PDA

Zobacz pełną wersję : Pierwszy domek basi11 :D [BRAK ZDJĘĆ]

basia11
12.03.2006, 14:01
To mój pierwszy domek na forum więc zaczynam :Dale bez opowiadanka niechce mi się robić XD

Oceniajcie :P

Wika
12.03.2006, 14:12
Nie podoba mi się fontanna w łazience, ale domek jest bardzo ładny... Prosta bryła, chyba wszystko do siebie pasuje... No, domki robisz lepsze niż FS ;)

9/10

~Asiulek94~
12.03.2006, 14:13
No to się wypowiem. Jest ładny. Klockowaty, ale ja też innych nie umiem :P . Kuchnia trochę pomieszana. W salonie dziwny obraz - czajnik :O (chyba bardziej do kuchni), i ta podłoga bardziej do pokoju dziecka. Co do salonu to zapomniałam dodać, że mogłaś to biurko z komputerem zrobić w odzielnym gabinecie. Pokoj dziecka jest taki śłodziutki, że szok, ale ok. Tapeta z podłogą nie za bardzo pasuje, i ta "słomiana" szafa, ale jest ok :) . Łazience nie mam nic do zażucenia :) . Taras ładny tylko podłoga na nim ehh... straszna :P . Natomiast ogródek jest bardzo ładny, podoba mi się :) .
Ok mam nadzieję, że dodasz zdjęcie sypialni mamy z bliska, bo z daleko ciężko ocenić.
Ogółem daję 6,5/10
Pozdrawiam :)

#Julka#
12.03.2006, 14:29
W sumie nawet udana produkcja :) Podoba mi się bryła, wszystko ( no, ale wściekły róż w pokoju dziecka można wybaczyc xD ) Nie pasują mi jednak te gwiazdki w łazience. Podobaja mi sie te ławy przy stawie :P Ogródek jest dobry, więc w sumie takie... 8/10 :)

Toxic
12.03.2006, 14:32
Domek nawet ładny, nie podoba mi sie ta podłoga na tarasie, i fontanna w łazience ale ogólnie nie jest źle. Moja ocena 7/10

Doris
12.03.2006, 15:00
Cóż, nie za bardzo przypadł mi do gustu.
1.Salon, taki czerwioniasty, nie przepadam za tym kolorkiem
2.Fontanna w łazience :con: i tak jakoś dziwnie wepchnieta
3. Podłoga na tarasie, bardziej pasowałaby do łazienki
4. Ten rózowy...ale dobra :con: reszta jest dobra..., a ogród wprost przepiękny
7/10 :)

Calintz
12.03.2006, 15:02
Nawet ładny domek...nie podoba mi sie podłoga na tarasie, różowe ściany, wściekły kolor salonu i...fontanna w łazience...ogółem nie jest źle, 5/10

riannon
12.03.2006, 16:53
No więc:
--Bryła: jest niezła. Ogólnie nie mam żadnych zastrzeżeń. Nawet powiem, ze bardzo mi sie podoba:P Natomiast paskudnie wygląda ta niebieska posadzka na ganku.
Ogródek: bez obrazy, ale jest niezbyt piękny. Strasznie uporządkowany. Krzaczki są w rzędach i jeszcze są takie same. I te kwiatki przed domem też nie wyglądają ładnie. Jeziorko moze być, chociaż nie podoba mi się ta wierzba na jego środku.
Kuchnia: Jest chyba najładniejsza ze wszystch pomieszczeń, chociaż troche głupio, że z zewnątrz wchodzi się przez główne drzwi od arzu do kuchni. Mogłaś zrobić jakiś korytarzyk.
Salon: Bardzo ładne kanapy, ale niezbyt mi pasują do tego wnętrza. Zmieniłabym podłogi, ściany i zasłonki. Wtedy byłoby lepiej.
Pokój dziecka: Słodziutki, bardzo mi się podoba. Tylko, że lepiej by wyglądał z białymi lub różowymi ścianami.
Łazienka: Ten dywan na środku łazienki jest według mnie nie potrzebny. Tak samo ta fontanna, troche to dziwne, po co komu fontanna w łazience :O Kafelki mi się też nie podobają.
Ogólnie chyba największym minusem jest to, że ściany i podlogi nie są dobrane kolorystycznie. Ale daję 7/10:)

Michalunia
12.03.2006, 17:33
Tak za bardzo mi siem nie podoba:/ ale jak na pierwszy to nawet nawet:)

Nox
12.03.2006, 19:24
Nie podoba mi sie niebieski taras , żle to wygląda z drewnianym stołem, pozatym ten czerwony pokój jest aż ZA czerwony proponuje zmienić biurko do kompa, pokuj dziecka strasznie chaotyczny, i to by bylo na tyle :) daje 7/10

AgnessMagness
12.03.2006, 22:14
Nie jestem w stanie ocenić po zdjęciach, więc możesz spakować do pliku i dać link, albo na EA games wgrać? Domek ładny, tylko ogród mi się nie podoba. Trochę... ogólnie 8/10 - za ten ogród.

Isi
12.03.2006, 22:29
Moim zdaniem nieźle jak na pierwszy dom, ale jest trochę wad, np.:
- te krzaczki przed domem są aż za równo poustawiane,
- dziwnie wygląda moim zdaniem ten niebieski podest przed wejściem,
- fajnie, że w środku zrobiłaś ukośne pomieszczenia, tylko widać tam taką szparę w kuchni (widoczna z rzutu z góry).
Najbardziej podoba mi się łazienka- i kolor, i rozłożenie mebli (tylko po co ta fontanna?) i wierzba na wyspie. :) Salon też jest ciekawy, ładne jest połączenie czerni z czerwienią, choć mam wrażenie, że pomieszałaś styl nowoczesny ze starodawnym. ;) Pokój dziecka zwyczajnym różowy. Pokój mamy- nie pokazałaś zdjęć, ale z góry nie wygląda ciekawie, jeśli chodzi o kolor- nie lubię tego odcienia niebieskiego, jestnieco jaskrawy.
Z zewnątrz domek dosyć ładnie się prezentuje (tylko te krzaczki i podest...)
Ogólnie jest średnio, 5/10, całkiem nieźle jak na początek. :)
Pozdrawiam

Choco
13.03.2006, 12:23
Jak na pierwszy dom jest ałkiem spoko!! Tylko nie podobają mi się te podłogi! Wogóle nie pasują! Jak można dać "wylane" (:P) na balkon czy taras.

Wickoo
13.03.2006, 19:02
Z zewnatrz ladny, we wnatrz okropny :O

popatrz na te pomieszczenia, na ich wielkosc.. jakbys krzyknela echo to by sie odbilo 10 razy :O

GreenGirl
13.03.2006, 19:13
Jak na pierwszy to całkiem nieźle.
Najbardziej nie podoba mi się niebieski 'ganek', zupełnie nie pasuje do całości.
Wewnątrz też niektóre kolory się gryzą...

Nie mój styl...

5/10

Corec
18.03.2006, 12:11
Sczerze to mało symetryczny i dziwnie urządzony jednym słowem !badziewie! :con:

Anex
18.03.2006, 15:51
Bryła super.Wszystkie pokoje podobają mi się:)Łazienka szczególnie ta wanna tak ja wielka umywalka :) Fontanna jest spoX tylko że postawiona w złym miejscu.

diza
18.03.2006, 16:59
Bryła
- nawet ładna ale coś mi w niej nie pasuje
Wnętrze
- trochę przesadzone ale nawet ładne
ogród
- ładny ...nic do niego nie mam

Nie podoba mi sie ta wylana podłoga przy wejściu

Moja ocena- 6/10

Melicyanda
18.03.2006, 19:37
Niom ... taki domciu:),7,9/10

~dusia~
19.03.2006, 09:32
Jak dla mnie zbyt typowy.Taki, taki...no...typowy.Bo nie da się tego lepiej okreslic.Chodzi o to ze tam nie ma nic zachwycajacego.Ale ładny jak na typowy domek.Tylko nie wiem co robi fontanna w łazience 6,5/10

Outrageous Honey
19.03.2006, 10:04
Nie podoba mi się. Wszystko jest z innej bajki. Brzydkie połączeniet tapet i podłóg. Bryła nawet, nawet ale traci na kolorze tynku i tej obskurnej podłodze. Ogólnie wszystkiego jest naćpane. Ale jak na pierwszy domek nie jest źle.

Scarlet
19.03.2006, 13:02
Eeech.
Że tak powiem .Nie podoba mi się niebieska podłoga przy wejściu.No bo w końcu...Wystarczyłoby zwykłe drewno.Ogród.Miał być może taki,żeby nie było widać pustych miejsc?Cóż.Nie wyląda to ładnie.Czemu nie ma drogi do wejścia?
Bryła..Nie powiem :shutupa: POSPOLITA

Kuchnia-pusto trochę
Salon-Uwierz mi ta podłoga mi nie pasuje-zbyt krzykliwa,a na twoim miejscu telewizor postawiłabym przy ścianie,bokabelki nie wyglądają zachęcająco.
Pokój dziecka-Jeśli większość mebli jest różowa (nie licząc szafki i regału,które tam nie pasują) to nie uważasz,że ściany też powinny być w tym odcieniu?
Łazienka-dużo miejsca,mało rzeczy.Jeśli wiedziałaś,że będzie to tak wielkie pomieszczenie możnaby je było zagospodarować.A.I dywanik.
Pokój mamy-Poza tym,że widać go tylko z góry i pustki to nie mam zastrzeżeń.

Przepraszam za ostrą krytykę,ale inaczej nie mogłam...

3,5/10

Margierytka
22.03.2006, 08:08
Domek pozostanie napewno w mojej pamięci. Pewnie za sprawą tego, że jest oryginalny. Jako początkujący architekt nie masz jeszcze wyczucia, ale chałupka nie jest przerasowana. Oczywistym błędem są połączenia kolorystyczne - zbyt silne moim zdaniem. Całkiem niezły jeśli to Twój I dom na forum.

▫Molly▫
24.03.2006, 20:03
hmmm.. Nie podoba mi się podłoga na tarasie i... fontanna w łazience i nienaturalny staw. Ogólnie domek nie jest najgorszy. Bardzo ładna kuchnia i salon. Ogród nie jest najpiękniejszy, ale jest :P

Koniczynka
29.06.2006, 11:49
bez obrazy ale jak dla mnie to ten twoj domek jest strasznie tandetny...... te kolory tapet, podlog, meble fuuu
3/10

Angeo
29.06.2006, 22:55
Z zewnątrz jest OK.
W środku jest nijak, kolory są zbyt..."narzucające się". :P Wykładziny i tapety do siebie nie pasują. Dopasowywuj je lepiej i używaj delikatniejszych kolorów.

Makabrus
30.06.2006, 15:54
Bryła mi się bardzo spodobała, ale gdy zobaczyłem co jest wewnątrz to się bardzo rozczarowałem. Kolorystyka ścian przypomina mi bardzo TS1 ;P
Ogórd też pozostawia wiele do zyczenia.Najbardziej mnie zaszokowała podłoga na tarasie O_o
Pomijając Twoje niedopracowanie a opierając się na tym iz to jest Twój pierwszy dom daje 5/10 (ale to 5 to tak na zachęte)

:D

afaiks
07.07.2006, 12:37
Faaajny ;) Nawet bardzo
10/10

afaiks
07.07.2006, 12:38
Fajnie! Bardzo ładny!
10/10

Natix
25.11.2006, 15:18
Bardzo fajny domek :D .
Daje 10/10.
A czy ściągałaś żeczy z neta???
Natix

gregorycroft
26.11.2006, 09:29
Mi się bardzo podoba! (sam nigdy nie robie ładnych domów bo nie potrafie zagospodarować zbyt dużej przestrzeni)

Daje 10/10.

moniaa168
23.02.2007, 18:29
Domek bardzo ładny tylko za dużo roślin przed domem :con: bardzo podoba mi się pokoik dziecka :D 9/10

Karolcia_884
23.02.2007, 18:38
nie za bardzo podoba mi się twoj domek. ta niebieska podloga przed domem nie pasuje. w srodku nie jest najgorzej choc nie jestem zacwycona. moja ocena to 5,5/10

kyku
27.02.2007, 11:57
nie znoszę symetrycznych domów z zewnątrz.. ani symetrycznych ogródków a poza tym troche pusto, a przed domem za dużo kwiatków jednak jest ,także ocena wyglądu zewnętrznego to niestety tylko 3/10

w środku też nie najlepiej.. nic nie trzyma się kupy..szczególnie w pokoju dziecka najładniejszym pomieszczeniem w domu to chyba łazienka, aczkolwiek rewelacyjna to ona wcale też nie jest.. 5/10

ocena końcowa niestety tylko 4/10

Windrider
27.02.2007, 18:50
Fuuu, za nic bym sie tam nie wprowadzil =) Nie zycze zycia w czyms takim ani, sobie, ani lalkom barbi siostry, ani simom, ani nawet triszel bo to jednak za dobry dom dla niej =)

Heaven
27.02.2007, 19:57
w porównaniu do innych domków któe widziałam to jest kiepski....
Ale mimo wszystko całkiem całkiem... :)
Między innymi nie pasuje fontanna w łazience...domek może być :)
podobają mi się te pokoiki dziecięce :D :D
5/10 :D :D

lafilette
27.02.2007, 19:58
jabuk xxxDDD

eh. ta wykładzina w gwiazdki...
<paka>

Jutka6
05.03.2007, 18:38
Jak na mnie to jest tak: dach taki trochę wysoki, ale dobra zostawmy go. Jedziemy dalej ogród i widzę dużo kwiatów współczuje podlewającym :P Kolory we wszystkich pokojach dobre i pasują. Nie pasuje mi to, że "jadalnia" jest na dworze. Ja rozumiem, że to są simy, ale żal mi ich jak np. jedzą w nocy obiad w krótkim rękawku (brrrrr). I jeszcze jeden minus dom przez te wszystkie "skośne ściany" jest strasznie duży, a gdyby ich nie było tylko proste zrobiłby się przytulny i mały. Ogółem 7,5/10

gabi199313
11.03.2007, 17:03
Bryla domku spoko tylko nie pasuja te plytki przed wejsciem... W kuchni tak jakos malo przytulnie. Salon spox. Pokoj dziecka bardzo mi sie podoba ;) W lazience nie pasuja plytki. I ten dywanik... :O Na tarsie sa meble jak do pokoju. :-/ Ogrod jest super! Ogolnie to w tych pokojach jest jakos pusto i malo przytulnie. Daje 4,5/10. Pozdroffka!!

Aleks
17.03.2007, 00:09
Mi, jak wielu innym, nie pasuje podłoga na tarasie- źle wygląda z drewnianym stołem i krzesłami, ale bryła domu i jego otoczenie są dopracowane, a dach w pewnym stopniu odwraca uwagę od felernej klepki. Kuchnia nawet ładna, ale dla mnie zbyt mało urozmaicona. Można byłoby wpasować tam jakiś kwiatek lub obraz. W salonie pasują mi czarne meble do czerwonej podłogi i ścian, ale drażni mnie obraz z czajnikiem. Jeśli chodzi o biurko, to lepiej wyglądałoby zestawienie: czarne biurko i czerwona lampka, ale nie jest źle. Elementy zieleni też poprawiają wygląd tego pokoju. Nie podoba mi się za to pokój dziecka, ponieważ wzrok na samym początku pada na to „coś” na środku i ogólnie jest zbyt dużo różu. Zestawienie mebli i stonowanie kolorów, zwłaszcza w dziecięcym pokoju, powinno dawać wrażenie głębi i wszechstronności, a u Ciebie tego nie widzę. Co do łazienki, to jest dość ładna, ale nie podoba mi się ten kawałek dywanu w gwiazdki, kratka w podłodze obok wanny i...sama wanna. Bardzo miskowata. Miejsce do odpoczynku jest proste, ale ładne.
Podsumowując: Domek ładny, ale w kilku miejscach niedopracowany kolorystycznie.
Moja ocena: 7/10 (-1 za podłogę na tarasie, -1 za pokój dziecka, -1 za łazienkę).

avril26
24.07.2007, 20:22
Fajny domek, ale brakuje mu trochę do ideału :) Moja ocena - 6/10

miracle
24.07.2007, 21:33
Fajna bryła i ogród.
Wnętrze takie se.
Nie podoba mi się kompletnie kuchnia. Ani fontanna w łazience.
Daje 7,5/10

Początki są trudne. Wiem coś o tym.
Pozdrawism :*

Nindë Tasartir
26.07.2007, 15:00
Nawet fajny, ale ogród i salon nie podoba mi się! :|
A więc:5/10

Chmelcor
26.07.2007, 23:29
Domek swietny, ale moglas nadac temu ogrodkowi troche dziczyzny, bo tak to dziwnie wyglada. No i najwazniejsza rzecz to to, ze niektore elementy sa nieokryte dachami, a ta nie symetrzycznosc po prostu mnie irytuje.
Ta niesymetrycznosc dziala na mnie jak wrzod na dupie.

Natuśka____
29.08.2007, 12:51
Szczeże jest zupełnie nie w moim stylu a zwłaszcza salon, nie dałabym czarnych kanap i czerwonej podłogi . Ale tak właściwie jest jeden pokój który mi przypadł do gustu: pokój dziecka jest extra misie na ścianie i stoliczek z hello kitty ;]

shezza
29.08.2007, 21:35
No szczerze mówiąc nie bardzo. Ani trochę nie podoba mi się dobranie kolorów w salonie. Czerwony połączony z czarnym i uzupełniony dodatkowo zielonym i białym. To połączenie jest po prostu żarówiaste i oczo***ne. W ogóle ta podłoga to bardziej do pokoju dziecka czy ewentualnie nastolatka, ale do salonu to raczej coś nie ten teges. Moim zdaniem, jeśli na podłogę dajesz jakiś odważny odcień, to na ściany bardziej pasuje jakiś stonowany. Z tymi sofami też przesadziłaś. W zupełności by wystarczyły dwie. I ten kolor... Całość szczerze mówiąc powoduje, że pokój kojarzy mi się z burdelem po prostu. I... Nie ma innych roślinków w grze? Ten kulkowaty żywopłot powoduje u mnie wściekliznę. Ten czajnik to juz w ogóle tam pasuje, że hej. :P Łazienka za to całkiem ładna. :smirk: Tylko trochę zbyt duża. I po kiego grzyba tam ta wykładzina? Pokój dzieciaka jest w miarę, tylko ta tapeta. Zielone elementy nie bardzo pasują do reszty, ale to nie rzuca się bardzo w oczy. Kuchnia jest całkowicie ok, nie mam zastrzeżeń. Pokój mamy mało widać, ale ocenię. Ten sam błąd co w salonie. Ściany zlewają się z podłogą i znowu te żarówiaste kolory. Bryła jakoś nie bardzo. Kwadracik ze ściętymi rogami. Ale kolorek ścian i dachu jest ok, fundamenty są. Za to plus. Ogródka też się czepnę. Jeśli już musiałaś tyle tych krzaczków nastawiać to mogłaś chociaż kilka rodzajów, a nie wszystkie te same. Tych grządek jest stanowczo zbyt dużo, to samo krzaki. Lepiej by wyglądało, gdybyś ściągnęła sobie jakieś ładne z neta i kilka ich ustawiła zamiast tej obecnej jednostajnej brygady. Aha, jeszcze jedno. Dom jest prawie clean, za wyjątkiem sof i wyposażenia pokoju dziecinnego. Ściągnij sobie więcej dodatków!

Ogólna ocena: 3/10. Widziałam gorsze domki, a ten w końcu nie jest taki zły. Meble nie są poustawiane chaotycznie, widać pewien styl. Ale mimo wszystko nad domkiem mogłabyś jeszcze popracować.

Madna
30.08.2007, 19:09
Domek ładny,ale ta fontanna w łaziencie nie ładna :)

Fjuu
31.08.2007, 10:37
Bryła taka sobie ,nie za dużo tych kwiatów przed domem?
Niebieska podłoga raczej nie pasuje do cegły.
Wsalonie jakoś za czerwono ,a w łazience podłoga nie pasuje do ścian i jeszcze ten dywam w gwazdki to już wogóle i fontanna.
4/10

Rockéy
22.11.2007, 18:05
Proste, ale urocze i eleganckie :D

Marcinprod
09.12.2007, 16:42
Mi się bardzo nie podoba! 1/100

Origáme
09.12.2007, 18:55
Nie miej za złe ale nie podoba mi się
Pozdr. :)

Quboss
09.12.2007, 19:13
OKROPNY 2 /10 Różowy fuuuu..... tylko ogródek może być reszta okropna :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no:

girlsan90
29.12.2007, 14:01
Ogulnie ładny;)
nie podoba mi się podłoga na tarasie

fontanna w łazience

i ściana w pokoju dziecka

anusia12888
04.01.2008, 19:07
A mi się podoba szczególnie pokuj dziecka jakbyś mogła to napiszesz mi skąg ściągnełaś te mebeliki i jak zrobiłaś że na półce są zabawki :D Szkoda że niezrobiłaś sypialni ale widać ją z lotu ptaka

Gratka95
13.01.2008, 10:13
tak szzeze mowiąc ja np w takim dmu obnlesnym nie chcialabym mieszkac xD ale to tylko moja odpowiedz . innym moze sie podobac wiec bez obrazy ;p dobra daje wiec 2/10 ;p

magda_17
29.01.2008, 12:57
według mnie wszystko by było gdyby nie te płytki na tarasie. Ocena 7/10

NOTplastic
13.02.2008, 10:18
Teraz ja xD
na początku mówię że było nieco błędów ortograficznych . . .
Ale przechodze do domku :
- Bryła ---> No, taki klocuszek ;]] Ale nie podoba mi się ta podłoga ... a fleee .7,5/10
- Kuchnia ---> Zaraz od wejścia ? No cóż 6,5/10
- Salon ---> Czy to salon ? Ależ skąd ! , a wiesz czamu tak myśle?! Bo dałaś tam czerwony dywan z gwiazdkami .! Nie uważasz, że to dziecinne? I te brązowe meble! W tym pokoju nic nie podoba mi się i jeszcze ta nie wykorzystana przestrzeń. . . . ----> 0/10
Pokój dziecka ---> Ładnie, że mebelki z neta, masz za to + .
Tylko sciany mi nie pasują ... , a tak to nawet goot ...9,5/10
-Łazienka ---> znowu gwiazdki ? ja się zaraz zż.........
Po co ta fontanna? po co? 7,5/10
- Pokój matki ---> Stoi tam tylko łóżko i biurko <PUSTKA> 3/10
---------------------------------------------------------------------

Origáme
13.02.2008, 10:23
Ogulnie ładny;)
Pisze się ogólnie ale co tam,domek oceniałam
Pozdr.:)

kotek23
13.02.2008, 10:35
Domek, na pierwszy rzut oka jest brzydki, ale jak wejść dalej robi się nawet, nawet.
Kuchnia - Hmm... No dam Ci 8/10
Łazienka - Ładna (Oprócz fontanny) 9/10
Salon - Tapeta, podłoga - A fuj! Meble też źle dopasowane. 2/10
Pokój dziecka - Nawet może być. 9/10
Pokój matki - Brak zdjęcia.
Bryła - 10/10
Ogólnie:
38/50 <---- Ni jest źle, ale mogło by być lepiej. Strasznie salon obniżył Ci ocenke.
Pozdro!

Makss99
10.08.2009, 07:54
Piękny!
Łazienka 11\10;)
pokój dziecka 10\10
Salon 9,5\10
Kuchnia 10\10
Pokój mamy 9\10
Ogródek 10\10
Cud,miód i orzeszki;)

pensivelane
10.08.2009, 15:27
Zaczne od tego, że podłoga na werandzie jest paskudna. Nie pasuje mi też ten dywan w łazience. Jak dla mnie w salonie jest zbyt dużo kanap i foteli.... 7/10

Charionette
12.08.2009, 10:43
Dom niezbyt mi się podoba.
1. Kiepska elewacja domu.
2. Za dużo czerwonego w salonie.
3. Za ciemno w łazience.
4. Fontanna w łazience (blee)
5. Brzydki ogród.

To co mi się podoba:
1. Wanna w łazience (śliczna)
2.Pokoik dla dziecka (sweet)

Reasumując:
Na minus: -5
Na plus: +2
Łącznie: (10-5+2) 7/10

Pozdrawiam

Avonlea
12.08.2009, 10:46
Nie pasuje niebieski taras i ten dywanik w łazience.
Ale jak na pierwszy raz to spok.

Nie ocenie czekam na nasępne propozycje.

Harry787
04.11.2009, 17:19
Te kwiatki :[....Dach mogł byc trochę inny. Bo jest DEBILNY . ;(

Liv
04.11.2009, 17:35
Pewnie!
Oceniać domek sprzed 3 lat!
<zastanawia się, czemu jeszcze to nie jest zamknięte>