Zobacz pełną wersję : Przedsiębiorstwo w domu czy na parceli publicznej?
A no ankietka. Lepiej wam się prowadzi biznes w domu czy na poarceli publicznej?
Mi w domu ;p Wkurza mnie to że muszę co jakiś czas gdzieś jeździć. A tak mam zawsze wszystko na oku.
Ja tak samo ;) Ale jak robie sieć handlową to poprostu "wynajmuję" kierownika i poprostu zarabiam siedząć w domu ,ale moge oczywiście dzwonić do mojego przedsiwmbiorstwa ... Zaznaczyłam że w domu...
Pozdrawiam !
Ja lubie raczej na parceli bo jest bardziej realistycznie,chyba dlatego że opcji zakłądania firmy w domu jeszcze nie przestudiowałem.
Vanillienné
04.03.2006, 09:22
Tak, ja tak samo.
Ale moim zdaniem lepiej jest na parceli - realistyczniej. Wtedy sim naprawdę "wybiera się do pracy" i to mi się podoba. I tak moje simy mają swój sklep w sąsiedztwie.
Jeżeli już miałabym się zdecydować na jakiś biznes w domu, to byłaby to cukiernia albo zakład fryzjerski.
Ja na razie krótko grałam ...ale nie próbowałam na parceli..mam w domciu i jest spoxix:)))
Ja zrobiłam sobie na parceli publicznej. Trochę głupio tak jeżdzić bez przerwy, ale wole tak niż zeby mi sie ludzie do domu wbijali do domu:P
Vanillienné
04.03.2006, 09:48
Ja zrobiłam sobie na parceli publicznej. Trochę głupio tak jeżdzić bez przerwy, ale wole tak niż zeby mi sie ludzie do domu wbijali do domu:P
Bez przerwy? Ja wychodzę raz dziennie, i wracam na noc.
Bez przerwy? Ja wychodzę raz dziennie, i wracam na noc.
z przerwami:P Moja simka wraca jak ma juz zły humor. W domku sobie go poprawia i z powrotem jedzie do sklepu:P
Ja wolę sklep przy domu. Jakoś bardziej mi odpowiada ;)
Skąd pomysł, że tylko sklep na parceli publicznej jest realistyczny? Przecież w dzisiejszych czasach kombinacja sklep-dom jest bardzo modna :)
Ja wole zakładac firmę na parcei publicznej gdyż bardziej to przypomina normalne życie:P Tylko że jak moja simka już raz pojedzie na parcele to często zostaje na niej kilka dni, bo sklep mam wtedy otwarty 24h i ciągle jest pełno klietów i zawsze są kolejki przy kasie:) Wprawdzie ta sama simka ma tez kwiaciarnie koło domu, ale na parceli jest znacznie lepiej:)
Ja wole na parceli publicznej, ale jak gram kodami to jest dobrze.
W domu bezsensu ale nastrój da sie poprawić.
Tak samo jak w NS - dom to dom:P.
abacusca
04.03.2006, 17:21
Ja tam wolę w domu. Nie lubię jeżdzić na parcele publiczne. Założę sklep ze wszystkim ;) .
Ja właściwie nie wiem :) Lubię robić firmę i w domu i na parceli publicznej... dzisiaj np. zrobiłam sobie biznesik na parceli publicznej. I zrobiłam tam pokoik z telewizorem i sofą, małą lodówką, i obok tego łazienkę... i zaznaczyłam, że może tam wchodzić tylko moja simka i jest spoxik. Teraz ona będzie mogła sobie wygodnie siedzieć np. 5 dni na parceli, oglądając telewizorek w swom pokoju =) i przy okazji będzie pomagać swoim zatrudnionym pracownikom w rozwoju firmy a jej potrzeby będą zaspokojne. A później wróci po prostu do prawdziwego domu :D
Wiem, moja wypowiedź jest trochę zagmatfana ale myślę, że da się ją przeczytać ze zrozumieniem...xP
I w ogóle trochę to 'dziwne', mieszkać simem na parceli- firmie, no ale... fajnie jest przynajmniej i bardziej realistycznie, no bo w końcu: sim może mieć mieszkanko na parceli publicznej, no nie? xD
GreenGirl
04.03.2006, 20:10
Ja zrobiłam cukiernię i salon kosmetyczny w domu. A na Lazurowej Promenadzie kupiłam sklep spożywczy ;) W oby dwóch miejscach jest równie fajnie. W tym skepie prawie nic nie robię, bo zatrudniłam wszystkich potrzebnych pracowników ;)
PS. Mi się nie tnie gra na porceli publicznej...
zaraz...zaraz... to simy mogą nocować na parceli publicznej???
u mnie na kanapie jest opcja tylko "usiądz" albo "rozsiądz sie", nie ma "zdrzemnij sie", a na łożku nie pojawia się możliwosc "spij", wiec jak to mozliwe, ze wasze simy siedzą w swoich przedsiębiorstwach po kilka dni???
chyba, że cały czas jadą na kawie :D
Nie da sie spać ale jest jeden magiczny kod.
A jaki kodzik jeśli można wiedziec?
kluseczka
16.03.2006, 20:06
Osobom takim jak ja, którym nie pozwalają na więcej niż k**** 2 GODZINY!!!!!!!!!!!!! polecam przedsiębiorstwo w domu-nie traci się czasu na budowanie. Mimo to wolę parcele publiczne.
jedrekk: maxMotives, jak przypuszczam ;-)
VioletSoul
16.03.2006, 22:22
a ja wole parcele publiczna cheatow nie uzywam :D mam super obraz mozecie mnie potepiac ale jestem stara i gram w simy dla relaksu jak mam dola bo mnie zycie dopadnie
ta, a ja jestem "mlody" i gram zeby sobie oceny popsuc ;-)
Na parceli publicznej jest bardziej realistyczne i klienci nie łażą ci po domu, jednak wolę prowadzić w domu. Mogę mieć wszystko na oku i nie muszę jeździć jak durna.
Ja tam wole w domu. Mam wszystko na oku a klienci mi po domu nie laza bo zamykam drzwi i wstep maja tylko wspollokatorzy i pracownicy...
Mam tylko jeden problem: pojawia mi sie komunikat, ze moge awansowac pracownika na kierownika, ale nie mam takiej opcji na simie:/
A ja nawet nie założyłam jeszcze żadnego biznesu. :P
Ale zaznaczyłam opcję "w domu", bo wyobrażam sobie, że tak jest wygodniej, poza tym gra zabiera mniej czasu (nie trzeba czekać na ładowanie się parceli publicznej) i na pewno od domu zacznę. ;)
Gdzie biznes rozkręca się lepiej?
Słyszałam, że na parceli publicznej jest więcej sprzętów, a co za tym idzie moża rozkręcać więcej biznesów niż w domu. Gdzie się lepiej gra, jak jest z klientami? No i czy długo się czeka na tego pierwszego klienta?
Dla mnie wygodniej byłoby rozkręcić biznes w domu bo jest blisko do lodówki, łóżka itp. A z parceli publicznej do domowego otoczenia jak sądze troszke się gra ładuje. !
:) :* :)
1) to zależy czy chcesz aby TWóJ SIM pracował. jak wezmiesz parcele to raczej nie bedzie mogl, bo to bez sensu aby pracowal z 3h:/, najlepiej zatrurdic pracowników:). parceli możesz wykupic nieskonczenie wiele (jeśli starczy ci kasy;p), a dom masz tylko jeden. na parceli mozesz miec restauracje, ktorej nie mozna miec w domu. do domowego biznesu tez mozesz zatrudnic pracownikow i mozesz kazac pracowac robotom.
2)pierwszy klient przychodzi zaraz po założeniu biznesu.
miracidium
21.03.2006, 16:55
Ja zaczęłam od domu, a potem kupiłam jeszcze parcelę publiczną :)
VioletSoul
21.03.2006, 22:23
a ja zaczelam od parceli i przez dluuuuugi czas w domu mialam tylko garaz :D
melody13
17.06.2006, 20:13
Więcej firm mam w domu ale od dawna przymierzam się do zrobieniasalonu piękności i siłowni na parceli publicznej :)
Konpon96
18.06.2006, 19:30
Ja raczej na parceli mieszkalnej. Nie trzeba jeździć codziennie taksówką i jest wygodniej. Ma tylko jedną wadę:
Nie mogą go odwiedzić inni simowie z innych parcel mieszkalnych(lub publicznych).Chodzi o to, że jak zadzwoni z telefonu to nie może pojechać na mieszkalną parcelę.
To zalezy od tego jaki biznes chce otworzyc. Bo chyba nie zrobie ogromnego centrum handlowego koło domu. ;) Chociarz to jest możliwe. Ale jak mam sklep na parceli publicznej to zatrudniam kierownika i przyjezdzam tam raz na jakis czas. :)
Heyah!
Ja kupiłam sobie na dzień dziecka simsy wb(dostałam kase ,nie?) i sądze,że w domu jest fajniej ,bo masz wszystko na oku,nie musisz się spieszyć do roboty,sklep na dole dom na pietrze,ale na parceli publicznej też jest wporzo,bo tak prawdziwie.Zanaczam ,ze w domu jest lepiej.
Pozdro.
AmazonkAA
12.11.2006, 10:46
przepraszam za odswiezenie tematu ale mam jedno pytanie adekwatnie przedsiebiorstwa w domu:
moj komp ma minimalne wymagania, wiec jesli zaloze firme w domu i nagle beda do mnie przychodzic klienci itd to czy gra duzo spowolni?
Słodka_mandarynka
15.11.2006, 21:24
A ja wolę poprostu na parceli publicznej ;)
francuskie_ciasteczko
01.01.2007, 18:23
U mnie to zależy od ilości domowników ;P
Bo jak mam ich więcej niż jednego to wole w domu :), a jeśli jest to samotnik to wtedy na parceli publicznej , bo jest więcej opcji :) ;)
przepraszam za odswiezenie tematu ale mam jedno pytanie adekwatnie przedsiebiorstwa w domu:
moj komp ma minimalne wymagania, wiec jesli zaloze firme w domu i nagle beda do mnie przychodzic klienci itd to czy gra duzo spowolni?
gra napewno spowolni, ale nie duzo. tylko pamietaj - przed wyjsciem z gry zamknij przedsiebiorstwo^_^. bo potem sie do domu nie dostaniesz - tak bedzie zamulac-_-".
a co do pytania to wole przed. domowe. dlaczego? otoz mam wszystko na oku, widze jak sprawuja sie pracownicy, w kazdej chwili moge je zamnac i kazac sie simowi np. polozyc.
dlaczego nie na parceli pub.?
bo gra muli-_-"
trza czekac, az sim dojedzie-_-"
nie wiem czy zauwazyliscie, ale gdy sim jest na parceli pub, to zarabia duuuuzo wieciej, niz gdy go nie ma <przynajmniej u mnie>.
przklad:
mialam simke ze sklepem elektronicznym. przyjechala na parcele. otworzylam i zamknelam sklep o tych godzinach, w ktorych jest otwarty gdy nie ma mojej simki. zarobki? 30tys. potem wracam do domu. zarobki? ledwo ponad tysiac:/.
Dla mnie lepiej jest otworzyć biznes w domu, bo tak jest po prostu wygodniej. Nie chce mi się jeździć na parcele publiczne, bo zanim to wszystko się załaduje to upływa trochę czasu i potem po kilku simowych godzinach znów trzeba wracać do domu i też trzeba czekać.
Z drugiej strony na parceli publicznej też jest fajnie, bo jest oczywiście więcej opcji i więcej tych sklepowych i restaurcayjnych rzeczy. No, ale dla mnie liczy się wygoda xd.
Zdecydowanie w domu! The sims 2 taaaaaaaaak wolno się wczytują więc wolę w domu!! :P
asasasaqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqq qqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqq qqqqqqqqqqq aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaawwwwwwwwwwwwwwwwwww wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww wwwwwwwwwasasasaqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqq qqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqq qqqqqqqqqqqqqqqqqqqq aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaawwwwwwwwwwwwwwwwwww wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww wwwwwwwww
karolcia92
06.01.2007, 18:47
Nie, fone nie zgadzam się z Tobą. Ja jeszcze nie mam WB, ale myślę, że lepiej założyć biznes w domu.
psychickid
28.11.2007, 19:49
Ja wolę zakładać biznes w domu... Zresztą kiedys próbowałam na parceli publicznej i... mi się nie udało. No, kupić to łatwo, zatrudnić pracowników też, ale co dalej? Mi się już wszystko poplątało... :O
simomanka
28.11.2007, 20:54
Ja w sumei sama nei wiem. W ankeicie zagłosuję potem jak już się namyślę. Wkurzają mnei simy latające po chałupie w domu. Poza tym takie coś mi widok chałupki psuje. Na parceli publicznej z kolei za dużo jeżdżenia... Ale chyba wolę publikę ;)
Ja zawsze w domu, ponieważ gdy przychodzą klienci zapoznaję ich z całą rodzinka i lepiej m się wtedy sprzedaje.
Mastaneo
30.11.2007, 11:29
A ja zazaczylem ze na parceli publicznej poniewaz : jest realistycznie i wogle fajnie, mialem wczesniej 256 mb ramu to mi sie do sklepu ladowalo 20 min a teraz jak dokupilem 1 gb to wszystko laduje mi sie gdzies po 3 min i jednak wybieram na publice B)
Ja buduję czasami w domu a czasami na parceli publicznej. Ale chyba częściej na publicznej bo sklep psuje ładny wygląd domu :P
W domu! Można postawić bar spać i kupić biletor! Nikt mi nie pracuje i nie muszę płacić!
Zważając na Wygodę to powiedział bym że w domu, jednak co to za biznes domowy :P
Większa frajdę sprawia mi, gdy sim odwiedza parcele publiczną by sprawdzić jak jego interes się rozwija.
Więc parcele publiczna
Zdecydowanie na parceli publicznej :P Wygodniej,po prostu.Jeszcze nigdy nie miałam biznesu w domu,ale mnie to nie kręci-gdy jadę na p.publiczną,skupiam (:D) się tylko na biznesie i nie mam na nic czasu,klienci nie pałętają się po domu (chociaż drzwi można zamykać),Sim się nie starzeje...a tak to gdy już uzbieram kasę,wracam do domu i wtedy zabawa się rozkręca...:D
Nigdy nie zakładałam przedsiębiorstwa na parceli publicznej i wiem, że brzmi to dziwnie.
Mam strasznie mało pamięci, kiedy odpalam grę, dlatego skupiam się na jednym domu, gdy już włączę simy. Mimo to, sądzę, że prowadzenie biznesu w domu ma swoje zalety i niekoniecznie szpeci otoczenie, jeśli zdecydujemy się postawić obok nowy, niewielki budynek.
Właściwie, to robię przedsiębiorstwa zarówno domowe jak i te na parcelach publicznych. Zależy od tego ile osób mam w domu, czy planuję powiększać rodzinę i czy po prostu będzie mi wygodnie mieć biznes w domu.
Jednak wolę przedsiębiorstwa na parcelach publicznych - o realność nawet nie chodzi, jest mi tak po prostu wygodniej, zwłaszcza, że gra mi się nie zacina ani nic z tych rzeczy. No i często mam restauracje, a prawdziwą mogę zrobić tylko na publicznej.
I, jak ktoś pisał, na publicznej skupiam si tylko i wyłącznie na pracy, w domu mogę nawet chcieć się wyłaczyć na sprawy domowe, a mimo wszystko polecę jakimś simem nakarmić dziecko albo upielęgnować drzewa owocowe:).
W domu... :P Mam wszystko na oku i fajnie to wygląda :)
W domu-lepiej się pracuje,od razu,nie trzeba wzywać taxi.
Sun_rise
01.02.2008, 21:39
Na parceli publicznej! Denerwuje mnie to, że obojętnie co kupisz to idzie to na rachunek firmy (większe straty) no i trzeba zamykać drzwi przed klientami co stanowi problem kiedy, np.: chcesz zaprosić gości.
Paparazzi
01.02.2008, 23:48
NIGDY, PRZENIGDY na parceli publicznej. Próbowałam z dwa razy i myślałam, że padnę. Mało mi Simy nie poumierały. Dlaczego? Bo biznesu trzeba doglądac NON STOP. W ogóle jak na mój gust ten dodatek jets ciut za trudny. A co wy o tym sądzice? P.S. Przy okazji zapraszam na stronkę z serialem znajomków - www.waga.tivi.pl
bartek0101
08.02.2008, 21:08
Moje zdanie jest podzielone.....ponieważ lubię mieć mały sklepik ze sprzętem AGD i RTV:)..oczywiście na początku robie taki sklepik lecz później otwieram interes na publicznej parceli.Pozdrawiam
Wolę biznes na parceli publicznej - inni simowie mogą ją odwiedzać i kupować nowe zabawki czy kwiaty :D
chyba na pp. w domu korzystają z twoich prywatnych sprzętów, włażą do ogrodu (tak wiem, że jest opcja blokowania drzwi, ale rzadko kiedy mam cały dom ogrodzony płotem, a bez płotu nie ma furtki, bez furtki nie ma blokady DX) i ogólnie wkurza mnie zwał simów w domu. a na parceli m oge stworzyć prawdziwą restaurację, salon, sklep. wtedy żyję tam 24/7 i jade na kodach poprawiających nastrój xD
Ja zawsze otwieram biznes na parceli publicznej. Tak jakoś... A z tą realistycznością to też niezupełnie się zgodzę. Jest przecież wielu ludzi, którzy mają interes w domu.
nigdy nie robię na parceli publicznej, bo trzeba dojeżdżać i czekać każdego simowego dnia na wgranie parceli. w domu ma się wszystko pod ręką. ;P
Ja czasem robiłam przedsiębiorstwo w domu, ale ciągle wchodzili mi do niego więc teraz robię na parceli publicznej.
Chatoyant
23.03.2008, 14:30
Ja czasem robiłam przedsiębiorstwo w domu, ale ciągle wchodzili mi do niego więc teraz robię na parceli publicznej.
wystarczy zamknąć drzwi ;)
Ja przedsiębiorstwa różnie prowadzę ;D Raz w domu, raz na parceli. Mnie to obojętne ;P
kotopies
23.03.2008, 19:00
wole w domu bo caly czas mam wszystko pod kontrola :D :D :D :D
To zależy. Lubię tak i tak
W domu, bo otwieram kiedy chcę, zamykam kiedy chcę, nie ma ładowania parcel publicznych
Na parceli publicznej, bo nie musze sie denerwować, ze jak sobie przemebluję dom, to mi obroty spadną (każdy zakup, nawet "prywatny" wlicza się do obrotów firmy). Zwykle mam kilka biznesów na parcelach bublicznych naraz
W domu mam nad nimi ogromną kontrolę i lepsze wyzyski z pracy :)
Ja wole na parceli publicznej. nie lubie jak mi się klienci szlajają po domku lub ogródku :)
Hefalump
27.01.2009, 14:29
Super jest jak wybuduję willę i ludzie za wstęp płacą aby oglądać moje dyplomy-mieszkalna
Ale na parceli publicznej można sprzedawać auta i robić restauracje bo są dostępne nowe obiekty np.Blat to gotowania dla kucharza
Ja raczej jestem za domowym przedsiębiorstwem ,ale takie na parceli publicznej jest ciekawsze i daje więcej możliwości
Szczerze mówiac, nie próbowalam jeszcze na parceli publicznej. :)
Na razie tylko w domu... :rolleyes:
Chyba częściej w domu, a raczej dobudowuję drugi "domek".
Bardziej wolę mieć sklep w domu, gdyż nie cierpię ekranów ładowania ;/
Zawszę robię w domu, nie przepadam za ciągłym jeżdżeniem i sprawdzaniem, jak idzie interes, prowadzić sklep w domu jest o wiele łatwiej i przyjemniej, przynajmniej według mnie.
nicram01
31.01.2009, 13:28
Ja zdecydowanie dom nie jeźdże tam i spowrotem :) a tak to se można w domu kawke wypić :P
Aya de Chat
01.02.2009, 03:20
A ja nie cierpię przedsiębiorstwa w domu ^^ Psuje mi wystrój parceli [chyba, że bym wprowadziła simów i wybudowała im dom od razu z zamiarem dodatkowego budynku na przedsiębiorstwo]. Już wolę się przejechac, i o. :)
Ja tam wolę na parceli ponieważ można wszystko urządzić od początku do końca.
Ja tam wolę na parceli
Ja też, bo można znowu zabawić się w architekta, jak i podczas budowy domu :P
Zależy z czym, bo jeśli mój sim ma sprzedawać rzeczy zrobione przez siebie to ma sklep na parceli publicznej tak, aby każdy mógł kupić robioną własnoręcznie rzecz, a jeżeli to jest zakład fryzjerski czy też mała cukierenka lub sklep z elektroniką to przeznaczam przy budowie domu pomieszczenie o określonej wielkości - to zależy czym mój sim ma zamiar handlować. ;)
Ja chyba bardziej wole przedsiębiorstwo w domu jakoś tak bliżej itp.:)
aluminium.
06.03.2009, 17:48
Ja zazwyczaj kupuję większą działkę i mam w domu :)
Arek_7_08
07.03.2009, 11:08
Publiczna-ale tylko z kierownikiem :P
wolę w domu. Jak jeden sim ma dość to drugi może go zmienić i tak mogę mieć 24h open ^^
i wszystko pod kontrolą
braindamage
08.03.2009, 12:21
na parceli. zatrudniam kierownika i jest wszystko gud. w domu mialam chyba tylko raz, ale skasowalam, bo simy zamiast kupowac ogladali telewizje etc.
Ja też raczej na parceli, kierownik i jest good ;)
Ja robie najcześciej w domu i nie lubie na parceli publiczniej za dużo zachodu z tym ;)
Ja wolę jednak na parceli publicznej siedzę na niej czasem po 6 dni..aby rozwinąć biznes. Jednak jeśli prowadzę sklep koło domu to zamykam drzwi do domu zamieszkałego przez simy aby klienci nie plątali mi się po domu tylko po sklepie.
Jednak jeśli założę biznes na parceli publicznej to wkurza mnie to że jak jedziesz do pracy (na parcle publiczną) o 9.00 siedzisz w sklepie do 18.00 to jak wracasz to znowu jest 9.00..beznadziejne ;/
Ja najczesciej biorę na parceli publicznej ;) jest wtedy wiecej klientów ;)
Sherlock
21.06.2010, 10:29
7/10 przypadków to przedsiębiorstwo domowe :P
jakoś lepiej mi tak grać ;)
ja tam wole przedsiębiorstwo na parceli publicznej jest wiecej poziomów i wiecej kientów sie pojawia czasem nie wyrabiam.
Salon samochodowy na publicznej
Salon fryzjerski pod domem :D
Na Parceli Publicznej, nawet 6 simowych dni bez kodów i bez zamęczania sima :) Wystarczy postawić budowlę dwupiętrową na parterze mamy biznes a schody do raju mojego sima oddzielam drzwiami którymi może tylko on wejść. Ma tam kibelek, TV, rzutki i wszystko co potrzeba, A żeby regenerować energię wystarczy mieć Nocne Życie i samochód który tag że regeneruje energie gdy w nim się siedzi :) Sprytne nie?
Ja zawsze robie Przedsiębiorstwo w domu, ponieważ jest owiele łatwiej i wygodniej.
miłośniczka zwierząt
14.02.2013, 10:37
Ja wolę mieć wszystko na oku i zawsze zakładam na parceli domowej rzedziej na parcelach publicznych.
Księżniczka Mordoru
15.02.2013, 10:59
Chyba na parceli publicznej. Jeśli otworzy się w domu i sim ma rodzinę, to jest męczące prowadzenie przedsiębiorstwa. Aczkolwiek to racja, że wtedy jest wszystko na oku.
Simka Zabawy
06.03.2013, 12:54
Wolę w domu. Najczęściej stawiam ten automat do pobierania opłat za wejście. Zamawiam pizzę nie płacąc za nią, sprzątam w domu, oszczędzam na nowe sprzęty do zabawy, blokuje niektóre pokoje i tyle. Świetny biznes dla matki, która opiekuje się dzieckiem. Żona ma firmę 24h, a mąż pracuje gdzieś.
Kędziorek
04.05.2014, 14:14
Też preferuję firmę zakładać w domu. Po pierwsze oszczędza mi to przyjemności obcowania z ekranem ładowania. Poza tym zawsze mogą zagonić domowników do roboty jak jest większy ruch. Brak miejsca to nie problem, bo jak planuję domowe przedsiębiorstwo to kupuję większą działkę i albo buduję "przerobiony" garaż, albo wygospodarowuję pomieszczenie z osobnym wejściem (drzwi do domu są otwarte tylko dla domowników, bo też nie lubię jak obcy goście mi się rozłażą po chałupie) ;)
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.