PDA

Zobacz pełną wersję : Emulacja napędów CD/DVD

Anka18
02.03.2006, 15:43
Witam. Chciałam dziś uruchomić grę. Wkładam płytkę, naciskam na ikonkę i wyświetla mi się komunikat następującej treści:
"Wykryto emulację napędów CD/DVD. Wyłącz oprogramowanie do emulacji CD/DVD i ponownie uruchom grę".
Otóż co to za programy do emulacji?? Które to są i jak je poznać?? Nie bardzo znam się na kompie. Ostatnio instalowałam tylko Clone CD, Mozillę Thunderbird i Irfan View. Jeżeli to wina clone, to jak wyłączyć ten program?? Zanaczam, że niezbyt znam się na sprzęcie.

berata
02.03.2006, 16:00
Zgadza się, winny clone CD. Na początkek proponuję zainstalować oficjalną łatkę, którą znajdziesz tu (http://thesims2.ea.com/update/?pid=Help_patches). Ściągnij aktualizacje do tych części, które posiadasz. Podobno rozwiązują ten problem. Jeśli nie pomoże, pozostaje chyba usunąć program z komputera..
Na przyszłość prosiłabym skorzystać z wyszukiwarki przed założeniem tematu. Było o tym nie raz i nie dwa. ;)

Anka18
02.03.2006, 16:09
Zgadza się, winny clone CD. Na początkek proponuję zainstalować oficjalną łatkę, którą znajdziesz tu (http://thesims2.ea.com/update/?pid=Help_patches). Ściągnij aktualizacje do tych części, które posiadasz. Podobno rozwiązują ten problem. Jeśli nie pomoże, pozostaje chyba usunąć program z komputera..
Na przyszłość prosiłabym skorzystać z wyszukiwarki przed założeniem tematu. Było o tym nie raz i nie dwa. ;)
Dzięki za pomoc, Berata, ale po co mi ta łatka?

berata
02.03.2006, 17:12
Dzięki za pomoc, Berata, ale po co mi ta łatka?
Ten komunikat jest błędem w grze. Bez sensu jest, że żeby pograć w simsy, trzeba usuwać z kompa programy do emulacji. Łatka naprawia błędy w grze, między innymi ten - podobno. Odinstalowanie programu to już ostateczność. ;)

Anka18
03.03.2006, 17:18
Ten komunikat jest błędem w grze. Bez sensu jest, że żeby pograć w simsy, trzeba usuwać z kompa programy do emulacji. Łatka naprawia błędy w grze, między innymi ten - podobno. Odinstalowanie programu to już ostateczność. ;)
Dzięki za wyjaśnienia, berata, temat do zamknięcia.