Zobacz pełną wersję : Problem z zawieszaniem się gry.
M.a.r.t.u.n.i.a
08.03.2006, 13:05
Witam, mój problem polega na tym że gra się zawiesza. Czasem po godzinie grania a czasem od razu po włączeniu. Mam 512 Mb RAM, GeForce FX 5500 128 mb, procesor P4 1,6 Ghz. Po zainstalowaniu mam 7 Gb wolnego miejsca na dysku. Simsy miałam instalowane na różnych windowsach: Win Me, Win 2003 Server, a obecnie mam Win 2000 i na każdym jest to samo, tzn gra zawiesza się. Mam najnowsze sterowniki do karty graficznej ze strony Nvidii. Nie jest to wina dodatkow z internetu ponieważ ich nie posiadam. Jeśli ktoś wie co jest tego przyczyną to bardzo proszę o pomoc. :(
Zawiesza się gra, czy cały system? Czy masz możliwość np. zminimalizowania gry (przełączenia się na pulpit), czy kursor porusza się? Czy kontrolka dysku twardego (to czerwone światełko w komputerze) świeci, miga?
Niewykluczone, że masz problem z dyskiem.
Dzieję się tak tylko w tej grze??
Sterowniki do płyty głównej zainstalowane??
Próbowałaś intsalować z innej kopi??
Dysk zdefragmentowany?? Sprawdzony scan diskiem (pełne)??
M.a.r.t.u.n.i.a
09.03.2006, 19:58
Zawiesza się tylko gra, tzn mogę przełączyć się na pulpit. Kursor w grze po zawieszeniu się nie rusza. Czasami razem z grą zawiesza się dźwięk, tzn powtarza w kółko ten sam fragment. Nie mam podłączonej diody do dysku więc nie wiem czy mruga czy się świeci. Sterowniki do płyty mam wgrane a dysk jest swieżo po formacie i po instalacji windowsa. A nie mam innej kopii Simsow zeby zainstalować z niej. Inne gry się nie zawieszają z tego co zauważyłam chociaż za często w nie nie gram.
Spróbuj ustawić pamięć wirtualną min = max = 1000MB.
Sprawdź dysk w poszukiwaniu błędów (zaznacz opcję "automatycznie napraw błędy systemu plików").
Pobierz poprawki do Windowsa z Windows Update.
Spróbuj z innymi sterami do karty graficznej, miałem identycznie u siebie na gf3 ti i starych sterach.
M.a.r.t.u.n.i.a
16.03.2006, 19:21
Zrobilam to wszystko co mi poradziliście jednak nie pomogło... :(
Problem mam podobny, więc nie opłaca sie zakładać nowego tematu. Bo chyba można zgłosić problem w już obecnym temacie, prawda?
Tak więc ściągnęłam sobie domki z parisimonius, czy jakoś tak to tam leci i zainstalowałam je za pomocą Clean Instalera. Uruchomiłam grę z zamiarem posadzenia nowych domków na parceli i... na tym zamiarze kończy się cała moja zabawa, bo kiedy klikam na ściągniętej parceli gra sie zawiesza i nie można nic zrobić. To znaczy raz udało mi się po wieeeeeelu kombinacjach alt+f4 opuścić aplikację, ale ile to trwało - -"
Ktoś wie, dlaczego tak się dzieje i jak to naprawić, albo przynajmniej zapobiec temu w przysżłości?
M.a.r.t.u.n.i.a
17.03.2006, 18:47
Wydaje mi się że przyczyną zawieszania się w Twoim przypadku są własnie te ściągnięte domki i to w nich tkwi problem. Jeśli je usuniesz to napewno gra będzie działała bez zarzutu. U mnie sytuacja jest inna. Winą zawieszania się napewno nie są żadne dodatki bo ich nie sciągałam.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.