu? :)
Dodatek "Własny Biznes" kupię napewno, już od dawno mam uzbierane pieniądze na ten cel ;)
Teraz martwię się tylko jak mój komputer to wytrzyma... i muszę zagospodarować trochę wolnego miejsca na dysku, bo w chwili obecnej Simy się nie zmieszczą... pomyślimy - zobaczymy jak to będzie...
A gra zapowiada się bardzo ciekawie, jeszcze nie zastanawiałam się jaka firmę otworzą moim Simowie, możliwoście jest wiele, a wszystko okaże się w czasie grania. :)
Już swoją simką uzbierałem 25000$ zbuduje wielką restauracje........albo odziezowy......alo oba jak starczy ;)
Caro'tka
26.02.2006, 19:01
No nie mogę! Taka jestem podniecona.... Już mam zamówiony dodatek, znaczy sie zamówiony u taty :P Mam nadzieję, że w M&M dają w premierę? - prosze powiedżcie Mi czy dają w premierę, jak myslicie. Bo jak nie to ja chyba pokroję się na kawałeczki i wsadze do słooika <jak mówi moj sąsiad <<lol>>>
magda_909
27.02.2006, 07:01
Dają w premierę, zawsze.
Chyba, że jakimś cudem im nie doszło, albo
zostało wykupione :P
Do piątku czas szybko minie ...
Komu minie temu minie...ja do piątku mam jeszcze 2 sprawdziany i 3 kartkówki...straszne.
Też pojade do MM.
Jeśli chodzi o M&M to ja tam wszystkie moje simsy kupiłem, pare dni PRZED premierą. Jakoś tak było , że akurat w mieśćie byłem. W środę już będą na półkach sklepowych na pewno. Ja wam to muwie.. heh .
Ja niestety kupie se dopiero w piątek , bo wtedy jade do babci na weekand a ona mieszka blisko MediA mARKT
Wszystko mi wsprzyja :). W środę pewnie już dostaniemy, a ja się rozchorowałem :). Będę grał cały dzień i całą noc XD.
magda_909
27.02.2006, 18:24
Mnie mija szybko, bo jak mam dużo nauki,
to nie potrafie myśleć o simach.
A do piątku, dnie zawalone.
(No przynajmniej myślą, jakby tak premiera
była w poniedziałek, to bym jeszcze długo nie
mogła grać)
Mam przygotowaną śliczną simkę, po studiach
trochę kasy na koncie, ładny domek :D, zastanawia mnie,
czy można będzie
założyć dwa biznesy, czyli np. salon fryzjerski
i kwiaciarnie (albo restauracje xD) nie wiem już.
Caro'tka
27.02.2006, 19:29
Magdziu - ja tez jestem ciekawa.
JESZCZE TYLKO 5 DNI!!! ojej, ojej, ojej, ojej....
Teraz już mam zagwarantowane simy :) <dumna> bo tata mi powiedział, że jak dostane z pacy klasowej z matemu szóstkę to mi kupi, tadam dostałam 6... czyli BOSKO! BĘDĘ MIAŁA SIMSY! <tesz chcem byc chora<żart :P>>
Ja będe miał dopiero w granicach 8/10 marca, ale myślę że dacie jakieś screeny
duuuużo screnów. :P
Mateusz22
27.02.2006, 20:33
Rzeczywiscie, data premiery sie zbliza ja tez juz sie nie moge doczekac ;) musze sobie przygotowac jakiegos sima do pracy :D hmm ..
Ja już mam sima z "rodem". Są problemy z 2 simem, bo nie lubie 2 simami sterować.
No więc jest on dzieckiem zaraz idzie na studia(wydział ekonomia) i otworzy sklepik z rupieciami z domu :P.
Ja będe kontynuował moją tradycje i w dniu premiery ide do empika po nowy dodatek. Mam nadzieję że dodatek udał się EA (oczekuję nowych typów aut) było by super ale troszkę sobie nie wyobrażam tego biznesu, firma w domu (!?) może mały sklepik na parceli prywatnej Hehebuehe. ;) xP
P.S.
3 marca za 4 dni
TAK DŁUUUUUUGO
berata edit: Gdy chcesz coś dopisać, skorzystaj z możliwości edycji.
Ah, jutro już powinno być w sklepach... Normalnie taki jestem podniecony ^-^. Ale moja simka miaa skończyć studia na premierę, a jest na 1 roku... To lecę grać!
smart_blonde
28.02.2006, 08:43
ja jush sie po prostu doczekac nie moge, jak myslicie bedzie juz jutro??? szczerze mowiac wydaje mi sie za tak, bo nocne zycie kupilam pare dni przed premiera, takze to tesh moze byc wczesniej.
:D :D :D
Caro'tka
28.02.2006, 09:48
A ja tam jednak tradycja i idę w piąteczek :P
redkakredka
28.02.2006, 10:10
http://thesims2.ea.com/help/prima_Sims2OFB.PDF <- Oficjalny poradnik AE Game, oczywiście po angielsku ;( , idę walczyć ze słownikiem :wacko:
Czytałem trochę tego poradnika, a raczej fragmentu. Szkoda, że u nas w Polsce takie nie wychodzą. Ale z resztą po co my jesteśmy inteligentni i sami rozgryziemy grę zwłaszcza tak prostą jak The Sims 2 ;)
WWW.SIMSPASSION.PL - LUDZIE WŁASNY BIZNES JUŻ JEST W SPRZEDAŻY. A U WAS ???? JEEEEEEJ :P :P :P :) :D :*
TO NAPRAWDĘ NIE BZDURA ALE JA BEDE MIAŁ W IMIENINY (9.03) B)
cornelia25
28.02.2006, 15:49
http://www.merlin.com.pl/frontend/towar/441708 na merlinie juz w 24 godziny
hyhy, oj, poprawiam ^^ :P A tak w ogóle netykieta mówi, ze błędów ortograficznych nie poprawia się publicznie, tylko w wiadomościach prywatnych.
A niby dlaczego?? Czasami ktoś robi tak rażące błędy i tak bezcześci polski język, że powinien się wstydzić. Nawet dysortograficy są w stanie nauczyć się podstaw...
A niby dlaczego?? Czasami ktoś robi tak rażące błędy i tak bezcześci polski język, że powinien się wstydzić. Nawet dysortograficy są w stanie nauczyć się podstaw...
To nie ja spisałam te zasady, więc mnie nie pytaj. Tak w ogóle, to chyba nie temat na takie dyskusje.
EOT
Caro'tka
28.02.2006, 20:20
NIE burzyć się proszę! :P
Ojej.... Ja będę jednak miała dopiero w piatasia (chybuś), a zreszta jakbym miala wczesniej to i tak bym nie zainstalowala i nie zagrała. SZKOŁA DAJE ZA WYGRANĄ! :(:(:(
Na Merlinie przesyłka została już przekazana kurierowi xD Jutro dostanę, nie pójdę do szkoły muzycznej i będę grać *_*
JA MAM PYTANKO ...
TO BĘDZIE MOZNA MIEĆ SWÓJ np. SKLEP na swojej posiadłości., czy trzeba będzie to zrobić w tej "lazurowej dzielnicy", czy jak jej tam ??
JA MAM PYTANKO ...
TO BĘDZIE MOZNA MIEĆ SWÓJ np. SKLEP na swojej posiadłości., czy trzeba będzie to zrobić w tej "lazurowej dzielnicy", czy jak jej tam ??
Tak, będzie można na swojej posesji.
Caro'tka
28.02.2006, 20:56
Łej, a kto wie czy w M&M z Szczecinie juz jest :(?
Łej, a kto wie czy w M&M z Szczecinie juz jest :(?
JA też mieszkam w szczecinie :D
I zawsze kupywałem pare dni przed premierą. I gwarantuje ci że już są.
Ja nie mam okazji jechać więc kupie w piatek. :1smutny:
JAKby co to zadzwon i sie zapytaj.. hehe ;)
cornelia25
01.03.2006, 08:09
ja bede miala gdzies tak o 15 :) do szkoly nie poszlam bo jestem chora:P
Vanillienné
01.03.2006, 09:48
Wiecie, czy jest już WB w Krakowie?
Jeżeli tak, to w jakich sklepach?
Vanilciu, na 100% jest. Jak już w Szczecinie jest, to w Krakowie nie? A w jakich sklepach, no tradycyjnie: MM, Empik, Tesco i inne sklepy komputerowe. A przesyłkę dla mnie ma już kurier i ok. 17 brat zapłaci za przesyłkę (rodziców nie będzie, a ja kaskę mam od wczoraj XD). Już się doczekać nie mogę ^-^.
EDIT:
Czy ktoś dostał już z Merlina kurierem?
ja też kurierem zamówiłem i zakładam że 16, 17 ma przyjść
Mała korekta: 16-18. Taka opcja była do wyboru (i jeśli się nie mylę, tylko taka).
A jakby brat pokazał dowód osobisty taty z zaklejonym jego zdjęciem? ^-^ I czy ZŁY kurier przyjechałby następnego dnia?
A po co dowód? :P Ja też już czekam. Dzisiaj powinno dojść. Specjalnie nie idę do szkoły muzycznej :P
Dowód po to, bo trzeba okazać jakiś dokument ;3. Idę zrobić własne prawo jazdy czy cóś XD. Nie mogę się doczekać ^-^.
ALEXANDER
01.03.2006, 12:24
Po wioslach jadę do mm w galeri dominikańskiej we Wrocku. Kupuje i do domciu
~!~ScHiZoLkA~!~
01.03.2006, 12:30
LUDZIE MAM JUŻ THE SIMS 2: WŁASNY BIZNES
WŁAŚNIE JA INSTALUJE:p
ALE JAZDA:] w RYBNIKU JUZ JĄ DZIŚ WYSTAWILI W EMPIKU
Jea, ja też mam. :D No, w Białymstoku też zaczęli sprzedawać przed premierą.
Wybaczcie, linki do profili w konkursach pojawią się jeszcze później. :P
/me instaluje grę *_*
Caro'tka
01.03.2006, 15:01
No i BOSKO! Zrobiłam się w bambuco... niby w M&M w Szczecinie miał juz byc a nie ma... KOCHAM TO! *___*
Cannabis
01.03.2006, 15:21
Kurcze... Wracam do domku z grą w plecaku...i... nagle uświadomiłam sobie, że z wrażenia, zapomniałam upomnieć się o ten kodzik :rant:.
Dobra, może uda się jakoś go jutro odebrać w sklepie, czy coś.
Na razie nie mam zamiaru wychodzić z domku ;). (gra się instaluje)
Ja kupiłam wczoraj w Saturnie. Za 64.90!!! :D
Ja narazie gralem 20 minut , niezbyt mi sie podoba ;-(
Ja napiszę tylko, bo sama się nacięłam, żebyście przez graniem przeczytali instrukcję. Od strony bodajże 4 są wskazówki jak grać. Inaczej trudno chwilami się połapać co i jak. Wczoraj grałam przed lekturą - dodatek był taki sobie. Dzisiaj przeczytałam, to od razu gra stała się ciekawsza. :)
Ja napiszę tylko, bo sama się nacięłam, żebyście przez graniem przeczytali instrukcję. Od strony bodajże 4 są wskazówki jak grać. Inaczej trudno chwilami się połapać co i jak. Wczoraj grałam przed lekturą - dodatek był taki sobie. Dzisiaj przeczytałam, to od razu gra stała się ciekawsza. :)
Dokładnie , trudno mi uwierzyc ale ta gra jest ... trudna :D
no ja tez juz mam, wójcio mi dzis przywiózł :) ale sie ciesze ... własnie instaluje, mam już 66%, pozniej dam screeny z gry :)
no ja tez juz mam, wójcio mi dzis przywiózł :) ale sie ciesze ... własnie instaluje, mam już 66%, pozniej dam screeny z gry :)
Szczęściarz... Moje powinno dojść jutro. Dugo się instaluje?
magda_909
05.03.2006, 12:41
Szczęściarz... Moje powinno dojść jutro. Dugo się instaluje?
Mnie sie zainstalowało bardzo szybko, aż sie zdziwiłam.
W mniej niż 5 minut.
Ja aktualnie ściągam jakieś fajne rzeczy do salonów fryzjerskich.
Będe rozkręcała nowy byznes :P
Wie ktoś może czy wyszła ta gazeta "Komputer Świat Extra Wydanie specjalne o grze The Sims 2 Własny Biznes"? Szukałam w necie i nic mi nie znalazło, żeby była :(
Ja pisałem specjalnie maila do KSGry i odpisali że niebawem będźie.Spróbuje jeszcze raz napisać!
Mam już BIZNES!Jest wspaniały11 :D :P moze dam kilka screnów!! Jest wiele dodatkow.Szczególnie obiektow!! NAPRAWDE POLECAM
Już od dawna jest specjalne wydanie ksg o ths2wb :O
.:Patison:.
10.03.2006, 12:09
Ja dopiero kupię, jak uzbieram na nowego kompa - narazie kupuję tylko TS2: Zestaw Świąteczny, bo już jest go mało w sprzedaży, a ja wolę mieć WSZYSTKIE części Simów i minidodatków. Te, co wydadzą się w kwietniu, mimo braku podstawowej gry - też kupię, bo jak uzbieram nowego kompa, to wtedy... :tu:
Narazie miałem okazję się nacieszyć The Sims 2 i The Sims 2: Na studiach, ale i przy studiach gra wolno działała i wyskakiwał błąd: "Działanie programu zostało zakłócone. Aplikacja zostanie zamknięta." :wacko:
Już od dawna jest specjalne wydanie ksg o ths2wb
O rzeczywiście. Właśnie poszłam do miasta i kupiłam. Tylko nie zauwazyłam i kupiłam naddartą gazetę :( Ale teraz już skleiłam taśmą klejącą i jest git :D
A ja nadal nie mam gazety :( Z powodu choroby nie moge się grzecznie udac do sklepu i kupić i musze czeeekać...eh. A ile kosztuje?
A ile kosztuje?
Gazeta kosztuje 6,90 zł.
A od kiedy jest, tgo nie wiem, chyba od kilku dni, ja ją kupiłam przedwczoraj.
To chyba miejsce na komentarze, więc dodam swój.
Gra mi się podoba. Nie rozumiem ludzi, którzy wpisują mnóstwo kodów np na rangi a potem narzekają, że gra się znudziła. Ja mam kilka rodzinek do których mam sentyment i miło jest patrzeć jak borykają się z nowymi zadaniami.Nie daje mi satysfakcji wciskanie kodu na kupę kasy itd.
Co do samej gry, to podoba mi się, że naprawiono błędy z poprzednich części - np. wielokrotna ikonka we wspomnieniach, brak głosu w karaoke i drobne błędy w komunikacji simów. Jest dużo ciekawych opcji, dzieci mogą robić fikołki i tańczyć na stopach rodziców, świetna rzecz. Fajnie patrzeć jak sim uczy się nowych rzeczy i robi postępy.
Ja sobie dzis kupiłam gazetkę fajnniusia poradnik fajny, a z płytki ściagnełam pare dodatków tylko jest problem Nie mam jeszcze Własnego Biznesu ;( ;( Mieszkam w małym miasteczku prawie wsi i tam nie ma takich sklepów jak tam jest tylko jeden kiosk ale na szzcescie pod koniec marca jade do krakowa i sobie kupie! A polecam gazetkę "komputer swiat gry" z własnym biznesem na prawde fajnie sie czyta :)
EDIT: A może mi ktoś napisać jakie nowe ciuszki doszły bo nie chce mi się szukać :)
Ja też mam pytanko: Czy mogę np. odwiedzić swoim simem , sklep innego mojego sima.
Ps. Ja też nie mam, grałam u koleżanki, u mnie w Częstochowie będzie dopiero w środe w Empiku :1smutny:
Nom! Podobno są super, zresztą może będe miała jutro :D Jka poproszę wujka bo on jezdzi codzennie do Krakowa i moze mi kupi! :)
To powie mi ktos jakie ciuszki są w WB?? Nie cche mi sie szukac :)
GreenGirl
13.03.2006, 15:20
Nom! Podobno są super, zresztą może będe miała jutro :D Jka poproszę wujka bo on jezdzi codzennie do Krakowa i moze mi kupi! :)
To powie mi ktos jakie ciuszki są w WB?? Nie cche mi sie szukac :)
Nie lepiej zamówić w sklepie internetowym? ;>
Ubrania są eee... jak dla mnie brzydkie. Nadają się tylko do pracy tzn. fartuszki, jakieś koszule i spodnie z materiału. W NŻ są lepsze ubranka.
Proszę was podajcie mi kod seryjny do the sims własny biznes bo zgubił mi się potrzebuję !!!!!!!!!
Poszukaj sobie na internecie, albo na forum poświęconym tego typu sprawą.
Szkoda, tylko , że nie ma zwierzaczków :P
laureatka12
14.03.2006, 08:01
Poszukaj sobie na internecie, albo na forum poświęconym tego typu sprawą.
Szkoda, tylko , że nie ma zwierzaczków :P
Nom,szkoda.Pewnie później będą,bo jak teraz dali roboty to zwierzaki prędzej czy później teź będą :)
Nom,szkoda.Pewnie później będą,bo jak teraz dali roboty to zwierzaki prędzej czy później teź będą :)
Też tak myślę...
Please odpowiedźcie na moje pytanie :
Czy mogę np. odwiedzić swoim simem , sklep innego mojego sima.
Ps. 3 raz się o to pytam :P
Melonko wydaje mi się że tak.
Dziękuje... :P
Nawet, ta niepewna odpowiedź to więcej, niż brak odpowiedzi.
Jest, nareszcie się doczekałam :) Odpowiedzi
Chmmm...jak dla mnie to to jest super chociaż po waszych wypowiedziach tak mysle bo sama jeszcze tego nie mam :)
Mam pytanie: czy gra nie nudzi? Wiem, że są osoby, których simsy nigdy nie nudzą, ale ja po kilku godzinach grania mam ich czasami dość :p
Mnie jeszcze nigdy sie nie nudzilo. Chociaz bywaja chwile, ze wogole nie gram(Odpoczywam)
Konpon96
18.06.2006, 19:33
Ja kupiłem i jest super. ;)
Gra jest ekstraaa ja w nia gram od premiery non stop i mi sie nigdy ne nudzi :D:D uważam własny biznes za najlepsiejszy dodatek do simsów :)))
Ja się dziwię że w jednym z wydań specjalnych gazety o grach, przeznaczonym dodatkom z TS2 gra nie została oceniona na maksimum przez 'krytyka' a zwierzaki tak. Nie mam nic przeciwko zwierzakom, ale Własny Biznes to chyba najciekawszy dodatek- wiele mówilo sie o innowacji która daje możliwość prowadzenia wlasnego biznesu a nie zatrudniania się u kogoś, kiedy sim znika na 8 godzin z domu... Wbrew pozorom granie nie jest takie trudne, powiedziałabym nawet że łatwo jest pojąć zasady jakie panują na Simowym Rynku Przedsiębiorczym, ale mimo tego dodatek Własny Biznes wreszcie pozwala na czerpanie większych korzyści z gry TS2 niż np. umawianie się na randki i ciągłe flirtowanie w nocnych klubach- jak to poniektórzy TYLKO I WYLĄCZNIE w tej grze robią :D Choć to też bywa ciekawe :P
Monitkowa
11.02.2008, 19:57
Jakoś nie mogłam zakapowac tej gry, już po 2 dniach ją porzuciłam ;)
mam juz "wlasny biznes" i mi sie podoba:)))polecam
Pink_Angel
27.07.2008, 11:41
moja 2 ulubiona gra XD
właściewie to gra się w nią bardzo łatwo
Iminashi
28.07.2008, 12:03
ja myślałam, że gra będzie trudna, bo są tam elementy strategiczne :p
jest ok, ale jednak to nie moja ulubiona gra :)
Patrikos
18.08.2008, 16:54
To jest mój drugi najulubieńszy dodatek, najlepsze jest CPR.
Mi się podoba, aczkolwiek nie jest to moje ulubione rozszerzenie.
ultraviolence
19.08.2008, 12:28
Od początku gry z tym dodatkiem miałam zaledwie DWA biznesy (yeah, rekord! :D), które prowadziłam od podstaw - sklep z zabawkami i salon fryzjerski. Trochę się zniechęciłam, bo obydwa przynosiły mi nieznaczne zyski, a poza tym pracownicy zaczęli się buntować :D Od tamtej pory nie prowadzę żadnego biznesu. ^^
basia315
17.11.2008, 19:45
Posiadam ten dodatek i go uwielbiam. ;) Po za tym, że bardzo fajnie się gra mogąc pracować razem z Simem, to jeszcze w tym dodatku są bardzo fajne nowe fryzury i ubrania.
madusiaX
17.11.2008, 21:18
Ja lubie robić Firmę gdy sim którym gram ma być samotny xD Bo wtedy szybciej mu życie płynie a ja mam z tego niezłe zyski po których zostaje spadek dla rodzinki i przyjaciół Xd
Constantia
30.12.2008, 12:37
Nie chciałaby odpisywać na tak stary temat, ale tyczy się komentowania, co robię z największą lubością. Oceniając wszystkie dotychczasowe dodatki, to Własny biznes jest wyrzuceniem pieniędzy w błoto. Jest całkowicie niepotrzebny. Założyłam raz i nie mam zamiaru tego powtarzać. Nie przynosi mi to radości, nie używam teoretycznie żadnego przedmiotu, który dodatek ze sobą wniósł. Rzadko zdarza się coś tak beznadziejnego, że sam fakt istnienia zmusza mnie to głośnego skomentowania.
chupa_chups
06.06.2009, 11:01
Cóż, moje zdanie na temat tego dodatku jest inne niż Constantii. Myślę, że na samym początku Własny Biznes był ciekawy, lecz cały czas, prowadząc sklep nudziłam już się. Myślałam, że będzie to coś lepszego, ale się przeliczyłam. Ale jest to tylko i wyłącznie moja opinia. =)
hehe fajan jest tylko na początke nie mogłam sie połapać o co w tym caman!^^"
Ten dodatek jest super Roboty i różne nowe obiekty.Extra :) POLECAM !!!
Ludzie oceniają ten dodatek po pierwszym włączeniu gry, a połowa nie łapie o co chodzi.
Więc najlepiej pograć tydzień, a potem się wypowiadać, bo moim zdaniem tak się odradza komuś super dodatku. Ja grałam u koleżanki i od razu załapałam o co chodzi.
To ŚWIETNY DODATEK NAJLEPSZY!!!
Nie wiem czy to pytanie już było. Jeśli tak to sory. Czy można zrobić w TS2WB sklep zoologiczny .? A jeżeli tak to jak mam to zrobić.?
No jasne że można:) są dwa spospby:
1. sposób
-zakładasz przedsiębiorstwo domowe za pomoca komputera lub telefonu.
-budujesz sobie sklepik z ladą, kasą
- ustawiasz w sklepie zwierzątka. (klatki dla ptaków, chomiki, akwarium) posłania dla zwierząt mikski drapaczki itd...
- aby sprzedawać psy i koty
- kupujesz takie specjalne 'klatki' na nie;) nie wiem jak to sie nazywa. wyglądem przypomina kołyske dla dziecka i jest w trybie kupowania w rzeczach dla zwierząt.
- jak już wszytko masz to wystarczy ustawić cene wszystkich towarów i gotowe;)
2. sopsób:)
czyli kupienie parceli publicznej (założenie przedsiębiorstwa) i zrobienie na niej wszystkiego tego samego co napisałam powyżej^^:)
mam nadzieje ze pomogłam:):)
Liv edit: Żeby nie pisać nowego posta.
Aby móc sprzedawać zwierzątka trzeba mieć dodatkowo EP Zwierzaki.
Gosiaz135
08.02.2010, 12:55
Moim zdaniem całkiem fajny dodatek. Moja simka prowadziła biznes (sklep) na parceli publicznej ale w końcu sprzedałam ten biznes bo nie chciało mi się cały czas jeździć na parcelę publiczną. W innej rodzince zrobiłam domowy biznes (to była rodzinka 5-osobowa z psem) ale drażniło mnie że za dużo simów się tam kręci. Moja ocena: 9/10
Herbatnik33
11.02.2010, 14:16
Ta gierka dla mnie jest supciowa!Xd.No bo...mozna miec wlasny sklep,sprzedawac rozne rzeczy,roboty.Wogole moja ocena t0 10/10 :)
Coccinelle
16.02.2010, 10:26
Ten dodatek nie jest taki zły ;)
Może denerwować ciągłe jeżdżenie na parcelę publiczną, ale na to można przymknąć oko :D
Moja ocena 9/10
Bardzo fajny dodatek ;]
Najczęściej mam kwiaciarnie :D
8.7/10 :P
Nunczaki Orientu
16.02.2010, 17:58
10/10
Najlepszy dodatek (no, szczrze jeden z trzech najlepszych)
Zawsze robię zoologiczny :)
U mnie Własny Biznes zajmuje w rankingu dodatków piąte miejsce na osiem możliwych
(wyprzedzają go CPR, CW, Zwierzaki i OŻ).
W tym dodatku najbardziej podobają się rangi oraz urządzenia do budowy robotów, układania kwiatów i robienia zabawek.
Preferuję biznes na parceli mieszkalnej, gdyż faktycznie męczące jest ciągłe jeżdżenie na parcelę publiczną.
ja tam lubie ten dodatek tylko ma minus szybko sie nudzi ;(
Sherlock
26.06.2010, 12:24
Mi się ten dodatek nie nudzi ^^
Poza głównymi nowościami, czyli otwieraniem własnego biznesu, dochodzą różne piękne tapety, podłogi, a także obiekty ;)
Zwłaszcza przepadam za takimi ładnymi telefonami ;D
Wspaniały dodatek =)
Dodatek fajny. Ale denerwuje mnie wręcz kretyńskie zachowaniu się simów w sklepie.. Bez przerwy leją się na poduszki bądź biją na balony z wodą. To jest chore! Ale oprócz tego dodatek (dla mnie) jeden z lepszych ;)
Sherlock
29.06.2010, 22:05
@Konik: Ale to jest czasem dobre, bo jak się ma urządzenie biletującą, to simowie płacą pieniądze za każdą godzinę spędzoną w sklepie :P
Osobiście często używam tego "sprzętu", bo klienci uwielbiają tańczyć przy radiu =D
jak dla mnie: 9,5, bo mnie zazwyczaj wkurza to długie ładowanie, ale to pewnie jest spowodowane moim wolnym komputerem :c
Słonecznik
03.03.2011, 13:08
Ja go już mam, ale szczerze mówiąc szybko mi się znudził...
miłośniczka zwierząt
31.08.2015, 17:30
jeden z najlepszych dodatków uwielbiam go u mnie ma 10
No ba! Tak jak powyżej... Moim zdaniem najlepszy dodatek do The Sims 2... Niezmiennie od 9 (?) lat, od premiery uważam, że WB to super sprawa i bez niego nie potrafiłbym się całkiem "zakochać" w The Sims 2. Zawsze z wielką chęcią wracam do rodzinnych biznesów i przedsiębiorstw.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.