Zobacz pełną wersję : Emulacja napędów CD/DVD
Witam. Chciałam dziś uruchomić grę. Wkładam płytkę, naciskam na ikonkę i wyświetla mi się komunikat następującej treści:
"Wykryto emulację napędów CD/DVD. Wyłącz oprogramowanie do emulacji CD/DVD i ponownie uruchom grę".
Otóż co to za programy do emulacji?? Które to są i jak je poznać?? Nie bardzo znam się na kompie. Ostatnio instalowałam tylko Clone CD, Mozillę Thunderbird i Irfan View. Jeżeli to wina clone, to jak wyłączyć ten program?? Zanaczam, że niezbyt znam się na sprzęcie.
Zgadza się, winny clone CD. Na początkek proponuję zainstalować oficjalną łatkę, którą znajdziesz tu (http://thesims2.ea.com/update/?pid=Help_patches). Ściągnij aktualizacje do tych części, które posiadasz. Podobno rozwiązują ten problem. Jeśli nie pomoże, pozostaje chyba usunąć program z komputera..
Na przyszłość prosiłabym skorzystać z wyszukiwarki przed założeniem tematu. Było o tym nie raz i nie dwa. ;)
Zgadza się, winny clone CD. Na początkek proponuję zainstalować oficjalną łatkę, którą znajdziesz tu (http://thesims2.ea.com/update/?pid=Help_patches). Ściągnij aktualizacje do tych części, które posiadasz. Podobno rozwiązują ten problem. Jeśli nie pomoże, pozostaje chyba usunąć program z komputera..
Na przyszłość prosiłabym skorzystać z wyszukiwarki przed założeniem tematu. Było o tym nie raz i nie dwa. ;)
Dzięki za pomoc, Berata, ale po co mi ta łatka?
Dzięki za pomoc, Berata, ale po co mi ta łatka?
Ten komunikat jest błędem w grze. Bez sensu jest, że żeby pograć w simsy, trzeba usuwać z kompa programy do emulacji. Łatka naprawia błędy w grze, między innymi ten - podobno. Odinstalowanie programu to już ostateczność. ;)
Ten komunikat jest błędem w grze. Bez sensu jest, że żeby pograć w simsy, trzeba usuwać z kompa programy do emulacji. Łatka naprawia błędy w grze, między innymi ten - podobno. Odinstalowanie programu to już ostateczność. ;)
Dzięki za wyjaśnienia, berata, temat do zamknięcia.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.