Zobacz pełną wersję : Jak ogladać własny film w TV Simów?
Pytanie jak w temacie. Jak to zrobić, jaki plik zastąpić i jaką on musi mieć rozdzielczość i wielkość?
Raz próbowałam tak zrobić, ale niestety się nie udało! Wkleiłam do folderu "Movies" swoje filmiki i włączyłam Simy. Niestety :con: ... Nie działało! Może u ciebie zadziała.
goryczka2
13.03.2006, 12:54
Pytanie jak w temacie. Jak to zrobić, jaki plik zastąpić i jaką on musi mieć rozdzielczość i wielkość?
W jakiejś komputerowej gazecie w artykule o TS2 była porada, by własne filmy wrzucać tu: Moje dokumenty/EA Games/The Sims 2/Movies/Broadcast
Simy miały oglądać moje filmy w telewizorze. Nie udało się, nie wiem dlaczego.
MayerBoss
13.03.2006, 13:50
To nie tylko trzeba wrzócić ale też trzeba w jakims pliku "tekstowym" podac do nich scieżkę.
Dzięki, ale może ktoś wie co dokładnie trzeba zrobić
P.S. MayerBoss możesz pisać normalnie
Nie do Movies trzeba wkładać, ani do Broadcast. Tzn., nie bezpośrednio :)
Bo filmiki trzeba dać do:
Movies/Broadcast/TvChildren żeby się wyświetlało w telewizji dla dzieci
Movies/Broadcast/TvFood żeby było na kanale kulinarnym
Movies/Broadcast/TvSBN żeby było w wiadomościach
Movies/Broadcast/TvMusic żeby było w Stacji Tanecznej
:)
Wiem że nie na temat , ale nie chciałam robić nowego .Kiedy robie filmiki (w grze The sims 2 )wkładam go do Movie Markera to film jest tak mały że nic nie widać :con: czemu ?
Wiem że nie na temat , ale nie chciałam robić nowego .Kiedy robie filmiki (w grze The sims 2 )wkładam go do Movie Markera to film jest tak mały że nic nie widać :con: czemu ?
Musisz ustawić odpowiednią wielkość w opcjach gry.
Castaway
28.07.2007, 10:28
"Skopiuj własny plik AVI do folderu Moje dokumenty\eagames\thesims2 \music\ [nazwa stacji telewizyjnej]. Film umieszczony w pliku AVI powinien mieć przy tym odpowiednie parametry. Jego rozdzielczość ma wynosić 128 x 128, a prędkość odświerzania nie więcej niż 15 fps."
tak pisało na jednej stronie ale nie wiem czy moge reklamować.
Nie music tylko movies
xP :con: :| :O :angry:
Czikita_kiti
28.07.2007, 10:54
Nie do Movies trzeba wkładać, ani do Broadcast. Tzn., nie bezpośrednio :)
Bo filmiki trzeba dać do:
Movies/Broadcast/TvChildren żeby się wyświetlało w telewizji dla dzieci
Movies/Broadcast/TvFood żeby było na kanale kulinarnym
Movies/Broadcast/TvSBN żeby było w wiadomościach
Movies/Broadcast/TvMusic żeby było w Stacji Tanecznej
:)
Tak trzeba zrobić. A to ze filmik jest mały, nic tylko ustawienia gry ^^'.
Pozdrawiam.
to znaczy ja to zdanie co wcześniej to skopiowałem z tej strony co nie będe reklamowć, jeśli przez moje niedopatrzenie wprowadziłem kogoś w błąd to przepraszam.
a tak swoją drogą to to zdanie żywcem skopiowane, jest dla tych mądrzejszych, ja do nich nie należę... i tak nie rozumiem jak to zrobić żeby film spełniał wymagania. powodzenia życzę innym.
Jeśli opierasz swoją wypowiedź na tekście jakiejś strony to podaj do niej link, bo teraz nikt tego nie rozumie włącznie z Tobą.
http://www.gamestar.pl/archiwum/artykul.asp?id=49045
Ja to rozwiązanie znam z gazety, właśnie z tego numeru. O filmach jest niżej. Pt. Własne programy telewizyjne.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.