PDA

Zobacz pełną wersję : Lezbijki-Moje 2 fs :)

basia11
24.02.2006, 15:39
Mama zawsze chodziła smutna więc dzisiaj postanowiłam ją pocieszyć.
-Mamusiu czemu chodzisz smutna? - popatrzała się dziewczynka na swoją,mamehttp://img52.imageshack.us/img52/6249/a14ih.jpg (http://imageshack.us)
-Sama wiesz kochanie cierpisz tak jak ja po utracie taty.
-Mamusiu to było rok temu!!!! Uśmiechnij się proszę - krzykneła dziewczynka
Elżbieta odeszła od córki i pomyślała może sobie by kogoś znalazła dobrze,by mi to zrobiło ale się jeszcze zastanowie.Matka usłyszała płacz Piotrka więc do niego szybko podbiegła.
http://img525.imageshack.us/img525/3641/a29my.jpg (http://imageshack.us)
-Mamusiu!!!!Mamo!!!!!-Jąkał się mały Piotrek
-Już idę kochanie!
Podbiegła też starsza siostra,Piotrka Alicja
-Mamusiu on chce się pobawić
-Skąd wiesz?
-Rozumiemy się oczyma
Matka się zaśmiała i poszła do pracy niechcący przez droge wpadła na młodą kobiete.
http://img525.imageshack.us/img525/4882/a32cv.jpg (http://imageshack.us)
-Oh przepraszam bardzo- Przemówiła roztargniona Elżbieta
-Nie nie to ja przepraszam byłam nie uważna-powiedziała nieznajoma kobieta
-Może w zamian przeprosin zaproszę panią na kawę?-Uśmiechneła sie Matka dwójki dzieci
Dziewczyna się zgodziła Elżbieta dowiedziała się że,dziewczyna ma 29 lat i ma na imie Sara.
Dobiegła 19 Elżbieta położyła dzieci do łóżka, i dalej rozmawiała z dziewczyną.Jednak Sara też musiała iśc więc poszła a pani Elżbieta połozyła się do łóżka.
http://img525.imageshack.us/img525/793/a47ix.jpg (http://imageshack.us)
Alicja wstała z łóżka i pobiegła do ubikacji,i położyła się znowu do łóka spała 30 min i znów się obudziła.Miała koszmarny sen więc położyła się do mamy łóżka i tak spała do rana.
o 6 godzinie Alicja musiała wstać do szkoły umyła się zjadła kanapke i mama zaprowadziła ją do szkoły utuliła małego do snu ,nagle zadzwonił dzwonek do drzwi okazało się że to była Sara, Kobieta bez namysłu weszła do domu i się rozebrała i poprosiła o kawę panie Elżbieta jej zrobiła, tak samo jak sobie,i rozmawiały.Tak mijały tygodnie zebrało się 2 miesiące dzieci dobrze znały panią Sare Matka ją polubiła,Pioterak też ją polubił lecz wątpliwości miała do niej tylko Alicja.
http://img52.imageshack.us/img52/7128/a57sf.jpg (http://imageshack.us)
Po tych dwóch miesiącach Sara przyszła znowu siadła na kanapie westchneła i wyznała pani Elżbieci o...

-Co wyznała Sara pani Elżbiecie?
-Czy Alicja polubi Sare?
-To i więcej w następnym odcinku!

saya
24.02.2006, 18:20
Nie podoba mi sie kompletnie. Z tytułu (w którym zresztą jest błąd) wynika, co będzie dalej. Składnia leży, stylistyka też. Nie cierpię czytać tekstu, który jest źle złożony. Kompletna klapa, jak narazie, ale mam nadzieje, że się poprawisz.

Key
24.02.2006, 18:22
Wyznała pani Elżbiecie, że ją kocha. :| Taak... I co dalej??
Będziesz opisywać demonstracje równouprawnienia dla homoseksualistów?

Skąd taki temat? Masz 11 lat. Usłyszałaś gdzieś że nie istnieja wyłącznie związki heteroseksualne, zaintrygowało cie to i postanowiłaś napisać fotostory?
Jeśli tak, to wiedz, że nie pisze sie lezbijka tylko lesbijka.
Poza tym akcja dzieje sie za szybko.

Ale biorąc pod uwagę Twoje porzednie fotostory, poprawiłaś się. :)

Najlepszy tekst: " rozumiemy sie oczyma" . Lol. :D

Cocaine
24.02.2006, 18:40
Lepiej, niż miałaby napisać "rozumiemy się oczami" bo to by już kompletnie nie miało sensu. Zdjęcia są ładne, tylko na jednym widać kryształek. Przedstawiają wymienione wyżej w tekście sytuacje, opisane baaardzo drętwo. Kazdy dialog jest tak pusty, jakby go wypompował z uczuć. Dużo błędów, np. "nie uważna" co powinno się pisać razem nieuważna. W pierwszym odcinku, a własciwie już w tytule przedstawiłaś całe swoje fotostory. IMO Lesbijki, a nie lezbijki. Treść wydaje mi się być łatwa do rozpoznania już po pierwszej części.. jak to napisał mądrze niusiek, co masz zamiar zrobić później? Opisywać co robiły, co zjadły na śniadanie? Dobranie tematu - moim zdaniem klapa, porównywalnie również do wieku. Na razie nie oceniam. Wstrzymam się.

Toxic
24.02.2006, 18:40
W tytlue jest błąd, do tego wiadomo co będzie dalej ( po tytule można sie domyślić) no i skacja się za szybko dzieje. Nadużywasz "i" tekst miejscami wygląda tak " zrobiła coś i potem zrobiła to i to i to "

riannon
24.02.2006, 18:48
Ten tytłu mnie odrzucił. Może tak to by się nie uprzedziła. Zdjęcia są niezłe, tekst taki sobie. Ocenie po kolejnym odcinku.

Art
24.02.2006, 18:50
Niusek, ja o homoseksualistach wiedziałam od 9 roku życia. Dlatego nie oceniajcie tego FS przez pryzmat 11 lat autorki. Bo 11 to już poważny wiek w którym da się zrobić wiele sensownych rzeczy.

Już w tytule błąd, zdania źle zbudowane, błędy ortograficzne....
Jest parę zdań w pierwszej osobie chociaż FS jest pisane w trzeciej. Zdecyduj się albo bierz myśli czy cokolwiek to jest w cudzysłów.
Fabuła jest ech...może i byłoby ciekawe ale przedstawiłaś to źle.
Kobieta widzi drugą na ulicy i od razu ma urodzić się miłość???

FS o podobnej tematyce już było....

Angel com
24.02.2006, 18:51
Nie podoba mi się tytuł z błędem wszystko wyjaśnia, tekst źle złożony, interpunkcja leży. Popraw się.

basia11
24.02.2006, 18:57
Wyznała pani Elżbiecie, że ją kocha. :| Taak... I co dalej??
Będziesz opisywać demonstracje równouprawnienia dla homoseksualistów?

Skąd taki temat? Masz 11 lat. Usłyszałaś gdzieś że nie istnieja wyłącznie związki heteroseksualne, zaintrygowało cie to i postanowiłaś napisać fotostory?
Jeśli tak, to wiedz, że nie pisze sie lezbijka tylko lesbijka.
Poza tym akcja dzieje sie za szybko.

Ale biorąc pod uwagę Twoje porzednie fotostory, poprawiłaś się. :)

Najlepszy tekst: " rozumiemy sie oczyma" . Lol. :D
Nie , nie napewno jej nie wyzna że ją kocha hehe ale tego nie wykorzystam niebędzie jej kochać :P

kea
24.02.2006, 19:15
Jezu daj se siana. Tytuł sam muwi za siebie! Beznadziejne teksty zaduzo powtórzen iniona jednego i tego samego. Do 4 odcinka przestaniesz pisac. Zakład .. :P 0/10

Isi
24.02.2006, 19:49
Mi się zdaje, że ten tytuł (zresztą z błędem) dałaś po to, żeby wzbudzić jakieś większe zainteresowanie.
Fs jak na razie nie zrobiło dla mnie dobrego wrażenia, brak jest uczuć, wszystko tak zwyczajnie opisywane. Nudnawe trochę. Po przecinku, myślinku, wykrzykniku albo kropce powinna być zawsze spacja. I jest pełno literówek.
Zdjęcia w miarę dobre, na pierwszym widać niebo, na trzecim kryształek.
Jeszcze nie oceniam, mam nadzieję, że poprawisz trochę tekst.
Pozdrawiam:)

kea
24.02.2006, 19:52
Mi sie zdaje, ze ten tytuł (zresztą z błędem) dałaś po to, żeby wzbudzić jakieś większe zainteresowanie.
Fs jak na razie nie zrobiło dla mnie dobrego wrażenia, brak jest uczuć, wszsytko tak zwyczajnie opisywane. Nudnawe trochę. Po przecinku, myślinku, wykrzykniku albo kropce powinna być zawsze spacja. I jest pełno literówek.
Zdjęcia w miarę dobre, na pierwszym widać niebio, na trzecim kryształek.
Jeszcze nie oceniam, mam nadzieję, że poprawisz trochę tekst.
Pozdrawiam:)

Wlasnie zeby wzbudzić zainteresowanie. Gdy weszłam na forum i zobaczyłam tutuł to mnie bardzo zaciekailo o czym to moze byc ale gdy zobaczyłam kto je napisał poprostu opadłam. i wiedzialam ze to będzie klapa

~Asiulek94~
24.02.2006, 20:41
jak poprzedniczka weszlam z ciekawosci i co .... (nie mowiac bo juz bylo mowione ze tytul z bledem powinno byc lesbijki ) .... nic, zupelnie mnie nie ciekawi co bedzie dalej, zero uczuc, fabuly tez sie jakos nie wyszukalam ale to dopiero 1 odcinek wiec nie oceniam zobaczymy co bedzie dalej :)
Życzę weny, pomysłu i tego aby powstało dobre fs , Pozdrawiam :)

..::CaRmEn::..
24.02.2006, 20:52
Hm, a więc tak:
Tytuł z błędem co już każdy zauważył ;-P
Dużo błędów ortograficznych i jeszcze więcej literówek i znaków interpunkcyjnych.
Nudna fabuła, po samym tytule można wywnioskować co będzie dalej.
Niektóre bezsensowne zdania i ogólnie lipa ;-P
Ocenie po 2 odcinku, bo jak narazie dałabym 1/10 xP 1 - za w miare niezłe zdjęcia. Pozdrawiam ;)

Cocco
25.02.2006, 08:17
Nie podoba mi się.
Powtórzenia, błędy, interpunkcja.
Ale zajrzę jeszcze.

basia11
25.02.2006, 08:29
No bo wiesz ja jestem lesbijką interesują mnie kobiety a nie mężczyźni , wiem niechcesz mnie znać już stąd idę-Sara odbiegła z płaczem.
Elżbieta patrzała na nią z zdziwieniem i w głowie miała tylko jedno słowo czy to prawda , a może i nie chodziła znowu smutna i znowu Alicja chodziła , za mamą.
-Mamo co się znowu stało?
-No wiesz kochanie mamusia się pokłuciła z Sarą
-Tak hurra bo ona była parszywą wiedźmą widziałam jak latała na miotle!!
http://img112.imageshack.us/img112/3206/b10tu.jpg (http://imageshack.us)
Matka się lekko zaśmiała i objeła córke , i poszła z dziećmi do parku , i rozmyślała o Sarze czy ona ją kocha ? Myślała dłuższą chwile.
Więc postanowiła zadzownić do Sary a ich rozmowa toczyła się tak:
http://img131.imageshack.us/img131/9493/b26fx.jpg (http://imageshack.us)
-Tak-powiedziała dziewczyna
-Cześć tu Ela może do mnie przyjdziesz ja się nie gniewam.
-Naprawde tu suuper.
Nim się Elżbieta odwróciła zadzwonił dzwonek matka otworzyła drzwi i ku jej widzeniu Sara ją pocałowała , matka się odsuneła i przemówiła
http://img112.imageshack.us/img112/8273/b30ek.jpg (http://imageshack.us)
-Nie jestem jescze na to gotowa!
-To był pocałunek przyjaźni
Dziewczyny się zaśmiały lecz przybiegła szbko do salonu Alicja
-AAAAAAAAAA co ty tu robisz AAAAAA !!!!!!Wynoś się słyszysz papa
Alicja się popłakała i odeszła zamkneła się w swoim pokoju lecz po 10 min wyszła bo zrobiła się głodna zjadła i poszła do pokoju.
Piotruś chciał iść na ręce Sary i mu się tu powiodło śmiał się maluszek dobre 2 min lecz się zsikał więc mama go musiala wykąpać kiedy matka przyszła Sara chciała jej coś powiedzieć
-Wiesz co mogę u ciebie zamieszkać??
-A czemu ?
-Bo mi ukradli dom i wiesz taki starszy facet na wózku inawlidzkim przywiązał go do wózka i jechał z tym domem to mogę??
-Oczywiście że możesz będziesz mogła spać na ziemi w kuchni chcesz?
Sara zdziwiona odpowiedziała mogę spać lecz spodziewała się czegoś lepszego.
Nagle przyleciała Alicja i zapytała
http://img112.imageshack.us/img112/3075/b48fq.jpg (http://imageshack.us)
-Co ty tu robisz znowu?
-A będe tu spać i to w twoim pokoju!
-Mama ci nie pozowliła !
-A pozwoliła !
i uderzyła małą w buźe
-I co będziesz tu spać co?
-Tak -odpowiedziała rozpłakana dziewczynka
-a mamie nic nie powiesz
-nie
-To więc uważaj....

-Na co ma uważać Alicja?
-Czy Alicja powie mamie o tym zdarzeniu?
-To i więcej w następnym odcinku!!!

kea
25.02.2006, 08:34
Nie no pełno błędów litterówek, niezrozumiałe teksty i nudna fabuła. Poprostu klapa 0/10

Toxic
25.02.2006, 09:37
Troche nie zrozumiałe i na razie tak nudno. A jak można ukraść dom? Bo ja nie wiem, niech mi ktoś wytłumaczy :P

Shawnee
25.02.2006, 09:45
szczerze? już ten pierwszy odcinek był lepszy :| drugi to tandeta, weeeź...

0/10

wanilka
25.02.2006, 10:42
-Bo mi ukradli dom i wiesz taki starszy facet na wózku inawlidzkim przywiązał go do wózka i jechał z tym domem to mogę??

Eeeeee... nie wiem czy dobrze zrozumiałam, ale facet przywiązał sobie DOM do wózka inwalidzkiego i go ciągnął?!? To był jakiś mikrodom... Ogólnie to FS jest takie byle jakie. Wszystko dzieje się za szybko. Mam nadzieję, że się poprawisz. Pozdrawiam i życzę powodzenia =]

Marson
25.02.2006, 10:45
Gdy weszłam na forum i zobaczyłam tutuł to mnie bardzo zaciekailo o czym to moze byc
O lesbijkach ;)
Pomysł fajny, tylko dziwny trochę. Mogłaś z tym poczekać, że się wprowadza, albo co... W końcu ile się znają? Poza tym jakim cudem ukradli dom? Słyszałam o prawdziwym przypadku, że wykopali i ukradli ogródek, ale dom? No, chyba że mieszka w jakimś namiocie, albo szałasie :P

~Asiulek94~
25.02.2006, 10:55
Matko zupełnie kręcą mi sie te imiona Sara, Elżbieta , Alicja ..... ja już sama nie wiem czy Alicja to to dziecko czy ta kobieta co jest lesbijką :P . Nadal nie doszukałam się fabuły czy czegokolwiek. Narazie mi się nie podoba, ale też nie oceniam. Nasępny odcinek rób troszkę dłużej a staranniej, bo narazie to chyba nikomu nie przypadło do gustu. A po za tym są błędy, literówki jest też dużo powtórzeń i zwrotów potocznych (np. zsikał), a przede wszystkim ten dom, jak ktoś miał go sobie przywiązać i go ukraść :O .
Nastepny odcinek rób dłużej a lepiej, wpadne tu jeszcze.
Pozdrawiam :)

Key
25.02.2006, 11:22
Dialogi są zbyt chaotyczne. W jednym momencie opisujesz wszystko dokładnie, a za chwilę, akcja pędzi tak szybko, że nie można się połapać.

Najgorsze teksty:

-AAAAAAAAAA co ty tu robisz AAAAAA !!!!!!Wynoś się słyszysz papa
Może mi wytłumaczysz, o to w tym chodzi?

hekate.
25.02.2006, 11:23
Jezu daj se siana. Tytuł sam muwi za siebie! Beznadziejne teksty zaduzo powtórzen iniona jednego i tego samego. Do 4 odcinka przestaniesz pisac. Zakład .. :P 0/10

Wiesz... Oszczędź sobie takich komentarzy i zachowuj się kulturaniej. Rozumiem że ci sie nie podoba...Ale no bez przesady! :O

Nie pisze się lezbijka tylko lesbijka. To słowo pochodzi od greckiej wyspy Lesbos, która leży na morzu Egejskim.

Interpunkcja jest fatalna :con: i przede wszystkim akcja za szybko sie dzieje. Mimo wszystko... Jestem ciekawa co dalej wymyślisz ;)

Ametyzd
25.02.2006, 11:41
Rany, co to za szaajs... O.O Przede wszystkim jest błąd w tytule.

"No bo wiesz ja jestem lesbijką interesują mnie kobiety a nie mężczyźni , wiem niechcesz mnie znać już stąd idę-Sara odbiegła z płaczem." LOL. :D To było dobre. Nie wiem, dlaczego piszesz to fotostory. Może zaciekawiło cię, jak wygląda życie homoseksualistów, i próbujesz je sobie wyobrazić... I być moze duzo słyszałaś o nietolerancji wobec nich - stąd fragment "wiem <PRZECINEK!> nie <SPACJA!> chcesz mnie znać <PRZECINEK TO GDZIE?> już stąd idę." Poza tym to zdanie czy co to jest strasznie głupio brzmi.
"-No, bo wiesz, jestem lesbijką.
- No, spoko." Tiaa.

"-No wiesz kochanie mamusia się pokłuciła z Sarą
-Tak hurra bo ona była parszywą wiedźmą widziałam jak latała na miotle!!" Haaaaaahah Kłócić przez "ó".

"-AAAAAAAAAA co ty tu robisz AAAAAA !!!!!!Wynoś się słyszysz papa
Alicja się popłakała i odeszła zamkneła się w swoim pokoju lecz po 10 min wyszła bo zrobiła się głodna zjadła i poszła do pokoju." Nie, no chyba dalej umrę ze śmiechu. :laugh:

"Piotruś chciał iść na ręce Sary i mu się tu powiodło śmiał się maluszek dobre 2 min lecz się zsikał" :laugh: Ja też się zaraz zsikam xD ze śmiechu xD :laugha:

"-Bo mi ukradli dom i wiesz taki starszy facet na wózku inawlidzkim przywiązał go do wózka i jechał z tym domem to mogę??" *leju, leju* :laugha:

" i uderzyła małą w buzię
-I co będziesz tu spać co?
-Tak -odpowiedziała rozpłakana dziewczynka
-a mamie nic nie powiesz
-nie
-To więc uważaj...." Jakie to dramatyczne, szkoda, że tylko ogólny sens da się zrozumieć. :O

Ogólnie, tekst jest nieprzejrzysty, jest w nim straszliwie dużo błedów ort., interpunkcyjnych i tak dalej, a także sporo literówek. Pod tym względem i pod względem fabuły - czyli normalna ocena - 1/10.
Ale za to, jeśli chodzi o śmieszność, czyli skala oceny słabego fs - 11/10!

Cocaine, dopuszczalna jest i forma "oczami", i "oczyma", więc nie wiem, co ci tu przeszkadza, oprócz ogólnego braku sensu.
Hekate, tak mi się wydawało, ale dlaczego? Tam żyły pierwsze lesbijki? xP

hekate.
25.02.2006, 11:57
Hekate, tak mi się wydawało, ale dlaczego? Tam żyły pierwsze lesbijki? xP

:laugh: Nie, tam żyła poetka Safona, której się podobały dziewczyny.

Kadma
25.02.2006, 11:57
Po samym tytule widać, że nie wiesz o czym piszesz! ,,Lesbijka'' nie ,,Lezbijka''!!! Radykalny błąd!!! Ciekawe co będzie dalej? Będą się całować itp. Nieprawdaż? Nijaka fabuła. Chciałaś nas zaskoczyć Basiu, ale Ci się nie udało. Nie będę Cię usprawiedliwiać wiekiem, bo skoro masz już 11 lat, powinnaś wiedzieć przynajmniej, że nie ma ,,lezbijek'' tylko ,,lesbijki''. Nie wymagam od Ciebie, że nie znasz szczegółów;) Ale przynajmniej, jak się bierzesz za fotostory, to pisz o tym, co jesteś w stanie zrozumieć.

riannon
25.02.2006, 12:20
Cóż dosyc trudno zrozumiec o co w tym chodzi:P Ach...pocałowała ją a ona na to: nie jestem jeszcze gotowa. Albo to spanie na podłodze..yy..bezsensu.

25.02.2006, 15:01
Phi... szkoda gadać ;-P
Odcinek zdecydowanie gorszy od poprzedniego no i w ogóle fatalne.
Nic kompletnie niezrozumiałam. Nadal nie wiem kto jest kto: Elżbieta, Alicja, Sara? Co? :O
O co w tym chodzi? Kto się do kogo wprowadził? I dlaczego ta mała ma spać na podłodze w kuchni, a nie np. na kanapie? Co to za bzdura? :con:
Powalił mnie ten tekst: "-Bo mi ukradli dom i wiesz taki starszy facet na wózku inawlidzkim przywiązał go do wózka i jechał z tym domem to mogę??"
Tiaa... super. Nie no, normalnie o/1oo...
Pozdrawiam :O

Isi
25.02.2006, 15:50
Basiu11, nie ukrywam, że tak jak poprzednikom nie podoba mi się za bardzo Twoje fs. Jednak do fabuły i Twoich pomysłów nie mam żadnych zastrzeżeń, wręcz przeciwnie- myślę, że wyszłoby bardzo fajnie i życiowo, gdyby:
- nie było tyle błędów i nieprawidłowo złożonych zdań (źle się czyta),
- nie pojawiały się absurdy (ukradziony dom),
- wszystko działo się trochę wolniej (to, co wydarzyło się w tych 2 odcinkach, mogłaś rozwinąć i rozłożyć na jakieś 4 odcinki, akcja za szybko się toczy).
W porównaniu do Twojego pierwszego fotostory to jest jak dla mnie lepsze, ale tylko trochę. Nie wiem, czy chciałaś, by było absurdalne czy życiowe. Jeśli to pierwsze- to OK., jeśli drugie to niestety nie wyszło. Rozmowy są trochę niepoważne. Ogólnie dużo do poprawki, ale zdaję sobie sprawę, że nagle na trzeci odcinek (i na następne) tego nie zmienisz, na to potrzeba więcej czasu. Proponuję najpierw wyeliminowanie błędów, a potem zajęcie się fabułą (tzn. ulepszaniem fabuły).
Podam parę przykładowych błędów, które często robisz:

No bo wiesz ja jestem lesbijką interesują mnie kobiety a nie mężczyźni , wiem niechcesz mnie znać już stąd idęW tym fragmencie nie ma żadnych przecinków, kropek, a przydałyby się. Żeby postać nie wymawiała zdania jednym tchem, można napisać np.:
No bo wiesz... Ja jestem lesbijką- interesują mnie kobiety, a nie mężczyźni. Wiem, nie chcesz mnie znać, już stąd idę...
Elżbieta patrzała na nią z zdziwieniemraczej „patrzyła”
Nim się Elżbieta odwróciła zadzwonił dzwonek matka otworzyła drzwi i ku jej widzeniu Sara ją pocałowała„ku jej zdziwieniu” powinno być

Spacja powinna być po przecinku, kropce, pytajniku, wykrzykniku, myślniku- to już mówiłam i się zastosowałaś. Ale pamiętaj- nigdy przed! Np. tu:

-A czemu ?Nie powinno być spacji przed pytajnikiem. Spacja może być PO nim, jeśli dalej coś zamierzasz pisać. Tak samo z innymi znakami. Czyli powinno być tak:
- A czemu?(spacja po myślniku, brak spacji przed pytajnikiem)

Więcej nie będę wymieniać, dobrze by było, gdybyś chociaż to na razie poprawiła. Myślę, że zależy Ci na ulepszaniu fotostory.;)

Pozdrawiam

Ametyzd
25.02.2006, 17:50
No ale macie problemy. E, chyba, że ja też źle myślę, ale to chyba tak: Elżbieta to ta baba, Alicja to jej córka, a Sara to ta dziewczyna. ;P

Nox
25.02.2006, 18:46
Rety... :/ ale głupi tytuł, zdjecia ładne, mało tekstu , ocena po nast odcinku, moze ;P

Dsquared
25.02.2006, 19:04
Bezsensu tytuł...
Bezsensu fabuła...
Bezsensu całość...
A tak wogóle opowiadanie o lesbijakch nie wydaje mi się szczególnie ciekawe....tym bardziej jeśli jest tak daremnie napisane.....
2/10

Sweetie
25.02.2006, 19:26
Eeee, to jest tak zwane 'humberłajgieris' , nie będe wyjaśniać znaczenia xP
W tytule jest błąd, a na dodatek wiadomo, co będzie dalej. Jakaś tam dziewczyna będzie lesbijką i się może będą jeszcze całować? :O
Eh... nic już nie powiem :X

szabatka2
25.02.2006, 21:07
Nie no, zartuje.
FS jest bezsensu.
Masa bledow ortograficznych: uzywalas kiedys Word'a? Napewno by Ci pomogl :tu:

Abentee
26.02.2006, 00:29
-Tak hurra bo ona była parszywą wiedźmą widziałam jak latała na miotle!!

To mnie dosłownie powaliło.
Buahaha xD

Ale do rzeczy.
Nie podoba mi się, absolutnie! To jest bardzo kiepskie...
Wiem, że Word nie wyłapuje wszystkich błędów, ale szabatka2 ma rację - gdybyś wrzuciła do niego tekst, to FS wyglądałoby znacznie lepiej.
Chociaż i tak jest co poprawiać... Tekst zawiera również błędy logiczne ^^
Mam nadzieję, że weźmiesz sobie do serca to, co my wszyscy ci piszemy i postarasz się, aby kolejne odcinki były coraz to lepsze. Jeżeli zależałoby ci na tym, wzięłabyś pod uwagę nasze rady.
Pozdrawiam ^...^

saya
26.02.2006, 01:03
Powiem krótko - zesikałam się ze śmiechu XD

gruszka.
26.02.2006, 02:00
Powiem jedno to FS jest śmieszne, po prostu śmieszne

Nessa
27.02.2006, 13:29
O Boże.
Czy Ty sobie przypadkiem z nas JAJ nie robisz? ;) Bo jak przeczytałam to, że facet ciągnął na wózku inwalidzkim dom jednorodzinny, to takie miałam wrażenie. Poprostu straszne! Błędy, błędy i jeszcze raz błędy. Najbardziej odpychają te haotyczne zdania. Przykład?:
Piotruś chciał iść na ręce Sary i mu się tu powiodło śmiał się maluszek dobre 2 min lecz się zsikał więc mama go musiala wykąpać kiedy matka przyszła Sara chciała jej coś powiedzieć
Poprostu zero interpunkcji. Można by z tego Twojego jednego zdania (? to chyba nie jest zdanie, nie ma kropki.) zrobić kilka.
No i jeszcze jedno... Gdybym była na miejscu Sary, nie wykrzyczałabym do swojej koleżanki "JESTEM LESBIJKĄ!" a raczej powiedziała, że jestem homoseksualistką.
No. Radzę Ci dużo czytać i ćwiczyć poprawne pisanie.

akaj
27.02.2006, 14:11
Czy ty byś powiedziała jakiejś dziewczynie którą znasz jeden dzień ,,Jestem Lesbijką" tak poprostu???

marandile
27.02.2006, 14:20
Alicja się popłakała i odeszła zamkneła się w swoim pokoju lecz po 10 min wyszła bo zrobiła się głodna zjadła i poszła do pokoju.

Dziewczyno, gdzie tu są takie znaki zwane KROPKĄ??
Bo to powinno wyglądać tak:
Alicja się popłakała i odeszła. Zamkneła się w swoim pokoju, lecz po 10 min wyszła,bo zrobiła się głodna. Zjadła i poszła do pokoju.

I zauważ, że kropka i przecinek to NIE JEST to samo. A jak nie rozumiesz, to weź powiedz swojej pani od polskiego, żeby Ci wytłumaczyła, co to jest kropka. W dwóch odcinkach znalazłam około 5 kropek.

Nessa
27.02.2006, 14:28
Czy ty byś powiedziała jakiejś dziewczynie którą znasz jeden dzień ,,Jestem Lesbijką" tak poprostu???
Czyżby jeden dzień?:
Tak mijały tygodnie zebrało się 2 miesiące dzieci dobrze znały panią Sare
:P

~dusia~
27.02.2006, 19:33
Hmm...Oryginalne fs...
Buhahahahahaha! :P ...Przepraszam ale wzmianka o ukradzionym domu mnie rozbawiła że musiałam pędzic do kibelka...To był dom dla lalek barbie i na kółkach? ;P no dobra mam nadzieję że się poprawisz...

kea
27.02.2006, 19:39
Hmm...Oryginalne fs...
Buhahahahahaha! :P ...Przepraszam ale wzmianka o ukradzionym domu mnie rozbawiła że musiałam pędzic do kibelka...To był dom dla lalek barbie i na kółkach? ;P no dobra mam nadzieję że się poprawisz...

Oj oj oj. Z tym domkiem chodzi o to ze ta babka co to muwila chciała wscisnąc dziecku ciemnote. Basiu jeśli potrzebujesz jakiej kolwiek pomocy to zapraszam na PW

basia11
28.02.2006, 20:42
Och przez tą wiedźme muszę spać na ziemi eh bardzo mi smutno-myślała Alicja
Po długiej nocy nastąpił bialutki ranek.Alicja wstała z ziemi i pobiegła do mamy.
-Mamoo, spóźnię się do przeczkola mamo!
Elżbieta wstała choć nie chciała musiała szybko się ubrać, i biec do przeczkola
zdążyła na czas pocałowała małą i poszła do domu.
Na jednej z lekcji.... dzieci musiały wypisać swoich przyjacieli i wrogów.
http://img493.imageshack.us/img493/6526/beztytuu1cn.png (http://imageshack.us)
I pani spytała się Alicji a czemu akurat nie lubisz Sebastiana z klasy
http://img493.imageshack.us/img493/2294/c14pc.jpg (http://imageshack.us)
-Od kiedy jesteśmy na ty?A czemu nie lubisz Sary i kto to jest?
-Chcesz wszytko wiedzieć masz swoją rodzine a od mojej się odczep!!-krzykneła brutalnie dziewczynka
Pani chwyciła ja za ucho i poprowadziła do dyrektora.Powiadomili jej mame ale zamiast mamy przyszła Sara.
http://img493.imageshack.us/img493/8166/c47yj.jpg (http://imageshack.us)
-Co ty tu robisz-Zapytała Alicja
Sara wytłumaczyła jej że tak się nie robi uśmiecheła się do nauczylcielki a Alicja poszła do ławki.
http://img493.imageshack.us/img493/9383/c24by.jpg (http://imageshack.us)
Siedziała z Izą.
-Ale ci się upiecze w domu-powiedziała Iza
-Mnie mama nie bije tak jak ciebie-Krzykneła Alicja
Obrażona Iza siadła styłu sali sama.
http://img493.imageshack.us/img493/5885/c32xb.jpg (http://imageshack.us)
Do Alicji przysiadła się Kama
-Przyjdziesz dziś do mnie- zapytała Alicja
-Dobra mogę przyjść, to o której może o 16:30? A kończymy o 15-Uśmiechneła się Kama
Przyszła po Alicje mama lecz o 14 wyszły i poszły do domu.Gdy weszły zobaczyły Sare ubraną w strój wizytowy.
http://img458.imageshack.us/img458/6991/c57qi.jpg (http://imageshack.us)
-Wiesz co słoneczko.... ja i Sara jesteśmy zaręczone!!!!!
Alicja doznała szkoku krzykneła tylko
-Jesteście lesbijkami i weszła do swojego pokoju położyła się na łóżko i myślała po 4, minutach zeszła z łóżka, i wyszła z pokoju.
http://img458.imageshack.us/img458/7840/c62eo.jpg (http://imageshack.us)
I usłyszała dzwonek do drzwi to była Kama ucieszona przytuliła ją i złapała za ręke i gdy Sara to widziała sama krzykneła
-Lesby wy jesteście ha ha ha-śmiała się parszywie

-Jak zareguje na to Alicja?
-Co powie Kama?
-To i więcej w następnym odcinku

Asulkä
28.02.2006, 21:05
Boszzz, te dorosłe simki nie zachowują się na swoim poziomie o.0.No chyba, że mają jakiś problem z głową.nawet jej matke nie chciała ze swoją córką o tym podyskutować o.0, tylko wyskoczyła z tekstem "jesteśmy zaręczone" nie powiem żebyś się poprawiła o.0.Ciągle walisz bezsensowne teksty, wiesz co...nie rób foto-story na temat rzeczy, których nie rozumiesz, i mam pytanie...czy ty też tak puskujesz w szkole i nauczycielka się wypytuje o to i o to?Bo według mnie nauczycielek nie interesuyje kto to jest i dlaczego jest wrogiem :O .A ten tekst mnie rozwalił "Lesby wy jesteście ha ha ha" do tego to już mi poprostu słów szkoda i klawiatury o.0.

Lapis_Lasuli
28.02.2006, 21:24
basiu11 - bardzo Cię proszę, nie pisz FS na temat, o którym chyba nie masz pojęcia ;) <jak to napisała asulka> To jest tak napisane, że jest aż śmieszne, jednak z tego nie powinno się śmiać... więc robi się po prostu niesmaczne. I czytaj nasze uwagi ;)
pozdro

edit: a nie, źle napisałam. to wcale nie jest śmieszne, to jest po prostu przykre. nie staraj się pisać tego, czego nie rozumiesz...

hekate.
01.03.2006, 14:11
eee... No nic... Niektóre keksty są nie zrozumiałe. Coś typu "Doktorze mężu i ładniusi pacjętka" ;P. Dla mnie to jest nie możliwe żeby lesbijka wyśmiewała się z lesbijki. Ale mimo to chciałabym zobaczyć następny odcinek.

01.03.2006, 14:46
Nie wierze...
Nie wierze w to co przeczytałam :O Przez cały czas się zastanawiam czy Ty na prawde się starasz przy tworzeniu tego FS? Bo mam wrażenie, że robisz to na "odwal się" :|
To jest tak bez sensu, że aż... < szok > :O
Nie sądze, żeby dziewczyna w tym wieku tak pyskowała nauczycielce. I w ogóle się dziwie, że 2 dni temu jej mama poznała tą Sare i nagle są zaręczone? Kobiety zaręczone?! O ile się nie myle, to akcja dzieje się w Polsce (sądząc po imionach). A w Polsce jak mogą się laski zaręczać? Tzn mogą, ale co im to da? xP Małżeństwem nie zostaną... omg... porażka :wacko:
Nadal masa błędów gramatycznych, ortograficznych. Brak przecinków i kropek, a jak już są to w złych miejscach... < załamana > ;(
Pozdrawiam... musze odetchnąć... :O

Wika
01.03.2006, 15:01
Zgadzam się z wyżej wypisanymi opiniami. Nie powinnaś pisać FS o czymś, czego nie rozumiesz. Poza tym nigdy żadna lesbijka nie powinna wyśmiewać się z orientacji innych...

Hm, no a gdzie uczucia, poszły w las? Ot tak, na dzień dobry obie są innej orientacji i najzwyczajniej na świecie się zaręczają...? No, to chyba tak jest tylko w bajkach, które chłopcy oglądają w nocy gdy rodzice nie widzą :) A ta mała? Chodzi do przedszkola, to znów do szkoły... Zdecyduj się. Chyba że to takie przedszkole dla geniuszy... :) Takie małe dzieci jeszcze nie znają znaczenia słowa "heteroseksualny", a co dopiero takiemu małemu dziecku do homoseksualzmu?

Ale pisz dalej. Zobaczymy, co z tego będzie.

CaRmEn - one się znają od dwóch miesięcy... przeczytaj dokładniej.

semus
01.03.2006, 15:09
YYY... jestem bardzo, że tak powiem niekumaty, a przeczytanie tego fotostory jest dla mnie czarną magią. A najlepsze jest ostatnie zdanie "Lesby wy jesteście hahaha"... Co to ma być? Nie mogę uwierzyć w to, że istnieją jeszcze tak prymitywne istoty, które operują takimi zdaniami.

Chocolatté
01.03.2006, 16:32
Kochana, nie pisz na temat, o którym nie masz zielonego pojęcia. Usłyszałaś gdzieś co to jest, więc od razu chcesz poruszyć ten temat. Po za tym, w nazwie jest błąd. Pisze się lesbijki... No ale dobra. Także albo dowiedz się coś o lesbijkach, albo skończ z FS'em...

Uśmiałam się. To tyle.

Lalaith
01.03.2006, 16:58
To...to... to jest.... Boże, co to jest? O__o
Po pierwsze, mnóstwo błędów ortograficznych i stylistycznych... W ogóle tu są same błędy... Postacie są głupie, ordynarne (ta mała Alicja, czy jak jej tam to już w ogóle mnie dobija...), dialogi są bezsensu.... Ech, szkoda gadać...
Jedyne, co jest niezłe, to zdjęcia... Ale fotostory do niczego.
I tak jak mówili moi poprzednicy nie pisz o czymś o czym nie masz pojęcia...
Ech, 0/10...

Cookie
01.03.2006, 18:40
Po pierwsze tytuł!
Nie dość, że przeraża błędem, to naprawdę nie jest udany (a podejrzewam, że miał zwabić tutaj wiele osób, bo to przecież taaaaki kontrowersyjny temat :>). niestety zabrzmiało, jak nagłówek do biednej strony porno.
Po drugie:
"Bo mi ukradli dom i wiesz taki starszy facet na wózku inwalidzkim przywiązał go do wózka i jechał z tym domem to mogę??"
Powiem tyle: leżałam na podłodze i kwiczałam.
To zdecydowanie najpiękniejszy moment całego fotostory!
Może zatem porzućmy nudne, szare tematy i rozwińmy wodzę wyobraźni!
Niech inwalidzi kradną domy, niech myszki miki pożerają dzieci, księża hopają po kościele w różowej skórze!
Tak!

ps: a jeden inwalida tak podejrzanie spoglądał dzisiaj na mój dom ;F

Margierytka
01.03.2006, 20:07
Niech inwalidzi kradną domy, niech myszki miki pożerają dzieci, księża hopają po kościele w różowej skórze!
Tak!

ps: a jeden inwalida tak podejrzanie spoglądał dzisiaj na mój dom ;F

ROTFL ... A ja mieszkam w zapyziałej okolicy gdzie mnóstwo inwalidów i babć emerytek...

Wracając do meritum - to fs jest faktycznie winklusopodobne. To, że normalna kobita zaręczy się z lesbą po 2 dniach znajomości jest równie prawdopodobne jak fakt, że całe powietrze w pokoju samoistnie skumuluje się w górnym prawym narozniku a ty się udusisz z braku tlenu. :D

jutta
02.03.2006, 07:20
1. Dlaczego wszystkim wydaje się, że to były 2 dni?
Tak mijały tygodnie zebrało się 2 miesiące dzieci dobrze znały panią Sare Matka ją polubiła,Pioterak też ją polubił lecz wątpliwości miała do niej tylko Alicja.

2. -Wiesz co mogę u ciebie zamieszkać??
-A czemu ?
Tego nie stwierdza narrator. Nie ma nigdzie powiedziane, że tak się zdarzyło faktycznie. To mówi Sara. I kiedy to pierwszy raz przeczytałam, byłam pewna, że okłamuje Alicję, wykorzystując to, że można dziecku wcisnąć każdą głupotę.

3. Jakiś urok to FS dla mnie ma, bo pokazuje świat dziecka. Wszystkie wydarzenia w nim są widziane oczami Alicji, więc nie spodziewajmy się opisu uczuć obydwu kobiet. Dlatego też zaręczyny następują tak znienacka i bez sensu - dla córki na pewno były bez sensu.
A czasami wygląda nawet na to, że to Alicja opowiada o tych wydarzeniach, dopisując sobie sceny, których nie było - na przykład to, że Sara kazała jej spać na podłodze w kuchni i uderzyła w twarz. Nie lubi Sary tak bardzo, że aż chciałaby, żeby zrobiła albo powiedziała coś okropnego, żeby nie była taka miła.

4. W dobie politycznej poprawności wreszcie FS ze złą lesbijką! To odświeżające :)

5. Są liczne błędy, przede wszystkim czasami wszystko dzieje się za szybko i nie wiadomo o co chodzi. Nad tym warto popracować.

Margierytka
02.03.2006, 08:43
1. Dlaczego wszystkim wydaje się, że to były 2 dni?

2.
Tego nie stwierdza narrator. Nie ma nigdzie powiedziane, że tak się zdarzyło faktycznie. To mówi Sara. I kiedy to pierwszy raz przeczytałam, byłam pewna, że okłamuje Alicję, wykorzystując to, że można dziecku wcisnąć każdą głupotę.

4. W dobie politycznej poprawności wreszcie FS ze złą lesbijką! To odświeżające :)

Moja wina... Przepraszam basia11. Fakt - przez dwa miesiące mogły zrobić wiele. W każdym razie nie wiem czy którakolwiek matka o zdrowych zmysłach potrafiłaby znieść by obca baba prała po pysku jej własne dziecko. Ale to nie jest normalna matka tylko wyrodna matka ze skłonnościami lesbijskimi.

To, że dziecko - autorka FS robi z lesby potwora jest odświeżające. Masz rację jutta - to główna zaleta tego fs... Bo zdaje się że starym piernikom czyli mówiąc krótko moim rówiesnikom i starszym ode mnie wapniakom słowo "tolerancja" tak padło na mózg, że nie potrafią w dzisiejszym świecie odróżnić dobra od zła, patologii od normalności.

jutta
02.03.2006, 09:34
To, że dziecko - autorka FS robi z lesby potwora jest odświeżające. Masz rację jutta - to główna zaleta tego fs... Bo zdaje się że starym piernikom czyli mówiąc krótko moim rówiesnikom i starszym ode mnie wapniakom słowo "tolerancja" tak padło na mózg, że nie potrafią w dzisiejszym świecie odróżnić dobra od zła, patologii od normalności.
Nie wiem, czy dobrze mnie zrozumiałaś (zresztą jeśli tak, moja wina, bo bardzo skrótowo to wyraziłam). Gdyby dorosły przedstawił "złą lesbijkę", to od razu spotkałyby go zarzuty, że jest nietolerancyjny, że ciemnogród, że kwa kwa. Jeśli dorosły mówi "Nie lubię tego a tego homoseksualisty" to od razu jest podejrzenie, że nie lubi go właśnie za odmienną orientację.
A przecież homoseksualiści też ludzie, czasem dobrzy, czasem źli, można ich nie lubić, można nie cierpieć. A Alicja nie lubi Sary po prostu, za to, że chce się wepchnąć do jej domu, "zająć jej pokój", zająć jej miejsce przy mamie. Gdyby Sara była heteroseksualnym mężczyzną, nie lubiła by go tak samo.

Wika
02.03.2006, 09:47
Zgadzam się z przedmówcą.

Małe dzieci nie są z regóły nietolerancyjne. Podejrzewam, że dziewczynka z przedszkola nawet nie wie, co słowo "tolerancja" znaczy.

jutta
02.03.2006, 10:16
Oj, potrafią być nietolerancyjne, nawet bardziej niż dorośli, tyle że w innych dziedzinach: nie tolerują biednych, głupszych, słabszych, nieśmiałych, niepełnosprawnych - długo by można ciągnąć. I bardzo otwarcie swoją nietolerancję okazują.

Myślę, że gdybyśmy zapytali Alicję, dlaczego nie lubi Sary, odpowiedziałaby: "Bo jest lesbijką!", mimo że jej niechęć wynika z zupełnie innych powodów.
Boziu, nie umiem wytłumaczyć, dlaczego mi się to spojrzenie dziecka podoba. Idę się spsychoanalizować.

Isi
03.03.2006, 01:23
Moim zdaniem ten 3 odcinek jest najgorszy, jeśli chodzi o ten cały chaos i błędy. :con: W pierwszym i drugim jeszcze uszło, ale w trzecim nie widzę, żebyś się szczególnie starała- być może odcinek był robiony na szybko.
Początek jeszcze był dosyć ciekawy, ta cała sytuacja w szkole (gdyby tylko była opisana bardziej zrozumiale ;)), wypisywanie przyjaciół i wrogów na kartkach, pyskowanie do nauczycielki... Moim zdaniem fajne. Ale już druga część fs z tym beznadziejnym tekstem na czele ("-Lesby wy jesteście ha ha ha") w ogóle mi się nie podoba... Chyba rzeczywiście robione na szybko.
Ogromnym plusem Twojego fs są zdjęcia- naprawdę bardzo mi się podobają (pomimo przezroczystych elementów na którejś fotce).
Ale ona mówi to do Elżbiety (tej matki), a nie do Alicji...

Cała fabuła, tematyka mi się podoba, ale te teksty wszystko psują. Można się śmiać z różnych rzeczy w fs, ale z orientacji seksualnej to przesada. Tzn. ja nie mówię, że Ty świadomie się wyśmiewasz, ale pomyśl, zanim coś takiego napiszesz (chodzi m.in. o ten ostatni tekst). Musisz sobie uzmysłowić, że ktoś na forum też może być takiej orientacji (a raczej na pewno jest, bo to wcale nie taka rzadkość) i to zobaczyć, a to ani na poziomie nie jest ani nie śmieszy. Na forum było już fs o podobnej tematyce, ale "normalnie" napisane, bez jakiegoś szydzenia, bo ja tak to właśnie odbieram, nawet jeśli to szydzeniem nie jest.
Oceny jeszcze nie wystawiam, dam po 4. odcinku...

Pozdrawiam

jutta
03.03.2006, 09:06
Ale ona mówi to do Elżbiety (tej matki), a nie do Alicji...
oups. Zgadzam się z girl_nr_6 co do chaosu, czasem trudno się zorientować, kto mówi i o co chodzi. Za szybko się dzieje, zdania skotłowane, niezrozumiałe.

Jeśli czytać to FS dosłownie, to rzeczywiście, nie sposób go obronić. Sama na początku tak czytałam i niespecjalnie mi się podobało. Dopiero później odkryłam, jak je czytać i zobaczyłam "drugie dno".
Gdyby tak na przykład czytać "Ferdydurke" albo "Sanatorium pod Klepsydrą" jako dosłowny, realistyczny obraz wydarzeń - też się nie obroni. Zapewne basia11 nie miała zamiaru pisać jak Gombrowicz, i nie twierdzę, że pisze jak Gombrowicz ;) Nie wstawiała ukrytych znaczeń z premedytacją, a jedak one tam są. (I to jest nawet trochę przerażające...) Można w tym FS odnaleźć sens, jeśli się go nie czyta zupełnie dosłownie i jak krowie na rowie.

Zupełnie sobie nie wyobrażam, żeby czytać je "dla śmiechu", no ale ludzie są różni. Tekst "Lesby wy jesteście ha ha ha" jest wstrząsający - odczytałam jako wstrząs dla dziewczynki, która zaczyna mieć wątpliwości, czy można przytulić i wziąć za rękę drugą dziewczynkę. Takie gesty wśród dzieci są tabu między przeciwnymi płciami, między dziewczynkami są dozwolone. Jednak spotkanie z lesbijką zachwiało ustalonym porządkiem świata Alicji. Ten głos rozlega się w jej głowie, nie w rzeczywistości.

Nie potrafię patrzeć na to FS jako obrażające homoseksualistów, ponieważ jest to spojrzenie dziecka na homoseksualistę. Dzieci są bardziej emocjonalne niż dorośli, bardziej przeżywają, prościej, szczerzej, czasem muszą różne rzeczy wykrzyczeć, żeby się z nimi uporać, mają do tego prawo.
Jak na razie nie widzę tu wyśmiewania, tylko opis trudności, jakie spotykają osoby o odmiennej orientacji, z jaką niechęcią się spotykają - a że opowiedziane słowami dziecka, przez to dla mnie jeszcze ciekawsze.

Isi
03.03.2006, 10:15
Jutta, ale wszystko byłoby w porządku i nie miałabym żadnych zastrzeżeń, gdyby to Alicja była narratorem. Tymczasem ona wypowiada pierwsze zdanie, a następnie narratorem jest basia11.
Rzeczywiście świat jest widziany oczami dziecka, ale chyba nie o to autorce chodziło. Odnoszę wrażenie, że jest to spojrzenie basi11. Myślę, że gdyby miała większe pojęcie o tym, co pisze (bo pomysł jest ciekawy, ale wiedza raczej mizerna), opowiadanie inaczej by wyglądało. Ja tu nie widzę ani pozytywnego, ani neutralnego podejścia do homoseksualizmu. Raczej chodzi tu jakąś "sensację", przyciągnięcie czytelników tytułem i treścią. Nie mam nic przeciwko, ale momentami te teksty to lekkie przegięcie.
Można interpretować treść jako widzianą oczami dziecka a pewne kwestie jako "dopisane" w jego głowie, tyle że teoretycznie wszystko jest opisywane z perspektywy narratora stojącego z boku.
Ja dostrzegam "drugie dno", dlatego fs fragmentami mi się podoba, ale bez niektórych tekstów naprawdę wyglądałoby lepiej, prznajmniej dla mnie. Bo zamierzeniem autorki było albo fs życiowe albo śmieszne (ukrytych znaczeń świadomie nie wplotła, choć rzeczywiście można je odnaleźć). Życiowe nie jest przez absurdy, a śmiać też ze wszystkiego nie idzie, więc albo miała być taka "mieszanka", albo się coś nie udało.;)
Basia11 jeszcze jest młoda, ale wiek nie ma wpływu na to, że nie pochwalam takiego podejścia do odmienności, szczgólnie, że niewiele o tym wie sądząc po tym, co pisze.

Pozdrawiam

jutta
03.03.2006, 11:55
girl_nr_6, może masz rację. Oceniałam samo opowiadanie nie patrząc na motywy autorki.
Z drugiej strony, nie chcę pochopnie oceniać jej zamiarów. Nie wiem, czy tak młoda osoba potrafi oddzielać swoje poglądy od poglądów bohatera, jeśli nie, to w pewnym sensie wszystko jedno, czy narratorem jest Alicja czy basia.

Chciałabym, żeby basia11 zakończyła swoje opowiadanie tak, jak ona sama chce je widzieć, a nie tak, jak my byśmy sobie życzyli. Jestem ciekawa, jak się ono zakończy.

Isi
03.03.2006, 12:49
W porządku, każdy ma swoje zdanie i sposób oceniania. Ja tylko napisałam, jak oceniam z własnej perspektywy. Nie sądzę, żebym miała w 100% rację, bo nie jestem specjalistką, nie jestem nawet oczytana.:P Po prostu widzę to fs tak jak to opisałam.

I również jestem ciekawa, jakie będzie zakończenie (mam nadzieję, że fs w ogóle będzie zakończone;)).

Pozdrawiam

basia11
12.03.2006, 10:39
Odcinek prawdopodobnie będzie jutro :) Pozdrawiam serdecznie :D :bounce:

Delicate
13.03.2006, 07:57
Weszłam tutaj (po kilku tygodniach nieobecności chyba) i sobie myślę - może coś podobnego do "Miłości Ponad Wszystko" (może wreszcie zrobię dwójkę :/), a tu kompletna zaskoczka... Mi się to nie podoba, ech...

harpija
13.03.2006, 16:58
Basiu..mam do ciebie pytanie: Czy ty w ogóle wiesz co to jest lesbijka? Nie podoba mi się to fotostory,głupie dialogi:/ No..ale jedno co mi się podoba to ta Sara. Ma ładną fryzurę. I to wszystko:P

Ametyzd
13.03.2006, 17:21
Przeczkole. :D Doobre. Albo - kogo, co? - przyjacieli! :laugha:
"Dobra mogę przyjść, to o której może o 16:30? A kończymy o 15" :laugha: I czas się cofnął...

No i poza tym oczywiście - mnóstwo błędów interpunkcyjnych.

Mnie się nie chce szukać tych ukrytych treści. Wy widocznie umiecie nie zwracać uwagi na błędy.

basia11
14.03.2006, 20:48
Najpierw dam opis postaci bo niektórzy się gubią
http://img207.imageshack.us/img207/7912/tttttttttttttttttttt6cb.gif (http://imageshack.us)
http://img233.imageshack.us/img233/961/kamaa1ft.gif (http://imageshack.us)
http://img233.imageshack.us/img233/2095/sara4bv.jpg (http://imageshack.us)
http://img137.imageshack.us/img137/4420/elebita4oz.jpg (http://imageshack.us)
Dziewczynka spojrzała na Sare była strasznie rozwścieczona i krzykneła
-A ty kim jesteś?
Sara się odwróciła i poszła zrobić sobie kawę.
W pokoju Alicji......
http://img155.imageshack.us/img155/4295/b17xj.jpg (http://imageshack.us)
-Ej ta pani jest głupia-Powiedziała ze zdziwieniem Kama
-Tak samo myśle
Nagle ktoś zapukał do drzwi pokoju Alicji.Dziewczynka nie zwracała uwagi na to i sięgneła po poduszke i żuciła się na niom z krzykiem
-A masz!!
Dziewczynki zrobiły z pokoju harmider.
i znowu ktoś zapukał do drzwi, ale to było już z krzykiem
-Alicja!! chodź coś ze Seabastianem się stało
Sebastian kaszlał choćby czymś się otruł.Elżbieta zadzowniła do szpitala po 5 minutach go zabrali.
Wszyscy płakali, tylko Sara jakąś mine podejżaną miała
Karetka przyjechała zabrała małego do szpitala miał operacje.
Okazało się że coś niestrawnego zażył podobnego do narkotyków i że jego stan nie jest stabilnyi że zostanie jeszcze miesiąc w szpitalu lub dłużej.
Elżbieta i Sara poszli do ubikacji coś omówić a ja niewiedziałam co ciekawe.
http://img155.imageshack.us/img155/3309/b23ei.jpg (http://imageshack.us)
Przyszli i mi oznajmili że mam iść do szkoły z internatem nie mogłam nic uwieżyć
-No córeczko nie ma się czego bać będzie dobrze i wrócisz gdy Sebastian wróci ze szpitala
-No właśnie

-Jak zareguje Alicja?
-Czy Sebastian wyzdrowieje?
-To więcej w następnym odcinku!!

~Asiulek94~
15.03.2006, 16:36
No cóż, odcinek jest bardzo krótki, wydaje mi się, że przedstawienie postaci jest o 2 razy dłuższe :P .
Po 1. Zdjęcie Ali jest rozmazane (to pierwsze).
po 2. Jest bardzo dużo błędów.
po 3. Można się domyślić dlaczego Sebastian (ten mały tak?) się otruł.
po 4. Odcienk nie zabardzo mnie zaciekawił :con: .

Tak z ciekawości ile stron Wordowych zajął ci ten odcinek? ;) Myślę (bez obrazy), że to tylko jedna strona, no może 2 z opisem postaci. xP
(poruszając temat długości odcinków, 2 odcinek mojego fs, jest gotowy i ma 4,5 strony bez zdjęc oczywiście xP )
Ocenka: 3/10 - słaba niestety, przykro mi :(

Isi
15.03.2006, 17:37
Nareszcie odcinek.
Dobrze, że dałaś przedstawienie postaci. :)

Wiesz, fabuła mi się podoba (nawiasem mówiąc, krótki ten odcinek), jak już mówiłam, np. pomysł z otruciem Sebastiana, i nawet nie przeszkadza mi, że można się domyślić, kto to zrobił.

Ale jest pełno błędów (jak zwykle, a może nawet więcej niż zwykle). Piszesz "siem" zamiast "się", "poszli" o kobietach (ma być "poszły", ale nie mogę oprzeć się wrażeniu, że to celowo ;)), albo to:
Sebastian kaszlał choćby czymś się otruł.
"jakby się czymś otruł", chyba, że chodziło o taki efekt.

Poza tym gdzieś na końcu przestaje mówić narrator, a zaczyna mówić Alicja, tylko ja nie wiem, od któreo momentu ona zaczyna. :wacko: Może zaznaczaj słowa Alicji pochyłym pismem?

Zdjęcia są dobre (czyżby trochę rozmazane? tzn. gorszej jakości), podoba mi się to z widokiem na Kamę z góry. :)

Miałam dać obiecaną ocenę, wahałam sie co prawda, ale wstawiłam. ;) Myślę, że się starasz, bo dawać kolejne odcinki fs przy negatywnych głosach publiczności potrafi niewielu forumowiczów.
Mam nadzieję, że doprowadzisz to opowiadanie do końca, co do błędów, to szczerze mówiąc nie liczę (na razie) na większą poprawę, ale ciekawa jestem, co będzie dalej.
A skoro w następnym odcinku nie będzie przedstawienia postaci, to będzie on dłuższy (liczę na to). ;)

Pozdrawiam

*Lucy*
15.03.2006, 17:47
Tak w sumie to jest o wiele lepiej, ale następny powinien być dłuższy, no i troche mniej przewidywalny (jakiś twist może?) Aha, i staraj się dawać przecinki zamiast "i" przez cały czas. Ale ogólnie to mi się zawsze podobało, bo te twoje błędy mnie rozbawiają.

PS: chyba ja wrócę do pisania mojego starego fs...jest za fajne, żebym przestała...

Toxic
15.03.2006, 18:06
Odcinek strasznie krótki przedstawienie postaci jest dłuższe. Jak już było pisane łatwo sie domyslić kto otruł Sebastiana, mi to jednak nie przeszkadza. W przedstawienu Alicji napisałaś "Panna" chyba każdy sie domyśla, że 6 letnia dziewczynka jest panną :P

15.03.2006, 20:38
Omg... Szyd ;-P
Kama Panda? Muahahaha... sie uśmiałam xD
Boże, tu jest tak dużo błędów, że wymieniając je chyba musiałabym siedzieć do rana :wacko:
Np. Co to jest: "Elżbieta i Sara poszli do ubikacji coś omówić a ja niewiedziałam co ciekawe." Kto to mówi? W jakiej osobie? Co? :O >kompletnie zdezorientowana<
Albo to: "żuciła się na niom" - no bzdura... w wieku 11 lat takie błędy? Ech... :con:
Co troche krótki odcinek ;-P Ale myśle, że jeśli chodzi o ilość błędów to pobiłaś rekord ;-P
Niahaha... Czekam na kolejny odcinek ;-P Pozdrawiam :|

Kysia
18.03.2006, 18:38
Zrobiły z pokoju harmider. O rety. Jak im się to udało?
Momentami w sumie niezłe... Treściowo. Interpunkcja z ortografią i gramatyką poszły natomiast na spacer do lasu.
Ale ogółem, nie jest aż tak fatalnie. Fakt, napisanie o złej lesbijce jest w tej chwili czymś dość nowatorskim (aczkolwiek chciałabym dożyć czasów, w których wszyscy by uważali, że o złych lesbijkach pisać nie można. Byłoby to jednak lepsze od tego, co się dziś wyprawia. <pozdrowienia dla władzy>)

Suishee
18.03.2006, 19:31
Przyznam, że jest parę błędów.. .Nie będę ich wymieniać... No, moze jeden, w tytule xD Mianowicie pisze sie "lesbijka" a nie "lezbijka" :]
Co do fs moze być, chociaż całkiem dobrze by było zmienić styl pisania. Bo po przecinku powinna być spacja, jak po kropce i myślniku xD
No cóż, moja ocena to ... 3 gwazdki :3

Nilieny
26.03.2006, 14:30
Tak źle napisanego składniowo fs to jeszcze nie widziałam!!! Czy ty po tych wszystkich nie pochlebnych komentarzach nadal nie widzisz różnicy między kropką, przecinkiem i spacją??! Tego się nie da czytać! Kiedy napiszesz jakiś tekst to radzę Ci daj to do sprawdzenia mamie, tacie...czy komu tam jeszcze! To jest poprostu tragedia! xP

LikeGirl
26.03.2006, 19:46
FS o tematyce Lesbijek może byc ciekawe ale to....
Niedość że w tytule jest błąd...
To jeszcze na dodatek takst jest z błędami...
I mało które zdanie zrozumiałam...

karoleczkaaa
28.03.2006, 20:09
yyyyyyyy przepraszam ze wtrace ale wydaje mi sie ze Sebastian to byl chlopiec z klasy Alicji ktorego ona nie lubi, a maly dzieciak mial na imie Piotrek...ja nie wiem Basiu skad ci sie wzial taki pomysl, ja w wieku 11 lat dobrze wiedzialam co znaczy hetero albo bi i nigdy to mnie nie dziwilo-tolerancja musi byc!!jesli chcesz to dokoncz to FS ale moja ocena w sondzie to niestety 1/10 ;( bo fotki sa ładnej jakosci...

szabatka2
29.03.2006, 15:58
Hmmm.... musze przyznac.... niezbyt rozumiem to fs... :O Trudno. Kiedys napisalam, ze dam ci dobra ocene. teraz niestety musze ja o pare stopni obnizyc :( Zgadzam sie z Karoleczkaaa- Sebastian to chyba chlopiec z klasy Alicji a ten jej brat to Piotr, tak czy nie? ;)

Lizzie8
29.03.2006, 16:08
Oh, czyli ja nie jestem jedyna ktora takze nie rozumie tego? To dobrze, bo juz myslalam ze ze mna cos jest ;P ;P
Wracajac do tematu, fs sie nie polepszylo, niestety :1smutny: Musze zaglosowac na "strach sie bac", m.in. 1 gwiadka. Moze zaczniesz inne...lepsze fs? Pozdrowka :*

Shady Lade
27.05.2006, 18:15
Wielka szkoda, że skończyłaś pisać...
można się było nieźle uśmiać ;)
Tylko te błędy ortograficzne i interpunkcyjne...

Apostołka
27.05.2006, 18:54
To może ja się wypowiem... Uwaga, zaczynam : hahahahahahahaha!!!!!!!!!!!! Dobre!! Nie ma to jak mieszanka tekstu bez sensu, błędów każdego rodzaju i tego, że to miało być poważne! hehe... Nie zrozumiałam zbyt dużo. A przedstawienie postaci w 3 odcinku było ciekawe... Dobra, nie daje oceny bo to nie ma sensu :D

cornelia123
27.05.2006, 18:55
Boże ! Dziecko:/ Na początku zainteresowało mnie! A teraz??!!
Dziecko 11-letnie pisze fotostory o ''lesbiijkach'' :/
1/10 :con:

Carina
27.05.2006, 19:06
Nie mam nic przeciwko lesbijkom - temat nie jest zły, ale trzeba popracować nad jego wykonaniem ;)

Nilieny
27.05.2006, 20:10
Kompletny brak słów...załamuję ręce!

Carina
27.05.2006, 20:39
Heh..7 stron już a ona napisała tylko 1 odcinek...też ta chce w stratosferze ^^

Isi
27.05.2006, 20:58
Carina, odcinków jest więcej (3 czy 4, nie wiem, bo nie ponumerowała ani nie dała spisu treści :P), zazwyczaj dodaje się odcinki w nowych postach, a nie w pierwszym. ;)

Do tematu- szkoda, że autorka nie kontynuuje, było śmieszne. ;)

Cocco
27.05.2006, 21:05
Dziecko 11-letnie pisze fotostory o ''lesbiijkach'' :/
:con:

Do wieku się nie czepiam, bo od wieku wiedza nie zależy (trzeba bronić swojego wieku :P)... Ale FS nie wyszło. Wykonanie wg mnie niezbyt dobre. Gubie się w treści. A temat niezły - 'jak sześciolatki reagują na homoseksualną matkę?'. Mogło z tego wyjść coś ciekawego...

~Asiulek94~
27.05.2006, 21:36
Autorka maiła problem z forum (nie mogła na nie wejść), odcinek ma prawie przygotowany, a wiem, bo gadam z nią na gg. Mowię to w jej obronie, bo to naprawdę świetna dziewczyna :) , więc nie myślcie, że fs porzuciła ;)

_czarna_mamba_
29.10.2006, 20:35
po prostu strach siebać.moje fotostory to gówno wszelakie,ale to...no cóż...ludzie zauwazyliscie,że ona niereaguje na nasz e uwagi?po za tym w opsiie tej Alicji pisalo cos takiego:
Wiek:6 lat - czy to jest dziecko które umie wszystko,że idzie rok wczesniej do szkoły?
Stan cywilny:Panna - mając 6 lat robiła to?mogłas nic nie pisac,albo ewentualnie napisac dziewica :/

Wika
30.10.2006, 19:43
Eee... O___O
Panna, czyli dziewczyna/kobieta niezamężna.
Stan cywilny nie ma nic wspólego z tym, czy TO robiła, czy nie O___O

Poza tym wątek przedawniony.

Skąd się takie ludzie biorą, no skąd..?

Zryty Czerep
30.10.2006, 19:56
Nie pamiętam okresó kiedy byłem jedenastoletnim bachorem, to było bardzo dawno temó... Chociaż jestem pewien, że nie odważyłbym się opóblikować czegoś takiego. o_O Chyba że w ramach prowokacji - (Z.S. wymiatały, pamiętacie to jeszcze, ziooms? ;> )
Nie wiem co aótorka tego fotostory chciała przekazać przez tę historię, ale to akórat typowe jeśli chodzi o historyjki na tym foróm... :/
Chyba zabiorę się za jakąś własną prodókcję... i przybędzie kolejna szmira w tym zarąbistym dziale.... ;p

lafilette
31.10.2006, 14:58
A może zryty czrerepie zdradzisz nam jednak ile masz wiosen?

myszka95
31.10.2006, 15:52
Weszłam w jej profil, na jej bloga, i tam pisze "Mam 11 lat i 7 miesięcy" więc to rozwieje wątpilwości ;)

kate_11
31.10.2006, 17:07
co to znaczy "w niom"?????????????? A pozatym kto to jest sebastian?? Ten chłopak z klasy Alicji którgo nie lubiła czy jej brat?
Jej brat nazywa się Piotrek.....Kto to widział żeby 29 letnia dziewczyna śmiała się z 6-o letniego dziecka???0/10 :con:

Zryty Czerep
03.11.2006, 18:23
A może zryty czrerepie zdradzisz nam jednak ile masz wiosen?

Seventin... Jes, aj noł, ajm very old...
Ewryfin' is ehin mi ol de tajm. >.<

Karta_gi_naaaa
05.11.2006, 15:59
omg... no coz jak dla mnie to za malo zdjec, kiepskie dialogi i inne zeczy :| . Musze powiedziec, że zaskoczyl mnie twoj pomysl jako dziewczynki na ten temat :O . Pomysl dobry jak mowily moi porzednicy ale moze jakbys troche przemyslala to fs to byloby lepiej. Gdybym miala osadzac to dalabym ci 2/10 za pomysl i za jakie takie ujecie sytuacji. Zobaczymy jaki sprawisz nam nastepny odinek :con: .
Kartagina :D

*Luthien*
06.11.2006, 20:14
gówno totalne... sorry. bo np fs ::Kupmla:: się rozwinęło i stało sięmoim ulubionym, a to? nie... ty nie możesz mieć 11 lat :/

*Luthien*
06.11.2006, 20:14
::kumpla:: * hehe sorry ;]

Electra
14.11.2006, 18:46
Same błedy stylistyczne, językowe, interpunkcyjne i nie tylko!
Tragedia...
Bezsens IV stopnia...

Darlene
24.11.2006, 19:48
Nie no....Nie chcę tutaj nikogo obrażać, ale skoro to jest twoje drugie FS to nie wyobrażam sobie pierwszego.... Dużo błędów. Owszem, przyznaję mnie też często zdażają się orty itp. ale skoro bierzesz się za publikację FS to może sprawdzaj pisownię na WORD'zie chociażby. Pomysł bardzo ciekawy mogłobybyć z tego coś naprawde świetnego gdyby nie np. niektóre teksty dorosłych. Czytając to momentami mam wrażenie, że pisało to dziecko 6 letnie :O Liczę na poprawę i pozdrawiam :)

Antal
24.11.2006, 22:21
Ludzie czy wy nie widzicie kiedy to fs było pisane? Przecież w regulaminie jest napisane, że nie odswieża się starych tematów. Poprostu szok... :con:

sjózi edit: pisze i z duzej litery to u ruskich 8P

Ania_94
07.01.2007, 12:07
Nie no co wy od niej chcecie ;P ja myślałam że się posikam jak to czytałam i nie mogę się doczekać następnego odcinka teksty są najlepsze!!!!!!!!!!!!1 :D Basiu jesteś boska takiego fs to nigdy nie czytałam!!!!!!!! B)
No a tak poważnie to jak można przywiązać do wózka dom? :O

zozol38
08.01.2007, 19:18
Zmień FS bo to jest do bani!!!normalnie
LIPA!
;P

error
18.01.2007, 14:57
Szczęka mi opadła... Poprostu brak słów. Zgadzam się z powyższymi opiniami, nie będę się powtarzać. Tylko jak można napisać "przeczkole"?!?!?! Że tak zapytam, ile Ty masz lat? O_o

Alatáriël
18.01.2007, 20:35
-Ta pani jest głupia - powiedziała ze zdziwieniem
-Tak samo myśle

Nie wiem czemu, ale ten dialog mnie dobił. Nawet bez znaków interpunkcyjnych! Ehh... Ja też pisze FS, i wiem, jak ciężko jest sprawić, żeby wyszło z tego coś ciekawego, ale... nawet same absurdy i bezsensowne dialogi sprawiają, że nie da sie tego czytać bez przywalenia głową o klawiaturę! Nie no szkoda słów... Ale tak szczerze: chciałabym zobaczyć twoje pierwsze Fotostory. Ciekawe czy załamałabym się bardziej niż teraz.

Jupiter
19.01.2007, 17:11
Nie wiem ile tych odcinków zrobiłaś, ale przy drugim wysiadłem. Kojaży mi się to z dzieckiem które chce się popisać wiedzą o homoseksualistach. W twoich nudnych opisach nie ma żadnej dynamiki. Simka spała, obudziła się, coś zrobiła, znowu poszła spać. Poprostu jeden wielki gniot!

kornelia911
26.01.2007, 19:52
xD gdzie 1 część...znalezc nie moge,ale badziew..--uśmiać sie mozna niewiadomo z czego ;P ;P